Căutați explicația corectă a definiției blockchain-ului? Să vedem detaliile acestei tehnologii chiar acum!

Blockchain schimbă paradigmele lumii noastre de afaceri într-un ritm rapid. S-ar putea să credeți că înțelegerea tehnologiei este destul de ușoară. Dar știm că există șanse mari să întâlniți o mulțime de sensuri care nu aveau prea mult sens când ați căutat online definiția blockchain-ului.

Ei bine, dar nu vă faceți griji, definiția adevărată a blockchain-ului este mult mai ușor de înțeles decât credeți. În realitate, noua tehnologie schimbă de fapt perspectiva lumii digitale. Deoarece tehnologia blockchain nu merge nicăieri, deocamdată este timpul să cunoaștem definiția reală a blockchain-ului.

Inscrie-te acum: Curs Blockchain gratuit

Cuprins

Capitolul 1: Definiție blockchain: Ce este?

În realitate, definiția tehnică blockchain ar fi astfel –

„Tehnologia Blockchain este un sistem de registru distribuit, care promovează descentralizarea, transparența și integritatea datelor.”

Pare foarte tehnic, nu-i așa? Ei bine, hai să o descompunem pentru tine.

În esență, l-ai putea gândi la un lanț de blocuri. Dar aici, cuvintele „lanț” și „bloc” reprezintă un lucru diferit.

În acest context, blocul reprezintă informații digitale, iar lanțul reprezintă modul în care datele digitale sunt stocate în baza de date / registru.

De obicei, informațiile digitale alcătuiesc „blocurile” din registru. Mai mult, aveți trei părți principale –

Va stoca informațiile despre tranzacția blockchain, cum ar fi ora, data, suma etc. Cu toate acestea, acum poate stoca diferite tipuri de formate de date, cum ar fi documente, imagini, identități etc..

În bloc, va stoca cine participă la tranzacția blockchain. Cu toate acestea, în loc să vă folosiți numele real, veți primi o „cheie digitală” unică ca nume de utilizator. Mai mult, blockchain-ul va conține doar acel nume de utilizator.

Un alt fapt semnificativ este că fiecare bloc este diferit de celelalte blocuri. Cam așa cum avem nume diferite pentru a ne identifica. Astfel, blocul va stoca un „hash”, care este un cod unic care va ajuta sistemul să distingă două blocuri.

Formarea Lanțului

Odată ce totul este făcut, blocarea dvs. va trebui verificată. Ei bine, aici devine interesant. Nimeni din rețea nu poate crea în mod aleatoriu un bloc și să-l stocheze. În realitate, alte noduri îți vor valida datele din bloc și, dacă totul pare ok, vor da semnalul verde.

Și numai atunci va fi stocat în registru. Cu toate acestea, un bloc va fi legat de blocul anterior atunci când este stocat în registru. Și când va apărea un alt bloc, acesta va fi, de asemenea, legat de acel bloc.

De exemplu, ați creat un bloc „x” și anterior, a existat un bloc „y”. Deci, atunci când „X” dvs. va fi stocat în registru, acesta va fi legat de „y”. În mod similar, blocul „y” va stoca, de asemenea, un link către blocul „x”.

Toate legăturile dintre „blocuri” creează o structură continuă asemănătoare lanțului. Deci, vedeți, acesta este adevăratul sens al definiției blockchain.

Verificați Blockchain vs. Ghid de baze de date pentru a cunoaște diferența dintre aceste două.

Dar de ce este atât de important Blockchain?

Cel mai bun mod de a descrie de ce definiția blockchain-ului este atât de importantă este să analizăm structura de bază a sistemului. În realitate, știi cum totul depinde de servere centralizate. În plus, limitările serverelor centralizate sunt singurul motiv din spatele revoluției blockchain-ului.

De aceea, este foarte important să știți despre definiția blockchain-ului. În realitate, ajută la înțelegerea tehnologiei mai bine, deoarece structura centralizată nu merge prea bine.

Dar sunt sisteme centralizate care sunt limitate?

Ei bine, să vedem dacă sunt.

Limitări ale sistemelor centralizate

Dacă observați aspectul software tipic al lumii digitale, veți vedea că cele mai multe dintre acestea se bazează pe o structură centralizată. De obicei, nu este pentru că arhitectura este foarte ușor de întreținut și dezvoltat. Pentru că toată lumea este obișnuită să aibă încredere în alte părți pentru a-și proteja informațiile.

Mai mult, depindem de alte părți că nu ne înșeală sau nu ne înșală cu produsele lor. În realitate, nu ați lucra probabil cu cineva cu care nu ați avut anterior nicio afacere.

Deci, devine extrem de greu să mărești sau să tranzacționezi cu cineva fără nicio relație de afaceri anterioară.

Să ne explicăm cu un exemplu. Să presupunem că ați comandat ceva prin Amazon, dar vă simțiți sigur că veți primi livrarea, nu-i așa? Cu toate acestea, în realitate, Amazon nu este cel care produce articolul; este altcineva.

Uneori, chiar și alte terțe părți vând aceste articole. Deci, Amazon funcționează ca un tampon între acea terță parte și tine. Chiar dacă este posibil să nu știți despre ele, dar veți avea încredere în ele din cauza etichetei Amazon.

