Acest articol răspunde fundamentelor descrise ale tehnologiei blockchain și ale listei de linkuri. De asemenea, subliniază diferențele esențiale între blockchain și listă legată.

Să începem cu o întrebare – Cum funcționează tehnologia blockchain? Practic, un blockchain este o serie de blocuri care conțin date și care are un număr hash și un număr hash al blocului anterior.

La nivel tehnic, puteți spune același lucru despre o listă legată! Este un tip de structură de date care „stochează date”. Acestea fiind spuse, care sunt principalele diferențe între aceste două tipuri de instrumente de stocare a datelor?

Pentru cei care nu sunt atât de adepți în limbajul informaticii, termeni precum structura datelor nu ar avea nici un sens. Este destul de normal pentru persoanele care nu au cunoștințe primare de informatică.

Înscrieți-vă acum: Cursuri fundamentale Enterprise Blockchains

Ce este o listă legată?

O listă legată este un mod liniar de organizare și stocare a datelor în care fiecare element reprezintă un obiect diferit. L-ați putea numi o serie de date de diferite tipuri. În limbajul informaticii, o listă legată este o structură de date.

Într-o listă legată există o secvență. Fiecare element de date are un „pointer” atribuit. Adică, puteți urmări întotdeauna nodul anterior al listei. Astfel, întreaga listă funcționează ca un lanț. Urmărind numărul hash, ați putea ajunge chiar la nodul genezei.

Există un fapt interesant în acest sens, puteți găsi nodul părinte care se leagă și în tehnologia blockchain. Aceasta este o caracteristică cheie care face blocurile imuabile. Odată ce a fost proiectat, s-a terminat!

Ce este Blockchain și cum este similar Blockchain cu o listă legată?

Trebuie să vă faceți deja ideea că aceste două prezintă asemănări vizibile. Se poate spune cu ușurință că structura datelor blockchain este o listă legată. În timp ce lista legată are funcția pointer, blockchain are funcția hash. Fiecare bloc din blockchain are un număr hash unic, precum și numărul hash al blocului anterior sau al blocului părinte.

Atât blockchain-ul, cât și lista conectată adoptă aceeași tehnologie. Amândoi au un bloc de geneză care nu are un număr hash anterior.

Deci da, blockchain-ul împărtășește de fapt câteva caracteristici ale unei structuri de date legate de liste. Puteți verifica caracteristicile de bază ale blockchain-ului pentru a afla mai multe despre tehnologie.

Cu toate acestea, există și unele diferențe fundamentale între aceste două tehnologii.

Blockchain vs Listă legată: Care sunt diferențele cheie?

Prima și cea mai importantă ciocnire a blockchainului vs lista legată este că un blockchain are o funcție hash pentru a identifica strămoșul unui anumit bloc. În timp ce o listă legată face aceeași funcție folosind o funcție de pointer. Aflați mai multe despre hashing în criptografie aici. De asemenea, dacă doriți o cunoaștere mai cuprinzătoare, acest ghid detaliat privind hashul criptografic ar trebui să vă ofere o idee vie despre cum funcționează hashul.

Din nou, un blockchain este mult mai complicat în ceea ce privește structura. O listă legată este un mod liniar de aranjare și stocare a datelor.

Blockchain-urile, de exemplu, au Merkle Trees pentru a stoca tranzacțiile și toate datele legate de tranzacții. Mai mult, acești copaci Merkle (sau blocuri) au o legătură cu hash-ul părinte cu numărul de hash unic.

Mai mult, un blockchain are câteva caracteristici unice. De exemplu, un blockchain este un registru digital descentralizat, distribuit și autonom, care poate avea numeroase aplicații în viața noastră practică. Manipularea și manipularea datelor sunt aproape imposibile, deoarece sistemul blockchain-ului o va permite în sens. Pe de altă parte, o listă legată este un mod simplu de structurare a datelor.

Cum elimină blockchain riscul atacurilor cibernetice?

Ei bine, copia blockchain-urilor este distribuită între utilizatorii din rețea. Deci, toată lumea din nod funcționează ca validator. Dacă cineva încearcă să modifice o copie, aceasta nu se va sincroniza cu alte exemplare. Celălalt nod va respinge pur și simplu schimbarea neobișnuită. Așa se asigură securitatea blockchain-ului împotriva atacurilor cibernetice și a hackerilor.

Un blockchain are potențialul de a crea aplicații descentralizate, organizații descentralizate, o economie inteligentă și multe altele. Poate că definiția cheie a modului în care funcționează blockchain a ridicat problema ca acesta să fie similar cu lista legată.

Aflați mai multe despre aplicațiile descentralizate aici!

Concluzii

Deci, acesta a fost un scurt rezumat al dezbaterii blockchain vs listă legată.

Este blockchain o listă legată?

NU!

Un blockchain are câteva caracteristici cheie ale unei liste conectate. Dar asta este, în esență este mult mai complex și are mult mai multe funcționalități. O listă conectată nu are validatori de date care vor proteja integritatea listei conectate. Blockchain, pe de altă parte, este un sistem autonom pe deplin funcțional.

Pentru a afla mai multe despre blockchain-urile și cum funcționează, ar trebui să verificați cu siguranță cursul nostru gratuit blockchain pentru a începe!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me