Cinci oportunități de afaceri pentru Blockchain în 2018

Blockchain-ul transformă complet economia noastră. De la bănci la finanțare, blockchain deține potențialul de a schimba totul. Pentru afaceri, acesta oferă o oportunitate complet nouă de a-și valorifica succesul. Tendințele actuale indică, de asemenea, adoptarea mai rapidă. De acum mai mult de 50% din corporații adoptă blockchain sau se gândesc să o facă în scurt timp.

De acum, există o mulțime de oportunități de afaceri pentru blockchain. În acest articol, vom trece prin acele cinci oportunități pe care credem că blockchain le va aduce afacerii. Să începem.

Cinci oportunități de afaceri pentru Blockchain în 2018

Blockchain are o gamă largă de aplicații. Cu toate acestea, nu este posibil pentru noi să enumerăm fiecare sector sau industrie pe care o va avea impact. În acest moment, piața este în plină expansiune cu sute de idei de afaceri blockchain. De aceea, astăzi, vom enumera singurele industrii despre care credem că vor avea un impact semnificativ.

1. Internetul obiectelor (IoT)

IoT a crescut enorm în ultimii ani. Tehnologia este utilizată pentru a conecta dispozitive inteligente, inclusiv mașini, case și alte dispozitive inteligente. Cu blockchain, îl putem vedea crescând și mai mult. Creșterea se realizează exclusiv prin tehnologia distribuită a registrului.

Gândiți-vă doar la modul în care companiile pot utiliza blockchain distribuit pentru a stoca și a prelua date din mers. În prezent, am îmbunătățit algoritmii de consens care sunt extrem de rapizi și eficienți atunci când vine vorba de gestionarea resurselor. Mai mult decât atât, dispozitivele inteligente atunci când sunt conectate la blockchain pot ajuta, de asemenea, la economisirea acestuia. De exemplu, Ethereum, EOS sau chiar Bitcoin pot fi cheltuite pe rețea.

Pe măsură ce noi investiții intră în IoT, putem observa o creștere a creșterii sale.

2. Banca

În ciuda credinței populare, blockchain-ul poate fi utilizat pentru a îmbunătăți sistemele bancare. Un prim exemplu ar fi utilizarea Ripple în sectorul bancar. Chiar dacă Ripple este puternic centralizat, el poartă ideea de blockchain. Multe bănci și-au lansat deja moneda digitală. Un exemplu bun este Unity Settlement Coin (USC). Banca UBS din Elveția creează moneda.

După cum ați fi putut ghici din nume, este o monedă digitală utilizată de mai multe bănci din întreaga lume pentru a deconta tranzacțiile mai în siguranță. Unele dintre băncile care utilizează USC sunt MUFG, State Street, Barclays și altele.

3. Fabricarea și gestionarea lanțului de aprovizionare (SCM)

Unul dintre sectorele fără precedent care poate profita de blockchain sunt fabricarea și gestionarea lanțului de aprovizionare. Contractele inteligente sunt ceea ce va face posibilă utilizarea blockchain-ului în aceste sectoare. Pentru cei neinițiați, contractele inteligente automatizează acțiunile pe blockchain, care este decisă în prealabil. Sunt destul de siguri și își fac treaba 100% din timp.

De exemplu, producția poate utiliza contracte inteligente pentru a comunica specificații și cerințe în diferite departamente. Pentru ca acest lucru să funcționeze, contractele inteligente trebuie încorporate în aplicația software de gestionare a programelor. Cazurile de utilizare sunt nelimitate. Un astfel de exemplu ar fi utilizarea contractelor inteligente pentru a verifica standardele de calitate ale produsului în curs de dezvoltare.

SCM, pe de altă parte, poate beneficia și de contracte inteligente. De exemplu, contractele inteligente pot declanșa nevoia de articole noi pe baza anumitor condiții. Întregul proces va fi complet automatizat. Avantajul utilizării unui alt sistem este că contractele inteligente vor aduce securitate și integritate sistemului. Acestea pot fi codificate în funcție de furnizor și, de asemenea, pot îmbunătăți autenticitatea produselor livrate.

4. Transport conectat

O altă integrare clară a blockchain-ului pentru afaceri este transportul. Viitorul transportului se va schimba pe măsură ce industria auto încearcă să conecteze fiecare mașină. Ideea de „mașină conectată” poate fi realizată cu ajutorul blockchain-ului, deoarece poate fi utilizată pentru a stoca informații mai transparent.

De exemplu, blockchain-ul poate ajuta mașinile să comunice mai bine. Pot fi Vehicle to infrastructure (V2i), Vehicle to Everything sau Vehicle to Vehicle (V2V). IoT va juca, de asemenea, un rol important în funcționarea întregului sistem. Principalul beneficiu al utilizării IoT și blockchain va însemna că comunicațiile sunt sigure, rapide și ușor de interpretat.

5. Sănătate

Blockchain va avea un impact enorm asupra ultimului sector pe care îl credem în domeniul sănătății. Asistența medicală este una dintre cele mai subutilizate atunci când vine vorba de utilizarea noilor tehnologii. Blockchain poate deschide noi moduri în care vedem și folosim asistența medicală. Poate fi folosit pentru înregistrarea dosarelor medicale. Oricine din lume poate accesa aceleași dosare medicale. Acest lucru va facilita tratarea unui pacient. Ecosistemul comun poate face minuni atât pentru tratamentul local, cât și internațional, făcându-l fără hârtie.

Concluzie

În articolul de astăzi, am discutat despre modul în care blockchain-ul ne poate schimba lumea. Acest lucru poate duce, de asemenea, la mai multe oportunități de locuri de muncă blockchain. În general, trebuie doar să așteptăm și să vedem cum schimbă industriile și modul în care facem afaceri. Deci, ce părere aveți despre asta? Comentează mai jos și anunță-ne.

Nou în această lume? Iată ghidul nostru pentru începători Blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map