Cu toate acestea, ceea ce definește definiția blockchain aici este „nevoia terței părți de a stabili încrederea”. Cu blockchain, nu veți avea nevoie de terți; puteți lucra direct cu alte companii cu asigurare deplină, chiar dacă nu aveți încredere în ele.

Astfel, într-un sistem centralizat tipic, există multe defecte, inclusiv:

 • Nu pot fi pe deplin de încredere
 • Nu oferă securitate completă
 • Nu este preocupat de problemele de confidențialitate
 • Ocupă prea mult timp și, în cele din urmă, costă
 • Fără transparență

Avantajele blockchain-ului față de sistemul centralizat tipic

 • Scapă de orice intermediari
 • Verificarea tranzacțiilor
 • Protocoale de înaltă securitate
 • Costuri mai mici
 • Sistem de rețea transparent
 • Imuabil și descentralizat

Uite, nu spun că blockchain-ul rezolvă toate problemele. În realitate, blockchain-ul vine și cu unele probleme. Cu toate acestea, rețineți că scapă de multe dintre problemele centralizate. Astfel, este un upgrade excelent de la servere centralizate la cele descentralizate.

În plus, există multe scenarii în care blockchain-ul poate face o soluție mai sigură, mai transparentă și mai robustă. Cu toate acestea, blockchain-ul este o arhitectură complexă pentru rețele. Deci, fără a obține pe deplin cunoștințe despre asta, nu ar trebui să faceți saltul.

Dar dacă doriți să țineți pasul cu revoluția tehnologică și să vă extindeți, cel mai bine este să știți despre definiția simplă a blockchain-ului.

Deci, din aceste motive, trebuie să știți despre definiția blockchain-ului.

Citeste mai mult: Utilizare Blockchain: Listă de peste 20 de cazuri de utilizare a tehnologiei Blockchain

Capitolul 2: Istoria tehnologiei Blockchain

1991-2008:

Știți când a apărut pentru prima dată blockchain-ul? Ei bine, în 1991, Stuart Haber și Scott Stornettqo au început să lucreze la prima tehnologie blockchain. La început, au dorit să creeze un bloc de lanț criptat criptografic. Mai mult decât atât, au încercat să o facă rezistentă la manipulare.

Chiar și atunci, au folosit marcaje de timp ale documentelor pentru a avea o urmărire completă a tuturor tranzacțiilor. Ulterior, au modernizat sistemul și au inclus copaci Merkle. Astfel, le-a sporit capacitatea de a stoca mai multe documente într-un singur bloc.

Deci, vedeți, chiar dacă mulți oameni cred că definiția tehnologiei blockchain a apărut pentru prima dată în 2018, a început de fapt în 1992. Este absolut necesar să știți complet despre definiția simplă a blockchain-ului.

Oricum, mai târziu în 2008, adevărata revoluție a venit în cele din urmă. Un grup sau o persoană numită Satoshi Nakamoto a venit cu o nouă viziune pentru blockchain și de data aceasta a fost nucleul unei criptomonede – Bitcoin.

Bitcoin a schimbat modul în care funcționează sistemul nostru, deoarece era o formă digitală de plată.

2009-2011:

După introducerea în bitcoin, Satoshi Nakamoto a lansat în cele din urmă cartea albă Bitcoin în 2009. Mai mult, în cartea albă, a dat detalii complete despre modul în care funcționează rețeaua. Mai mult, indică și modul în care poate spori încrederea digitală.

În realitate, nimeni nu ar avea controlul, deci nimeni nu poate rupe încrederea altora. Cu toate acestea, frâul lui Satoshi Nakamoto a luat sfârșit când a predat dezvoltarea platformei altor dezvoltatori și a dispărut.

În realitate, chiar dacă Satoshi Nakamoto nu a urmărit dezvoltarea tehnologiei, alți dezvoltatori au început să creeze încet mai multe platforme blockchain.

Mai mult, cu o aplicație descentralizată în mix, definiția tehnologiei blockchain a început în cele din urmă să vină la cunoștința tuturor.

Oricum, în 2010, în sfârșit, a avut loc prima achiziție online de bitcoin. Un utilizator a cumpărat două pizza cu 10.000 BTC.

 2012-2014:

Această perioadă din istorie a fost de departe cea mai semnificativă ca simplă definiție a blockchain-ului. În realitate, Bitcoin a fost un început excelent pentru blockchain, dar mulți dezvoltatori au considerat că nu este suficient pentru o nouă inovație.

Printre aceștia s-a numărat și Vitalik Buterin, care a contribuit la baza de cod Bitcoin. Cu toate acestea, Bitcoin a fost drastic limitat. Deci, dezvoltatorul a început să lucreze la o altă soluție care să poată forma diverse funcții, dar care să conțină în continuare sistemul de rețea peer-to-peer.

În cele din urmă, a venit cu Ethereum în 2013, cu noi adăugiri la baza de cod tipică bitcoin. Mai mult, a fost o dezvoltare care a schimbat definitiv modalitățile blockchain într-o definiție simplă a istoriei blockchain-ului.

