Care este una dintre cele mai critice caracteristici ale criptomonedei? Ușor, este descentralizare! Deci, ce înseamnă? Înseamnă că nicio autoritate centrală, cum ar fi băncile sau guvernul, nu poate controla acest sistem.

Controlul general este împărțit între noduri, rețele și computere. În majoritatea cazurilor, aceste criptomonede adaugă un strat suplimentar de securitate și confidențialitate tranzacțiilor globale. Acesta este un proces excelent, deoarece nu veți vedea atât de multă securitate în monedele standard.

Pe baza acestei tehnologii impresionante, dezvoltatorii au încercat să construiască o organizație autonomă descentralizată, de exemplu DAO, în 2016. Așadar, se pune întrebarea „Ce este DAO?”

Inutil să spun că proiectul a avut succes.

Deci, ce este DAO?

Organizație autonomă descentralizată este făcut să fie descentralizat și automatizat. Structura generală a acestei organizații nu include nicio identitate de conducere sau directori în această privință.

În schimb, este un cod open source în care acționează ca un fond de capital de risc. Pentru a-l face complet în afara posibilității guvernelor, sistemul funcționează fără nicio slogană a națiunilor. Adică nu există o țară anume în spatele acestei tehnologii, așa că nu o pot revendica după lansarea sa.

Cu toate acestea, rădăcina acestui concept este rețeaua Ethereum.

De ce să faci așa ceva în primul rând?

Organizațiile obișnuite sunt pline de erori și manipulări umane. Puteți vedea, de asemenea, anumite favorite în sistemul respectiv.

Pentru a elimina această problemă, dezvoltatorii acestei tehnologii au făcut acest sistem în care deciziile ar depinde mai degrabă de sistemul automat decât de un om.

Ce este organizația autonomă descentralizată

Ce este DAO?

Singurul combustibil al acestui sistem a fost Ether și a permis multor investitori să trimită bani în străinătate fără probleme. După investiții, vor primi jetoane, care îi vor ajuta să voteze pe anumite linii de proiect.

Inițial, DAO a fost lansat în 2016 și după o mare vânzare de o lună de zile și strângerea de bani. Oamenii au investit peste 150 de milioane de dolari în acesta și a fost considerat unul dintre cele mai mari colectivități din lume.

Cum funcționează DAO?

Din punct de vedere tehnic, Bitcoin a fost primul DAO pe deplin operațional. De ce? Ei bine, pentru că avea deja câteva reguli stabilite de creator și putea funcționa automat în funcție de regulile respective.

După aceea, utilizarea contractelor inteligente a fost stabilită ulterior în Ethereum. Această mișcare s-a asigurat că era mai deschisă publicului, iar oamenii puteau folosi această tehnologie în beneficiul lor.

Iată cum funcționează.

În primul rând, DAO va avea nevoie de un set de reguli pe care le va respecta. Aceste reguli sunt apoi programate într-un contract inteligent și apoi deschise pentru ca toată lumea să le poată utiliza pe internet.

Cu toate acestea, ar avea nevoie ca oamenii să îndeplinească sarcini specifice pe care nu le poate face singuri.

După toate acestea, există inițială strângere de fonduri, care pot fi jetoane sau o altă formă de monedă. De ce? Ei bine, după finalizarea fiecărei sarcini, DAO va recompensa membrii echipei pe baza performanței lor.

În sfârșit, când funcționează, nimeni, chiar și creatorul nu poate schimba regulile sau îl poate influența oricum. Fiecare regulă stabilită de creator este înregistrată în sistemul de registru blockchain. Deci, acest lucru asigură transparența și securitatea de care avea nevoie pentru a funcționa.

După îndeplinirea tuturor sarcinilor, fondul se împarte în consecință și avem un proiect de succes fără influențe sau orice fel.

Cât de securizat este DAO?

Ei bine, procesul de cod de neatins este de fapt o idee grozavă. Nimeni nu poate atinge codul sau regulile imediat după ce le-a remediat.

Cu toate acestea, dacă cineva întâlnește o lacună sau o eroare printre DAO, atunci nu există nicio modalitate de a o schimba. Acesta este un dezavantaj considerabil.

Dacă cineva vede o lacună, poate încerca să o influențeze sau să o pirateze pentru a obține toate fondurile. Nu există nicio modalitate de a le opri, deoarece vor respecta regulile inițial.

O situație similară s-a întâmplat imediat după lansare. Dezvoltatorii au trebuit să retragă fondurile, ceea ce a provocat în cele din urmă o revoltă în rândul comunității.

Aveți nevoie de permisiunea legală pentru a utiliza DAO?

Dacă dețineți o companie de start-up și doriți să operați ca DAO, va trebui să treceți prin canale legale.

În primul rând, trebuie să definiți reglementările de vânzare a criptomonedelor, practic jetoane criptografice. De asemenea, va trebui să descrieți protocoalele de securitate pentru tratarea potențialilor hackeri.

În al doilea rând, veți avea nevoie de un contract sau cadru funcțional pentru a vă încorpora sistemul DAO.

Însă toate acestea vă vor cere să obțineți un avocat și să obțineți permisul pentru a încorpora sistemul.

Cuvinte finale,

Acum că știți „ce este DAO” și cum funcționează, acest concept ar fi clar. DAO’s reprezintă într-adevăr un avantaj semnificativ pentru mijloacele noastre tipice și se asigură că nu apare nicio eroare umană în timpul vreunui proiect.

Este, fără îndoială, una dintre cele mai mari tehnologii blockchain de acolo!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me