Pe măsură ce companiile apelează din ce în ce mai mult la aplicațiile blockchain pentru a îmbunătăți serviciile existente, cum pot beneficia sistemele de telecomunicații de cele mai noi tehnologii de registre distribuite?

În timp ce industria telecomunicațiilor s-a bucurat de scaunele din prima linie pentru unele dintre cele mai interesante dezvoltări tehnologice ale istoriei, blockchain-ul rămâne o cale relativ nouă și nepătrunsă pentru afacerile de telecomunicații de astăzi. Acestea fiind spuse, unii experți cred că influența tot mai mare a blockchain-ului asupra sectorului telecomunicațiilor ar putea declanșa creșterea valorii de piață de la 46,6 milioane dolari în 2018 la 993,8 milioane dolari uluitoare până în 2023.

Fie că sunteți un director tehnic care caută sfaturi practice sau un CEO care dorește să investească în cele mai noi tehnologii, înțelegerea valorii blockchain vă va ajuta să deschideți ușa către o lume a oportunităților.

Alătură-te nouă în timp ce explorăm potențialele aplicații ale blockchain-ului în telecomunicații și cum industria poate depăși barierele de lungă durată pentru a stimula inovația și a debloca noi oportunități de creștere.

 

Ce este Blockchain?

Înainte de a ne arunca cu capul în nitty-gritty of Cum afacerea dvs. ar putea beneficia de blockchain, este esențial să înțelegeți ce blockchain este și De ce companiile ar putea alege să îl folosească.

Termenul „blockchain” a devenit faimos în 2008 pentru a descrie un registru digital distribuit de înregistrări financiare. În primele zile, blockchain-ul a fost folosit pentru a urmări în siguranță tranzacțiile cu criptomonede prin colectarea și stocarea unei înregistrări în timp real a modificărilor pe contabil..

Spre deosebire de sistemele tradiționale care funcționează printr-o bază de date centralizată cu un singur punct de autoritate, tehnologiile blockchain folosesc un registru distribuit care crește cu timpul. Odată ce informațiile intră în blockchain, acestea sunt acolo pentru a rămâne. Oricine are autoritatea de a accesa blockchain-ul poate vizualiza fiecare modificare printr-un registru actualizat continuu – sincronizat într-o rețea dedicată peer-to-peer.

 

Toate blockchain-urile sunt compuse din Trei componente de bază:

 • bloc. Orice informație care intră într-un blockchain este stocată ca un bloc individual. Diferite blocuri sunt conectate printr-un lanț sigur pentru a păstra o evidență în timp real a modului în care un set de date se modifică în timp.

 

 • Hashing. Fiecare bloc este securizat și etichetat printr-o semnătură digitală criptată numită hash. Pentru a evita duplicarea informațiilor, blockchain-urile folosesc un proces numit dovadă a muncii pentru a verifica dacă fiecare hash este unic.

 

 • Blocați timpul. Toate blockchain-urile generează blocuri noi la intervale regulate. Descriem frecvența acestor actualizări ca timp de blocare. Cu cât intervalul este mai scurt, cu atât blockchain-ul este mai aproape de a arăta o reprezentare în timp real a evenimentelor din afara lanțului.

 

Multe companii sunt interesate de modul în care pot utiliza registre mari distribuite pentru a construi înregistrări precise. Sistemele blockchain ajută companiile să evite erorile umane sau comunicarea greșită între sistemele IT slab conectate. Evenimentele complexe în afara lanțului pot fi simplificate și înregistrate într-o serie de bucăți de mărimea mușcăturii.

 

De ce au nevoie companiile de telecomunicații Blockchain?

În timp ce tehnologiile blockchain au aplicații extinse în sectoare precum finanțarea și gestionarea lanțului de aprovizionare, majoritatea companiilor din domeniul telecomunicațiilor nu au simțit încă toată forța acestei tehnologii emergente..

Cel mai Tehnologie Media și Telecom (TMT) companiile se bazează pe relații complexe între furnizori terți pentru a oferi servicii de calitate și complete clienților lor. Blockchain își face apariția atunci când ne gândim la construirea unor sisteme eficiente și transparente pe care oamenii încredere.

 

Unele dintre principalele beneficii ale blockchain-ului pentru companiile TMT includ:

 • Urmărirea și procesarea plăților directe între terți. Blockchain poate ajuta companiile de telecomunicații să țină pasul cu tranzacțiile, să evite duplicarea plăților și să arhiveze datele istorice.