Între timp, Bitcoin a devenit atât de popular încât a depășit 1 miliard de dolari pe piață. În curând, Vitalik a lansat cartea albă Ethereum. Și vânzarea mulțimii a început pentru finanțare. Oricum, în timpul acestei definiții a perioadei istorice blockchain, Ethereum a reușit să obțină toată finanțarea de care avea nevoie.

Cu toate acestea, văzând potențialul blockchain-urilor, Ripple – o soluție financiară blockchain de întreprindere a venit pe piață.

Mai mult, un alt consorțiu popular pentru întreprinderi blockchain în prezent – R3, a format consorțiul cu peste 40 de membri vechi. Inutil să spun că toate cele trei inovații sunt încă predominante pe piața blockchain.

Și așa a ajuns definirea tehnologiei blockchain.

Citeste mai mult: Enterprise Ethereum: Blockchain privat pentru întreprinderi

2015-2017:

În 2015, Ethereum a lansat oficial și a introdus o nouă caracteristică numită contracte inteligente. În plus, contractele inteligente au devenit una dintre caracteristicile principale care ar putea îndeplini diverse funcții contractuale.

Oricum, Ethereum a reușit să adune o comunitate masivă de dezvoltatori activi care încă îl consolidează ca un adevărat ecosistem.

Un alt jucător masiv de pe piață și-a început acum călătoria în 2015. În realitate, proiectul umbrelă Hyperledger și-a început călătoria pentru dezvoltarea blockchain-ului.

Linux Foundation a introdus Hyperledger și a format un consorțiu pentru dezvoltarea tehnologiei blockchain. Deci, ele reprezintă o parte masivă a definiției tehnologiei blockchain. Mai mult, Hyperledger a dorit să unească toate eforturile blockchain într-un singur spațiu.

Mai mult, Hyperledger promovează colaborări între companii în loc de concurență pentru a permite tuturor să obțină o parte echitabilă a expunerii. În plus, Hyperledger a introdus și o nouă structură numită arhitectură modulară, care vă permite să conectați orice tip de caracteristică și să o utilizați.

Deci, chiar dacă blockchain-ul dvs. nu poate veni cu o caracteristică de care aveți nevoie, îl puteți dezvolta manual și conecta la sistem și îl puteți utiliza.

Văzând potențialul întreprinderilor, J.P.Morgan a lansat blockchain-ul Quorum ca soluție de întreprindere. Linia de bază a cvorumului este de fapt Ethereum, dar, deoarece Ethereum este public, avea nevoie de câteva modificări.

Astfel, acum avem o platformă privată Quorum pe care întreprinderea o poate folosi fără probleme.

Citeste mai mult: Ghidul Quorum Blockchain Ultimate

2018:

În 2018, veți vedea popularitatea masivă a tehnologiei blockchain. Cu toate acestea, natura extrem de volatilă a Bitcoin a făcut ca piața să se schimbe către tehnologia de bază de la criptomonede.

În realitate, criptomonedele sunt grozave, dar tind să fie extrem de volatile. Deci, creează incertitudine pe piață, ceea ce nu este ceva ce caută întreprinderile.

Un alt fapt extraordinar în cronologia definiției tehnologiei blockchain este creșterea companiilor financiare care folosesc rețeaua. La început, companiile financiare erau extrem de sceptice, deoarece își pierd controlul asupra sistemelor centralizate.

Cu toate acestea, datorită beneficiilor tehnologiei, acum 15% dintre companiile financiare o folosesc. Și este în creștere. După schimbarea masivă a cazurilor de utilizare în definiția blockchain-ului, întreprinderile sunt acum mai mult decât dornice să-l folosească.

Potrivit unui sondaj, 95% dintre companii sunt dispuse să investească în blockchain în 2018. Și multe dintre ele investesc deja milioane în nișă.

La sfârșitul anului 2018, piața globală de afaceri blockchain se ridică la 1,2 miliarde de dolari.

 2019:

În prezent, tehnologia blockchain este implementată masiv în multe întreprinderi, datorită blockchain-ului ca industrie de servicii. În realitate, blockchain-ul ca o companie de servicii oferă un tip diferit de medii de dezvoltare pentru companii fără nicio cunoștință de blockchain.

De ce? Ei bine, practic, resursele pentru dezvoltarea unei tehnologii blockchain pe cont propriu sunt destul de rare. Deoarece doar un număr limitat de programatori pot face față complexității tehnologiei, multe companii își iau serviciile.

Cu toate acestea, deoarece majoritatea platformelor blockchain de top ale întreprinderii sunt open source, oricine îl poate folosi în mod liber pe sistemul său. Dar pentru asta, ar avea nevoie de echipe de dezvoltare care să ajute la adăugarea mai multor caracteristici sau să le ajute să le integreze.

Astfel, blockchain-ul ca industrii de servicii evoluează rapid pentru a satisface mai bine toate nevoile. Putem spune cu siguranță că vom continua să vedem o creștere mai mare în acest sector.

De asemenea, din cauza problemelor juridice ale ICO, acum cele mai multe dintre ele sunt înlocuite cu jetoane de securitate. Acestea sunt similare cu ICO-urile, dar vine cu copii de rezervă legale. Deci, persoanele care investesc în ICO nu se vor confrunta cu nicio înșelătorie sau companii frauduloase.

Platformele blockchain pentru întreprinderi sunt cruciale pentru adoptarea blockchain-ului. Aflați mai multe despre platformele Enterprise Blockchain acum!

