Tehnologia registrului, Blockchain, a venit în lume cu potențialul de a schimba totul. Tehnologia blockchain economisește foarte mulți bani, nu are nevoie de o cantitate mare de păstrare a înregistrărilor și schimbă secțiunea IT într-un mod cu totul diferit.

Criptomonedele se bazează pe acest sistem de registre. Unul dintre cele hyped este bitcoin, care este destul de mult de a prelua lumea întreagă acum. Dacă sunteți doar un începător în legătură cu această tehnologie și sunteți curios despre întreaga fațadă blockchain, atunci ați ajuns la locul potrivit.

Voi vorbi despre tot ce trebuie știut despre tehnologia blockchain. Așadar, să vedem ce va acoperi acest ghid pentru începători pe blockchain.

Contents

Cuprins

Capitolul 1: Ce este tehnologia Blockchain?
Capitolul 2: Diferite tipuri de blockchains
Capitolul 3: Diferite generații de tehnologie Blockchain
Capitolul 4: Pila tehnologică Blockchain
Capitolul 5: 10 Scenarii din viața reală: modul în care tehnologia blockchain vă va afecta viața de zi cu zi?
Capitolul 6: 6 Platforme de blockchain de vârf pe care ar trebui să le cunoașteți
Capitolul 7: Exemple de aplicații blockchain descentralizate
Capitolul 8: Diferite tipuria protocoalelor de consens Blockchain
Capitolul 9: Viitorul blockchain-ului
Gânduri finale

Acum să începem cu tema principală, nu-i așa??

Capitolul 1: Ce este tehnologia Blockchain?

Blockchain-ul este o altă tehnologie revoluționară care poate schimba modurile de internet la fel ca software-ul open source. La fel ca și ei, blockchain-ul va dura ceva timp pentru a se răcori și pentru a obține un preț rezonabil pe care toată lumea îl poate folosi în dezvoltările moderne.

Ar putea dura ani de zile pentru a atinge potențialul real care se află în interior. Deoarece blockchain-ul este un sistem de registru P2P distribuit, oricine poate vedea intrările altor utilizatori, dar, fără îndoială, nimeni nu îl poate modifica.

Crește un nivel mai ridicat de transparență în întregul sistem.

Cu toate acestea, este puțin probabil să preia rețeaua tradițională de baze de date centralizate pe care o folosesc guvernele; mai degrabă poate structura un nou sistem în cadrul întreprinderilor globale.

Odată cu introducerea noilor tehnologii în fiecare an, suntem pe punctul de a vedea o nouă eră.

Puteți actualiza blockchain doar utilizând algoritmul de consens. Deci, atunci când un nou set de informații este încărcat pe sistem, nimeni nu o poate modifica. Blockchain-ul va conține informații exacte și fiabile despre registru.

centralizat vs deventralizat vs distribuit

Mai simplu, îl puteți scrie o singură dată și apoi nu poate fi modificat. Nu este o singură tehnologie, ci mai degrabă un alt tip de sistem arhitectural care permite utilizatorilor să efectueze tranzacții diferit. Crezi că blockchain-ul este doar pentru manechine? De ce nu afli.

Aflați despre cine a inventat Blockchain de aici!

Ce poate face tehnologia Blockchain?

Rețeaua se poate conecta la utilizatori și poate efectua tranzacții directe între ei. Marcajele de timp și registrele sunt menținute automat de sistem. Aceasta înseamnă că nu veți avea nevoie de cifre oficiale ale terților în sistem.

Cu toate acestea, toți utilizatorii tehnologiei blockchain sunt administratorii. De asemenea, puteți utiliza contracte inteligente pe tehnologia blockchain. Deoarece rețeaua folosește algoritmi de consens, puteți crea rapid un proiect cu anumite condiții.

Deci, după ce toate acestea sunt îndeplinite în consecință, fiecare membru al proiectului va primi o distribuție echitabilă a plății lor. Acest lucru elimină prioritizarea sau favorizarea în cazul oricărei lucrări în echipă.

Un exemplu excelent ar fi piața imobiliară. Dacă anumite condiții nu sunt îndeplinite în oferte, atunci tranzacția nu are loc niciodată. De obicei, în blockchain, utilizatorii folosesc rețelele foarte specificate pentru a plăti ca token.

Tehnologia Blockchain explicată: Cum funcționează?

Acum, să vorbim despre cum funcționează. Dar mai întâi, să vedem câteva caracteristici importante ale întregului sistem.

 1. Blockchain va ține punctajul tuturor tipurilor de schimburi de date. Acesta se numește sistem de registru, iar schimburile de date sunt numite „tranzacții”. După verificare, fiecare tranzacție ajunge să se adauge la registru ca bloc.
 2. Folosește un alt tip de rețea distribuită pentru a se asigura că fiecare tranzacție se află în punctul dintre nodurile P2P.
 3. După ce un bloc este adăugat și verificat, nimeni nu își poate modifica informațiile.

Cum funcționează un blockchain

Procesul

Blockchain asigură securitatea în această rețea utilizând conceptul de „Cheie”. Dacă utilizați un set de chei criptate, veți obține o identificare unică pe care nimeni nu o poate rupe. Veți obține o cheie privată și publică, folosind această combinație veți obține o identitate unică.

Alții vor folosi cheia dvs. publică pentru a vă găsi în rețea. Cu ajutorul cheii private, veți putea semna orice acțiune sau autoriza tranzacțiile asociate cheii dvs. publice.

Dacă vă gândiți la criptomonede, atunci cheia publică se va folosi ca adresă de portofel și veți folosi cheia privată pentru a retrage, trimite sau cumpăra bani digitali. De aceea este esențial să păstrați această cheie în siguranță.

Dacă cineva pune mâna pe cheia dvs. privată, atunci el / ea ar putea accesa toate activele dvs. digitale și o poate folosi în mod greșit.

Deci, de fiecare dată când trimiteți ceva prin rețea, îl veți autoriza. Ar putea fi ceva de genul „Todd trimite Jamie 2 BTC”, aceasta va include cheia publică a lui Jamie pentru a-l localiza și cheia publică și privată a lui Todd pentru a cripta tranzacția.

După tranzacție, nodurile sistemului o vor verifica și vor fi adăugate la registru cu ajutorul unui id și a unui interval de timp unic.

Pe scurt, fiecare tranzacție va avea aceleași caracteristici, o cheie publică, o semnătură digitală, un ID unic și marca de timp.

Dar cum se asigură că sunteți complet anonim?

Ei bine, cheile publice nu au nicio secvență recunoscută, nu îți vei pune numele acolo. Acesta va consta din litere și cifre aleatorii. De aceea, nimeni nu o poate urmări înapoi la tine sau invers.

De asemenea, veți putea genera atât cât doriți cuvinte cheie și veți găsi noi perechi de chei de-a lungul procesului.

Cât de sigură este tehnologia Blockchain?

Niciun sistem nu este „imposibil” pe internet. Dar blockchain-ul se asigură că este unul dintre cele mai securizate de până acum. Multe ferme industriale au verificat această afirmație, inclusiv Northwest Passage Ventures.

Nu funcționează ca mijloacele tradiționale, cum ar fi băncile, așa că, pentru a-l pirata, trebuie să piratezi tot computerul care îl folosește. Procesul este complet dificil și de aceea este considerat extrem de securizat.

Pentru a calcula toate resursele, hackerii trebuie să facă față multor provocări, din cauza numărului mare de computere.

La fel ca orice altă tehnologie, blockchain are un drum lung de parcurs. Cu toate acestea, dacă comparăm platformele Blockchain Vs centralizate, blockchain va câștiga cu siguranță.

