Ce este Fluree?

Fluree este o platformă de gestionare a datelor construită pentru a sprijini cerințele moderne ale aplicațiilor și pentru a facilita partajarea datelor, colaborarea și capacitățile de gestionare a tranzacțiilor externe și chiar descentralizate. Fluree este un set de instrumente versatil care poate fi utilizat pentru a alimenta aplicațiile de întreprindere, pentru a facilita partajarea și colaborarea de date de încredere și pentru a construi soluții blockchain de la un capăt la altul..

Deși este obișnuit să se traseze o linie clară de diferențiere între blockchain-uri și baze de date, Fluree a combinat cele două tehnologii respective pentru a oferi un instrument pentru a construi aplicații centrate pe date care să utilizeze practic (și scalabil) descentralizarea, imuabilitatea și integritatea datelor.

Marimea echipei – 8

Locație – Winston-Salem, Carolina de Nord, SUA

Cum arată Fluree’s Architecture?

Majoritatea bazelor de date moderne rulează motorul tranzactorului („scrie”) și interogatorul peer („citirile”) pe același nod (server). Pentru a oferi scalabilitatea unei baze de date moderne și beneficiile imuabile și descentralizate ale unui blockchain, Fluree a separat baza de date tradițională în două părți: FlureeDL și FlureeDB.

FlureeDL este un registru care validează, stochează și securizează toate tranzacțiile. FlureeDB utilizează FlureeDL cu un motor de interogare a graficelor semantice pentru alimentarea aplicațiilor de întreprindere.

Ambele sisteme escalează independent și sunt configurabile (reguli, permisiuni etc.).

Care sunt câteva dintre caracteristicile de bază ale lui Fluree?

 • Istorie demonstrabilă – Dovediți nu numai integritatea fiecărei date din sistemul dvs. – ci și originea fiecărei tranzacții.
 • Dovadă de manipulare – Fiind un jurnal numai pentru apendice, Fluree produce o pistă de audit completă și dovedibilă, rezistentă la manipulare.
 • Acces la date istorice – Rulați interogări împotriva oricărui moment în timp – oferind în mod eficient oricărei aplicații o capacitate instantanee de „derulare înapoi”.
 • Interogări cu grafice semantice – Fluree expune date într-o bază de date bogată cu grafice semantice, capabilă să ruleze agregări extrem de analitice.
 • Descentralizare – Descentralizați, în mod opțional, registrul cu reguli programabile și consens conectabil pentru o guvernanță inteligentă.
 • Partajarea directă a datelor prin API-uri – Securizați permisiunile de acces acolo unde aparțin – pe nivelul de date, mai degrabă decât îmbinând o rețea de API-uri.

Ce problemă sau set de probleme încearcă să rezolve proiectul?

Echipa de la Fluree își propune să rezolve destul de multe probleme din spectrul de gestionare a datelor, dar din perspectiva blockchain-ului, Fluree caută să aducă imensele beneficii pe care blockchain le aduce direct nivelului de date al unei stive tipice de aplicații.

Blockchain a explodat cu o cerere mare de aplicații care oferă imuabilitate, transparență și descentralizare, dar un factor universal a împiedicat multe proiecte: gestionarea și stocarea datelor. Blockchain-urile publice sunt optimizate și concepute pentru un transfer foarte simplu de active – care necesită necesități minime de gestionare a datelor.

Dar ce se întâmplă atunci când încercăm să modernizăm același format blockchain către întreprindere – de exemplu, o aplicație ERP pentru lanțul de aprovizionare care gestionează comenzile de cumpărare, părțile interesate, informațiile RFID și multe altele? Construirea unei soluții blockchain care gestionează în mod nativ datele și metadatele devine mai provocatoare – atât în ​​dezvoltarea cât și în securitatea informațiilor.

Managerii de proiect au descoperit că, de vreme ce majoritatea blockchain-urilor se conectează prin nivelul „logicii de business” al stivei de aplicații, trebuie totuși să împingă datele și metadatele legate de tranzacțiile blockchain la un sistem de baze de date static centralizat. Lipsa stocării complete a datelor în lanț conduce la un strat de integrare care nu este necesar (sau, după cum spun unii, „încercarea de a forța blockchain-ul într-un stack care pur și simplu îl respinge”.)

Fluree rezolvă această problemă de integrare a datelor ca o tehnologie bazată pe baze de date, permițând dezvoltatorilor să construiască un set de date unificat și imuabil pentru a-și alimenta și scala aplicațiile. Fără integrări lipicioase sau straturi suplimentare – doar un magazin de date blockchain interogabil optimizat pentru aplicațiile de întreprindere.

