Criptomonedele au luat lumea prin furtună și, în acest proces, au făcut o imagine clară asupra motivului pentru care sunt moneda viitorului. În timp ce unii oameni pot pretinde că știu despre ce este vorba despre această nouă formă de plată, majoritatea sunt încă în întuneric, în mijlocul unei evoluții care a văzut criptomonedele devenind o opțiune de plată preferată. În acest ghid, vom explica pur și simplu ce este o criptomonedă?

Așa că îl înțeleg, dar ce este o criptomonedă?

O criptomonedă este o formă de monedă digitală care este distribuită pe internet. Funcționează la fel ca orice formă de numerar digital, dar fără ca o autoritate centrală să o controleze. Cunoscute și sub numele de monede virtuale, criptomonedele permit tranzacții fără întreruperi, directe și rapide între părți, indiferent de locație.

Criptomonedele sunt diferite de monedele fiat (EURO, USD și GBP) în sensul că deținătorii își asumă controlul total asupra plăților în plus, precum și soldurile. Control total înseamnă că nu este nevoie de o autoritate centrală pentru a valida tranzacțiile. În cazul monedelor fiduciare, companiile de carduri de credit și băncile acționează de obicei ca autoritate centrală sau gatekeepers în orice tranzacție pe care trebuie să o participe.

Satoshi Nakamoto este acreditat pentru crearea primei criptomonede, bitcoin, precum și a tehnologiei blockchain de bază în 2008.

Criptomonedele pot fi imaginate ca aplicații care rulează pe lângă o invenție criptografică care în acest caz este tehnologia blockchain. Blockchain este tehnologia de bază care alimentează multe aplicații, dintre care criptomonedele sunt una dintre ele.

Băncile mențin o bază de date cu banii oamenilor, care este, de obicei, susceptibilă la atacuri piratate. Cu toate acestea, acest lucru nu poate fi cazul criptomonedelor, deoarece nu există o autoritate centrală care să țină evidența deținerilor de persoane. În plus, tranzacțiile pe criptomonede se desfășoară, de obicei, într-un mod distribuit, ceea ce face dificil pentru hackeri să urmărească unde se deplasează fondurile către și de la.

Cum să obțineți o criptomonedă?

Minerit: Unele criptomonede precum Bitcoin și Monero pot fi obținute printr-un proces numit minerit. În acest caz, oamenii conectează computere puternice pentru a acumula puterea de procesare dorită pentru a putea rezolva puzzle-uri complicate.

Oamenii sunt de obicei motivați cu monede noi, taxe pentru tranzacții sau ambele pentru a obține răspunsul corect la un puzzle. Minerii sunt, de asemenea, motivați să se asigure că tranzacțiile pe un blockchain sunt valide. Acestea fac acest lucru asigurându-se că persoanele care încearcă să trimită monede au suficient de trimis.

Cumpărare: Puteți obține o criptomonedă la alegere cumpărându-le folosind monede fiat din schimburi de criptomonede care facilitează operațiunile de cumpărare și vânzare.

Care este scopul criptomonedelor?

Criptomonedele pot fi imaginate ca o altă formă de bani care poate fi utilizată în diverse scopuri. De exemplu, poate fi folosit pentru a cumpăra bunuri și a plăti servicii. Unii oameni și comercianți acceptă criptomonedele ca mod de plată în plus față de monedele fiat.

Monedele virtuale devin din ce în ce mai populare ca mijloc de trimitere și primire a plăților la costuri mici și viteze mari. De exemplu, Litecoin a fost odată folosit pentru a trimite 99 de milioane de dolari, iar expeditorul a suportat doar 0,40 USD în comisioane de tranzacție.

Criptomonedele sunt, de asemenea, utilizate pentru a face tranzacții anonime pe care utilizatorii nu doresc să le cunoască alte persoane. Monero și Zcash sunt cele mai populare în acest caz, având în vedere concentrarea lor pe confidențialitate. În acest caz, îi puteți folosi pe cei doi pentru a trimite bani fără a fi nevoie să explicați unei bănci de ce trimit și către cine trimit.

Monedele digitale au apărut, de asemenea, ca instrumente de încredere pentru a ocoli cenzura puternică. Este obișnuit ca conturile și activele bancare ale persoanelor să fie înghețate. Criptomonedele acționează ca o alternativă rezistentă la cenzură pentru stocarea averii pe care o singură persoană o poate accesa și controla cu ajutorul unei chei private.

Țin niște cripto !!! Acum ce?

Pe măsură ce trece timpul, vedem din ce în ce mai multe locuri care acceptă cripto ca plată, iată un articol despre unde să cheltuiți criptomonede.

Viitorul Criptomonede

Se așteaptă ca popularitatea criptomonedelor să crească în continuare, pe măsură ce oamenii tânjesc după mijloace rapide, sigure și cu costuri reduse de a trimite și primi bani. Pe măsură ce tehnologia blockchain continuă să evolueze, ar putea fi o chestiune de timp înainte ca această formă de plată să își găsească drumul în industria de masă..

Nou în această lume? Aruncați o privire la ultimul ghid pentru începători despre cum să investiți în cripto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me