Capitolul 2: Diferite tipuri de blockchains

 • 2.1- Blockchains publice

Ei bine, există diferite tipuri de tehnologii blockchain pe care le puteți utiliza. Una dintre ele este blockchain-ul public. Numele vă permite să știți totul. O astfel de rețea blockchain este complet deschisă pentru toată lumea. Nimeni nu are nevoie de nicio permisiune pentru a participa la blockchain-ul public sau pentru a interoga despre acesta. Orice proces de tranzacție prin acest tip de blockchain este validat pentru toți.

Toată lumea are dreptul deplin să descarce codul și să ruleze orice nod public de pe propriul dispozitiv. Oricine își poate verifica chiar starea actuală și poate decide să adauge orice blocuri în lanț.

În afară de asta, vă puteți alătura cu ușurință rețelei fără nicio ezitare, iar partea cea mai atractivă este că nu au nevoie de nicio autorizație de validare de la nimeni. Astfel de caracteristici atrag mai mulți oameni să facă parte din tehnologia blockchain explicată ca fiind publică.

Sistemul sau serverele nu necesită nicio întreținere. De aceea, aplicațiile descentralizate nu costă prea mult pentru a le crea și rula.

Una dintre cele mai importante rețele blockchain este Bitcoin. Ethereum, Dash, Dogecoin, Litecoin, Monero sunt, de asemenea, diferite rețele publice de blockchain. Toate aceste rețele blockchain au acces pentru oricine să li se alăture ca participanți, să își folosească codurile și, de asemenea, să trimită orice tranzacție sau chiar să le citească.

 • 2.2- Blockchains-uri federate

O altă tehnologie blockchain este blockchain-ul federalizat. Se mai numește Consortium Blockchains. Este opus rețelei publice blockchain. Acest lucru se datorează faptului că oamenii nu au acces la registru și niciun fel de proces de verificare a tranzacțiilor. Toată lumea nu are dreptul să citească acest blockchain.

Un grup de lideri operează blockchain-urile federate. Acesta este principalul motiv din spatele numelui acestui blockchain. Confidențialitatea tranzacției este mai bună în acest sistem. Se descurcă cu mare grijă. Chiar și scalabilitatea lor este mai mare decât cele publice.

Grupul liderilor săi controlează toate procesele sale de consens. Este extrem de rapid. În general, sectoarele bancare folosesc blockchain-urile federate sau puteți spune blockchain-urile Consortium.

Cu această rețea blockchain, nimeni nu are dreptul să se alăture și să participe la sistem fără nicio permisiune. Veți avea nevoie de permisiunea corespunzătoare înainte de a participa la orice proces al acestei rețele.

Federat, cunoscut și sub denumirea de blockchain Consortium, înlocuiește sistemele vechi. Elimină concedierile de date. Îi face pe oameni să gestioneze direct documentele. Nu există mecanisme de conformitate semimanuale. Costul tranzacției este, de asemenea, mai mic în rețeaua blockchain federată.

B3i (Asigurare), R3 (Bănci), Corda, EWF (Energie); acestea sunt câteva dintre blockchain-urile Federated sau Consortium.

 • 2.3- Blockchain-uri private

În unele cazuri, puteți spune că principala diferență între blockchainul privat și cel federal este că, cu excepția unui grup de organizații, doar una singură controlează procesul rețelei blockchain private.

De obicei, oamenii nu au acces la rețeaua blockchain, cum ar fi auditul și gestionarea bazelor de date. Companiile individuale pot obține accesul cu permisiunea și procesul corespunzător. Aceștia vor putea accesa intern verificarea tranzacției. Dar există cazuri în care publicul poate avea șansa de audit.

Tehnologia Blockchain privat este opusă celei publice în unele cazuri. Este un sistem centralizat. Cu blockchain-urile private riscul de întrerupere a securității crește.

Costul tranzacției este mai mic cu rețeaua blockchain privată. Acestea schimbă sistemele de moștenire. Gestionarea documentelor este mult mai simplă cu această rețea blockchain. Multichain, MONAX sunt două rețele private blockchain.

Blockchain public vs privatVerificați mai multe: Blockchain privat vs public: Care este cu atât mai bine?

Capitolul 3: Blockchain pentru manechini: diferite generații de tehnologie Blockchain

Până în prezent, tehnologia blockchain a venit în fața noastră ca versiuni diferite, fiecare având upgrade-uri specifice și caracteristici noi.

Să vedem ce sunt, nu-i așa??

3.1- Tehnologia Blockchain de prima generație

Pentru a înțelege mai bine prima generație, va trebui să aruncați o privire mai atentă asupra tehnologiei Bitcoin. Bitcoin a fost primul care a introdus această nouă tehnologie, astfel încât fiecare caracteristică a rețelei respective este considerată prima generație.

Cu ajutorul tehnologiei blockchain, bitcoinul a atras atenția tuturor încă de la început. Acest blockchain de primă generație are o politică fixă ​​pe care nimeni nu o poate modifica.

Veți ajunge la mine doar 21 de milioane de bitcoin și, odată ce pragul este atins, nimeni nu va mai putea să le pună sau să le pună mâna pe ele dacă nu le cumpără.

Politica include, de asemenea, că un utilizator își poate cheltui bitcoinii o singură dată. După tranzacția lor, nu vor mai putea pune mâna pe aceia din nou.

Cum au realizat un lucru atât de mare?

Ei bine, au făcut-o folosind tehnologia blockchain de prima generație. De obicei, pe sistemele centralizate care folosesc bani fiat nu se conectează cu alte registre mari private. De aceea le lipsește comunicarea.

Permiteți-mi să clarific folosind un exemplu.

Alice lucrează ca chelneriță și într-o zi primește 300 de dolari sub formă de bacșiș. Apoi ia acei bani și depune pe Bank X. Bank X își actualizează registrul în consecință. La întoarcere, și-a amintit să cumpere niște alimente. Din păcate, singura opțiune de retragere este cea mai apropiată bancă Y.

Cu toate acestea, Banca Y nu și-a actualizat registrul și, pentru aceasta, a trebuit să meargă din nou la Banca A.

Ei bine, s-ar putea să nu fie întotdeauna cazul, dar se întâmplă astfel de lucruri și este unul dintre punctele slabe ale sistemului. De asemenea, va trebui să aveți încredere în banca dvs. pentru banii dvs. orbește. Dacă cineva îl piratează și modifică registrul, vă veți pierde, fără îndoială, banii.

 • 3.1.1- Cum este acesta diferit

Blockchain-ul actualizează registrul tuturor participanților și îl face proces complet descentralizat. Deci, în loc să înregistreze doar datele într-un singur nod, acestea vor fi înregistrate și în registrele tuturor.

Așadar, doar manipularea unui singur nod nu va fi suficientă pentru a vă scoate din bani.

De ce?

Ei bine, gândește-te la tine și la prietenii tăi ca la noduri. De fiecare dată când o tranzacție vă ajută să vă întâlniți și să împărtășiți detaliile tranzacției. După partajarea și obținerea corectă a tuturor informațiilor, le veți actualiza în notebook și veți înregistra plățile.

După înregistrarea lor, tu și prietenii tăi îi vei compara pentru a vedea dacă toți ai aceleași rezultate.

Dacă rezultatele sunt aceleași, atunci veți semna pe pagină pentru a vă asigura că nimeni nu o poate modifica. Același lucru se întâmplă între toate nodurile. Deci, vedeți că nu este ușor de piratat.

 • 3.1.2- Care sunt avantajele aplicațiilor Blockchain de generația I?

Ei bine, există atât de multe beneficii ale acestui tip de blockchain de prima generație. Să le aruncăm o privire una câte una.

