Ghid pentru începători: Cum să investiți în blockchain

Voi explica „Cum să investești în blockchain”, totuși, să aruncăm mai întâi de ce să investim în această tehnologie. Iată trei seturi de informații interesante:

 1. Piața criptomonedelor depășește acum 300 de miliarde de dolari SUA, cu peste 1.500 de monede și noi oferte inițiale de monede (ICO) lansate în fiecare lună.
 2. Chiar și în afara spațiului criptomonedelor, giganți tehnologici precum IBM, Cisco și Intel investesc în acesta. Chiar și giganții serviciilor bancare și financiare fac acest lucru. American Express, Bank of America și Mastercard depun cereri de brevet în jurul său.
 3. Companiile și guvernele folosesc această tehnologie în diverse domenii, de la secvențierea genetică la gestionarea înregistrărilor funciare.

Merită să investiți în blockchain datorită următoarelor:

 1. Într-o lume a afacerilor dominată de corporații gigantice centralizate, blockchain aduce promisiunea descentralizării;
 2. Într-un moment în care auzim știri deranjante despre încălcarea datelor, blockchain-ul aduce securitate fără precedent;
 3. Promisiunea înregistrărilor imuabile poate pune capăt escrocheriilor corporative și guvernamentale.

Aflați despre tehnologie înainte de a afla cum să investiți în blockchain:

Trebuie să învățați suficient tehnologia înainte de a aprecia oportunități bune de a investi în ea. De exemplu:

 • Dacă un proiect blockchain-criptomonedă construiește doar o altă platformă centralizată în loc să utilizeze ofertele blockchain de descentralizare, este posibil să nu merite să investești în.
 • Dacă un proiect folosește prea multe tehnologii de prima natură (FOAK), ar putea fi prea riscant.

Strategia de investiții blockchain

Vă recomand să învățați următoarele:

 1. Algoritmi de consens precum „dovada muncii” (POW) și „dovada mizei” (PoS) și modul în care asigură blockchain-ul;
 2. Modul în care criptografia modernă protejează tranzacțiile cripto și rețelele blockchain;
 3. Modul în care contractele inteligente pot automatiza gestionarea contractelor și îmbunătăți eficiența.
 4. De ce este valoroasă platforma Ethereum.

Citiți în mod regulat despre tehnologia blockchain, care vă va ține la curent cu proiectele și inovațiile interesante.

Îmbunătățiți cunoștințele informatice ca pregătire pentru investiții în blockchain:

Aveți nevoie de un nivel rezonabil de cunoștințe informatice înainte de a putea investi în tehnologia blockchain. De exemplu:

 • Trebuie să știi cum să faci backup pentru computer;
 • Pentru dvs. este clară importanța software-ului antivirus plătit și reputat;
 • Aveți nevoie de abilități de bază în utilizarea tehnologiei de criptare a datelor, cum ar fi securizarea cheii dvs. private;
 • Există riscuri dacă vă folosiți computerul pentru tranzacționare criptografică pentru alte activități de navigare ocazionale pe internet și ar trebui să le cunoașteți;
 • Este important să vă corelați în mod regulat software-ul și să vă actualizați sistemul de operare și trebuie să știți cum să le faceți;
 • A avea prea multă criptomonedă pe un portofel web sau mobil este riscant și ar trebui să înțelegeți de ce.

Investiția în blockchain vă va cere să dețineți criptomonede și fără cunoștințe rezonabile de calculator, banii câștigați din greu vor fi în pericol.

Pregătiți-vă strategia de investiții blockchain:

Investiția implică risc, iar pentru a obține recompense trebuie să vă pregătiți strategia. Trebuie să vă concentrați asupra a trei aspecte cheie, după cum urmează:

 1. Cât veți investi: Deși depinde în mare măsură de situația dvs. financiară, rețineți că puteți pierde totul. Nu investiți o sumă pe care nu doriți să o pierdeți.
 2. Cât timp veți investi: Blockchain este o tehnologie nouă și se va întâmpla multă muncă în zilele următoare înainte de adoptarea largă. O tehnologie necesită timp pentru a se maturiza. Trebuie să rămâi investit cel puțin 3 ani, de preferință mult mai mult.
 3. Cum veți investi: trebuie să determinați dacă veți tranzacționa în criptomonede, sau veți investi în ICO-uri sau veți investi în „contracte pentru diferențe” (CFD) cu brokeri de criptomonede reglementați.