Unde vedeți cea mai mare tracțiune?

În mod obișnuit, vedem interesul pentru Fluree în două categorii: mai întâi, furnizorii SaaS sau consultanțele SaaS care doresc să își extindă „setul de instrumente” blockchain. În al doilea rând, avem o comunitate incredibilă de start-up-uri care folosesc Fluree ca infrastructură pentru construirea ofertelor lor.

În ceea ce privește verticalele din industrie, Fluree este o soluție de date agnostică în industrie. Cu toate acestea, vedem foarte mult interes în lanțul de aprovizionare, asigurări, asistență medicală și evidența guvernamentală.

Cum diferă Fluree de alte soluții blockchain?

Fluree este un blockchain privat / de întreprindere care se concentrează pe gestionarea datelor și integritatea tranzacțională între părți, utilizând Fluree SmartFunctions ™. Fluree funcționează la un nivel mai generic decât majoritatea blockchain-urilor, care sunt de obicei construite special pentru a facilita tranzacțiile cu active (adică bani, valori mobiliare, active digitale). Funcționând la un nivel mai configurabil, pe lângă faptul că funcționează ca un magazin de date mai bun, Fluree permite descentralizarea părților (sau a tuturor) magazinului de date și utilizarea lor ca soluție tranzacțională colaborativă.

Când se dorește un blockchain pentru a facilita tranzacțiile de active transparente și de încredere de-a lungul unei aplicații existente (în cazul în care blockchain-ul acționează ca un serviciu), sau pentru o aplicație care este în întregime orientată către bani și, prin urmare, necesită puțin sau nici o logică de aplicație suplimentară sau UI blockchain-urile existente vor oferi probabil o cale mai rapidă decât Fluree, deoarece documentația și regulile configurabile sunt orientate către acea problemă specifică. Fluree are capacitatea de a facilita astfel de soluții și multe altele, dar trebuie configurat pentru fiecare dintre aceste scopuri.

În scopuri în care blockchain-ul este dorit pentru a facilita schimbul de informații sau informații în plus față de tranzacțiile cu active, Fluree oferă o singură soluție cuprinzătoare și oferă o utilitate imensă fiecăruia dintre participanți în jurul datelor gestionate și partajate. Blockchain-urile tradiționale nu au capacitatea de a gestiona datele în măsura în care aplicația de întreprindere are nevoie – Unii pot stoca biți de informații, dar nu oferă o capacitate de interogare bogată în aceste informații. În cazul în care informațiile fac parte din soluția blockchain, dezvoltatorii sunt obligați să construiască toate gestionarea datelor într-o bază de date tradițională (centralizată), care nu are aceeași integritate ca blockchain-ul, apoi au construit API-uri personalizate pentru a partaja aceste date cu alte părți. Rezultă un set de tehnologii scumpe, pavate împreună, care provin din diferite lumi ale tehnologiei (centralizat vs descentralizat).

Echipa de startup Fluree blockchain

Credit foto: Innovation Quarter

Cum este disponibilă tehnologia disponibilă astăzi?

Pentru a începe cu Fluree este gratuit – atât găzduit în cloud, cât și ca program executabil Java descărcabil. Fluree va fi lansat în curând și ca un proiect open source pentru a sprijini dezvoltarea comunității în continuare.

Tracţiune

Fluree și-a lansat programul beta la sfârșitul anului 2017, atrăgând peste 750 de organizații care sunt înscrise în prezent în ediția gratuită a comunității. Trecând la producție în noiembrie 2018, Fluree a semnat contracte de întreprindere, incluzând o gamă largă de cazuri de utilizare a industriei:

 • Țesătură, o piață de date pentru consumatori
 • SSBI, un efort comun cu guvernul indian pentru a construi înregistrări de titluri funciare
 • Benekiva, o companie insurtech axată pe digitalizarea procesului de daune de asigurări de viață
 • Ideablock, un startup care caută să perturbe piața brevetelor digitale
 • Docsmore, o companie de tehnologie de gestionare a documentelor bazată pe cloud

Recunoașteri

 • Cele mai tari produse Big Data din 2017Revista CRN
 • 10 furnizori de analize de date de urmărit în 2018Compania Channel
 • Top 20 cei mai buni vânzători de cloudRevista CRN
 • Startup to WatchTendințe și aplicații ale bazei de date
 • Top 10 Startup în Carolina de NordAsociația NC Tech
 • Global Top 50 StartupGoogle’s Startup Grind

Această postare face parte din inițiativa 101 Blockchains for Startups și este scrisă de Kevin Doubleday, Lead de comunicare la Fluree.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me