Acest ghid introductiv oferă o scurtă discuție despre ceea ce este registrul distribuit, caracteristicile sale de bază și modul în care blockchain-urile și DLT-urile sunt două tehnologii diferite.

Tehnologia contabilității distribuite (DLT) este coloana vertebrală a tehnologiei blockchain. Toate blockchain-urile folosesc în mod inerent un registru distribuit pentru a funcționa. De fapt, blockchain-ul este una dintre tehnologiile aflate sub umbrela tehnologiei de registre distribuite.

Desigur, tehnologia contabilă distribuită este o tehnologie complexă și necesită o înțelegere mai profundă a conceptelor multiple legate de această tehnologie. Acest articol încearcă să ofere o scurtă introducere la conceptul de DLT-uri.

Inscrie-te acum: Curs de bază pentru Enterprise Blockchains

Ce este Ledgerul distribuit Tehnologie?

Registrul distribuit este o bază de date digitală care rulează pe o rețea distribuită. Este răspândit în diverse locații, rețele și dincolo de granițe. Ideea principală din spatele registrului distribuit este că orice autoritate centrală nu o controlează și, prin urmare, oferă transparență.

Fiecare nod al rețelei participă la sistemul distribuit. Fiecare dintre ei cunoaște registrul, deoarece au o copie exactă la fel ca alte noduri din rețea.

Sistemele de registre distribuite sunt extrem de rapide. Nu este nevoie de mult timp pentru a reflecta schimbările din rețea.

Tehnologia contabilității distribuite este o alegere excelentă în această epocă a atacurilor cibernetice. Cu un registru distribuit, devine greu pentru hackeri să pirateze baza de date. Acest lucru se datorează faptului că totul este transparent și este ușor de urmărit înapoi la hacker. De asemenea, pentru a hack, hackerul are nevoie de o putere de calcul substanțială, care ar putea fi imposibilă pentru aproape majoritatea dintre ei.

Citeste mai mult:Ce este DLT?

Caracteristici unice ale unui registru distribuit

Utilizând registre mari distribuite, nu este nevoie de autorizare centralizată. O rețea distribuită se referă la descentralizare. Este o rețea de registru sau contracte care este întreținută de noduri. Nodurile pot fi îmbinate în blocuri, ceea ce face chiar mai ușoară întreținerea unor registre mari de rețea distribuite. Fără necesitatea unei autorități centrale, toate informațiile rămân sigure.

Cu toate acestea, pentru a activa rețeaua distribuită, este necesară tehnologie precum criptografia. Datele pot fi utilizate cu ajutorul semnăturilor și cheilor criptografice. Pentru studii suplimentare, ar trebui să aflați mai multe despre hashing în criptografie.

Orice este stocat pe registrul distribuit este imuabil. Aceasta înseamnă că odată stocat; nu poate fi schimbat. Imuabilitatea face ca hackerii să încerce să pirateze și mai mult rețeaua de registre distribuite. În plus, absența autorității centrale înseamnă că este liberă și de orice schimbare intenționată.

Citeste mai mult: Ghidul cuprinzător pentru tehnologia DLT distribuită

Blockchain vs. Tehnologie de contabilitate distribuită (DLT)

Cineva care încă învață elementele fundamentale în jurul tehnologiei blockchain face adesea greșeala de a gândi DLT și blockchain ca aceeași tehnologie. În loc să complicați lucrurile, vă puteți aminti un lucru simplu –

Blockchain este un tip de registru distribuit, dar fiecare registru distribuit nu este blockchain.

În timp ce blockchain-ul are o anumită structură de bloc, DLT-urile nu sunt obligate să urmeze aceeași structură ca blockchain-urile. Registrele distribuite pot urma diferite structuri de date. Același lucru se poate spune despre urmărirea unei secvențe de date.

O altă mare diferență este că lanțurile de blocuri TREBUIE să aibă nevoie de un algoritm de consens înfometat pentru a funcționa. Dar registrele distribuite nu au nevoie de un algoritm de consens. De aceea, registrele distribuite au, de asemenea, mai puțină energie și mai scalabile.

Principalul motiv pentru care tehnologia contabilă distribuită este atât de convingătoare este faptul că poate fi utilizată pentru alimentarea blockchain-ului. Blockchain-ul este o bază de date specializată care utilizează DLT-uri.

Citeste mai mult: Blockchain vs Tehnologia Ledgerului Distribuit

Consultați următorul tabel despre contabilitate distribuită vs blockchain

ParameterDistributed LedgerBlockchain
Structura O bază de date răspândită în diferite noduri; poate avea structuri diferite Urmează o anumită structură formată din blocuri și lanțuri
Secvenţă Poate avea diferite tipare de secvențe de date, în funcție de tipul tehnologiei Urmează doar secvența de date concepută pentru blockchain-uri
Nevoia de consens Nu are nevoie de un algoritm consens Algoritmul de consens este obligatoriu
Scalabilitate Înalt Scăzut
Disponibilitatea jetoanelor Nu Ar putea avea economie simbolică

Cuvinte finale

Tehnologia registrelor distribuite este încă în stadiul de început, dar asta nu ar trebui să descurajeze companiile să o utilizeze pentru a-și face afacerea mai eficientă. DLT este, de asemenea, incremental, ceea ce înseamnă că poate fi scalat cu ușurință. Poate acționa ca o piatră de temelie a viitoarelor tehnologii și soluții care pot face viața mai ușoară pentru fiecare dintre noi.

DLT rezolvă o mulțime de probleme prin care trece lumea actuală. Nu numai că este capabil să stocheze date esențiale, dar rezolvă și probleme ale clienților, cum ar fi protecția, integritatea, viteza etc. De asemenea, reduce amprenta de mediu cu utilizarea redusă a hârtiei.

Dacă sunteți dornici să aflați mai multe concepte fundamentale despre blockchain, asigurați-vă că consultați acum cursul blockchain gratuit!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me