 1. Nimeni nu va pierde din cauza pierderii unui singur nod. Datele vor fi stocate și în orice alt nod.
 2. Dacă cineva încearcă să-l pirateze sau să manipuleze înregistrările, procesul ar fi prea evident. Dacă există doar alte nouă cărți pe care hackerul trebuie să le pătrundă și să instaleze pe sistem un registru similar, ar putea fi o bucată de tort.

Dar imaginați-vă ce se întâmplă atunci când sunt 2 mii sau milioane de oameni cu registrul. Ședințele sunt, de asemenea, reîmprospătate la fiecare 10 minute, astfel încât este practic aproape imposibil să le piratezi.

 1. Nu va trebui să aveți încredere orbește în niciun partid. Fiecare tranzacție este verificată și semnată automat de fiecare membru.

Prima generație de tehnologie blockchain a fost una dintre revoluțiile lumii digitale. Aceasta a fost rădăcina oricărei alte criptomonede și a ultimelor versiuni ale tehnologiei blockchain.

3.2- Tehnologia Blockchain de a doua generație

Ethereum este baza tehnologiei blockchain de a doua generație. Să aruncăm o privire mai atentă asupra acestui sistem pentru a înțelege mai bine sistemul. Ethereum este adesea asociat cu bitcoin. Introduce o nouă funcție numită „Contracte inteligente” și puteți trimite bani folosind moneda lor Ether.

 • 3.2.1- Contracte inteligente: tehnologia blockchain explicată

Un contract inteligent este un proiect codificat care este încărcat pe rețea. După executarea tuturor contractelor, acesta se actualizează automat pe contabil.

S-ar putea să vă gândiți la aceasta ca la o versiune codificată a situației „Dacă-atunci”. Contractele au cerințe specifice, iar după finalizarea acestora, proiectul ar fi încheiat. Acest lucru asigură transparență totală, deoarece nimeni nu poate manipula datele.

De asemenea, toată lumea va primi partea echitabilă a plății și nimeni nu va fi lăsat în afara. Permiteți-mi să vă dau un exemplu pentru a clarifica problema în continuare.

 • 3.2.2- Scenariul de cumpărături online

Imaginați-vă că doriți să cumpărați ceva online de la un furnizor. Va trebui să-l plătiți în prealabil, iar produsul va fi livrat apoi în următoarele trei zile. Cu toate acestea, este doar după ce vânzătorul primește banii.

Există multe probleme cu acest sistem.

În primul rând, nu există încredere între dvs. și vânzător, deoarece nu îl cunoașteți de undeva înainte.

În al doilea rând, vânzătorul va solicita banii în prealabil, deoarece s-ar putea să nu-i plătiți și după ce ați primit produsul.

În cele din urmă, compania de transport maritim pierde cumva produsul și dați o recenzie proastă Furnizorului.

Toate aceste probleme se rezolvă cu ușurință imediat după utilizarea contractelor inteligente.

Contractul va fi plătit automat după confirmarea livrării. Niciun partid nu trebuie să aibă încredere unul în celălalt; procesul devine cu adevărat transparent. Compania de transport va contacta vânzătorul dacă pierde sau deteriorează produsul. Veți primi, de asemenea, o notificare cu privire la situație.

Fiecare parte a acestui proces nu are nevoie de nicio autorizație centrală. Nu va trebui să completați niciun document sau să plătiți taxe suplimentare pentru produs. Tot ce trebuie să faceți sau furnizorul trebuie să facă este să creați contractul inteligent în rețeaua blockchain.

A doua generație a tehnologiei blockchain explicată adaugă o nouă caracteristică întregii situații a monedei digitale. Deci, acum poate fi folosit și altul decât un instrument valutar.

3.3- Tehnologia Blockchain de a treia generație

A treia generație adaugă un strat suplimentar de eficiență întregii rețele. Luați doar exemple de sisteme de operare Apple și Android. Amândoi au un set diferit de coduri pentru aplicațiile lor.

Deci, o aplicație Android nu va rula pe iOS-ul Apple și invers. Dacă doriți să rulați aplicația exactă pe Apple, va trebui să o codificați în Swift.

Nativul react a rezolvat de fapt această problemă. Permite oricui să codeze orice aplicație pentru ambele. Această structură este ceea ce introduce a treia generație. Ethereum este o platformă excelentă, dar îi lipsește flexibilitatea.

Fiecare aplicație descentralizată construită pe Ethereum rulează numai pe EVM (Ethereum Virtual Machine). Deci, dacă doriți să se mute pe o altă platformă, spuneți Lisk, va trebui să modificați codarea.

A treia generație permite flexibilitatea de a schimba platforme și folosește aplicația blockchain pe orice rețea.

Există o mulțime de exemple pentru asta. Uitați-vă la unele dintre ele mai jos.

 • 3.3.1- Qtum

Este o platformă destul de interesantă. În prezent, rulează pe mașina lor virtuală Qtum. Această VM este o formă modificată de EVM. Cea mai bună parte a acestui sistem este că există Account Abstract Layer (AAL). Acest strat diferit vă va permite să adăugați orice contracte inteligente de pe altă platformă fără probleme.

Puteți integra orice contracte inteligente în rețea; este fără efort.

 • 3.3.2- Ripple

Ripple este o altă tehnologie blockchain de a treia generație. Vă va permite să efectuați tranzacții în diferite sisteme de registre. Așadar, veți putea negocia între sistemele de plată private și private și cele tradiționale.

Protocolul lor Interceder le permite să realizeze această strategie. Așadar, ai putea să te gândești la asta ca la o legătură între diferite platforme blockchain.

 • 3.3.3- IOTA

IOTA scapă de microtransacțiuni de slabă calitate. Volumul a fost extrem de redus în generațiile anterioare. Cu toate acestea, IOTA asigură o tranzacție foarte rapidă și cu volum mare în fiecare secundă. Va trebui să plătiți o anumită sumă de taxă pentru fiecare tranzacție.

Cum o fac?

Ei bine, ei le împachetează destul de mult ca blocuri și sunt verificați de toți minerii. IOTA folosește o nouă tehnologie numită „Tangle”, unde fiecare bloc din rețea este verificat singur.

Modelul a câștigat o parte echitabilă a cererilor din multe industrii și, în cele din urmă, mărește scalabilitatea.

Hacking Blockchain

Hackarea unui blockchain este extrem de dură, dar nu „imposibilă.” Poate că un exemplu excelent ar fi DAO. DAO a fost piratat din Ethereum de 70 de milioane de dolari datorită unei erori de sistem. Hackerul a păcălit cumva rețeaua și a primit 70 de milioane de dolari în contul său.

Cu toate acestea, nu există multe exemple ale acestui scenariu. Dacă tehnologia blockchain are un fel de buclă, atunci se poate profita de asta. În caz contrar, sistemul este o dovadă completă.

Începând de astăzi, unii experți se îndoiesc de motivul care stă la baza acestei noi tehnologii, dar cred, de asemenea, că simplificarea accesului poate fi considerat un cadou. Ei bine, cu siguranță are nevoie de mult mai multă apreciere, apoi devine de fapt.

Unii oameni se îndoiesc chiar de potențialul lor, chiar și cu toate caracteristicile.

Capitolul 4: Pila tehnologică Blockchain

Blockchain-ul conține diferite straturi. Uitați-vă la straturile de mai jos:

Stiva blockchain

 • 4.1- Stratul Internet: Introducere în Web3

Acest strat este rădăcina întregului teanc. Este combinația tuturor rețelelor, cum ar fi dispozitivele IoT, smartphone-urile, computerele etc. Toate se bazează pe Internet Protocol Suite. Acest strat determină modul în care informațiile trebuie transmise, adresate, pachetate etc..

Versiunea inițială a internetului, cunoscută sub numele de Web Version 1 sau World Wide Web (WWW), a fost introdusă în 1989. Utiliza IoI (Internet of Information). A definit un cadru specific și adresele URL către alte resurse.

