În prezent, tehnologia blockchain pare să creeze o mulțime de buzz. Deoarece o mare parte din această gamă largă de tehnologii blockchain ne-a făcut să cadă falcile, oamenii folosesc adesea termenul de registru distribuit în loc de blockchain. Dar sunt blockchain și registru distribuit același lucru?

Să ne scufundăm puțin mai adânc și să aflăm cum funcționează cu adevărat și dacă blockchain-ul și registrul distribuit sunt sau nu aceleași lucruri?

Ce este Platforma Ledger distribuită?

Platforma sau tehnologia contabilă distribuită este un tip de bază de date care utilizează noduri sau alte sisteme de calcul pentru a stoca datele. Fiecare nod din rețea salvează o copie exactă a registrului.

De asemenea, fiecare nod actualizează toate informațiile în mod independent.

Destul de cool, corect?

Cea mai interesantă parte este că totul în platforma de registre distribuite nu depinde de niciun sistem de autoritate centrală. Fiecare actualizare a sistemului este înregistrată individual și apoi actualizată de nod, el însuși.

După ce au obținut toate informațiile, votează pentru a se asigura că fiecare nod are acordul majoritar. După o decizie specifică, aceste noduri actualizează apoi registrul cu noua versiune. Acest tip de sistem de registru ajută la încetarea oricărei părți negative a încrederii.

Deoarece aceste noduri sunt independente, nu va trebui să depindeți de autorități superioare, cum ar fi guvernele, băncile sau avocații.

Această platformă minunată de registre introduce un nou tip de soluție pentru sistemele centralizate. Acesta ar putea fi începutul unei noi revoluții!

Ce este tehnologia Blockchain?

Ei bine, blockchain-urile sunt de fapt un tip de platformă de registru distribuit. Ceea ce se întâmplă aici este că nodurile formează un lanț pentru a adăuga un strat suplimentar de securitate și precizie.

Un sistem de rețea peer-to-peer gestionează o tehnologie blockchain. Fiind un singur tip de sistem de registru distribuit, acesta poate exista fără nicio autoritate sau server centralizat, menținându-l. Așadar, aici datele ar depinde de integritatea de calcul și de procesul de replicare a nodurilor.

Acestea fiind spuse, structura blockchain-ului este ceea ce îl face atât de unic. Toate datele din acest sistem de registru sunt stocate într-un bloc și grupate după noduri. Apoi, aceste blocuri de date sunt interconectate între ele și ulterior securizate utilizând o formă de criptografie.

Astfel, este o listă tot mai mare de înregistrări de date. Nimeni nu poate șterge sau modifica blocurile de date stocate anterior și asta rămâne așa. Dacă apare o defecțiune a sistemului, care este de obicei inexistentă, nodurile revin și folosesc datele stocate anterior pentru a gestiona pierderile.

De aceea, urmărirea evenimentelor sau gestionarea sistemului devin mult mai relaxate în acest tip de sistem de registre distribuite.

Bitcoin, bijuteria de aur a criptomonedelor, a fost pionierul acestei tehnologii și a fost ulterior dezvoltat și utilizat în multe alte criptomonede..

Deci, dacă vă întrebați de ce criptomonedele sunt atât de obișnuite, acesta este răspunsul real.

Ceea ce este Avantajul: Blockchain explicat

Tehnologia este de departe unul dintre cele mai robuste sisteme. Vă va fi greu să încălcați atât de multă securitate. Evident, nimeni nu poate oferi acest nivel de securitate 100%, dar blockchain-ul ajută la minimizarea abuzului într-o mare măsură.

Structura este atât de sigură încât poți procesa chiar și înregistrări financiare fără griji. Noua tehnologie blockchain oferă companiilor o modalitate modernă de a face față problemelor lor bancare fără durerea suplimentară a documentelor.

Blockchain se va asigura că tranzacția financiară are loc fără ineficiențele operaționale. Acest proces economisește în cele din urmă o mulțime de bani. Acesta este motivul suprem pentru a utiliza tehnologia blockchain.

Blockchain și Ledger distribuit: Există ceva dincolo de Blockchain?

Ei bine, blockchain-ul poate fi un sistem popular de registre distribuite, dar nu este singurul. Mulți oameni o iau acum la un pas și inventează o mulțime de alte tehnologii de registre distribuite eficiente pentru a bate blockchain-ul.

Cel mai bun mod de a obține DLT noi și îmbunătățite este colaborarea. Deoarece majoritatea tehnologiei blockchain este deschisă, oamenii sunt liberi să folosească codurile și să le adapteze pentru a o face și mai eficientă.

În acea zi nu este departe când DLT-urile vor deveni standardul suprem și companiile îl vor folosi pentru a-și procesa aspectele financiare sau chiar alte aspecte ale afacerilor.

În cele din urmă,

Deci, diferența principală între blockchain și registrul distribuit este sistemul de structură internă. Toate tehnologiile blockchain sunt o formă a registrului distribuit, dar nu toate sistemele de registre distribuite sunt blockchain.

Fiecare canal distribuit este diferit și depinde în principal de comportamentul nodurilor.

Numiți-l, registru distribuit sau blockchain, dar sunt, fără îndoială, evoluția pe care toată lumea a așteptat-o ​​cu nerăbdare.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me