Lumea criptomonedelor devine din ce în ce mai inundată de serii de idei și inovații noi, pe măsură ce monedele încearcă să-și afirme avantajul competitiv și unicitatea. Ardor vs Ethereum (ETC) pare a fi cea mai recentă luptă, care prinde contur, în calitate de criptomonede care atrage atenția oamenilor.

Deci, cum se fac aceste două echitabile unul împotriva celuilalt

Ardor vs Ethereum: Scop

Ardor se aruncă ca un platformă blockchain-ca-un-serviciu care permite oamenilor să utilizeze tehnologia blockchain cu lanțuri pentru copii. Blockchain-ul ca serviciu oferă un lanț principal care gestionează securitatea blockchain-ului, precum și descentralizarea plus lanțuri de copii personalizabile care gestionează alte tranzacții.

Ardor Blockchain

Credit de imagine: Ardor

Dezvoltatorii din spatele Ardor sunt aceiași la care au funcționat NXT, un alt proiect blockchain care încearcă să democratizeze accesul la tehnologia blockchain. Scopul primar al Ardor este de a rezolva problemele critice ale blocării blockchain-ului, precum și scalabilitatea și personalizarea.

Ethereum, pe de altă parte, este un software deschis bazat pe tehnologia blockchain. Rețeaua blockchain distribuită oferă o platformă prin care dezvoltatorii pot construi și implementa aplicații descentralizate.

Ethereum este construit într-un mod care permite dezvoltatorilor să vină cu contracte inteligente, care sunt scripturi care execută automat sarcini atunci când sunt îndeplinite anumite condiții.

Ardor vs. Ethereum: Pro

Beneficii Ardor

Credit de imagine: Ardor

Ardor fiind o evoluție a NXT, care a fost primul blockchain construit vreodată de la zero, vine cu o mulțime de îmbunătățiri făcute posibile prin modificarea blockchain-ului de bază. Pentru început, se eliberează de multe date spori eficiența și viteza prin crearea mai multor lanțuri.

Lanțul părinte al lui Ardor păstrează doar informații vitale, împreună cu alte informații despre tranzacții mutate în lanțurile copil. Blockchain-ul Ardor este astfel mai puțin greoi și mai eficient pentru tranzacții.

În schimb, Ethereum la fel ca magazinul Bitcoin și procesează tranzacțiile pe un singur blockchain. Din acest motiv, are în prezent o capacitate de blockchain de 121 GB, ceea ce înseamnă că revalidarea trebuie să aibă loc pentru toate noile noduri. Acest lucru explică problemele sale de scalabilitate.

Securitatea cu blockchain-ul Ardor este, de asemenea, la un alt nivel datorită lanțurilor părinte-copil care separă tranzacțiile și datele unele de altele.

Ardor este supranumit „WordPress-ul blockchain-ului”, deoarece oferă o interfață fără stradă pe care oamenii o pot folosi fără a fi nevoie de codificare. Ethereum, pe de altă parte, a fost construit pentru a afișa un nivel ridicat de personalizare, ideal pentru dezvoltatorii cu abilități de codificare.

Ardor vs Ethereum: Cons

ETH

Credit de imagine: Ethereum

Ardor este încă în stadiile incipiente ale dezvoltării. Deși a arătat perspective de a avea o valoare bună pentru utilizatori, dezvoltatori și companii, mai are încă un drum lung de parcurs. Va dura destul de mult timp până să devină un nume principal în spațiul criptomonedelor.

Ethereum, pe de altă parte, oferă fapte tehnologice esențiale. Pentru început, platforma rulează pe contracte inteligente care devin populare, făcând întreaga rețea să fie solidă și stabilită din punct de vedere tehnologic.

Ardor nu se poate potrivi cu popularitatea pe care Ethereum a acumulat-o în perioada scurtă, deoarece acționează ca o platformă de donație pentru ofertele inițiale de monede. Platforma a ajutat multe proiecte să câștige o expunere maximă prin eforturi stimulate economic.

Consultați celelalte comparații ale noastre:

  • Bitcoin vs Ethereum? Care este diferența?

  • Ethereum vs Litecoin: De ce LTC este pentru tranzacții și ETH pentru contracte inteligente?

  • EOS vs Ethereum: un potențial ucigaș Ethereum!

  • NEO vs Ethereum: Care este un lucru mai bun?

  • Ethereum vs Ripple: comparație în profunzime

Linia de fund

Ardor pare să câștige avânt în spațiul criptomonedelor datorită noilor sale moduri inovatoare de structurare a infrastructurii și securității blockchain. Acestea fiind spuse, poate fi doar o chestiune de timp înainte ca întreprinderile să o implementeze, deoarece nu necesită niveluri ridicate de expertiză sau întreținere continuă.

Pe de altă parte, Ethereum rămâne un proiect blockchain preferat pentru dezvoltatori, având în vedere resursele sale unice pentru dezvoltarea contractelor inteligente și a aplicațiilor descentralizate. În timp ce Ethereum pare să aibă avantajul asupra Ardor, rămâne de văzut dacă își va menține avantajul.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me