 

 • Gestionarea și tranzacționarea acordurilor de licență, a activelor și a proprietății intelectuale. Registrele digitale descentralizate pot ajuta companiile de telecomunicații să coordoneze mai multe relații profesionale cu furnizorii de servicii și clienții B2B.

 

 • Culegând beneficiile R&D scutire de impozite. Multe companii care sunt implicate activ în dezvoltarea de noi tehnologii blockchain ar putea fi eligibile pentru R&D credite fiscale.

 

 • Protocoale auto-executabile folosind contracte inteligente. Companiile pot utiliza tehnologii blockchain pentru a declanșa facturi automatizate, rambursări, reînnoiri de contracte și multe altele. Contractele inteligente accelerează procesele învechite, evită erorile și reduc la minimum dependența de intermediari.

Cazuri de utilizare blockchain în sectorul telecomunicațiilor

Adoptarea blockchain-ului pentru îmbunătățire eficienţă, construi încredere și îmbunătăți transparenţă poate ajuta companiile TMT să ofere un serviciu rapid și fiabil pe care clienții îl adoră.

Fie că este vorba de gestionarea drepturilor digitale în sectorul divertismentului, procesarea serviciilor de nume de domeniu (DNS) în informatică sau supravegherea integrării lanțului de custodie în lanțul de aprovizionare, potențialele aplicații ale blockchain-ului în telecomunicații sunt nelimitate.

Blockchain poate revoluționa, de asemenea, modul în care afacerile din domeniul telecomunicațiilor:

 • Urmăriți dispozitivele cu măsuri de confidențialitate îmbunătățite.
 • Monitorizați tarifele de roaming internațional.
 • Distribuiți date despre redevențe pentru servicii de streaming multimedia.
 • Gestionarea contractelor de leasing în străinătate a segmentelor de rețea 5G

De exemplu, operatorii de rețea virtuală mobilă (MVNO), precum Asda Mobile și Virgin Mobile, sunt furnizori de date subsidiare care își externalizează operațiunile către rețele mobile mai mari, cum ar fi EE.

Blockchain poate ajuta companiile mai mari să gestioneze aceste parteneriate subsidiare și să conecteze o întreagă rețea de MVNO-uri care vorbesc între ele în armonie. Deci, toate părțile înțeleg ce se întâmplă pe blockchain și toată lumea poate ține evidența cine datorează cui.

 

Compania dvs. este pregătită pentru integrarea sistemelor Blockchain?

Deși beneficiile implementării blockchain-ului în afacerea dvs. sunt clare, punerea teoriei în practică nu este întotdeauna atât de simplă. Aflați mai multe despre avantajele implementării blockchain în cele ce urmează articol.

Dacă sunteți nou în blockchain și nu aveți expertiza internă pentru a vă optimiza sistemele existente, investițiile în tehnologiile blockchain pot fi descurajante.

Ca și în cazul oricărei investiții, calendarul joacă un rol crucial în modul în care companiile decid când, dacă sau cum ar trebui să abordeze o oportunitate de a adopta noile tehnologii.

Odată cu saltul la blockchain care implică o astfel de schimbare fundamentală în modul în care se fac lucrurile și care necesită o reînnoire semnificativă a infrastructurii IT a afacerii dvs., este adesea o idee bună să coordonați tranziția alături de alte transformări digitale. Acesta este cel mai bun moment pentru a introduce un sistem nativ digital pentru a accelera operațiunile, a urmări progresul și a stabili acordurile.

Este mult mai ușor să integrezi un consorțiu blockchain de la bază într-un sistem nativ decât să-ți optimizezi software-ul existent. Acesta din urmă se poate simți ca un ciocan pătrat într-o gaură rotundă.

 

Efectuați o analiză cost-beneficiu

Dacă sunteți director tehnic sau șef de tehnologie într-o afacere de telecomunicații, una dintre cele mai mari neliniști legate de adoptarea tehnologiei blockchain este costul. Așa cum se întâmplă cu toate inovațiile, prima regulă este de a efectua o analiză simplă cost-beneficiu pentru a evalua dacă integrarea blockchain-ului vă va ajuta sau vă va împiedica afacerea.

Întrebați-vă ce puncte de durere doriți să rezolvați și unde blockchain-ul poate ușura sarcina.

