Blockchain este noua tehnologie care a creat unele noutăți în comunitatea tehnologică. Blockchain va schimba lumea! Dar cum și de ce? Pentru a ajuta la răspunsul la întrebări, am pregătit acest ghid pentru dvs..

Înainte de a diseca de ce blockchain-ul va schimba lumea, să începem cu „ce este blockchain”. Tehnologia Blockchain este un sistem de registru distribuit și descentralizat care oferă transparență, imuabilitate și securitate.

Judecând după ultimii câțiva ani de succes, blockchain-ul este aici pentru a rămâne și încetinește întreruperea diferitelor industrii. Dar nu vă faceți griji, întreruperea nu înseamnă întotdeauna un impact negativ. În realitate, blockchain-ul poate ajuta în toate industriile, scăpând de defectele care i-au afectat în primul rând.

Deci, orice începător care nu este familiarizat cu subiectul ar trebui să folosească acest ghid pentru a se familiariza cu conceptul de blockchain și cum va schimba lumea.

Inscrie-te acum:Curs Blockchain gratuit

Cum va schimba lumea Blockchain-ul??

Acum, că știți ce este blockchain-ul, putem trece la modul în care acesta poate modifica de fapt cursul economiei și afacerilor noastre.

Blockchain-ul este o bază de date descentralizată în care sunt stocate și validate toate tranzacțiile care au valoare. Cu toate acestea, valoarea poate reprezenta orice, cum ar fi bani, terenuri, bijuterii, etc. Forbes vede deja viitorul și își pune credința în noii bani. Ei cred că blockchain-ul va schimba lumea.

Dar mai întâi, ce fel de beneficii generează? Și cum va schimba lumea?

blockchain-ul va schimba lumea

Sistem de rețea de la egal la egal

Toată lumea are încredere deplină în baza de date blockchain, deoarece nu este guvernată de nicio organizație, adică este deschisă. Cu tehnologia blockchain, puteți efectua tranzacții direct către receptorul său, care se răsplătește cu orice terță parte.

Astfel, le face complet inutile, deoarece nu mai aveți nevoie de nicio altă terță parte pentru a mai valida. Deci, impactul blockchain-ului aici este stabilirea de tranzacții peer-to-peer, mai degrabă decât un model client-server.

Fără control centralizat

Blockchain va schimba lumea prin eliminarea controlului centralizat. Nicio autoritate centrală nu vă mai poate controla activele. Deși sistemul public blockchain este autonom, un sistem privat blockchain are nevoie de autentificare pentru a funcționa. Dar totuși poate reduce nivelul controlului centralizat.

În ultimii ani, am văzut dominarea inimaginabilă a Google, Facebook sau Amazon pe piață. Acum au datele personale ale aproape tuturor celor din lume! Cu toate acestea, blockchain vă poate ajuta să preluați controlul asupra propriilor date.

Citeste mai mult:6 caracteristici cheie Blockchain pe care trebuie să le cunoașteți

Îmbunătățirea confidențialității

Folosind funcția hash și metoda de criptografiere, toate tranzacțiile sunt criptate și niciuna nu poate ține evidența tranzacțiilor dvs. În realitate, acest lucru ajută cu adevărat la menținerea confidențialității, deoarece niciun partid rău nu poate vedea conținutul tranzacției dvs., chiar dacă doresc.

Transparență completă

Una dintre cele mai bune părți despre blockchain este că promovează transparența. În prezent, majoritatea modelelor noastre de afaceri nu oferă acest atribut. Nici măcar nu putem obține transparență de la guvern.

Deci, atunci când blockchain oferă un sistem de registru public în care toată lumea poate vedea ce se întâmplă, acesta poate restabili încrederea pierdută a oamenilor.

Fără corupție

Blockchain va schimba lumea prin eliminarea corupției din societatea noastră. În realitate, deoarece încă funcționăm pe sisteme de rețea vechi și documente pe hârtie, este ușor pentru părțile frauduloase să le modifice.

Dar blockchain-urile sunt complet imuabile prin natura lor. Este imposibil să modificați sau să modificați conținutul dintr-un bloc. Dacă cineva încearcă să-l manipuleze, toate nodurile din sistem îl vor respinge instantaneu, deoarece încalcă consensul. Astfel, scapă de corupție.