Comerț cu schimburi criptografice:

Veți găsi schimburi de criptomonede, care sunt site-uri web unde puteți depune monede fiduciare și cumpăra criptomonede. Puteți decide să le dețineți sau să le vindeți în bursele de criptare.

Trebuie să faceți următoarele:

 1. Deschideți un cont cu un schimb de cripte;
 2. Configurați-vă portofelele web și hardware;
 3. Specificați perechea dvs. de tranzacționare, cum ar fi Bitcoin (BTC) / USD;
 4. Depuneți monedă fiduciară și cumpărați criptomonede în schimb;
 5. Efectuați tranzacții cum ar fi vânzarea la bursă folosind portofelul dvs. web;
 6. Păstrați-vă criptomonedele în siguranță în portofelul hardware.

În timp ce există multe schimburi criptografice precum Coinbase, Bittrex, Binance etc. Trebuie să te uiți la mai mulți factori înainte de a alege un schimb, de ex. reputația, ușurința utilizării, taxele și monedele pe care le enumeră.

Vă recomand Coinbase, este foarte ușor pentru un comerciant nou, listează multe monede și oferă o lichiditate bună. MyEtherWallet este un portofel web bun și vă recomand Ledger Nano S ca portofel hardware.

Amintiți-vă că toate incidentele de piratare a criptomonedelor au fost atacuri pe serverele centrale ale schimburilor criptografice, prin urmare, utilizați portofele web doar pentru efectuarea de tranzacții. Portofelele mobile sunt mai riscante și lasă cât mai puține monede acolo. Când nu utilizați monedele, fixați-le întotdeauna în portofelul hardware.

Investiți în ICO-uri:

ICO-urile sunt evenimente nereglementate de vânzare colectivă pe care start-up-urile blockchain-criptomonede le utilizează din ce în ce mai mult pentru a strânge fonduri. Popularitatea lor crește, de ex. în 2017, start-up-urile blockchain au strâns 5,6 miliarde USD în ICO-uri.

Cum să investești în ICO

Trebuie să vă pregătiți bine pentru a investi în ICO-uri, urmând pașii următori:

 • Studiați compoziția echipei de proiect. Echipa de proiect ar trebui să fie extrem de credibilă, având o experiență puternică în implementarea proiectelor blockchain-criptomonede, în special în acea industrie specifică.
 • Citiți bine cartea albă ICO, aceasta ar trebui să explice în mod clar ideea de proiect și să ofere o descriere clară a tehnologiei.
 • Verificați starea curentă a proiectului. Dacă echipa are un prototip funcțional sau un cod open-source în lucru, atunci au făcut progrese. Dacă au doar o carte albă și nu au cod, atunci proiectul ar putea avea probleme de execuție.
 • Verificați pregătirea legală și de reglementare a proiectului.
 • Aflați ce au de spus comunitatea criptografică incredibil de cunoscută și experții în blockchain despre proiect. Urmăriți știri și discuții despre proiect în rețelele de socializare și aplicații de chat precum Telegram. Citiți discuțiile despre proiect pe Reddit și verificați forumuri importante precum Bitcointalk.

De asemenea, vă recomand acest ghid pentru a înțelege ICO-urile în detaliu.

Cum să investiți în blockchain fără a deține criptomonede:

Dacă nu dețineți singur criptomonede, puteți investi în ele. Pentru aceasta, trebuie să angajați brokeri reglementați de criptomonede care se ocupă de „contracte pentru diferență” (CFD-uri).

CFD-urile sunt contracte între comerciant și brokerii reglementați. Diferența dintre prețul la intrare și cel la ieșire reprezintă profitul sau pierderea comerciantului. Amintiți-vă că există brokeri de criptomonede mai puțin reglementați care oferă CFD-uri.

Pe scurt, investiția în ICO este similară cu investiția tradițională în multe feluri. Trebuie să vă concentrați și să faceți următoarele:

 1. Studiază bine piața și tehnologia. Dezvoltă expertiza subiectului.
 2. Strategizați-vă cu privire la investiția dvs..
 3. Executați-vă bine strategia de investiții, utilizând instrumentele și resursele de cunoștințe disponibile în mod optim. Rămâneți în joc pentru mult timp, această tehnologie este aici pe termen lung.

* Declinare de responsabilitate: Articolul nu trebuie luat ca și nu este destinat să ofere niciun sfat de investiții. Revendicările formulate în acest articol nu constituie sfaturi de investiții și nu ar trebui luate ca atare. Fă-ți propriile cercetări!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me