2020:

2020 a fost un an minunat pentru tehnologia blockchain. Multe facilități guvernamentale analizează portofelul blockchain și investesc bani pentru a-l implementa. Mai mult, băncile sunt dornice să lucreze la monedele digitale ale băncii centrale care vor schimba pentru totdeauna peisajul lumii.

China a dezvăluit un model CBDC complet funcțional, care vine deja cu un portofel blockchain caracteristic. Cu toate acestea, Balanța Facebook este, de asemenea, pe cale să completeze acest model CBDC.

În realitate, multe companii nu caută tutorialul blockchain pentru a afla mai multe despre tehnologie și pentru a începe propriul proiect. Prin urmare, cererea de abilități și tutoriale bazate pe blockchain este în acest moment mare.

Viitorul:

Viitorul blockchain-ului este destul de luminos. După cum puteți vedea, definiția simplă a cronologiei blockchain arată o mare promisiune. Mai mult, se estimează că piața blockchain va depăși 3,1 trilioane de dolari până în anul 2030.

Deci, este momentul să vă asigurați un loc în acea capitalizare de piață masivă.

Doriți să aflați mai multe despre istoricul blockchain-ului? Consultați istoricul cronologiei blockchain chiar acum!

Capitolul 3: Caracteristici de bază ale tehnologiei Blockchain

Există câteva caracteristici de bază ale blockchain-ului pe care dezvoltatorul blockchain trebuie să le cunoască. Să vedem ce sunt –

Imuabil

Imuabilitatea este, fără îndoială, una dintre cele mai semnificative caracteristici blockchain. Înseamnă că niciun dezvoltator sau utilizator de blockchain nu poate modifica / șterge datele din registru sau poate adăuga conținut nou fără nicio validare. Această caracteristică asigură imuabilitatea.

În realitate, tranzacția blockchain funcționează ușor diferit față de orice altă companie financiară. Deoarece nu are nicio autorizare centralizată, depinde de nodul din rețea.

Când se întâmplă o tranzacție blockchain, toate nodurile din rețea vor trebui să spună că este valabilă sau nu vor fi adăugate la registru.

Mai mult, atunci când se adaugă un bloc, acesta este permanent. Astfel, nu există nicio modalitate de a-l schimba sau de a-l modifica.

Știți că această caracteristică a definiției blockchain-ului îl face lipsit de corupție?

Deoarece cea mai mare parte a corupției provine din interiorul unei organizații prin modificarea registrului, este eliminat domeniul de aplicare. Astfel, luptă puternic înapoi la criminalitate.

Descentralizat

În definiția blockchain, ați dat peste cuvântul „descentralizat”. Dar ce presupune? În realitate, înseamnă că nu există o singură persoană sau autoritate de guvernare care să privească peste cadru. Dar într-o structură tipică de rețea, totul depinde în mare măsură de modelul client-server.

Dar aici, o singură persoană sau grup se ocupă de întreaga infrastructură. Acesta este unul dintre beneficiile semnificative pe care ar trebui să le caute fiecare dezvoltator de blockchain. Promovează drepturile utilizatorilor. Astfel, oferă mai multe beneficii în cele din urmă –

 • Scapă de erorile provocate de om, deci este mai tolerant la erori.
 • Mai mult control pentru utilizatori asupra proprietăților lor.
 • Foarte sigur, deoarece este mai scump, mai mulți hackeri să stiveze sistemul.
 • Scapă de toate integrările terților.
 • Nicio șansă de a fi înșelat, deoarece sistemul rulează în întregime pe algoritmi.
 • Fiecare modificare este revizuită de noduri, ceea ce promovează transparența.
 • Prezintă o arhitectură autentică, astfel încât oamenilor le-ar fi greu să spargă codul și să îl atace.

Securitate îmbunătățită

Ei bine, scapă de autoritatea centrală, dar asta nu înseamnă că oricine poate face orice vrea. Acesta ar fi un risc sever pentru fiecare nod. În realitate, pentru a promova confidențialitatea și securitatea, toate datele de pe registru sunt puternic criptate.

Aici, în definiția blockchain, un termen numit criptografie este foarte menționat. În realitate, criptografia este unul dintre algoritmii matematici complexi de acolo. Astfel, servește drept firewall pentru rețea.

Nu există nicio modalitate de a sparge codul. În plus, dacă cineva dorește să schimbe orice valoare din bloc, va genera un rezultat complet diferit care nu va fi legat de modificarea inițială. În plus, fiecare bloc vine cu un ID hash unic. Cu toate acestea, schimbarea ID-ului hash este imposibilă.

De asemenea, pentru a efectua o tranzacție blockchain, veți avea nevoie de ajutor atât din cheile publice, cât și din cele private. Descoperirea cheilor private ale altor utilizatori este, de asemenea, imposibilă.

Inscrie-te acum: Curs certificat Enterprise Blockchain Professional (CEBP)

Registrul distribuit

O altă caracteristică interesantă a blockchain-ului este natura distribuită a sistemului. În realitate, toate nodurile mențin registrul și astfel puterea de calcul globală este distribuită între ele. Astfel, promovarea unui rezultat bun.