După mai bine de zece ani, tehnologia a văzut o nouă actualizare și a devenit versiunea web 2. Această versiune a început să utilizeze Internetul interacțiunilor, utilizat în principal pe rețelele de socializare și pe site-urile de comerț electronic..

Cu această nouă versiune, legătura Pear to Pear a crescut mai mult în timp și multe grupuri mari au acționat ca mijloc pentru asta.

Aceste organizații au profitat folosind reclame sau alte resurse de abonament.

Această nouă popularitate a dat naștere celei mai recente versiuni web 3. Majoritatea oamenilor consideră acest lucru ca fiind Internetul valorii sau Web. Tehnologia blockchain este unul dintre inițializatorii semnificativi ai acestei noi actualizări. Am început cu bitcoinul și ne-am îndreptat încet spre piețele de top.

Deci, Blockchain este noul internet?

Aceeași tehnologie poate înlocui aplicațiile de social media sau de partajare a călătoriei. Într-adevăr, poate face web-ul un loc descentralizat la urma urmei.

Citiți mai multe: Blockchain vs Internet: va exista un nou Internet?

 • 4.2- Blockchain Protocol Layer

Stratul funcționează similar cu orice altă rețea blockchain. Nodurile vor executa protocoale, vor adăuga date pe registru și vor asigura tranzacții transparente.

Protocolul introduce un sistem de registru deschis, de încredere și partajat. Protocolul oferă utilizatorului o cantitate suficientă de feedback.

 • 4.3- Stratul aplicației

Rețeaua bitcoin a fost frontiera multor alte tehnologii blockchain. Cu toate acestea, a crescut numărul de furci. Stratul de aplicație al sistemului constă din orice alte caracteristici în afara criptomonedelor simple.

Contractele inteligente și aplicațiile descentralizate se află în acest strat. Stratul permite dezvoltarea de aplicații descentralizate care funcționează dincolo de algoritmul de consens.

Contractele inteligente pot oferi utilizări mai complexe. Jetoanele sunt absolut critice pentru rețea și pentru dezvoltarea propriilor dApp-uri.

 • 4.4- Stratul de experiență utilizator (UX)

Acest strat oferă acces la întreaga rețea și la diferite aplicații blockchain. Este linia frontală a întregului teanc.

Capitolul 5: 10 Scenarii din viața reală: modul în care tehnologia blockchain vă va afecta viața de zi cu zi?

 • 5.1- Internetul obiectelor (IoT)

Cuvântul este răspândit în nișa cripto – Internetul obiectelor (IoT). Dar ce este? Gândiți-vă la toate dispozitivele care au capacitatea de a vă conecta la internet. Ar putea fi frigiderul tău, asistentul tău de acasă, chiar și televizorul tău inteligent. Conceptul de bază este – indiferent care este „lucrul”, dacă se poate conecta la internet, se află în clubul IoT.

În general, aparatele electrocasnice inteligente sunt considerate drept entitățile internetului obiectelor. Fiecare punct care se conectează la web este un avantaj important pentru rețeaua tehnologică. Care este cea mai bună parte a acestei tehnologii, este eficiența energetică. Criptomonedele consumă în general cantități nebune de generat. IoT poate economisi mult o cantitate masivă de energie electrică.

 • 5.2- Blockchain Healthcare

Una dintre caracteristicile unice ale tehnologiei blockchain este că toate datele sunt criptate. Nu încalcă niciodată intimitatea personală. Este o armă excelentă împotriva încălcării datelor și a altor infracțiuni virtuale. Deci, credem că această tehnologie poate beneficia în mare măsură sectorul sănătății. Blockchain ar putea cripta toate datele utilizatorului și le poate păstra în siguranță numai pentru anumiți ochi. Toată documentația, cum ar fi datele chirurgicale, ar putea fi codificate și păstrate private.

Deci, fără îndoială, asistența medicală ar putea fi un domeniu vast care poate obține cel mai mare beneficiu din tehnologie.

 • 5.3- Plățile încrucișate sunt ușor: Spuneți la revedere disputelor de soluționare

Trimiterea și primirea de bani din străinătate a fost întotdeauna o problemă de necazuri. În primul rând, nu fiecare metodă de plată este disponibilă în fiecare țară. Aproape fiecare stat are un ochi de guvernare care menține procesul general. În al doilea rând, este nevoie de aproximativ 4-5 zile pentru a tranzacționa bani dintr-un stat în altul.

Trebuia făcut ceva! Vorbim despre mulți bani. Aproximativ 150 de miliarde de dolari au tranzacționat din țară în țară doar în anii 2015. Totuși, procesul este foarte complicat, opac și discutabil. Blockchain poate fi un salvator în acest caz.

Ai putea să-ți iei rămas bun de la timpul de așteptare enervant. Care este partea cea mai bună? Nimeni nu ar privi banii tăi ca niște vulturi care se ascund peste sărbătorile sale!

Plățile transfrontaliere sunt acum o chestiune de clic cu această tehnologie. Mai mult, există spațiu pentru spălarea banilor și a altor infracțiuni conexe. Vor fi, fără îndoială, mai puține dispute și viața va fi mult mai ușoară pentru persoanele care susțin familiile din străinătate.

 • 5.4- Votarea electronică: nu doar un mit!

Votul este unul dintre drepturile civile fundamentale ale tuturor cetățenilor. Dar răutatea a făcut lucrurile dure sau onestitate și claritate. Procesul ar putea primi un ajutor imens din tehnologia blockchain. Există două motive principale pentru a sprijini sistemul de vot electronic – anonim și securizat.

Oamenii se îndoiesc întotdeauna de un astfel de sistem. Și este destul de rezonabil. Partidele concurente ar putea simți că alegerile sunt înșelate. Dar alegerile din 2016 din SUA și alegerile din 2014 din Danemarca au dat un răspuns clar celor care se îndoiesc.

Tehnologia devine din ce în ce mai de încredere și acceptată treptat de oameni și politicieni din întreaga lume. Ce-i drept, va dura ceva timp până când toată lumea și fiecare lider al guvernului ar putea realiza beneficiul.

 • 5.5- Securitate digitală îmbunătățită

Infractorii cibernetici reprezintă acum o amenințare masivă pentru guverne și companii mari. Industria cibersecurității valorează cel puțin 18 miliarde de dolari anual, potrivit diverselor rapoarte. Distil Networks a publicat o declarație cu privire la această problemă și a făcut ca o mulțime de guru tehnologici să regândească problema.

Când vedem uriași populari și tehnologici precum Facebook, păcăliți de criminali cibernetici, credința noastră începe să se prăbușească. Cine știe dacă agențiile de publicitate cumpără sau nu datele dvs. personale. Există o mare nevoie de transparență. În caz contrar, nu sunteți decât produse pentru lumea corporativă.

Ai putea spune blockchains eroii fără pelerine. Tehnologia este pe cât de robustă. Datele dvs. ar putea fi mult mai sigure (aproape nerecuperabile), iar confidențialitatea dvs. va fi ușor de întreținut.

 • 5.6- Mașina dvs. devine mai inteligentă

Furtul de mașini este o infracțiune obișnuită în majoritatea țărilor din lume. Pierderea unui atu atât de mare pentru hoți este o chestiune de mare durere. Dar lucrul bun este că mașina ta devine mai inteligentă! Acum, o mulțime de modele noi pot fi deblocate cu ajutorul unui smartphone. Dar ce se întâmplă dacă hackerii ar putea să vă spargă parolele și să vă fure mașina și mai ușor.

Aici intervine blockchain-ul. Blockchain oferă o modalitate mai sigură și criptografică de gestionare și gestionare a datelor. Așadar, am putea presupune cu ușurință că mașinile inteligente ar fi și mai securizate prin atingerea magică a tehnologiei. Toate salută marele registru blockchain!