Citește și:Tot ce trebuie să știți despre principiile de guvernare a blockchain-ului

Blockchain Schimbarea economiei: nou sistem monetar

O altă caracteristică nouă a blockchain-ului devine încet tracțiune în acest moment. Este schimbarea sistemului monetar de la centralizat la descentralizat. În prezent, multe guverne sunt interesate de modelele de monedă digitală ale băncii centrale.

În metoda tradițională, partea terță este băncile federale care emit „bani”, care este o entitate valoroasă în considerația noastră. Dar băncile federale nu își împărtășesc înregistrările cu publicul și controlează economia generală.

Mai mult, tranzacțiile sunt adesea nesigure. Ca urmare, apar cazuri de fraudă financiară.

Problema nu se termină aici. Fiecare țară are o monedă diferită. Deci, nu există o monedă unificată. Oamenii trebuie să treacă prin obstacole supărătoare înainte de a-și putea folosi banii într-o țară străină. Tranzacțiile durează zile.

În plus, „ochiul atotvăzător al guvernului” ține evidența fiecărui bănuț pe care îl cheltuiți. Cine vrea ca cineva să-și dea seama de afacerea sa? Este o încălcare a confidențialității cuiva.

Dar odată cu invenția modelului CBDC, acum multe țări adoptă blockchain-ul și fac o copie digitală a banilor lor nativi. Țări precum China sau SUA își dezvoltă deja soluțiile.

Acest lucru ne va schimba definitiv statutul social și economic.

China își lansează recent propriul model CBDC. Aflați mai multe despre aceasta din ghidul nostru privind proiectul DCEP.

Când va prelua Blockchain?

Dacă vă gândiți când va prelua blockchain-ul, trebuie să știți că a preluat deja multe industrii. La fel ca lanțul de aprovizionare, finanțarea comerțului, asigurările și asistența medicală, multe industrii adoptă tehnologia blockchain pentru companiile lor.

Deci, schimbarea a început deja. Cu toate acestea, numai atunci când blockchain-ul poate scăpa de defectele sale tehnice poate începe procesul de adoptare în masă.

Citește și: Cum funcționează Blockchain?

De ce Blockchain va schimba lumea?

Ei bine, credem că este important să menționăm că blockchain-ul nu numai că va schimba aspectul tehnologic al lumii, ci va afecta și modul în care funcționăm ca societate. Mai mult, blockchain-ul este schimbarea paradigmei, o modalitate prin care putem înțelege lumea în ansamblu și nu doar părți din ea.

Cum va afecta blockchain economia? Căile tradiționale sunt pline de probleme și, mai ales, de corupție. Deci, a venit momentul să adoptăm o tehnologie care ne ajută să ne eficientizăm modelele de afaceri. Acesta este modul în care blockchain-ul poate afecta pozitiv economia noastră.

Blockchain va reuși? Noi credem! Acesta arată deja rezultate pozitive în multe proiecte. De asemenea, multe companii de afaceri investesc o afacere bună în soluții bazate pe blockchain. Prin urmare, schimbarea nu este benefică doar pentru oameni, ci și pentru companii.

Doriți să aflați despre blockchain care schimbă lumea? Consultați ghidul nostru despre modul în care blockchain-ul poate schimba lumea chiar acum!

Notă de încheiere

Creșterea blockchain-ului a fost intensă în ultimii ani. Veți vedea o mulțime de aplicații Blockchain recent. Puteți cumpăra mașini, case, servicii de sănătate cu criptomonede acum. Având în vedere popularitatea sa în continuă creștere, se poate presupune pur și simplu că blockchain va fi viitorul, deoarece rezolvă fiecare problemă pe care o au sistemele tradiționale.

Cu toate acestea, numai timpul ne poate spune dacă blockchain-ul este potrivit pentru viitorul nostru sau nu.

Cel mai important, modul în care aceasta va afecta într-adevăr lumea odată adoptată la nivel mondial. Dacă sunteți doar un novice în domeniul blockchain și doriți să aflați mai multe despre această tehnologie, puteți folosi cursul nostru gratuit blockchain pentru aceasta.

Blockchain este prevăzut pentru tehnologia viitorului, deci de ce ați rămâne în spatele cursei??

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me