În cazul blockchain-ului public, toată lumea poate vedea registrul fără probleme. Cu toate acestea, în privat, lucrurile se schimbă puțin, dar totuși este vizibil. Datorită naturii tehnologiei, este mai eficientă și oferă și alte beneficii –

 • Timp de răspuns ridicat pentru orice activitate rău intenționată, deoarece orice modificare a registrului este detectabilă relativ mai repede. Deci, este ușor să urmăriți care este problema.
 • Nodurile acționează ca verificatori și, prin urmare, le oferă un rol de participare.
 • Scapă de orice favoruri din rețea. Și astfel, toată lumea va primi o cantitate egală de privilegii în sistem.

 Consens

Consensul este un factor crucial atunci când vine vorba de blockchain. Fără consens, sistemul blockchain nu va funcționa. În realitate, algoritmii de consens ajută rețeaua să ia decizii. Fără un consens, niciun blockchain nu poate face o judecată echitabilă asupra blocurilor adăugate.

Dacă o explicăm mai simplu, este doar un proces de luare a deciziilor pentru nodurile din rețea. Ei bine, atunci când milioane de noduri se află în aceeași rețea, devine absolut necesar să existe un consens.

Pentru că, în realitate, nu toți oamenii pot ajunge singuri la aceeași concluzie. Pentru mai multă claritate, gândiți-vă la acesta ca la un proces de vot în care majoritatea va câștiga.

În prezent, există multe tipuri de algoritmi de consens. Cu toate acestea, fiecare vine cu diferite tipuri de argumente pro și contra.

Oricum, pentru a menține o rețea în funcțiune, dezvoltatorul blockchain trebuie să implementeze un fel de algoritm de consens.

Decontare mai rapidă

Ei bine, blockchain vă permite să tranzacționați în rețea, chiar dacă acum oferă mult mai mult decât atât. În realitate, blockchain oferă un rezultat mai rapid în decontări. Și astfel, veți putea transfera bani mai repede.

Credem că știți deja că rețelele bancare tradiționale sunt relativ mai lente. De multe ori este nevoie de prea mult timp pentru a deconta plata. Cu toate acestea, în momentele în care este nevoie, trimiterea de bani din străinătate ar putea ocupa mult timp.

Astfel, creează o mare problemă. Dar, cu blockchain-ul, ar dura doar câteva secunde pentru a obține banii. Așadar, este foarte benefic să îl folosești. Cu toate acestea, dezvoltatorul blockchain trebuie să se asigure că timpul tranzacției nu este compromis cu niciun cost.

Citeste mai mult: 6 caracteristici cheie Blockchain pe care trebuie să le cunoașteți

Capitolul 4: Definiția tehnologiei Blockchain: Care sunt diferitele tipuri?

Pentru a înțelege mai bine definiția tehnologiei blockchain, trebuie să știți despre diferitele tipuri de blockchain în prezent.

Dacă putem clasifica blockchain-ul, atunci acesta se va baza pe două scenarii diferite. De obicei, în clasificarea generală, obținem patru tipuri de blockchain –

 • Privat
 • Public
 • Federat
 • Hibrid

Și pe baza clasificării la nivel de permisiune, obținem două tipuri –

 • Permis
 • Fara Permisiuni

Este o necesitate absolută să știți despre acestea pentru companiile de tehnologie blockchain. Deoarece odată cu noua integrare în întreprinderi, companiile de tehnologie blockchain ar trebui să prevadă care este cea mai potrivită pentru industrii.

Oricum, să le verificăm acum!

Clasificare generala

Blockchain privat

În blockchain-ul privat, veți vedea doar o singură organizație în rețea. Practic, o singură organizație poate selecta cine este liber să se alăture rețelei și cine nu. Nu pare a fi atât de descentralizat acum, nu?

În realitate, valoarea de bază a blockchain-ului este încă intactă. Cu toate acestea, în aceasta, companiile de tehnologie blockchain vor primi și un sistem de guvernare. În plus, acest lucru este potrivit în principal ca rețea internă a unei întreprinderi.

Problema este că blockchain-urile publice sunt grozave, dar au un registru deschis pentru toată lumea. Pe o piață competitivă, nevoia de confidențialitate este destul de mare. Astfel, platformele publice nu se vor potrivi în acest caz.

Toate celelalte scopuri de bază sunt încă acolo – securitate, registru distribuit etc. În plus, este o platformă cu consum redus de energie decât cele publice.

Blockchain public

Ei bine, blockchain-urile publice sunt pionierul definirii blockchain-ului. În aceasta, companiile de tehnologie blockchain vor obține deplină libertate. În realitate, înseamnă că oricine și toată lumea este liberă să se alăture rețelei. Nu ar exista nicio restricție.

Deci, înseamnă că aici veți avea gustul descentralizării adevărate. Dar problema este privată. În cazul utilizării acestei tehnologii în companii de tehnologie blockchain, aceasta ar putea cauza o mulțime de probleme.

Deoarece registrul public este deschis pentru toți, oricine îl poate vedea. Astfel, compromiterea întregii baze de rețea. Cu toate acestea, această platformă este mult mai sigură decât cele private. De asemenea, este complet transparent și promovează abilitarea utilizatorilor.