 • 5.7- Călătoria ușoară

Ai ceva pentru o viață nomadă? Poate îți place să călătorești și să nu te așezi. O minte umană este, fără îndoială, un om aventuros. Dar, în timp ce călătoriți, va trebui să vă confruntați cu un scenariu tipic – banii. Fiecare țară are monede diferite.

Ce se întâmplă dacă ai avea un portofel universal rapid, sigur și care menține contul în timp real? Viața ta de călătorie îți va mulțumi pentru o astfel de metodă ușoară. Ei bine, cu blockchain ai putea avea cu ușurință gustul unei astfel de vieți.

 • 5.8- Asasinul piratului!

Pirateria a fost întotdeauna un asasin al industriei, în special în sectorul divertismentului. De exemplu, cu formatele digitale de muzică și partajare, a fost o provocare semnificativă să o stabilim ca o industrie profitabilă.

Am văzut numeroși muzicieni și artiști care nu reușesc să strălucească din cauza pirateriei. Cu tehnologia blockchain, muzica poate fi din nou un atu digital non-rar.

Muzicienii ar putea obține redevențele lor meritate și ar putea stabili din nou industria în forma robustă anterioară. Ar aduce un omagiu artiștilor, muzicienilor și cineastilor.

 • 5.9- Regulamentul ușor

Corupția se află în interiorul fiecărui suflet uman. Indiferent cât de multă autoritate și guvernare sunt stricte, corupția găsește o cale! Cu registrul public și deschis, am putea pune capăt spălării banilor și a altor infracțiuni financiare.

Ar îmbunătăți drastic eficacitatea autorităților de combatere a spălării banilor. Inelele criminalității vor lua o lovitură masivă și am putea opri crima vicioasă și inelele crimei implicate.

 • 5.10- Ride-Sharing Obține un vot pozitiv

Odată cu popularitatea Uber, Lyft și a multor alte companii de partajare, presupunem că industria va crește și mai mult. Deja diferite mărci locale conduc strazile de-a lungul liderilor pieței globale.

Tehnologia blockchain ar putea deschide posibilitatea partajării 2.0. O astfel de opțiune va omite în întregime existența omului de mijloc. Dacă da, plimbările vor deveni și mai ieftine și mai accesibile. Ei bine, este deja accesibil, dar și prețul va scădea mai mult.

Blockchain își stabilește terenul și pe partea de joc.

O posibilitate se deschide pentru scenariu de împrumut de bani

Împrumutul banilor este un concept care se întâmplă încă din zorii societăților civice. Regula de bază este să obțineți bani pentru creditori și veți rambursa suma inițială plus dobânda pe care ambele părți au convenit asupra acestui lucru..

Dar viața este imprevizibilă. Ați putea fi victima oricărui tip de accident. Dacă da, nu veți plăti banii. Astfel, persoanele nenumărate cad victime falimentului. Își pierd bunurile prețioase. Unii oameni își pierd chiar și ultimele apartenențe, chiar și casele.

Cum ar putea ajuta blockchain-ul să fie astfel de cazuri? În tehnologia blockchain, nu va trebui să plătiți această dobândă suplimentară. Dar cum? Ei bine, nu aveți nevoie de o bancă sau de alte organizații financiare pentru a tranzacționa folosind blockchain-ul. Așadar, ați putea economisi tone de bani.

De ce este tehnologia Blockchain o tehnologie mai bună?

Avantajele tehnologiei Blockchain

Blockchain-ul este soluția acestei ere. Poate schimba chiar modul în care ne-am menținut viața financiară. Ei bine, influențează o mulțime de industrii. Patru puncte forte de forță fac ca tehnologia să iasă în evidență în mulțime –

 • Distribuit
 • Fără încredere
 • Imuabil
 • Descentralizat

1- Distribuit

Prima diferență cu modelul actual este că are servere centralizate și centre de date vaste. Deci, dacă un astfel de centru de date eșuează sau este piratat, toate datele dvs. prețioase ar putea fi pierdute. Va marca chiar moartea pe nenumărate site-uri web.

Se distribuie o tehnologie blockchain. În loc să aibă un server centralizat, rețeaua este distribuită. Copia registrului este răspândită la toți utilizatorii și la toate nodurile. Deci, toată lumea are aceeași autoritate asupra sistemului. Chiar și IoT-urile pot fi membre ale rețelei blockchain.

Mai mult, este practic imposibil de atins. Hackerii și atacatorii cibernetici vor trebui să elimine întreaga rețea toate nodurile utilizatorilor. Sarcina nu este decât imposibilă.

2- Fără încredere

Încrederea este un cuvânt mare! Într-o tranzacție digitală, două părți se conectează pentru a tranzacționa. Dar aceste două părți nu au încredere reciprocă unul față de celălalt. De aceea, tehnologia este deseori numită tehnologie fără încredere. Deci, cum acționează în mod normal? Ei bine, trebuie să urmeze un algoritm comun de consens care va verifica fiecare tranzacție și o va stoca în registrul comun.

Mai mult, toată lumea poate vedea toate tranzacțiile efectuate. Și dacă orice tranzacție încalcă acest algoritm de consens, tranzacția în sine este încălcată. Deci, chiar dacă părțile nu au încredere reciprocă, nu contează. Sistemul este conceput pentru a asigura siguranța și încrederea comună în rândul utilizatorilor.

3- Imuabil

Veți fi foarte greu să anulați o tranzacție care a fost partajată în rețea pentru verificare. În timp, procesul de recuperare și desfacere devine mai dur. Deci, în acest sens, se poate spune că tehnologia este imuabilă.

Este un lucru bun și rău în același timp. Dacă sunteți freelancer, odată ce clientul vă trimite plata, acesta nu o poate lua înapoi. În același timp, dacă trimiteți din greșeală cuiva banii, va fi aproape imposibil să îi recuperați.

O astfel de caracteristică face tehnologia mai robustă și mai durabilă și mai de încredere în rândul utilizatorilor.

4- Descentralizat

A trecut prea mult timp de când guvernul și băncile nu te-au ținut în brațe și au jucat monopol cu ​​tine. Ce fac aceste guverne centrale? Ei iau un procent din banii sau activul dvs. pentru a verifica dacă dețineți respectivul activ.

A fi descentralizat face ca tehnologia blockchain să fie și mai atrăgătoare pentru mulțime. Ne face pe micuțul Robin Hood din noi toți să ne înveselim.

Există multe laturi pozitive ale descentralizării. Nimeni nu poate elimina întreaga rețea; nicio terță parte nu ar putea analiza cheltuielile dvs. private. Deci, dacă scoți intermediarul din fiecare scenariu, vei economisi o mulțime de bani. Prețioșii bani câștigați cu greu vă vor aparține întotdeauna numai dacă utilizați rețeaua blockchain.

Blockchain este încă imatur?

Este blockchain doar pentru manechine? Ei bine, tehnologia blockchain are mult spațiu pentru a se dezvolta. Tehnologia este veche de zece ani. Satoshi Nakamoto, misteriosul inventator, a adus conceptul pentru ochii publicului în 2008. Deci, este destul de ușor de ghicit că va exista un număr de defecte ale rețelei blockchain. Unele dintre cele esențiale sunt următoarele –

 • Consumatoare de energie
 • Cost mai mare al rețelei
 • Variația mărimii blocului
 • Specializarea pieței
 • Contracte inteligente imuabile

1- Consum de energie

Rularea algoritmului consens este într-adevăr o sarcină descurajantă pentru procesoare. PoW depinde în totalitate de puterile de procesare brute ale nodurilor. Din păcate, fără a cheltui multă putere de procesare și energie electrică, nu puteți extrage suficiente monede. Mai mult, întreaga copie a întregului sistem este stocată tuturor membrilor din rețea. Dacă aveți datele în toate nodurile, vă puteți face să vă gândiți cât de multe date consumă.

