Să începem prin a spune că Blockchain și Bitcoin nu sunt aceleași lucruri. Deși sunt asociate împreună, totuși asta nu înseamnă neapărat că ambele sunt aceleași. Cu toate acestea, pot spune că au o legătură strânsă și acest lucru poate confunda uneori persoanele care sunt noi în blockchain. Să vedem ce ne arată dezbaterea blockchain vs bitcoin.

Din moment ce Bitcoin a fost prima aplicație blockchain; mulți oameni folosesc termenul ‘bitcoin’ în loc de blockchain. Cred că așa a început neînțelegerea în primul rând. Întrucât voi clarifica ce sunt astăzi, veți cunoaște diferența în cel mai scurt timp!

Să începem!

Blockchain vs Bitcoin: Ce este Bitcoin?

Ce este Bitcoin

Bitcoin este una dintre multele criptomonede pe care oamenii le folosesc în zilele noastre. A fost prima aplicație introdusă în 2009 și, la scurt timp după lansarea inițială, a arătat un sistem excepțional pe care nimeni nu l-a mai văzut până acum.

Pentru a pune mâna pe bitcoins, trebuie să-l exploatezi. Dar cum o minezi? De fapt, este foarte simplu, tot ce trebuie să faceți este să rezolvați probleme matematice complexe folosind sistemul computerului. Și, veți fi recompensat cu bitcoin după un rezultat reușit.

Destul de cool, corect?

Bitcoin folosește un anumit tip de tehnologie blockchain pentru a face toate tranzacțiile anonime și descentralizate. Fiecare tranzacție este înregistrată pe un sistem de registru, dar, deoarece acestea sunt anonime, nimeni nu poate urmări tranzacțiile înapoi la sursa sa.

De asemenea, puteți efectua plăți internaționale folosindu-l fără nicio reglementare sau taxe suplimentare. Este o opțiune excelentă pentru întreprinderile mici, deoarece nu vă veți confrunta cu probleme suplimentare legate de taxe. Toate monedele pe care le câștigați vor fi stocate într-un portofel digital și îl veți folosi online de acolo.

Blockchain vs Bitcoin: Ce este Blockchain?

Bitcoin vs Blockchain

Deci, ce este această tehnologie blockchain șocat întreaga lume imediat după ce a fost introdusă? Ei bine, este un sistem de registru descentralizat care se conectează la fiecare tranzacție făcută între doi colegi.

Această tehnologie va permite oricărui utilizator să efectueze și să confirme tranzacții fără a fi nevoie de nicio autoritate centrală. Folosind această tehnologie impresionantă, puteți transfera fonduri, vota, deconta diferite tranzacții, partaja documente oficiale și puteți face mult mai multe decât acestea.

Sistemul este mult mai mare decât bitcoin sau orice altă criptomonedă și poate fi integrat în multe alte aplicații.

Dacă vedem din perspectiva afacerii, blockchain-ul poate fi următoarea cea mai bună inovație care poate schimba cu adevărat modurile sistemului nostru de afaceri. Prin integrarea acestei tehnologii, veți putea îmbunătăți procedurile de afaceri între două companii și, în cele din urmă, reduce efectele negative ale problemelor de încredere.

Din nou, acest lucru va crește numărul de rentabilități pentru fiecare dolar cheltuit în comparație cu alte mijloace tradiționale.

Acum, băncile preferă blockchain-ul peste bitcoin

Ca reputație a tehnologia blockchain este mult mai mare decât bitcoinii, multe institute financiare sunt mai dornice să integreze blockchain-ul. Multe autorități bancare manifestă un mare interes pentru tehnologia blockchain și vor să facă din acesta sistemul bancar permanent.

Multe industrii mari, cum ar fi NASDAQ, Visa, Citi, vor să facă din blockchain un sistem potențial de plată, pur și simplu pentru că blockchain impune o natură mai pozitivă decât bitcoins.

Dar de ce această grabă este spre blockchain?

Ei bine, cazul este simplu. Prin utilizarea tuturor aspectelor acestei noi tehnologii, băncile își pot spori într-o mare măsură eficiența tranzacțiilor. Această nouă tehnologie promite un sistem de registru care se actualizează, astfel încât, dacă băncile îl folosesc, pot scăpa de software-ul inutil, care devine depășit în fiecare an.

Cu toate acestea, unii experți susțin că băncile nu ar trebui să utilizeze blockchain doar pentru a-și spori defectele în procesul de tranzacționare, ci și pentru a modifica în întregime sistemul general.

Dacă se întâmplă așa ceva, imaginați-vă cum viața noastră poate deveni mult mai simplă și mai confortabilă, corect?

Blockchain-ul impune deja nevoile financiare ale multor colegi. Multe companii au actualizat deja sau au creat o nouă tehnologie blockchain doar pentru a o face chiar mai bună decât înainte. Deci, cu fiecare actualizare, devine din ce în ce mai stabil și mai util.

Prin urmare, dacă vă gândiți la cine are vârful dintre blockchain și bitcoin, cu siguranță pot spune că este bitcoin.

Deci, cum sunt diferiți amândoi?

Bitcoin folosește un tip de tehnologie blockchain, dar nu definește sistemul general. Nu orice tehnologie blockchain este bitcoin, dar bitcoin este doar o criptomonedă care funcționează cu ajutorul blockchain-ului.

Așa cum am spus mai devreme că există multe alte utilizări ale blockchain-ului, inclusiv aspecte financiare, aici bitcoin se încadrează în categoria financiară.

Este doar o criptomonedă și oarecum instabilă acum. Puteți utiliza această criptomonedă pentru a efectua plăți online așa cum ar face banii reali. Comparativ cu bitcoin, blockchain depășește cu mult potențialul său.

Blockchain este un sistem de registru în care puteți înregistra tranzacțiile diferitelor criptomonede, tranzacții și alte forme de date. Sistemul este rădăcina majorității criptomonedelor, ceea ce adaugă o siguranță adecvată în întregul proces.

Verdictul final,

Pentru a rezuma întreaga situație a Blockchain vs bitcoin, pot spune că acestea sunt cu adevărat diferite între ele. Blockchain este nucleul rădăcină al bitcoinului, deci depinde în totalitate de blockchain. Pe de altă parte, blockchain-ul este o tehnologie independentă, pe care o puteți utiliza în multe aplicații.

Sper că confuzia va fi clarificată chiar acum; puteți consulta și alte articole pentru a înțelege mai bine.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me