O întreprindere ar putea utiliza această tehnologie pentru a alimenta orice rețea care le permite consumatorilor să interacționeze fără a-și afecta sistemul de rețea internă.

Citește și: Cum funcționează Blockchain?

Blockchain federat

Tehnologia blockchain federată sau consorțială este mai mult sau mai puțin cea mai bună din ambele lumi. Cu toate acestea, în acest caz, veți vedea că este puțin aproape de blockchain-urile private. În realitate, blockchain-ul federat este o rețea privată descentralizată.

Ei bine, lasă-mă să explic. Știți deja cum o singură organizație poate întreține de fapt o rețea privată. Dar în organizații federate, mai multe organizații vor lua parte la guvernare. Deci, va promova în cele din urmă natura descentralizată a blockchain-ului.

Rețelele federate sunt foarte populare în rândul companiilor de tehnologie blockchain. Cu ajutorul acestei rețele, multe aplicații de tehnologie blockchain își pot reduce costurile. Mai mult, veți vedea, de asemenea, mai multe reglementări cu privire la aplicațiile de tehnologie blockchain.

Regulamentele se asigură că nimeni nu poate abuza de rețea în scopuri ilegale. Mai mult, acest tip promovează, de asemenea, taxe de tranzacție scăzute în comparație cu altele.

Blockchain hibrid

Hibridul este cam asemănător blockchain-ului federat, dar cu siguranță sunt diferiți. În acest caz, blockchain-ul hibrid folosește și cele mai bune din ambele lumi. Totuși, aici ar indica libertate și acces controlat în același timp.

Blockchain-urile hibride nu sunt deschise pentru toată lumea, dar oferă același nivel de transparență, securitate și integritate. În realitate, rețeaua este extrem de personalizabilă. Mai mult, membrii sistemului pot decide ce utilizatori pot participa și care nu.

În plus, pot decide, de asemenea, ce tranzacție trebuie să facă publică. De obicei, aplicațiile de tehnologie blockchain pot folosi această tehnologie atunci când lucrează simultan cu mai multe părți interesate.

De obicei, în aceste aplicații de tehnologie blockchain, tranzacțiile nu sunt proprietate publică. Dar pentru verificare, acestea pot fi făcute publice. Dar se limitează doar la verificare.

Clasificarea nivelului permisiunii

Blockchains permis

În acest tip de blockchain, rețeaua rămâne într-un mediu închis. Pe scurt, ar însemna că nodurile ar avea nevoie de permisiunea de a intra în rețea. Aici, anterior, unele noduri selectate pot intra numai.

De obicei, industriile centralizate preferă acest tip de aplicații de tehnologie blockchain, deoarece pot cel puțin restricționa alți utilizatori.

Pe de altă parte, blockchain-ul public autorizat asigură intrarea tuturor criteriilor de potrivire a nodurilor și apoi sunt liberi să vadă registrul și să efectueze tranzacții. Similar cu cele publice.

Blockchains fără permisiune

În această rețea, toate nodurile pot participa la procesul de verificare. Deci, nu există nicio restricție de niciun fel. Mai mult decât atât, toată lumea din rețea poate tranzacționa sau adăuga informații la registru. Aplicațiile de tehnologie blockchain care vin cu un mediu mai deschis vor plăcea cu siguranță acesta.

Pe de altă parte, există rețele private fără permisiune. În aceasta, utilizatorii ar trebui să aparțină unei organizații care are acces la rețea. În principal aici, accesul este specificat exclusiv. Deci, toată lumea dintr-o rețea privată va avea acces ca nod.

Citeste mai mult: 4 tipuri diferite de tehnologie Blockchain & Rețele

Capitolul 5: Cazuri de utilizare populare ale tehnologiei Blockchain

Tranzacții globale

Tehnologia blockchain se dezvoltă în prezent în sectorul financiar. Păi de ce nu? Înțelesul blockchain-ului de bază a început cu faptul că este un instrument financiar. În realitate, utilizarea tehnologiei blockchain în locul unui sistem bancar centralizat scapă de majoritatea defectelor.

De asemenea, cu blockchain-ul acum plățile transfrontaliere ar fi o briză. În plus, multe întreprinderi financiare pot obține un impuls masiv cu ajutorul acestei noi tehnologii. IBM’s World Wire este un exemplu de vârf al acestui caz.

Comercial

Finanțarea comerțului este, de asemenea, un alt mare adaos la lista de cazuri de utilizare. În fiecare an, o mulțime de bunuri sunt livrate cu ajutorul companiilor comerciale. Dar finanțarea comercială se confruntă cu multe complicații, inclusiv lipsa de transparență, securitate etc..

Deci, pentru a avea control deplin asupra sistemului, ei pot folosi blockchain. Un exemplu popular în acest sens ar fi TradeLens. În plus, această tehnologie permite comercianților să comunice mai bine între ei.

Mai mult, permite receptorului să urmărească procesul și expeditorului să primească plata la timp.

Citiți despre modul în care Blockchain poate transforma finanțarea comercială acum!

Siguranța alimentară

Un alt caz de utilizare interesant din spatele semnificației blockchain ar fi Siguranța alimentară. În realitate, alimentele procesate tind să aibă multe ingrediente lipsite de etică. Dar nu există nicio modalitate de a ști ce folosesc industriile.