Vestea bună este că aproape toate marile nume din industrie încearcă din greu să facă procesul mai puțin consumator de energie și mai puțin risipitor.

2- Cost mai mare al rețelei

Un blockchain este format din noduri. Dar unele ecosisteme blockchain au un număr limitat de noduri. Dacă numărul total de utilizatori depășește numărul de noduri, întreaga rețea se poate prăbuși. Astfel de scenarii ridică două probleme majore –

 • Costuri mai mari
 • Rată de tranzacție mai lentă

Mai devreme ar putea exista introducerea nodurilor de stimulare. Astfel, există o posibilitate semnificativă de a crea un nou sistem de castă digital care să fie în întregime împotriva ideologiei de bază a tehnologiei în sine.

3- Variația dimensiunii blocului

Blocurile pot conține diferite tipuri de date. Conținerea unor date atât de mari ar putea necesita bucăți „mai mari”. Aceste blocuri mai masive se opun a două tipuri de amenințări.

 • Crearea unor registre mari mai mici care să dăuneze imuabilității și algoritmului consensului.
 • O rețea mai centralizată decât distribuită.

Niciuna dintre aceste condiții nu este de dorit, deoarece schimbă natura foarte atrăgătoare a tehnologiei pe care toată lumea o dorește.

4- Specializarea pieței

Tehnologia blockchain tocmai a început să crească. Unul dintre principalele motive pentru care oamenii se tem se datorează volatilității și există doar prea multe blockchain-uri pe piață. Ce blockchain ar trebui să alegeți și pe ce criptomonedă ar trebui chiar să investiți.

Piața este prea speculativă. De exemplu, Bitcoin a atins o valoare unitară de 20.000 USD, dar nu înseamnă că își va menține întotdeauna valoarea maximă. Prețul ar putea scădea oricând. Sau poate alte monede se descurcă excepțional de bine. Nimeni ce se va întâmpla pentru a face scena mai complicată ca niciodată.

Deci, blockchain este doar pentru manechine? Ei bine, acest lucru te-ar putea face să crezi asta.

În plus, va avea un impact asupra tensiunii arteriale!

5- Contracte inteligente imuabile

Un contract inteligent este un contract între două persoane care au o limită de timp absolută și condiții. Odată îndeplinite aceste condiții, acordul devine auto-validabil. Ethereum a introdus mai întâi contractele inteligente.

O caracteristică semnificativă a acestor contracte inteligente este că acestea sunt imuabile. Adică, odată ce ați încheiat afacerea cu condițiile de îndeplinit devin neschimbabile. Hackerii ar putea folosi chiar această caracteristică pentru a ne ataca. Din nou, dacă reușesc să creeze codul pentru crearea unor astfel de contracte, vor urma dezastrele.

Capitolul 6: 6 Platforme Blockchain de vârf pe care ar trebui să le cunoașteți

 • 6.1- Ethereum

Ethereum

Credite pentru imagine: site-ul web Ethereum

Ethereum, platforma blockchain care schimbă jocul este un miracol al unui tânăr rus-canadian de 22 de ani. Numele său este Vitalik Buterin. Le-ați putea numi cel mai inovator ecosistem blockchain.

Ce face Ethereum să iasă în evidență? Ei bine, Ethereum a introdus Smart Contracts, dApps și DAO. Având astfel de caracteristici unice, sistemul a fost atrăgător pentru utilizatorii obișnuiți. Poate de aceea au cel mai semnificativ număr de cazuri de utilizare. Au chiar și o comunitate de asistență online prietenoasă și utilă, care se concentrează pe actualizări frecvente de produse și asistență pentru utilizatori.

În prezent are în sistemul lor algoritmul mai vechi de dovadă a consensului de lucru. Dar Ethereum intenționează să adopte în schimb algoritmul actualizat al dovezii consensului mizei.

 • 6.2- Tesatura Hyperledger

Hyperledger Populară platformă blockchain

Credite pentru imagine: site-ul Hyperledger

Linux, celebra platformă open source din lume, susține Hyperledger. Acestea își propun să creeze și să servească cadre de registru la nivel de industrie. Au colaborat deja cu mari întreprinderi provenind din diverse industrii, cum ar fi logodnicul, serviciile bancare, lanțul de aprovizionare, companiile producătoare și IoT-uri etc..

Hyperledger este unul dintre cele mai bune cadre blockchain de acolo. Merge perfect cu soluțiile de întreprindere. Blockchain-ul vă va permite să începeți imediat și cu ajutorul protocolului lor de consens.

De asemenea, au anunțat recent că vor lansa o versiune mai nouă a Hyperledger Fabric.

 • 6.3- R3 Corda

Corda R3

Credite imagine: Site-ul Corda R3

R3 este o altă instituție financiară semnificativă revoluționară care a creat o platformă de contabilitate distribuită open-source numită Corda. Nu există jeton sau criptomonedă încorporată pentru Corda și este un tip blockchain de permisiune.

De ce?

Ei bine, va restricționa orice persoană care nu se întâlnește cu protocoalele blockchain. Deci, dacă sunteți atașat în mod explicit la rețea, nu veți avea acces la anumite părți.

 • 6.4- Ripple

Ripple este unul dintre cele interesante de până acum. RippleNet își propune să conecteze fiecare bancă și metodele de plată sau să le ofere într-un singur loc. Taxele de tranzacție oferite de Ripple sunt aproape gratuite.

Moneda lor digitală se numește „Ripples sau XRP” și au devenit una dintre cele mai populare chiar după Bitcoin și Ethereum. XRP este mai scalabil și mai rapid decât alte criptomonede.

Ripple Net

Credite pentru imagine: site-ul Ripple Net

 • 6.5- EOS

EOS este nou pe piață și deja a creat o impresie excelentă pe piață. Oamenii devin excitați. Ei bine, există în principal trei motive în spatele ei – scalabilitate, flexibilitate și utilizare.

Ai putea spune că este lipsit de toate defectele majore pe care le are în prezent Bitcoin. Doar timpul poate spune cât de departe merge EOS, întrucât competiția se află în punctul culminant.

 • 6.6- NEO

Nou-născutul NEO a intrat deja pe piață cu o explozie! Schimbă întregul scenariu cu capacitatea lor vastă de a gestiona tranzacțiile pe secundă. În timp ce blockchain-urile precum Bitcoin pot gestiona 6-7 tranzacții pe secundă, NEO poate procesa 10.000 de operațiuni pe secundă.

Mai mult, NEO a provocat monstrul – Ethereum. NEO este tot ceea ce este Ethereum, dar mai tânăr, mai inteligent și mai rapid.

Capitolul 7: Exemple de aplicații blockchain descentralizate

Acum, că știți cum puteți crea aplicații descentralizate pe diferite platforme, să vedem câteva dintre modele pentru a înțelege mai departe procesul.

De obicei, există trei tipuri de aplicații descentralizate în zilele noastre. Sunt:

Tipul I: Acest dApp are propria rețea blockchain.

Tipul II: Această aplicație descentralizată rulează pe rețeaua blockchain de tip I dApp. De asemenea, utilizează alte protocoale pentru a-și utiliza propriul sistem de jetoane.

Tipul III: Acest dApp utilizează unele protocoale ale dApp-urilor de tip II și apoi folosește propriile lor protocoale pentru a emite jetoane.

Să vedem câteva dintre exemplele lor acum.

 • 7.1- Augur

Augur este un dApp de tip II. Este o aplicație unică. Folosește o rețea de descentralizare împreună cu previziunile pieței financiare pentru a crea prognoze logice și puternice ale pieței.

