Ethereum vs. Ripple este o bătălie care prinde contur pe măsură ce cele două proiecte blockchain continuă să alimenteze soluții inovatoare care au ramificații serioase în diferite sectoare. Deci, în ce fel diferă aceste două populare proiecte blockchain unele de altele, totuși toate se bazează pe tehnologia blockchain?

Ripple vs. Ethereum: obiectiv principal

Ethereum a fost creat cu scopul de a rivaliza cu instituțiile financiare prin furnizarea unei rețele descentralizate, în care oamenii să poată tranzacționa și să facă afaceri fără controlul de la nicio autoritate centralizată. Prin urmare, este un forum în care oamenii se întâlnesc pentru a crea proiecte și pentru a conveni asupra modului în care pot fi implementate diferite schimbări.

Ethereum este, de asemenea, utilizat pentru a aduce colegii împreună în proiectele în care cred. Este, de asemenea, utilizat pentru a sprijini dezvoltarea și crearea de noi jetoane numite în mod colectiv ERC20.

Ripple, pe de altă parte, a fost creat cu scopul de a sprijini instituțiile financiare mai degrabă decât de a le rivaliza. Blockchain-ul proiect își propune să faciliteze instituțiilor financiare efectuarea de tranzacții financiare pe un blockchain. Proiectul nu este descentralizat, ci centralizat, prin care este necesar un consens pentru ca orice modificare să fie afectată.

RippleNet, care este alimentat de Ripple, este o soluție blockchain care devine din ce în ce mai populară pentru facilitarea plăților transfrontaliere. Rețeaua oferă, de asemenea, tranzacții instantanee și capabilități de mesagerie bidirecțională.

Ripple se comercializează ca un mecanism util pentru tranzacțiile transfrontaliere, deoarece Ethereum se consideră un simbol digital și o unitate pentru schimb.

Ethereum vs. Ripple: tehnologie și dezvoltare viitoare

Ripple este un sistem de plăți distribuite open source care permite plăți instantanee la taxe minime. Protocolul rețelei permite tranzacții între mai multe valute fără a fi nevoie de o autoritate centrală.

Ethereum, pe de altă parte, este un software care permite verificarea și executarea codului pe blockchain-ul Ethereum. Ethereum oferă, de asemenea, asistență pentru aplicațiile descentralizate, care sunt similare cu aplicațiile tradiționale de computer, dar cu un nivel crescut de securitate și un risc redus de perioade de nefuncționare.

Ripple vs. Ethereum: distribuție de monede

Ledgerul XEP al Ripple este menținut într-un algoritm de consens protocol care diferă de sistemele de dovadă a muncii utilizate în mod obișnuit în alte criptomonede. Toate monedele pentru moneda nativă a proiectului au fost pre-minate la lansare, ceea ce înseamnă că nu este posibil să extragem XRP.

100 de miliarde de monede XRP au fost extrase la începutul proiectului, din care Ripple deține 7 miliarde. Ripple controlează, de asemenea, aproximativ 55 de miliarde de monede XRP printr-un cont escrow.

Ethereum, pe de altă parte, este menținut utilizând un algoritm de dovadă de lucru numit Ethash. Etherul este criptomoneda de bază care alimentează rețeaua și acționează ca o formă de plată pentru operarea aplicațiilor distribuite pe platformă.

Spre deosebire de Ripple, Ethereum poate fi exploatat într-un proces care implică minerii care configurează computere pentru a rezolva puzzle-uri criptografice. În plus, un total de 60 de milioane de eteri au fost creați pentru contribuitorii la pre-vânzare în 2014, din care 20% sau 12 milioane au fost alocați fondului de dezvoltare.

Ethereum vs. Ripple: Scalabilitate

Comparația dintre Ripple și Ethereum nu ar fi completă fără a analiza aspectul scalabilității celor două proiecte blockchain. Scalabilitatea se referă la numărul total de tranzacții pe care un blockchain le poate gestiona într-o perioadă specificată.

Ripple are un avantaj împotriva, nu numai a Ethereum, ci și a altor criptomonede, deoarece blockchain-ul său poate procesa până la 1.500 de tranzacții în fiecare secundă. Acest lucru este de 100 de ori mai mare decât ceea ce Ethereum poate procesa, un avantaj care a văzut rețeaua atrăgând mult interes din sistemul financiar principal.

Ripple are, de asemenea, un avantaj față de Ethereum când vine vorba de viteza tranzacțiilor. Ethereum livrează o tranzacție la fiecare două minute. Ripple, pe de altă parte, poate livra o tranzacție la fiecare patru secunde.

Consultați celelalte comparații ale noastre:

  • Bitcoin vs Ethereum? Care este diferența?

  • Ethereum vs Litecoin: De ce LTC este pentru tranzacții și ETH pentru contracte inteligente?

  • EOS vs Ethereum: un potențial ucigaș Ethereum!

  • Ardor vs Ethereum: Care sunt argumentele pro și contra?

  • NEO vs Ethereum: Care este un lucru mai bun?

Concluzie

Ripple triumfă Ethereum atunci când vine vorba de gestionarea transferurilor valutare, având în vedere viteza tranzacțiilor sale și numărul total de tranzacții pe care le poate gestiona o secundă. Ethereum, pe de altă parte, îl învinge pe Ripple atunci când vine vorba de a face față unei game de interacțiuni complicate între mai multe părți, un avantaj care l-a văzut folosit pentru lucruri precum contractele inteligente.

Bătălia Ethereum vs. Ripple se așteaptă astfel să continue pentru mulți ani, având în vedere că cele două soluții blockchain au un avantaj în domeniile lor de specializare respective..

Ți-a plăcut acest articol? Verificați Stellar vs Ripple.

Nou în această lume? Aruncați o privire la ghidul complet pentru începători despre cum să investiți în cripto.

* Declinare de responsabilitate: Articolul nu trebuie luat ca și nu este destinat să ofere niciun sfat de investiții. Revendicările formulate în acest articol nu constituie sfaturi de investiții și nu ar trebui luate ca atare. Faceți-vă propriile cercetări și asigurați-vă că ați citit Renunțarea completă.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me