Există o serie de oameni care explorează recent lumea blockchain-urilor recent. Oamenii confundă adesea blockchain-urile cu criptomonede. Unii tind să creadă că sunt doar sinonime. Ei bine, puteți ghici că nu sunt cu siguranță același lucru. Deci, care sunt diferențele mari dintre ele? Ține-ți caii, vei ști totul despre acești doi în acest articol blockchain vs criptomonedă.

Blockchain vs Cryptocurrency: Ce este un Blockchain?

Bine, așa că mai întâi apar blockchain-urile. Blockchain-ul este o tehnologie în care sunt stocate tranzacțiile sau datele. Fiecare bloc din lanț conține o bucată unică de date sau informații. Aceste blocuri combină un lanț complet și funcționează ca un registru digital mare. Toate datele sunt stocate cronologic.

Chiar la început, când Satoshi Nakamoto a inventat tehnologia pe care a numit-o a sa blockchain ca Bitcoin. Din nou, numele criptomonedei din ecosistem este și Bitcoin. Aici a început confuzia. Apoi a fost doar un peer to peer numerar electronic.

Blockchain

După prăbușirea economică din 2008, lumea plângea pentru bani noi care nu vor fi pierduți din cauza unor greșeli ale băncilor. Lumea pur și simplu ura băncile, deoarece mulți oameni au pierdut tot ce aveau. Bitcoin a început să arate potențialul de a fi noii bani (!) Dovediți de bancă pe care oamenii se pot baza.

Mai târziu, multe alte blockchains au ieșit la iveală, cum ar fi Ripple și Ethereum. Au făcut tehnologia și mai sofisticată. Ne-au arătat că un blockchain poate avea multe alte aspecte. Poate stoca orice fel de date. Într-un sens, a fost un boom tehnologic. Ce pot face oamenii cu această tehnologie blockchain este nelimitat.

Caracteristicile blockchain-urilor

Un blockchain are 4 caracteristici cheie. Sunt după cum urmează,

1. Descentralizat. Deci, nimeni nu poate modifica sau manipula modul în care ar trebui să acționeze un blockchain.

2. Un registru distribuit pentru a susține împotriva fraudelor și a gestionării mai ușoare.

3. Monedarea monedelor este un scenariu comun. S-ar putea gândi la mineritul Bitcoins ca la o monedă.

4. Ecosistem fără manipulare.

Blockchain vs Cryptocurrency: Ce este o Cryptocurrency?

Criptomoneda este o poveste cu totul nouă! Îl puteți numi activul pe care îl folosește tehnologia blockchain – banii rețelei. În termeni tehnici, oamenii îl numesc adesea „jetoane”. Deși, există blockchain-uri care nu folosesc jetoane în ecosistemul lor. Este un blockchain fără token. Ripple fără moneda XRP poate fi un exemplu excelent de acest tip. Vom ajunge la asta mai târziu, asta este o altă poveste.

Blockchain vs Cryptocurrency

Atunci când schimbăm materiale sau servicii, trebuie să folosim un element monetar comun în care ambele părți sunt de acord să aibă încredere că vor avea valoare. Criptomoneda este acel activ comun pe care ambele părți își au încrederea – mijlocul de schimb.

Puteți spune așa – blockchain-urile sunt banca federală a SUA și criptomonedele sunt dolarii SUA.

După cum am văzut blockchain-urile fără simboluri, există și criptomonede fără blocuri. IOTA este un exemplu excelent al unui astfel de tip de companie de registre distribuite.

Nu fiecare monedă are același nume de Blockchain pe care îl folosește. La fel, Ethereum folosește Ether (ETH), iar Ripple folosește XRP.

Mai multe criptomonede pot fi construite pe același blockchain. De exemplu, chiar și dvs. puteți crea propria criptomonedă folosind blockchain-ul Ethereum. Tehnologia este foarte sofisticată și solidă.

Cum ați putea deține criptomonedele?

Deci, doriți să dețineți criptomonede? Există de obicei două scenarii despre cum ați putea face acest lucru –

1. Minați moneda folosind puterea de procesare și energia electrică.

2. Cumpărați moneda de la orice centru de schimb criptografic de încredere.

Caracteristicile criptomonedelor

Există câteva caracteristici sau proprietăți comune ale cryptos,

1. Ireversibil, adică atunci când tranzacția se face acolo unde nu există cale de întoarcere.

2. Pseudonim.

3. Rapid și sigur

4. Nu este nevoie să cereți permisiuni pentru a da sau a lua bani de la cineva.

5. Oferta de piață este strict controlată. Există doar un număr limitat de bitcoin pe planetă.

6. Pe baza sistemului IOU, deci nu există datorii.

Cuvinte finale

Deci, băieți, asta a fost. Cred că obțineți esența confuziei blockchain vs criptomonedă. Nu vă confundați niciodată cu privire la subiect. Dacă intenționați să investiți în criptomonede, ar trebui să vă faceți mai bine o idee despre tot ceea ce contează. Iată câteva articole grozave care ar trece înaintea cursei cunoașterii. Sper că aveți o călătorie minunată înainte!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me