Dacă te gândești la asta, Bitcoin a îmbătrânit deja, iar nou-născuții conduc câmpul de luptă. Pe atunci, tehnologia blockchain era utilizată exclusiv pentru validarea tranzacțiilor și mai mult a unui sistem digital de numerar. Ei bine, aceasta este doar o singură utilizare a tehnologiei create de Satoshi Nakamoto. Ethereum este prima rețea blockchain care a arătat lumii că un blockchain poate fi mult mai mult decât un sistem de întreținere a monedei. Avantajele platformei descentralizate Ethereum sunt nenumărate și poate redefini chiar internetul, așa cum știm.

Ce este Ethereum?

Ethereum este un software descentralizat bazat pe blockchain platformă unde vă puteți construi și lansa aplicațiile. Diferența de bază dintre Bitcoin și Ethereum se află în aplicațiile lor. Bitcoin a folosit tehnologia blockchain pentru a crea un nou sistem de tranzacții care rezolvă nevoia unui validator terț, cum ar fi băncile.

Ethereum are, de asemenea, un sistem monetar și de tranzacții propriu, dar de fapt este mult mai mult decât atât. Este primul sistem care a introdus contracte inteligente pentru noi.

Contractul inteligent: explicat simplu

Contract inteligent este un nume de lux pentru un cod care permite unui utilizator să tranzacționeze orice are valoare. Ar putea fi bani, proprietăți, acțiuni ale companiei și aur, practic orice!

Dar cum? Să presupunem un scenariu. John vrea să-i plătească Lisei când termină de scris o carte pentru el. Dar Ioan vrea o carte grozavă! El decide că va plăti numai dacă Lisa scrie 20 de capitole fiecare conținând 3.000 de cuvinte și le termină în 30 de zile. Dar John a fost un escroc care a dispărut în aer, deși Lisa îndeplinea toate condițiile.

Un contract inteligent poate salva Lisa de astfel de scenarii. Este un contract între două persoane. Există coduri în fiecare bloc al Ethereum. Când două părți sunt de acord cu condițiile pe care le-au decis mai devreme, sistemul îl validează automat. Deci, Lisa s-ar putea salva dacă ar încheia un contract inteligent cu John.

Ambele părți vor rămâne anonime, dar contractul va fi în registrul public pentru validare.

Mașina virtuală Ethereum (EVM)

EVM este o idee cam complexă. Deci, ascultă foarte atent! EVM este în esență un sistem adecvat de corelație hardware și software care permite contractele inteligente. Această mașină virtuală poate executa codurile de încredere din cadrul Contractului inteligent de către toate mașinile (computerele) conectate la rețeaua Ethereum.

Un contract inteligent validează tranzacția atunci când este îndeplinită cerința. EVM este software-ul complet Turing pe care aceste contracte inteligente îl utilizează pentru a dizolva problemele.

DApps: Utilizarea finală și beneficiile platformei descentralizate Ethereum

Bine, deci, unde poți folosi tehnologia platformei descentralizate Ethereum? Răspunsul este DApps. DApp-urile sunt aplicații descentralizate.

Aproape toate site-urile mari au un server centralizat. Problema numărul unu cu acest server centralizat este că, dacă o persoană îl piratează, poate obține toate datele sensibile ale tuturor site-urilor web de pe server. Serverul s-ar putea confrunta și cu blocări. Există doar o dependență prea mare de serverul centralizat.

Acum, imaginați-vă că aveți un server descentralizat care deține doar o fracțiune din toate datele. Deci, dacă un server se blochează sau este piratat, proprietarii site-ului nu vor pierde toate datele.

Mai mult, guvernul sau organizațiile de reglementare a internetului nu pot elimina niciun site web, deoarece datele sunt împrăștiate în întreaga rețea. Deci, nimeni nu poate controla internetul ca acesta. După cum știți, ideea internetului a fost de a face informații gratuite pentru toți. Cu platforma descentralizată, este posibil acum.

Deci vedeți, beneficiile platformei descentralizate Ethereum sunt nenumărate.

Organizație autonomă descentralizată (DAO)

Unul dintre avantajele strălucite ale platformei descentralizate Ethereum este că un grup de oameni cu aceeași idee se pot uni pentru a termina un proiect. Cea mai bună parte este că nu există un singur lider al grupului, ceea ce înseamnă că grupul este descentralizat. Aflați mai multe despre „DAO”, aici.

Acest lucru se poate întâmpla dacă încă o entitate legată de un contract inteligent lucrează pentru a atinge un singur obiectiv unificat. Sistemul dizolvă DOA după atingerea obiectivului. Îi puteți numi viitorul locurilor de muncă și al birourilor.

Consultați comparațiile noastre:

  • Bitcoin vs Ethereum? Care este diferența?

  • Ethereum vs Litecoin: De ce LTC este pentru tranzacții și ETH pentru contracte inteligente?

  • EOS VS Ethereum: un potențial ucigaș Ethereum!

  • Ardor vs Ethereum: Care sunt argumentele pro și contra?

  • NEO vs Ethereum: Care este un lucru mai bun?

  • Ethereum vs. Ripple: comparație în profunzime

Cuvinte finale

Cu noi invenții, noi posibilități ies la iveală. Platforma descentralizată a Ethereum creează deja noi orizonturi. S-ar putea să scuture însăși natura internetului. Platforma ar face contractele imuabile și dovada manipulării.

Mai mult decât atât, nu vor exista perioade de nefuncționare a aplicațiilor, deoarece serverul nu va coborî niciodată. Numai timpul poate spune unde ar duce această tehnologie în viitor.

Citiți mai multe, Lista finală a protocoalelor Blockchain

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me