Dacă ați auzit vreodată despre platforma Ethereum, este posibil să fi auzit și despre Ethereum Gas. Deci, ce este Ethereum Gas? În articolul de astăzi, vom explora mai multe despre acesta.

Ce este Ethereum Gas?

Ethereum Gas este unitatea de bază a oricărui efort de calcul care este luat pentru a executa operațiuni în cadrul platformei Ethereum. Aceasta înseamnă că fiecare operațiune, inclusiv executarea contractelor inteligente, tranzacție simplă etc. necesită cheltuirea unor gaze.

În cuvinte simple, taxele care trebuie plătite pentru ca o operațiune să fie finalizată în rețea.

Cu toate acestea, înainte de a ne adânci în Ethereum Gas și funcționarea acestuia, să încercăm să înțelegem ce este Ethereum?

Ce este Ethereum?

Ethereum este o platformă construită deasupra blockchain-ului. Este construit ca o rețea descentralizată în care dezvoltatorii pot construi Dapps și pot scrie contracte inteligente. Este similar internetului plus avantajele oferite de blockchain. Deoarece este descentralizată în natură, este formată din noduri. Nodurile, în schimb, participă la consolidarea consensului în rețea. Ei folosesc diferiți algoritmi de consens, cum ar fi Dovada muncii (PoW) sau Dovada mizei (PoS). Eterul este utilizat pentru alimentarea sistemului. Citiți mai multe despre aici.

Utilizatorii pot accesa Dapps care sunt construite pe Ethereum și interacționează cu acesta la fel cum interacționează cu aplicațiile de pe web. Acest lucru ne conduce la un concept interesant de mașină virtuală Ethereum (EVM). Să explorăm.

Mașină virtuală Ethereum (EVM)

Pentru a se asigura că operațiile sunt executate cu stabilitate și precizie, se utilizează EVM. Aceasta înseamnă că, dacă trimiteți o tranzacție prietenului dvs., aceasta va fi executată în cadrul EVM. La început, tranzacția va fi listată în rețeaua Ethereum, ceea ce ar necesita ca operațiunea să fie finalizată. Aici intervine conceptul de „gaz”. Fără gaz, tranzacția nu va fi posibilă să se execute. De asemenea, cantitatea de gaz necesară depinde de complexitatea tranzacției. Cu cât tranzacția este mai complexă, cu atât ar fi nevoie de mai mult gaz pentru a o executa.

Ce este gazul?

O tranzacție poate necesita mai multe operațiuni și, prin urmare, gazul total necesar este calculat ca suma tuturor operațiunilor.

Cum se calculează gazul?

Gazul este calculat în ceea ce privește eterul (ETH). Pe măsură ce platformele Ethereum eterizează alimentarea tranzacției sale, este evident că gazul trebuie calculat în consecință. De asemenea, gazul odată cheltuit nu poate fi recuperat chiar dacă tranzacția eșuează.

Deci, cum se calculează. Se calculează cu o formulă simplă de taxă TX = limită de gaz * preț gaz.

Prețurile pot fi atât în ​​ETH, cât și în USD. Taxele de tranzacție (taxa TX) sunt plătite minerilor pentru punerea operațiunilor de calcul și rezolvarea unui bloc de tranzacții.

După cum am spus deja, este format din două componente.

  1. Limita de gaz
  2. Prețul gazului.

De asemenea, dacă auziți pe cineva spunând „Gaz”, înseamnă să spună „Limita de gaz”.

Să parcurgem un exemplu pentru a înțelege cum funcționează cu ajutorul unei analogii.

Limita de gaz este echivalentă cu capacitatea mașinii de a reține gazul sau combustibilul în acest caz. Acum, prețul gazului este pur și simplu costul combustibilului mașinii.

Acum, se va citi ca 15,00 USD pe unitate de galon pentru mașină. În mod similar, pentru 20.000 de gaze, acesta va fi de 40 GWEI pe gaz.

Înțelegând mai sus, putem calcula comisionul total de tranzacție al unei tranzacții.

Taxa de tranzacție (TX) = limita de gaz * prețul gazului.

Limita de gaz

Limita de gaz este stabilită pentru fiecare tranzacție pentru a se asigura că platforma Ethereum rămâne stabilă. Aceasta înseamnă că puteți cheltui o cantitate limitată de gaz. De asemenea, se face pentru a se asigura că nimeni nu plătește mult ETH pentru o tranzacție.

În mod similar, utilizatorul poate, de asemenea, să stabilească o limită de gaz mai mică și să permită tranzacția să continue. Dar fii atent la cât de mult scazi limita de gaz. Dacă o faceți prea mult, tranzacția va rămâne „fără gaz”. Astfel, tranzacția dvs. va eșua.

Rețeaua Ethereum asigură, de asemenea, că gazul neutilizat este returnat proprietarului său.

Prețul gazului

Prețul gazului este prețul pe unitate de gaz. Puteți seta prețul gazului pentru fiecare tranzacție. Cu toate acestea, dacă faceți acest lucru, tranzacția dvs. va dura mai mult timp în comparație cu o tranzacție care a utilizat un preț mai mare al gazului. Prețul gazului continuă să se schimbe în funcție de rețea. Puteți să o verificați Ethgasstation.com. Vă recomandăm întotdeauna să utilizați prețul gazului aproape de ceea ce este afișat pe site.

Orice portofel modern Ethereum vă permite să setați prețul și limita de gaz. Vă recomandăm MyEtherWallet și MetaMask pentru o mai bună gestionare sigură a tranzacțiilor.

Ce urmeaza?

Acest lucru ne aduce la sfârșitul articolului. Dacă totuși credeți că lipsește ceva, nu uitați să folosiți secțiunea de comentarii de mai jos.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me