Ce este un blockchain public? Cum functioneazã? Cum diferă de cel privat? Când se folosește un blockchain public? Toate aceste întrebări sunt extrem de confuze dacă sunteți doar un începător. Pentru a vă ajuta, ne vom scufunda în detaliile blockchain-ului public și al ecosistemului său. Asadar, hai sa incepem!

În realitate, există o mulțime de tipuri diferite de tehnologie blockchain potrivită pentru diferite cazuri de utilizare. De exemplu, există blockchain-uri publice, blockchain-uri private și blockchain-uri federate. Fiecare dintre ele diferă unul de altul.

Cu toate acestea, dacă nu înțelegeți cum afectează fiecare dintre aceste tipuri modelele noastre de afaceri, atunci va fi extrem de greu să implementați o soluție bazată pe blockchain.

În acest articol, vom explora ecosistemul public blockchain. De asemenea, pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine conceptul, vom începe cu definiția și apoi vom trece încet spre un exemplu practic al acestui tip de tehnologie. Deci, să verificăm despre ce este vorba despre această tehnologie.

Inscrie-te acum:Curs Blockchain gratuit

Ce este un blockchain public?

Un blockchain public nu are restricții. Oricine are o conexiune la internet poate obține acces la rețea și începe validarea blocurilor și trimiterea tranzacțiilor. De obicei, astfel de rețele tind să ofere un fel de stimulent pentru utilizatorii care validează blocurile.

Oricum, această rețea tinde să utilizeze algoritmi de consens Dovada muncii sau Dovada mizei pentru validarea tranzacțiilor. Este o rețea „publică” într-un adevărat sens.

Acesta a fost modelul pe care Satoshi Nakamoto l-a sugerat în 2009. Îl puteți numi tehnologia mamă. Mai târziu, companiile de întreprinderi au început să arate interes pentru tehnologia blockchain și au modificat natura registrului descentralizat și au introdus blockchain-urile private.

În arhitectura blockchain publică, puteți descărca protocolul oricând și nu veți avea nevoie de nicio permisiune de la nimeni. Blockchain-urile publice descriu modelul ideal care face industria tehnologică atât de profitabilă.

Astfel, este complet descentralizat, nicio organizație nu controlează ecosistemul. În timp ce un blockchain privat poate fi schimbat și modificat de către organizația deținătoare.

Un blockchain public a depășit necesitatea unui terț. Sistemul are un flux natural propriu – la fel ca un râu care curge. Nimeni nu controlează calea fluxului, dar toată lumea o folosește. Deci, cum îl puteți defini cu ușurință? Un registru public digital autoguvernat, pur descentralizat și autonom.

Este ca acea definiție a democrației – a poporului, de către oameni și pentru oameni!

Vă întrebați despre diferitele tipuri de tehnologie blockchain? Aruncați o privire la cele 4 tipuri diferite de tehnologie blockchain pentru a afla mai multe despre ele.

Caracteristicile blockchainului public

Există anumite caracteristici ale arhitecturii publice blockchain. Evident, aceste caracteristici sunt diferite de alte tipuri de blockchain. Să vedem ce sunt acestea –

  • Fiecare nod are acces la citire și scriere pe registru
  • Oricine poate descărca și adăuga noduri în sistem
  • Tehnologia are o natură complet descentralizată
  • Oferă anonimat, ceea ce înseamnă că nimeni nu vă poate urmări tranzacțiile
  • Este puțin mai lent în comparație cu blockchain-ul privat

Citeste mai mult:6 caracteristici cheie Blockchain pe care trebuie să le cunoașteți

Care sunt avantajele?

Să vedem câteva dintre avantajele cheie ale blockchain-ului public.

Transparență mai mare

Blockchain-urile publice au un consens comun în comun între utilizatorii rețelei. Dacă cineva întreabă – de ce este mai bună rețeaua publică? Primul răspuns va fi transparența. Motivul pentru care blockchain-urile sunt considerate noul sistem de monetizare este că este transparent și nimeni nu are control asupra nimicului.

A fost un mare pas din partea băncilor centrale și federale care controlaseră natura modalității de tranzacționare. De asemenea, trebuie să plătiți diverse taxe ori de câte ori doriți să trimiteți bani cuiva în metoda tradițională.

Mai mult, toate istoricul tranzacțiilor sunt ascunse, departe de ochii publicului. Satoshi a arătat lumii că sistemul nostru tradițional a îmbătrânit prea mult pentru era informației.

Când registrul digital comun este împărtășit cu mulțimea de masă, toată lumea îl poate urmări. Acest lucru are ca rezultat o mai mare transparență și necesitatea ca o terță parte să valideze tranzacțiile.

Citește și:Cum funcționează Blockchain?

Adevărată structură descentralizată

Infrastructura de rețea este complet descentralizată. Deci, toate nodurile din sistem vor avea propria copie a registrului. Și folosind algoritmii de consens, aceștia pot actualiza registrul în mod eficient.

Deoarece nu este nevoie de nicio autoritate centrală în niciun pas, acest tip de blockchain oferă structura cu adevărat descentralizată.

Abilitarea utilizatorilor

Oricine are o conexiune la internet poate descărca copia blockchain-ului și are autoritatea completă să o citească sau să o re-scrie. Adică, oamenii generali au panoul de control, nu o corporație malefică!

Imuabilitate

Rețeaua publică este complet imuabilă. Aceasta înseamnă că nimeni nu poate manipula sistemul sau nu poate fura banii. Dacă cineva încearcă să modifice blocurile, cum ar fi cheltuielile duble, toate celelalte noduri vor respinge tranzacția. Deci, cazuri precum frauda fiscală și multe alte probleme pot fi atenuate cu această tehnologie.

Blockchain vine cu partea sa corectă de beneficii. Aflați mai multe din ghidul nostru despre avantajele tehnologiei blockchain.

Exemple de blockchain public

Este important să verificați cele mai bune exemple de blockchain public pentru soluția dvs. de afaceri. Dacă doriți să utilizați acest tip de tehnologie blockchain, trebuie să înțelegeți când să utilizați un blockchain public și când nu trebuie.

Aproape toate marile nume din lumea cripto se bazează pe blockchain-ul public, cum ar fi – Bitcoin, Ethereum și Litecoin etc..

Ethereum este de fapt cel mai popular blockchain public în acest moment. În realitate, Ethereum a dus conceptul de blockchain public la un nivel cu totul nou. În prezent, există atât de multe aplicații bazate pe acest blockchain.

Curios despre Ethereum? Doriți să știți cum funcționează această platformă? Consultați ghidul nostru final Ethereum chiar acum!

Concluzie

Acum, că știți ce este un blockchain public, puteți implementa cu succes orice soluție bazată pe blockchain folosind blockchain-uri publice. Deși acest blockchain este plin de caracteristici, totuși nu este atât de potrivit pentru soluții de întreprindere.

În realitate, soluțiile pentru întreprinderi au nevoie de reglementări, dar această tehnologie nu o poate oferi. De aceea, ar trebui să verificați și blockchain-ul privat și blockchain-ul federal înainte de a efectua apelul final.

Dacă abia începeți cu călătoria dvs. blockchain, atunci trebuie să aflați mai întâi elementele de bază ale blockchain-ului. Puteți începe procesul de învățare cu cursul nostru gratuit blockchain. Înscrieți-vă acum și implementați beneficiile tehnologiei blockchain în soluția dvs..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me