Cu toate acestea, previziunile nu se limitează doar la piețele financiare.

Lansează Augur

Credite pentru imagine: Augur Blog

 • 7.2- Golem

Golem folosește una dintre cele mai mari piețe din lume, puterea de calcul. Înseamnă că este un supercomputer pe care îl puteți accesa oricând. Dacă aveți putere de calcul neutilizată, utilizați-o în rețea.

Ca recompensă, veți obține alți utilizatori care vă vor cumpăra puterea de calcul de la supercomputer.

Va trebui să cumpărați puterea folosind propriile jetoane. Deci, veți primi jetoane de rețea Golem ori de câte ori cineva vă cumpără puterea.

Este o modalitate excelentă de a investi în tehnologia blockchain.

Golem este un alt exemplu de tip II dApp.

 • 7.3- Aragon

Aragon este una dintre puținele platforme de management descentralizate care oferă valoare unor organizații proeminente. Proiectul este construit pe platforma Ethereum. Singurul scop este de a sparge toate granițele și de a promova un sistem organizațional structurat care să vă ajute.

Aragon vrea să le faciliteze dezvoltatorilor crearea de noi organizații autonome descentralizate. De aceea include o mulțime de lucruri, cum ar fi gestionarea simbolurilor, arbitrajul, atribuirea rolurilor etc..

Aragon este, de asemenea, un exemplu de tip dApp de tip II.

 • 7.4- Sia

Sia funcționează cu capacitatea hard disk-ului neutilizat din întreaga lume. Cu aceasta, au stabilit un teren bazat pe blockchain-uri și au asigurat un sistem de stocare unic. Platforma a folosit acele spații goale ca stocare în cloud.

De asemenea, sunt incredibil de ieftine. Deci, dacă aveți un disc disponibil, atunci puteți împrumuta acel spațiu folosind Sia. De asemenea, puteți cumpăra spațiul de depozitare dacă consumați puțin combustibil.

Este un dApp de tip I.

 • 7.5- Rețea sigură

Rețeaua sigură este responsabilă pentru o comunicare de la egal la egal. Utilizează tehnologia blockchain, iar cuvântul SAFE înseamnă acces securizat pentru toată lumea. Puteți folosi platforma lor pentru a intra într-o rețea securizată și apoi să partajați puterile de calcul cu altcineva.

Aceștia își propun să își protejeze utilizatorii de autoritățile centralizate, cum ar fi guvernul, infractorii, băncile etc..

Este un dApp de tip III.

Capitolul 8: Diferite tipuri de protocoale de consens Blockchain

Fiecare tehnologie blockchain este diferită. Toți folosesc algoritmi de consens diferiți pentru a-și face platforma mai bună una față de cealaltă.

Deci, au o importanță vitală în rețea.

 • 8.1- Dovada muncii (PoW)

A fost primul care a fost introdus în lume, de aceea este atât de popular decât alte protocoale de consens.

În aceasta, când un utilizator inițiază o tranzacție, „minerii” sau supercomputerele încearcă să rezolve o problemă sau un puzzle.

Acest lucru le permite să adauge blocuri la întreaga rețea. Ca recompensă pentru muncă, primesc o mică taxă de tranzacție și un procent de jetoane blockchain.

Cu toate acestea, are unele dezavantaje.

Deșeuri de energie:

Minerii risipesc multă energie pentru rezolvarea puzzle-urilor. Își lasă computerele pornite pentru o perioadă îndelungată și apoi cresc consumul global de energie.

Vulnerabil:

Chiar dacă este unul dintre cele mai populare, este predispus hackerilor. Sistemul este vechi și necesită actualizarea protocoalelor.

Ethereum a folosit inițial PoW, dar începând cu 2018, a folosit-o a trecut la Proof-of-Stake.

 • 8.2- Dovada mizei (PoS)

Acest protocol a fost conceput pentru a depăși dezavantajele PoW, practic consumul de energie. Contractul este, de asemenea, conceput pentru blockchain-uri publice la fel ca PoW.

Acest lucru nu minează monede noi, ci încurajează utilizatorii să-și cheltuiască banii pe monede. Cu cât cheltuiesc mai mult, cu atât vor avea mai multe șanse să devină validatori. Cu aceasta, ei pot participa la crearea blocului.

Dar există o întorsătură, validatorii sunt selectați aleatoriu.

Principalul lor dezavantaj este că sunt vulnerabili ca PoW. Dacă comparăm PoW vs. PoS, cu siguranță vom fi într-un murat.

 • 8.3- Dovadă de miză delegată (DPoS)

Sunt similare cu dovada mizei, dar cu o întorsătură! Utilizatorii cu mai multe monede vor putea vota și alege Martori. Deci, singura diferență este viziunea democratică asupra întregii situații.

Dacă participați la acest sistem de vot, veți obține puncte de recompensă. Este cel mai bun mod de a pune mâna pe criptomonede.

 • 8.4- Dovadă de miză închiriată (LPoS)

Waves a dezvoltat acest sistem POS. Cu aceasta, veți putea crea jetoane personalizate și le puteți folosi la ferma dvs. Scopul este de a oferi mai multă securitate decât sistemul PoS. Denumirea „închiriată” a venit din cauza naturii investițiilor. Puteți închiria moneda dvs. în rețea și apoi puteți obține puncte de recompensă.

 • 8.5- Dovada timpului scurs (poet)

Poetul este similar cu PoW. Diferența este că se concentrează mai mult pe consumul de energie. Cu toate acestea, are nevoie de echipamente hardware speciale pentru a rula liber.

 • 8.6- Toleranță practică la defecțiuni bizantine (PBFT)

Una dintre platformele de top utilizează în prezent PBFT. Bizantinul a folosit o anumită secvență pentru a ține la distanță utilizatorii de rouge. Este complet normal să ai câțiva utilizatori de haos pe orice platformă blockchain. Mai bine să fii în siguranță corect.

Tehnologia Blockchain explicată: alte algoritmi de consens

Acestea au fost cele mai importante. Acum să vedem cum funcționează alți algoritmi.

 • 1- Dovada activității: Este un sistem de protocol hibrid. Folosește atât PoS, cât și PoW pentru a se asigura că punctele de recompensă sunt la timp. Când vor rezolva un puzzle, vor folosi PoW, după care este vorba despre PoS.
 • 2- Dovada importanței: NEM a dezvoltat-o ​​pe aceasta. Au dorit să creeze un protocol care să recompenseze și pe baza activității de rețea, nu numai a tranzacțiilor. Aceasta înseamnă că utilizatorii care trimit și primesc frecvent tranzacții vor fi plătiți pentru asta.
 • 3- Dovada capacității: Folosind acest protocol puteți utiliza capacitatea sau spațiul de stocare al hard diskului. Cu cât aveți mai mult spațiu de stocare, cu atât veți putea obține mai multe blocuri și apoi veți fi recompensați.
 • 4- Dovada arderii: Arde-ți monedele și fii recompensat. Acesta este unul destul de ciudat. Orice utilizator care trimite monedele înapoi în portofel pe care nu îl poate recupera va primi recompense pe baza sumei.

Ce industrii pot utiliza această tehnologie?

S-ar putea să vă gândiți unde este utilizată tehnologia blockchain. Ei bine, este practic utilizat în unele industrii, cum ar fi asistența medicală, transportul maritim, energia și Fintech. Puteți spune, de asemenea, că aceste industrii le folosesc ca mediu pentru schimbul de credite de carbon.

 • Blockchain în transport

În industriile de transport maritim, pentru transporturile de mărfuri, inspectorii de debarcare și receptorii trebuie să se semneze de mai multe ori înainte de orice livrare. Totul era o hârtie tradițională. Mai târziu, cu sistemul electronic digital, a existat, de asemenea, o mulțime de procese de semnare care consumă mult timp.

