Când faceți comparații Ripple (XRP) vs Stellar Lumens (XLM), diferențele par să depășească asemănările. Asemănările în acest caz sunt atribuite faptului că Jed McCaleb care a contribuit la fondarea Ripple a cofondat și Stellar.

În crearea lui Ripple idee trebuia să vină cu un sistem care să înlocuiască SWIFT în efectuarea transferurilor transfrontaliere de bani. Ripple este astfel utilizat de multinaționale și bănci pentru a efectua plăți globale și acest lucru se realizează prin transferul jetonului său prin rețeaua Ripple, ceea ce duce la lichiditate la cerere. Stelar pe de altă parte a fost creată pentru a atinge aceleași obiective, dar ca organizație non-profit și în mod specific pentru a-i ajuta pe cei fără acces la servicii financiare în țările sărace.

XLM vs XRP: Diferențe cheie

Cu toate acestea, diferențele lumenului stelar față de ondulare nu se termină aici. O altă diferență cheie este în ceea ce privește modul în care se ajunge la consens între diferitele noduri ale celor două protocoale. În lumea criptomonedelor, cele mai comune metode de consens sunt dovada mizei și dovada muncii. Cu toate acestea, cele două protocoale nu folosesc nici unul, ci mai degrabă fiecare are propriul său mecanism de consens. Ripple folosește dovezi de corectitudine în timp ce Stellar folosește protocolul de consens stelar.

O altă diferență cheie între lumenele digitale și stelare dintre cele două monede digitale este că Ripple este deflaționist, în timp ce Stellar este inflaționist. Echipa Stellar a indicat că rata anuală a inflației va fi de 1%, în timp ce în cazul Ripple, echipa a dezvăluit că cantitatea de jetoane XRP aflate în circulație va scădea în timp și va avea astfel un efect deflaționist.

Mai descentralizat

Într-o anumită măsură, Stellar este privit ca fiind mai descentralizat în comparație cu Ripple. Acesta este unul dintre motivele pentru care adepții monedelor virtuale descentralizate și cei care aderă la viziunea originală a lui Satoshi Nakamoto, cifra sau cifrele creditate cu crearea bitcoinului, evită Ripple, deoarece este văzut ca fiind prea centralizat. În dezbaterea Ripple vs stelară, acesta din urmă câștigă în ceea ce privește descentralizarea.

Unele dintre asemănările care există între cele două monede virtuale includ faptul că, spre deosebire de alte monede virtuale precum bitcoin (BTC), nici Ripple și nici Stellar nu folosesc mineri. În cazul bitcoinului, de exemplu, mineritul poate fi efectuat de oricine descarcă clientul pe un dispozitiv în care fiecare dispozitiv care se alătură sistemului devine cunoscut sub numele de nod. Deși sunt încă descentralizați Stellar și Ripple, pe de altă parte, nu le permit fiecărui Tom, Dick și Harry să își conducă propriile noduri. Mai degrabă cei doi își rulează propriile noduri pe mai multe servere. Instituțiilor financiare care au preluat tehnologia li se permite, de asemenea, să își ruleze propriile noduri în ceea ce este cunoscut sub numele de blockchain permis.

Consultați celelalte comparații ale noastre:

  • Bitcoin vs Ethereum? Care este diferența?

  • Ethereum vs Litecoin: De ce LTC este pentru tranzacții și ETH pentru contracte inteligente?

  • EOS vs Ethereum: un potențial ucigaș Ethereum!

  • Ardor vs Ethereum: Care sunt argumentele pro și contra?

  • NEO vs Ethereum: Care este un lucru mai bun?

  • Ethereum vs Ripple: comparație în profunzime

Asemănări între cele două protocoale

O altă similitudine în comparația de tip ondulare vs stelară este că cele două valute virtuale utilizează un registru distribuit în verificarea mișcării fondurilor. Procedând astfel, tranzacțiile sunt încheiate în câteva secunde, cu taxele menținute la minimum. Pentru a obține această taxă mică, ambele protocoale percep o fracțiune dintr-o monedă. Stellar și Ripple au astfel un stimulent pentru a se asigura că valoarea monedei este menținută scăzută pentru a crește adoptarea în întreaga lume ca sistem de plăți.

O altă similitudine între Ripple și Stellar este în ceea ce privește oferta de monede. În ambele protocoale, aprovizionarea cu monede este în controlul dezvoltatorilor. Acest lucru este diferit de cazul bitcoin, deoarece, în ceea ce privește criptomoneda-pilot, eliberarea de monede noi este realizată de rețea într-o manieră treptată până la atingerea unei cifre prestabilite. În schimb, oferta de monede XRP și XLM poate fi crescută ori de câte ori dezvoltatorii au chef. Acesta face parte din motivul pentru care ambele monede sunt acuzate că sunt prea centralizate.

Ți-a plăcut acest articol? Verificați NEO vs Ethereum sau de ce NEO ar putea fi cea mai puternică criptomonedă din 2018?

Nou în această lume? Aruncați o privire la ghidul complet pentru începători despre cum să investiți în cripto.

* Declinare de responsabilitate: Acest articol nu trebuie luat ca și nu este destinat să ofere sfaturi de investiții. Revendicările formulate în acest articol nu constituie sfaturi de investiții și nu ar trebui luate ca atare. Faceți-vă propriile cercetări și asigurați-vă că ați citit Renunțarea completă.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me