Folosind blockchain, companiile pot urmări de unde provin produsele lor. Din păcate, consumatorii pot urmări dacă produsul lor este ceea ce spun cu adevărat. Aici, Food Trust IBM este unul dintre exemplele proeminente.

Lanț de aprovizionare

Ei bine, lanțul de aprovizionare este cu adevărat unul dintre cele mai bune cazuri de utilizare pentru blockchain. Folosind tehnologia din lanțul de aprovizionare, companiile ar obține un mediu extrem de sigur pentru lanțul de aprovizionare, care promovează urmărirea în timp real.

Mai mult, poate oferi procese inteligente de validare a datelor contractuale și va pune în aplicare acordurile. Mai mult, poate descoperi, de asemenea, orice comportament corupt din cadrul sistemului. Oricum, reducerea costurilor și creșterea veniturilor îl fac cu siguranță demn de menționat în sensul blockchain.

Cu amănuntul

Falsificarea este cea mai importantă problemă din departamentul de retail. Și blockchain-ul poate rezolva rapid această problemă. După cum știți, companiile de vânzare cu amănuntul au încercat din răsputeri să rezolve problema, dar au înregistrat puține progrese.

Cu blockchain-ul, orice lucru care va fi înregistrat pe contabil va rămâne acolo definitiv. Deci, dacă vreun partid intern vrea să le fure, ar trebui să schimbe registrul, ceea ce nu poate.

Astfel, niciun partid intern nu poate schimba produsele. Mai mult, fiecare produs care vine de la producător va avea o etichetă RFID. Deci, autoritatea ar putea urmări produsele lipsă în cel mai scurt timp.

Sunteți curios despre impactul blockchain-ului asupra industriei de retail? Consultați ghidul nostru despre blockchain în comerțul cu amănuntul chiar acum!

 Servicii guvernamentale

Instituțiile guvernamentale sunt într-adevăr într-o situație proastă, cu toată corupția din amestec. În realitate, cu această rețea foarte vastă de monitorizat, lucrurile sunt trecute cu vederea. Mai mult, guvernul nu poate îndeplini toate obligațiile față de cetățeni în mod corespunzător, ceea ce creează o ruptură mai mare între ambele părți.

Aici, semnificația blockchain se potrivește perfect. Poate ajuta guvernul să fie o comunitate fără hârtie și să scape de orice corupție.

De asemenea, posibilitatea de a obține un rezultat mai rapid va contribui masiv la îndeplinirea drepturilor cetățenilor.

Sunteți curios despre impactul blockchain asupra guvernelor? Consultați ghidul nostru despre blockchain pentru guvern chiar acum!

Proprietate intelectuală

Gestionarea proprietății intelectuale este o mizerie acum. În realitate, nu există un sistem real de urmărire care să-și dea seama dacă cineva folosește sau nu munca altor persoane.

Există un sistem de brevetare, dar totuși, acest lucru nu ajută în niciun fel să protejeze proprietățile intelectuale.

Astfel, toți muzicienii, designerii, inventatorii și artiștii nu primesc plata sau creditul pe care îl merită.

Cu toate acestea, blockchain-ul poate schimba cu adevărat această industrie definitiv. Deoarece poate urmări ori de câte ori o altă persoană îl folosește și acordă artistului autentic meritul pe care îl merită.

Sănătate

Sănătatea este o industrie excelentă pentru ca tehnologia blockchain să înflorească. În fiecare an, multe dintre companiile din domeniul sănătății cheltuiesc o sumă imensă de bani pentru îmbunătățirea sectorului.

Cu toate acestea, rezultatul este minim.

Dar, cu blockchain-ul, lucrurile s-ar schimba. În realitate, poate oferi transparența datelor de care are nevoie sectorul medical în acest moment. De asemenea, poate oferi o mare siguranță în documentațiile confidențiale pacient-medic.

FDA folosește deja blockchain din mai multe motive.

Sunteți curios despre impactul blockchain asupra asistenței medicale? Consultați ghidul nostru despre blockchain în asistența medicală chiar acum!

Ulei si gaz

Ei bine, industria petrolului și gazului contribuie enorm la piața de astăzi. Cu toate acestea, acestea au o problemă în sectorul plăților și auditului de marfă. Problema este că nu există o urmărire adecvată și nu există o planificare adecvată pentru a obține un rezultat mai eficient.

Dar, cu blockchain-ul, lucrurile s-ar schimba. Poate îmbunătăți eficiența în luarea în considerare a oricărui traseu posibil și selectarea celui mai bun mod posibil. Potrivit Accenture, industria își poate crește veniturile doar cu 5%, îmbunătățind doar acuratețea datelor.

Proprietate imobiliara

În realitate, piața imobiliară este extrem de volatilă. Pe măsură ce trec zilele, nevoia de imobile crește. Dar odată cu creșterea prețurilor, clasa de mijloc rămâne în afara avantajelor. Deci, industria suferă de inaccesibilitate, costuri masive și lipsă de lichiditate.

Dar, cu blockchain-ul la mijloc, îl pot echilibra în cele din urmă. Mai mult, blockchain-ul poate ajuta la gestionarea problemei de lichiditate și poate împiedica volatilitatea industriei.

Multe țări implementează deja o soluție blockchain din acest motiv.