În cele din urmă, Maersk, cel mai mare operator de transport de containere din lume, a încercat să modernizeze întregul proces de aterizare a transportului de mărfuri și să-l facă mult mai confortabil.

În martie 2017, a ieșit că folosește un registru bazat pe tehnologia blockchain care digitalizează lanțul de aprovizionare. Astfel, ar putea fi capabil să gestioneze hârtie imensă digital, iar transportul a devenit mult mai accesibil.

Maersk lucrează acum la o nouă platformă electronică de expediere bazată pe blockchain împreună cu IBM. Există așteptări cu privire la noua tehnologie electronică blockchain.

Registrul blockchain conține toate datele despre transporturi, inclusiv starea mărfurilor, facturile de încărcare, documentele vamale și toate celelalte informații despre transporturi. Se pot vizualiza toate datele și cunoștințele despre sarcină dacă acesta sau ea este membru al lanțului de aprovizionare cu transport maritim.

Însă membrii nu vor putea modifica, edita sau șterge date din înregistrare. Chiar și ei nu pot adăuga pe nimeni din rețea fără un acord sau un proces adecvat. Întregul sistem de date este un sistem de înregistrare neschimbat. Practic, blockchain-ul este o astfel de tehnologie care conectează întreaga lume.

 • În FinTech

Principala caracteristică fantastică a tehnologiei blockchain este tranzacția financiară. Puteți tranzacționa eficient într-un timp foarte scurt și, de asemenea, fără nicio întrerupere a unei terțe persoane sau a unei terțe părți. Nu este nevoie de niciun sprijin guvernamental sau bancar pentru procesul de tranzacție. Astfel, nu trebuie să plătiți nicio taxă suplimentară.

Deci, nu este evident că aplicațiile blockchain conduc tehnologia financiară! De fapt, face acest lucru. Se elimină și timpul și costul tranzacției. Chiar și unul poate verifica rapid intrările blockchain-ului și starea tranzacției fără nicio problemă. Aceasta este o contribuție masivă la lumea fintech.

Un raport despre blockchain este că ar putea să reducă costul infrastructurii cu aproximativ 30% în medie pentru unele dintre cele mai mari bănci de investiții. Ar putea economisi o sumă semnificativă de bani anual folosind tehnologia blockchain.

În cazul tranzacțiilor transfrontaliere, poate dura câteva zile pentru plată și alte procesări. Există o mulțime de procese de compensare, decontare și plată în timp ce tranzacționează peste granițe. Există o mulțime de procese de comunicare. Deși toate sunt transmise prin mesaje electronice, ar fi foarte firesc să se ia cel puțin două zile pentru procesul de soluționare.

Dar, cu rețeaua blockchain, nici măcar nu va dura atât de mult timp pentru întregul proces de tranzacție, comunicare și decontare. Această tehnologie face ca toate operațiunile să fie mai ușor de gestionat și să consume mai puțin timp.

 • Blockchain în energie

Există și aplicații blockchain și în industriile energetice. Registrul blockchain poate fi folosit pentru a economisi date de energie. Recent, unele companii folosesc tehnologia criptografică blockchain sau registrul blockchain pentru a economisi date de energie.

S-ar putea să vă gândiți dacă această tehnică este costisitoare sau falsă. Poate părea un proces scump și fals, dar nu este. Mai mult, este economic, original și deloc periculos.

Va trebui să configurați panouri solare în funcție de cantitatea de energie pe care doriți să o păstrați. Trebuie să existe un registru de tip blockchain microgrid conectat la panou. Microcomanda conține stocare a bateriei litiu-ion, sistem de control al rețelei, contoare electrice inteligente și convertoare.

Baza de date Blockchain Microgrid este un sistem de contabilitate bazat pe web. Se va ocupa de echilibrarea sarcinii, va monitoriza rețeaua și va rezolva problemele. Folosind tehnologia contabilității blockchain, o cantitate uriașă de energie poate fi economisită și utilizată în timp ce va exista o întrerupere a curentului electric sau orice alt dezastru apare.

Multe companii și rezidenți folosesc această metodă pentru a economisi energie și le folosesc ori de câte ori au nevoie ieftin. Și multe companii intenționează să utilizeze tehnologia contabilității blockchain.

Acest sistem de registru blockchain necesită un computer sau un nod pentru a partaja și a valida toate informațiile de pe întregul microgrid. Blockchain-ul va echilibra eficient întregul sistem energetic.

Toate cercetările și studiile privind tehnologia blockchain au explicat că va fi un potențial foarte mare în industria energetică. Va gestiona întregul sistem de rețea de economisire a energiei mai eficient, fără nicio problemă.

Carieră ca dezvoltator Blockchain

Tehnologia blockchain își face un loc masiv în industrie zi de zi. Odată cu următoarele zile, cererea de aplicații blockchain va fi crescută. Astfel, va exista o oportunitate imensă în cariera blockchain.

Dezvoltatorii Blockchain au deja o cerere excelentă. Cu această abilitate profesională, ei dețin poziția a doua printre cele mai exigente abilități profesionale. Oportunitățile de muncă cresc în zilele noastre.

Dezvoltatorii de blockchain posedă nu numai domeniul de muncă permanent cu normă întreagă, ci și lumea independentă. Aceștia cer o sumă masivă pentru serviciile lor, iar partea cea mai mirată este că companiile le angajează cu cererea lor mare.

Diferite institute intenționează să instruiască ingineri, programatori și dezvoltatori cu privire la programarea și dezvoltarea aplicațiilor blockchain. Dacă vă puteți dezvolta abilitățile cu aplicațiile blockchain, vor exista o mulțime de oportunități de a vă construi cariera în tehnologia blockchain. Domeniul de aplicare pentru dezvoltatorii de blockchain crește mai mult ca niciodată!

Capitolul 9: Blockchain For Dummies: Future of Blockchain

Blockchain ne-a făcut să privim lumea într-un mod cu totul nou. Dacă vă gândiți la asta, întreaga noastră lume și modul în care gestionăm datele se vor schimba. Ne-am putea imagina în cele din urmă o lume care este complet lipsită de stăpânii tehnologici. Dar nu se va întâmpla peste noapte. Oamenii vor avea nevoie de destul timp pentru a înțelege întreaga tehnologie. Este de la sine înțeles că tehnologia blockchain se va schimba chiar modul în care funcționează internetul. Mintea umană tinde să respingă schimbările.

De exemplu, dacă luați în considerare tehnologia TCP / IP, veți observa că a durat aproximativ 30 de ani până când oamenii au înțeles tehnologia. Ca blockchain pentru a elimina necesitatea băncilor și a altor sisteme financiare controlate de guvern, credem că ar putea dura și mai mult de data aceasta.

Dar cine ar putea prezice viitorul? Apelurile video erau o astfel de sci-fi în anii 1970 sau 1980. Dar chiar și copiii utilizează zilele noastre FaceTime pentru a se conecta cu prietenii și familia.

Deci, cum va schimba lumea tehnologia blockchain? Cum ne va afecta viața de zi cu zi? Care sunt scenariile care se vor schimba drastic?

Astfel de întrebări sunt destul de frecvente pentru a ne veni în minte. Nu vă faceți griji, prietene! Vom răspunde la toate problemele care v-au bătut mintea în legătură cu problema.

Gânduri finale,

Tehnologia blockchain este numele noii revoluții care a început să-și facă loc în toate. Nu este departe acea zi în care vom reuși să fuzionăm pe deplin industriile noastre digitale și cele reale.

Este doar începutul. Veți continua să asistați la o aplicație blockchain nouă și îmbunătățită, făcându-ne viața de zi cu zi mult mai confortabilă.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me