Deși investiția inițială ar putea părea costisitoare, economiile pe termen lung pot fi semnificative. Fie că folosește contracte inteligente pentru a întrerupe intermediarul sau automatizează procesele pentru a reduce costurile forței de muncă, economiile financiare reduse ale blockchain-ului pot fi uriașe.

Blockchain aduce valoare lanțului valoric al telecomunicațiilor, ajutând companiile să își dezvolte infrastructura tehnică și să se îndepărteze de tehnologiile învechite. Întrucât clienții solicită experiențe sporite și concurenții adoptă sisteme de ultimă generație pentru a stimula inovația, companiile de telecomunicații trebuie să se adapteze pentru a ține pasul cu cererea pieței.

Tehnologiile bazate pe contabilitate sigură și transparentă oferă companiilor de telecomunicații infrastructuri de rețea dedicate pentru servicii de date de peste mări printr-o singură sursă de adevăr.

Dacă o parte din modelul dvs. de afaceri implică licențierea sau vânzarea de software ca serviciu (SaaS), blockchain-ul poate combate costurile asociate cu frauda, ​​gestionarea relației cu clienții (CRM) și chiar plățile de abonament.

Un sistem blockchain bine gestionat va deveni creierul afacerii dvs. Înregistrările în lanț ajută la eficientizarea proceselor învechite, la evitarea erorilor și la înconjurarea procedurilor cu muncă intensă.

 

Ghid în patru pași pentru implementarea cu succes a blockchain-ului

După ce ați stabilit dacă blockchain-ul este potrivit pentru dvs., următorul pas este să vă gândiți Cum și Unde îl poți integra în afacerea ta.

Iată un ghid în patru pași pentru a vă ajuta să stabiliți ce procese ale companiei ar beneficia de un sistem de operare blockchain de la un capăt la altul și cum puteți garanta o transformare digitală perfectă:

1. Identificați ce domenii ale afacerii dvs. necesită Blockchain

În timp ce aplicațiile blockchain-ului în industria telecomunicațiilor sunt de anvergură, fiecare afacere este unică. Directorii tehnici ar trebui să își analizeze operațiunile și să ia în considerare cu atenție ce domenii ale companiei lor sunt cele mai potrivite pentru integrările blockchain.

Puneți-vă următoarele întrebări pentru a determina unde să vă canalizați resursele:

 • Procesați date bazate pe reguli? Tehnologiile blockchain vin în propriile lor atunci când se ocupă de seturi de date standardizate și procese predeterminate care pot fi înregistrate în blocuri lizibile. De exemplu, blockchain-ul ar fi mult mai util pentru urmărirea utilizării datelor 5G decât procesarea reclamațiilor clienților.

 

 • Puteți interpreta datele dvs. în mai multe moduri? Un avantaj principal al blockchain-ului este capacitatea de a înregistra și stoca o singură sursă de adevăr. Dacă lucrați cu seturi de date ambigue, nu veți profita de avantajele sincronizării adevărurilor individuale într-o rețea peer-to-peer.

 

 • Aveți procese care necesită implicarea mai multor părți interesate? Transparența sporită și accesibilitatea rețelelor de la egal la egal permit mai multor părți interesate să colaboreze în armonie. Registrele digitale descentralizate asigură că toate părțile cântă din aceeași foaie de imn.

 

2. Examinați orice cadru legal & Probleme de conformitate

Conformitatea trebuie să fie în fața minții tuturor atunci când implementează tehnologii blockchain. În timp ce majoritatea sistemelor de operare blockchain disponibile la raft vor oferi măsuri de conformitate încorporate, fiecare companie trebuie să ia măsurile necesare pentru a se asigura că nici o piatră nu este lăsată neîntreruptă.

În funcție de serviciile pe care le oferiți, poate fi necesar să luați în considerare următoarele:

 • Legile împotriva spălării banilor
 • Obligații fiscale asociate tranzacțiilor interne și internaționale pe blockchain
 • Fundamentare juridică și credibilitate a contractelor inteligente
 • GDPR și legile privind protecția datelor specifice industriei

 

3. Gândiți-vă la riscurile potențiale

Ca și în cazul oricărei investiții sau inovații tehnologice, companiile de telecomunicații trebuie să ia în considerare riscurile asociate cu adoptarea blockchain-ului.

Indiferent dacă se confruntă cu perioade de nefuncționare în timpul perioadei de schimbare între două sisteme, se luptă să achite costul inițial al implementării sau dăunează reputației dvs. prin defecțiuni ale sistemului, companiile trebuie să efectueze o evaluare completă a riscurilor înainte de a arăta undă verde.