Sunteți curios despre impactul blockchain asupra imobilelor? Consultați ghidul nostru despre blockchain pentru proprietăți imobiliare chiar acum!

Umanitarism

Industria umanitară a fost creată pentru a ajuta oamenii care au nevoie de ea. Cu toate acestea, acum, odată cu corupția, sectorul este complet condamnat. Multe dintre donațiile din sistem sunt lăsate necontrolate. Deci, nimeni nu poate spune dacă o donație a făcut-o săracilor fără să fie în buzunarele persoanelor corupte.

Dar cu blockchain-ul, acum oricine face o donație poate urmări donația pentru a se asigura că banii au salvat viața cuiva. De asemenea, vă va ajuta să aflați ce persoane sunt cu adevărat corupte.

Asigurare

Problema în industria asigurărilor este documentația copleșitoare. În realitate, oricine din această industrie ar ști cu câtă hârtie trebuie să se ocupe un asigurător. Ca să nu mai vorbim de afirmațiile false zilnice, agravează și mai mult.

Toți acești factori îi fac pe oameni reali să sufere, deoarece totul este extrem de lent. Dar, cu ajutorul tehnologiei blockchain, industria își poate da seama cu ușurință dacă o afirmație este falsă sau nu.

Mai mult, poate transforma industria într-una complet lipsită de hârtie, totul fiind făcut online.

Sunteți curios despre impactul blockchain asupra asigurărilor? Consultați ghidul nostru despre blockchain în asigurări chiar acum!

Media și Divertisment

Sectoarele mass-media și divertismentul se confruntă cu multă nedreptate. Datorită internetului, acum toată lumea este expusă afacerilor de divertisment. Dar adevărul greu este că artiștii nu obțin valoarea pe care o merită de cele mai multe ori.

În multe scenarii, datorită rezultatelor negative, mulți artiști talentați au renunțat. Dar, cu ajutorul blockchain-ului, toate greșelile pot fi corecte de acum înainte.

Mai mult, blockchain-ul va menține toate înregistrările despre cine a făcut ce și se va asigura că artiștii au obținut un credit adecvat.

Voiaj

Blockchain poate revoluționa modul în care industria călătoriilor procesează pasagerii. În realitate, este nevoie de mult timp pentru a procesa fiecare pasager, ceea ce costă mult timp și efort. Pe de altă parte, mulți fugari își pot falsifica pașapoartele și pot alerga pentru el, deoarece nu există nicio modalitate de a-l urmări.

Dar cu blockchain-ul, toate informațiile despre pasageri ar putea fi în registrul sigur. Astfel, pasagerul nu va avea nevoie nici măcar de pașaport pentru călătorie. Ele pot pur și simplu să utilizeze ID-uri digitale și să urce la bord. Deci, sensul blockchain schimbă cu adevărat modul în care oamenii călătoresc acum.

Soluții de rețea

Blockchain poate fi soluția de rețea pentru orice industrie în prezent. Are caracteristicile de a scăpa de toate problemele legate de rețea. Mai mult, poate promova și soluții automatizate și integritatea datelor.

De asemenea, cu ajutorul unui registru imuabil, va deveni o sarcină simplă să ai încredere în conținutul său, deoarece nimeni nu poate schimba cu adevărat modul în care funcționează.

Jocuri

Un alt caz de utilizare interesant al blockchain-ului ar fi sectorul jocurilor. În realitate, înflorește într-un ritm masiv. Multe jocuri online sunt piratate în multe cazuri și, de multe ori, jucătorii pierd activele pe care le-au cumpărat cu bani.

Dar, întrucât blockchain-ul este o platformă sigură, nimeni nu ar putea să intre în sistem și să pună mâna pe activele cuiva.

Securitatea cibernetică și internetul obiectelor

Ambele sectoare merg perfect cu ideea de blockchain. Datorită rețelelor vechi, măsurile tipice de securitate cibernetică nu sunt suficiente pentru a le proteja. Dar, cu ajutorul blockchain-ului, îl pot asigura pe deplin.

Pe de altă parte, dispozitivele Internet of Things sunt, de asemenea, predispuse la hacks. Dar dacă blockchain-ul este rețeaua de bază, hackerul nu va avea acces la sistem. Deci, toată lumea care utilizează IoT ar fi în siguranță. Chiar și în perioadele de atac DDoS, blockchain-ul poate securiza rețeaua.

Vrei să știi cum blockchain-ul poate afecta industria securității? Citiți ghidul nostru despre modul în care blockchain-ul poate transforma acum industria de securitate!

Capitolul 6: Gânduri de încheiere

În cele din urmă, putem spune în siguranță că blockchain nu merge nicăieri de ceva timp acum. După cum puteți vedea, este aici pentru a rămâne. Deci, cel mai bine ar fi să obțineți definiția blockchain cât mai repede posibil. În realitate, chiar dacă mulți dintre cei de acum s-ar putea să nu vadă nicio schimbare în viața de zi cu zi, însă adopția este în general.

Deci, în câțiva ani, vom vedea mai multe aplicații descentralizate pe piață. Prin urmare, dacă sunteți curioși cu privire la adoptarea blockchain-ului, verificați acum cursul nostru gratuit blockchain!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me