Evoluția tehnologiei blockchain a dus la apariția unor proiecte incitante, toate atrăgând atenția oamenilor. EOS vs NEO este cea mai recentă luptă care ia forma, deoarece dezvoltatorii continuă să exploreze platforme pentru găzduirea de contracte inteligente și aplicații descentralizate.

NEO și EOS au adunat avânt în ultimele luni, văzute ca fiind competitori demni pentru Ethereum (ETH), care a apărut ca platforma dorită pentru dezvoltarea contractelor inteligente și a solicitanților descentralizați.

Deci, ceea ce face ca EOS vs. NEO să iasă în evidență ca demni ucigași Ethereum?

NEO VS EOS: Scop

NEO vs EOS

NEO este o platformă blockchain și o criptomonedă care încearcă să construiască o rețea scalabilă de aplicații descentralizate. Echipa din spatele criptomonedei din China intenționează să îmbunătățească modul în care activele sunt digitalizate, utilizând tehnologia de identitate digitală.

Acestea fiind spuse, NEO este în esență o platformă de contract inteligent la fel ca Ethereum, ceea ce face posibilă dezvoltatorilor să codeze și să vină cu aplicații descentralizate..

EOS la fel ca NEO este, de asemenea, un proiect blockchain care urmărește să ofere o scalabilitate ridicată pentru implementarea DApps și blockchain-uri. Se numește cel mai puternic sistem descentralizat bazat pe blockchain care permite dezvoltarea, găzduirea și executarea DApps.

EOS vs NEO: monedă nativă

EOS vs NEO

NEO este simbolul nativ care alimentează platforma NEO utilizată pentru dezvoltarea de aplicații descentralizate. La început, 100 de milioane de monede au fost create în blocul Genesis. Cincizeci de milioane de monede au fost vândute investitorilor timpurii, iar restul de cincizeci de milioane sunt blocate într-un contract inteligent. În fiecare an, se eliberează 15 milioane de monede, pentru a finanța dezvoltarea obiectivelor pe termen lung.

EOS este simbolul care alimentează EOS.IO, care acționează ca un sistem de operare într-un computer care gestionează și controlează blockchain-ul EOS. Un dezvoltator trebuie să dețină monede EOS în loc să le cheltuiască, pentru a utiliza resursele de rețea pentru a construi și rula aplicații descentralizate.

Între 26 iunie 2016 și 1 iulie 2017, au fost distribuite în total 200 de milioane sau 20% din totalul jetoanelor EOS. În prezent, 700 de milioane de jetoane sunt distribuite în mod continuu. 100 de milioane de monede sunt păstrate ”într-un escrow pentru block.one.

EOS vs NEO: Viteză de tranzacție și taxe

NEO se bazează pe algoritmul de consens al toleranței la defecțiuni bizantine care îi permite să susțină până la 10.000 de tranzacții pe secundă. Pentru evidența consensuală, nodurile sunt selectate aleatoriu pentru a procesa tranzacțiile într-o rețea pe baza rețelelor de încredere suprapuse. În prezent, proiectul NEO nu percepe oamenilor nicio taxă pentru utilizarea rețelei.

EOS, pe de altă parte, a crescut în popularitate parțial din cauza cantității imense de tranzacții pe care le poate procesa o secundă. Scalabilitate ridicată înseamnă că blockchain-ul proiectului poate gestiona peste un milion de tranzacții pe secundă, prin scalare orizontală

EOS nu cere oamenilor să facă microplăți pentru a efectua sarcini pe blockchain sau pentru a trimite mesaje. În schimb, dezvoltatorilor individuali li se permite să își stabilească comisioanele de tranzacție, care sunt de obicei mici. Companiile pot veni cu strategiile lor de monetizare.

NEO vs EOS: Blockchain Protocol

EOS.IO se bazează pe dovada de miză delegată și pe un concept de permisiune bazat pe roluri pentru operațiuni. Protocolul blockchain permite flexibilitate atunci când vine vorba de luarea deciziilor instantanee, cum ar fi revenirea, înghețarea și remedierea aplicațiilor infectate de bug-uri.

NEO, pe de altă parte, folosește Toleranța bizantină la erori, despre care se spune că este o îmbunătățire a dovezii muncii și a mizei. Cu acest algoritm, oricine deține un NEO poate vota cine va fi nodurile lor de consens responsabile de decizia unui bloc.

Verdict

Atât EOS, cât și NEO au potențialul de a crește odată cu evoluția criptomonedelor și a tehnologiei blockchain. Cu toate acestea, EOS pare să fi avut un an mai bun și pare să aibă șanse mai mari să ia Ethereum ca platformă preferată pentru contracte inteligente și aplicații descentralizate.

Citeste mai mult

  • NEO dApps Ecosystem: Lista completă

* Declinare de responsabilitate: Articolul nu trebuie luat ca și nu este destinat să ofere niciun sfat de investiții. Revendicările formulate în acest articol nu constituie sfaturi de investiții și nu ar trebui luate ca atare. Fă-ți propriile cercetări!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me