Dacă sunteți nou în sfera criptomonedelor, ar fi trebuit să auziți despre altcoin. Deci, ce este un altcoin? Are vreo legătură cu Bitcoin? Să explorăm.

Ce este un altcoin?

Ce este un Altcoin?

Altcoin este un termen tehnic care este folosit pentru a diferenția alte monede de Bitcoin. În cuvinte simple, orice criptomonedă diferită de Bitcoin este denumită „altcoin”. Simplu, corect?

Cuvântul „altcoin” poate fi defalcat în „alt” și „coin”. „Alt” vizează „alternativă”, în timp ce „monedă” înseamnă criptomonedă.

Altcoin a apărut imediat după lansarea Bitcoin. Bitcoin este prima criptomonedă care a apărut. Este, de asemenea, criptomoneda care a introdus conceptul de blockchain și tehnologia de registru distribuit. A adus o revoluție cu ea. Dar, la fel ca orice altă tehnologie de primă generație, avea și unele dezavantaje grave.

Altcoins a avut ocazia să îmbrățișeze ceea ce Bitcoin are de oferit și să-l îmbunătățească. Aici a sosit blockchain-ul de generația a doua și a treia generație. Unele dintre exemplele cheie ale criptomonedelor de generația a doua și a treia includ Monero, Zcash, Ethereum, Litecoin, si altii. Fiecare dintre ei s-a îmbunătățit pe Bitcoin într-un fel sau altul.

Ethereum, de exemplu, a îmbunătățit utilizarea blockchain-ului oferind o platformă în care DApps pot fi construite și întreținute. A dat naștere la alte monede care sunt conforme cu ERC20. Binance, EOS și TRON sunt doar câteva exemple de altcoini standard ERC20. La momentul scrierii, există mai mult de 88.000 de monede cripto ERC20. Cu toate acestea, doar câteva dintre ele sunt utile în lumea reală și au câștigat multă piață conform CoinMarketCap.

Model economic-model diferit și metodă de distribuție

Blockchain-ul Bitcoin este alimentat de algoritmul de consens Proof-of-Work (PoW). Acest lucru a dus la un blockchain complet dependent de puterea de calcul. Inițial, puterea de calcul pentru obținerea unui bloc nu era mare. Dar, cu timpul, a crescut exponențial, datorită popularității sale

Aceasta este o mare problemă pentru întregul mediu criptovalut. Pentru a rezolva problema, au fost lansați noi algoritmi de consens. Acestea includ Dovada mizei (PoS), Dovada delegată a mizei (DPoS), Dovada autorității (PoA) și așa mai departe. PoS a rezolvat problema energetică și de calcul, deoarece a necesitat noduri pentru a miza monedele pentru a participa la consens.

Cu toate acestea, nu toate monedele sunt revoluționare. Unele dintre ele sunt doar furculita popularului blockchain Bitcoin. Numerarul Bitcoin este unul dintre exemplele care au furnizat blockchain-ul original Bitcoin. Singura diferență este că numerarul Bitcoin are dimensiuni mari de blocuri, tranzacții mai rapide și o abordare centralizată. Numerarul Bitcoin este o monedă alternativă care nu a fost bine primită de comunitate, deoarece a fost împotriva filosofiei tehnologiei blockchain.

Un alt altcoin popular care se încadrează în această categorie este Ripple. Este o criptomonedă centralizată cu scopul de a oferi băncilor posibilitatea de a transfera active mai rapid și plăți transfrontaliere cu ușurință. Moneda a obținut, de asemenea, unele reacții datorită abordării sale centralizate.

Când Litecoin a fost introdus pentru prima dată, a fost recunoscut ca argint în comparație cu Bitcoin „aur”. Cu toate acestea, și-a pierdut poziția din cauza altor monede de pe piață.

Ce urmeaza?

Ce este Altcoin Future?

În momentul scrierii acestui articol, există mai mult de 1500 de altcoini pe piață. Cartea albă Bitcoin a oferit know-how-ul pentru a construi monede în orice moment. Startupurile sunt foarte interesate de această idee, deoarece își lansează jetoanele pe piață. Ideea este să strângă bani pentru afacerea lor. Cu toate acestea, speculăm că majoritatea vor eșua pe termen lung.

Aflați mai multe despre ce sunt criptomonedele Penny?

Cu blockchain-ul încă în stadiul său infantil, este greu de spus unde va merge petrecerea altcoin. Până acum, oamenii au întotdeauna încredere în Bitcoin în comparație cu orice alt altcoin de acolo. Și acest lucru poate fi destul de evident din faptul că Bitcoin a crescut la 19.000 USD în decembrie 2017. În acest moment, este aproape de 8.000 de dolari..

Altcoin înaintează revoluția blockchain în direcția corectă. Startup-urile sunt în prim-plan pentru a face greutăți mari. Cu aproape fiecare sector afectat de blockchain, altcoins fac mai ușor pentru aceste sectoare utilizarea blockchain-ului și devin combustibil pentru schimbare.

Deci, ce părere aveți despre altcoin? Vor rămâne sau vor pieri? De asemenea, aveți altcoin preferat? Comentează mai jos și anunță-ne. Ascultăm.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me