Lumea evoluează, la fel și lumea tehnologiei, așa cum știm. V-ați imaginat vreodată să găsiți aplicații care nu sunt deținute exclusiv de nimeni sau nu au un server central sau nu au timp de nefuncționare? Sună prea bine ca să fie adevărat, nu? Este timpul să știți despre DApp.

Dar, de fapt, nu este doar o simplă imaginație acum. Puteți găsi astfel de aplicații în zilele noastre sau poate folosiți oricare dintre ele, dar nu știți încă. Aceste aplicații pentru nou-născuți sunt mai bine cunoscute sub numele de aplicații descentralizate sau DApps.

Înainte de a trece la subiect în mod elaborat, ar trebui să înțelegeți tehnologia numită blockchain. Blockchain-ul este o tehnologie inventată în 2009 de o entitate necunoscută numită Satoshi Nakamoto. Necunoscut ca în nimeni nu știe cine este Satoshi. Poate că Satoshi este un tip sau o fată sau orice societate secretă sau poate chiar străin. Cine știe? Ar putea fi!

Cum au apărut DApps la lumină?

Blockchain-ul este pur și simplu un registru digital în care toată lumea poate stoca și partaja tranzacții în cadrul rețelei. L-ai putea numi carte deschisă. Principala caracteristică a unui blockchain este că este descentralizată. Asta înseamnă că nimeni nu îl poate controla, este autonom.

Bitcoin a folosit mai întâi tehnologia pentru a introduce o monedă descentralizată care elimină necesitatea ca orice bancă sau terță parte să valideze tranzacțiile. Mai târziu în 2015, un geniu băiat rus numit Vitalik Buterin a dus tehnologia și mai departe. El a inventat Ethereum și ne-a arătat că blockchain-ul poate avea multe alte aspecte decât moneda digitală.

Astfel a venit DApp. Aplicațiile descentralizate nu au un server central și nimeni nu poate controla, modifica sau șterge baza de date. A avea o mai bună înțelegere trebuie să sari puțin mai adânc.

Luați în considerare site-uri web precum Facebook. Facebook are servere centrale în Carolina de Nord, SUA. Deci, asta înseamnă că, din întâmplare, dacă un hacker îl întrerupe într-un fel, vom pierde Facebook. Chiar și orice guvern nu poate să-l anuleze dacă închide centrul de date.

Dar aplicația descentralizată este dincolo de asta. Nu are niciun server central. În schimb, toate datele sunt distribuite în întreaga rețea a blockchain-ului. De asemenea, codul sursă este deschis pentru toți.

Caracteristici notabile

Un DApp are următoarele caracteristici –

  1. Codul său sursă este disponibil pentru utilizatorii obișnuiți.
  2. Adoptă tehnologia blockchain și este descentralizată.
  3. Aplicația are propriul activ digital sau criptomonedă.
  4. Menține un algoritm de consens pentru utilizatori, adică PoW sau PoS.

3 tipuri de DApp-uri

Vitalik și echipa sa au vorbit despre trei tipuri comune de DApp-uri pe cartea albă a Ethereum. Sunt –

  1. Money Centric DApps

Aceste DApp-uri necesită monedă digitală pentru validarea contractelor între părți. De exemplu, Ethereum are Smart Contract. Un contract inteligent se auto-validează atunci când sunt îndeplinite condițiile contractului. Deși, toate nodurile din rețeaua blockchain trebuie să o valideze mai întâi.

  1. Aplicații care necesită bani și informații variabile

Astfel de aplicații au nevoie de jetoane criptografice, precum și de unele protocoale. De exemplu, dacă aveți o aplicație de livrare a produsului, trebuie să luați în considerare prețul unui produs și distanța dintre două părți. Aici, distanța dintre două părți este informația variabilă sau protocolul secundar.

  1. Aplicații Gestionarea guvernanței și votului

DApps a introdus, de asemenea, o altă tehnologie fină numită DAO. DAO înseamnă Organizații Autonome Descentralizate. Aceste organizații se formează atunci când două sau trei părți încearcă să urmărească un scop comun și sunt obligate printr-un contract inteligent. Membrii partidului au un consens între ei și nu au nici un lider. Membrii comunității pot avea astfel o înțelegere clară.

Cum ați putea dezvolta DApp?

Puteți urma un ghid simplu în 3 pași pentru a vă dezvolta DApp și pentru a vă începe propria afacere. Puteți verifica chiar și acest articol dacă sunteți un dezvoltator hardcore. Dar, deocamdată, să discutăm despre metodologia simplă.

Pasul 1: publicați o carte albă

În primul rând, trebuie să scrieți o carte albă unde veți detalia conceptul, caracteristica, POV tehnic, importanța aplicației pe care intenționați să o dezvoltați. Spuneți „cum v-ați putea atinge obiectivul” câteva gânduri serioase și scrieți foaia de parcurs.

Amintiți-vă, foaia de parcurs este importantă. Acest lucru vă va ajuta să vă faceți ideea mai vândută.

Pasul 2: Lansați un ICO

ICO este noul mod de a alimenta start-up-urile. Ceea ce veți face este să vindeți criptomonede pentru a vă finanța în comun proiectul. Fiți specific și clar clar despre planurile dvs. și împărtășiți totul pentru a face aplicația și ICO mai de încredere.

Pasul 3: Lansare și implementare

Acum va trebui doar să dezvoltați aplicația și să o lansați pe piață. Cu cât aplicația dvs. este mai promițătoare, cu atât poate aduna mai mulți bani.

DApp-urile sunt soluția modernă pentru lansarea unei noi afaceri. Nu va trebui să implorați CV-urilor pentru a vă finanța proiectul. Începeți să lucrați la propriul dvs. proiect, credeți în oamenii de rând. Mult noroc.

Citește și,

  • Top 10 cele mai populare DApp-uri de urmat în 2018
  • NEO dApps Ecosystem: Lista completă

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me