În timp ce implementarea blockchain necesită expertiză tehnică, orice conversație despre adoptarea noilor tehnologii trebuie să implice personal din toate domeniile companiei dumneavoastră.

Toată lumea, de la consultanți în securitate cibernetică, comitete de audit, echipe de finanțe, directori tehnici și chiar echipe de produse, trebuie să joace un rol în procesul de luare a deciziilor pentru a asigura o guvernanță echitabilă și pentru a evita problemele neprevăzute.

Bineînțeles, unele riscuri se pot materializa numai după ce ați făcut tranziția la blockchain. Dacă acesta este cazul, este important să găsiți soluții rapide și să vă adaptați înainte ca riscurile să devină realități.

 

4. Cine este responsabil pentru gestionarea blockchain-ului?

În timp ce registrele descentralizate sunt concepute pentru a dizolva controlul autoritar deținut de un grup senior de persoane, toate sistemele blockchain trebuie să fie gestionate și supravegheate de personalul desemnat.

Fie că este vorba de furnizarea de asistență tehnică în caz de nefuncționare a sistemului sau de modificări ale proceselor pentru a respecta cele mai recente cerințe legale, toate blockchain-urile necesită întreținere de tip.

Gândiți-vă cum veți finanța infrastructura tehnică, cine va oferi sfaturi tehnice și ce protocoale trebuie să vă adaptați la diferite scenarii.

 

Externalizarea operațiunilor dvs.: servicii Cloud Blockchain de la un capăt la altul

Cel mai rapid și mai simplu mod de a implementa tehnologii blockchain este să lucrați cu un sistem de operare blockchain terță parte.

Împuterniciți afacerea dvs. de telecomunicații cu o infrastructură blockchain multi-cloud și un consorțiu blockchain pentru a vă gestiona integrarea în lanț. În loc să-ți construiască sistemele blockchain de la bază, serviciile cloud de la capăt la capăt oferă servicii disponibile, care pot fi adaptate pentru a satisface nevoile tale individuale..

Bucurați-vă de flexibilitatea de a schimba între protocoale în diferite domenii ale afacerii dvs. și obțineți informații despre costuri, performanță și aplicații profunde din programele de analiză a datelor create special..

 

Rămâneți conectat la consorțiile Blockchain

În timp ce întreprinderile nu trebuie să zgârie suprafața modului în care pot aplica tehnologii blockchain în sectorul telecomunicațiilor, acum este momentul ca inovatorii care se gândesc la viitor să muște gloanța și să conducă calea în tehnologia distribuită a registrului digital..

Dependența covârșitoare a industriei de gestionarea informațiilor, securitatea datelor și tranzacțiile de procesare, poziționează telecomunicațiile ca fiind mediul perfect pentru pionieratul celor mai noi tehnologii blockchain.

Consorțiile din lanț conectează un grup de organizații care împărtășesc obiective comune și pot combina forțe pentru a alimenta creșterea în industria lor. Platformele de găzduire blockchain lucrează cu fiecare membru al unui consorțiu pentru a crea o structură reciproc avantajoasă care promovează creșterea.

Dacă afacerea dvs. dorește să eficientizeze procesele învechite, să reducă costurile și să îmbunătățească experiențele clienților, consorțiile de tip blockchain bazate pe cloud de la un capăt la altul oferă blocul de pornire perfect pentru a-ți face afaceri de telecomunicații în epoca modernă.

 

Bună ziua de la Ocyan

Aveți nevoie de ajutor pentru implementarea blockchain-ului în afacerea dvs. cu telecomunicații?

Ocyan lucrează cu organizații de nivel 1 până la nivel 3 în cadrul FinTech, Logistică, Energie, O.&Industriile G și Telecom. Ajutăm companiile să scaleze, să implementeze și să gestioneze aplicații blockchain într-un mediu de întreprindere.

Sistemul nostru de operare dedicat Cloud oferă consorții securizate blockchain, suport optimizat pentru back-office, integrări vechi și conducte de date sofisticate pentru a asigura o tranziție lină către blockchain.

Această postare face parte din inițiativa 101 Blockchains for Startups și este scrisă de Evangelos Pappas,

Evangelos Pappas este CEO-ul Ocyan și tehnolog cu experiență în proiecte strategice corporative în domeniul software-ului Enterprise, transformare digitală, calcul distribuit și tehnologie Blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me