Unde s-a îndreptat viitorul blockchain-ului?

Viitorul blockchain-ului arată strălucitor și se simte de parcă ar fi următorul tip de tehnologie din întreaga lume. Blockchain poate revoluționa industria fintech și rețelele sociale dacă îl folosim bine.

Nu știți ce este blockchain-ul? Mergeți aici.

Plăți globale

O rețea tradițională de plăți amenințată este SWIFT – Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications. Facilitează transferurile globale de bani între peste 200 de bănci. Și este nevoie de minimum o zi pentru a procesa o tranzacție. Ca să nu mai vorbim că aceste tranzacții transfrontaliere includ în mare parte un proces de conversie valutară. Iar instituția implicată va oferi o rată de conversie a monedei slabă și, uneori, taxe de conversie.

Chiar și în cazul achizițiilor de carduri de credit care au o monedă diferită de moneda cardului, acestea includ rate de conversie a monedei slabe. De asemenea, aceste conversii implică taxe pentru servicii.

Ținând asta la distanță, ce zici de microtransacțiuni?

Ce se întâmplă dacă doriți să trimiteți 100 de dolari din SUA în India?

Există puține opțiuni.

  1. PayPal – rate de conversie ridicate, taxe de 5% în plus și este nevoie de aproximativ trei zile pentru a primi bani de la PayPal în contul bancar local.
  2. Transfer bancar – uitați de el, fiecare transfer atrage o taxă de 30 USD și știți taxa de conversie proastă între ele. Pe de altă parte, banca locală percepe taxe suplimentare pentru procesarea tranzacției primite.

Blockchain demonstrează deja că aceste transferuri se pot face în câteva minute, dacă nu chiar în câteva secunde. Și le poate face mai puțin costisitoare, costând doar o fracțiune de dolar.

Astfel s-ar întâmpla un transfer dacă expeditorul folosește blockchain.

  1. Alice vrea să trimită 200 USD prietenului său Bob din India.
  2. Alice alege Ether (ETH) pentru a trimite banii.
  3. În prezent, acest lucru se transformă aproximativ la 0,38 ETH.
  4. La primirea lui Bob convertește ETH în moneda locală Rupia indiană (INR) prin vânzarea acestuia.
  5. În câteva minute, transferul va fi finalizat.

Ce se întâmplă dacă băncile folosesc tehnologia blockchain? Ar fi mai bine decât procesul de mai sus.

Ce se întâmplă dacă acceptarea comercianților de criptomonede precum ETH crește? Achizițiile internaționale vor avea costuri generale mai mici.

Ripple, un sistem de plăți bazat pe tehnologie de registru distribuit, deservește deja bănci precum American Express, UBS și Santander. Cu toate acestea, Ripple nu funcționează pe un blockchain public – adică compania însăși ia decizii și este mai centralizată, contrar filosofiei de bază a tehnologiei blockchain, care trebuie să fie mai deschisă implicării publice.


Oricum, ne așteptăm ca blockchain-urile publice, în viitorul apropiat, să devină jucători dominanți în industria plăților transfrontaliere.

Social Media poate fi viitorul blockchain-ului

Recent Scandalul datelor Facebook dezvăluie modul în care o companie de miliarde de dolari este nesăbuită cu datele utilizatorilor. Social media este o amprentă digitală a vieții, ideilor și percepțiilor oamenilor. Utilizarea acestor date fără acordul utilizatorului reprezintă o încălcare a drepturilor fundamentale ale omului.

Blockchain poate rezolva această problemă oferind utilizatorilor un control complet al datelor. Cu cât tehnologia blockchain este mai descentralizată, cu atât mai puțin o entitate individuală poate controla datele.

Un exemplu este Blockchain STEEM. Este o platformă socială pentru bloggeri și scriitori pentru a-și publica lucrările. Platforma recompensează utilizatorii care organizează și creează conținut fără a depinde de reclame. Și, pentru platformă, oricine poate crea o interfață pentru a prezenta frumos articolele de pe blockchain. Un astfel de exemplu este steemit.com.

Nu numai protejarea datelor, ci și blockchain-ul poate începe o nouă revoluție social media: una mai transparentă, mai fiabilă și, desigur, mai puțin intruzivă.

Concluzie

Motivul pentru care viitorul blockchain-ului capătă mai mult interes este că poate rezolva multe probleme cu care ne confruntăm astăzi.

În ultima vreme, am avut o idee revoltătoare. Ce se întâmplă dacă fiecare individ are propriul său blockchain care ajută în diferite aspecte ale vieții individului?

Nu ar fi minunat dacă toate aceste blockchain-uri individuale pot vorbi între ele?

De exemplu, taxele dvs. vor fi calculate din datele de pe blockchain de către departamentul fiscal. Și departamentul fiscal deduce automat impozitul fără a fi nevoie să stea, să calculeze și să verifice.

Facturile, salariile și achizițiile dvs., toate pot deveni mai simple și mai automate.

Ei bine, am mers prea departe în viitor. Dar credem că viitorul blockchainului deține această promisiune.

Ce crezi? Comenteaza mai jos.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map