Tehnologia blockchain este mai mult sau mai puțin, preluând încet lumea digitală. Un lucru pe care îl pot spune sigur este că această tehnologie va perturba aproape toate industriile de pe piață acum. Deci, acum este momentul să cunoaștem tot ce trebuie să știm despre asta.

Cu siguranță blockchain-ul este o tehnologie sofisticată și există multe elemente în cadrul sistemului de bază care trebuie explicate. În realitate, toate acestea pot fi destul de copleșitoare pentru un începător.

De aceea, în acest ghid explicat de tehnologia blockchain, voi explica toate proprietățile blockchain-ului care îl fac atât de distinctiv.

Așadar, sper că vă veți bucura din plin de acest lucru. Să începem să explicăm!

 

 

Contents

Capitolul 1: Ce este tehnologia Blockchain?

Să începem cu cea mai de bază întrebare din toate timpurile – „Ce este tehnologia blockchain?” Ei bine, tehnologia blockchain este un sistem de registru distribuit, care promovează descentralizarea, transparența și integritatea datelor.

Pare confuz?

Permiteți-mi să explic tehnologia blockchain într-un mod simplu. Imaginați-vă mai multe blocuri care sunt conectate într-un format asemănător unui lanț. Aici, toate blocurile vor fi legate de blocul anterior și blocul din fața acestuia.

Mai mult, toate blocurile din acel lanț conțin o anumită formă de date, iar lanțul reprezintă structura de legătură. În realitate, fiecare bloc se va lega folosind criptografia. Mai mult decât atât, toate blocurile din acel lanț vor avea un ID hash criptografic împreună cu date tranzacționale și marcaje temporale.

Și, astfel, veți încheia cu un lanț în creștere de blocuri și acesta este prietenul meu ceea ce este un blockchain. Ai putea să te gândești la asta ca la o bază de date care stochează informații într-un mod unic. Dar blockchain-ul și bazele de date sunt practic destul de diferite în natură, chiar dacă ambele stochează informații.

În mod implicit, tehnologia blockchain nu acceptă nicio modificare a datelor. Deci, orice date care ar intra în bloc nu pot fi șterse sau modificate niciodată. Astfel, va rămâne acolo pentru totdeauna. Un alt fapt semnificativ despre tehnologia blockchain explicat este că rețeaua este o rețea peer-to-peer.

Deci, nu există nicio conexiune centralizată care se ascunde în umbră, încercând să vă fure informațiile. Adică cui nu i-ar plăcea atât de multă libertate, corect?

 

Tehnologia Blockchain explicată: Cum funcționează?

Ei bine, este timpul să știți cum funcționează tehnologia în acest ghid explicat despre tehnologia blockchain. Dar, înainte de a începe, aruncați o privire la unele dintre caracteristicile importante de aflat în prealabil.

Blockchain a stocat toate informațiile într-un sistem de registru. Mai mult, orice tip de schimb de date se numește „tranzacții”. Anterior blockchain-ul era destinat doar tranzacționării monedelor digitale, dar acum poate folosi chiar și alte forme de date.

Fiecare utilizator din rețea este numit „noduri” și primește o copie a registrului actualizat. Mai mult, fiecare nod are un mod diferit de comunicare între ele. Sistemul variază de la blockchain la blockchain.

Acum să începem explicația tehnologiei blockchain!

 

În primul rând, un utilizator va solicita o tranzacție în rețea. Aici, el / ea va primi două chei – publice și private. Dar utilizatorul poate efectua tranzacții numai utilizând cheia privată. Și pentru a găsi cealaltă persoană căreia îi trimiteți bani, veți avea nevoie de cheia publică a acestora.

Oricum, după cerere, se creează un bloc cu toate informațiile tranzacției. În realitate, totul din bloc este criptat pentru a promova securitatea.

Odată ce a fost creat, acesta va fi transmis la toate nodurile din rețea. În tehnologia blockchain explicată, aveți nevoie de verificarea de la alte noduri a faptului că ceea ce ați susținut este valid. Și astfel celelalte noduri folosesc un algoritm consens (voi explica ce este puțin mai târziu) pentru a valida informațiile.

Odată ce blocul dvs. este validat, blocul va primi un loc pe lanț. În același timp, tranzacția pe care ați făcut-o va fi executată, de asemenea.

Înțelegerea modului în care funcționează nu pare atât de dificilă acum, nu-i așa??

 

Verificați Blockchain vs. Ghidul bazei de date pentru a cunoaște diferența dintre aceste două.

 

Capitolul 2: Straturi de tehnologie Blockchain

Acum, să vorbim despre diferitele straturi ale tehnologiei blockchain în această explicație a ghidului tehnologic blockchain. În principal, există 5 straturi diferite de tehnologie și vom ajunge la fiecare dintre ele aici.

Asadar, hai sa incepem.

1. Stratul aplicației

La început, să vorbim despre stratul de aplicație. În realitate, vine cu dApps, browser dApp, interfață cu utilizatorul și găzduirea aplicației.

Folosind browserul dApp, puteți obține acces la aplicațiile descentralizate. Din păcate, browserele tipice precum Chrome sau Firefox nu sunt capabile să navigheze prin aplicații descentralizate. Deci, în acesta, veți obține o interfață cu utilizatorul complet diferită asemănătoare browserelor tipice.

Cu toate acestea, cu acestea, puteți naviga și pe internetul obișnuit.

Apoi, găzduirea aplicației vă permite să rulați toate aplicațiile descentralizate din acest strat. Fără acest element, nicio aplicație dApp nu poate fi activă pe internet. Evident, protocolul de găzduire va fi, de asemenea, complet descentralizat. Mai mult, menținerea acestor servere de găzduire este absolut sigură, deoarece prezintă un risc redus.

Urmează aplicațiile descentralizate. De obicei, acestea sunt similare aplicației de astăzi, dar cu o schimbare distinctă. Toți au o rețea descentralizată. În plus, acestea sunt extrem de ușor de realizat în zilele noastre.

 

2. Stratul de servicii

Acesta este al doilea strat după stratul de aplicare. În acesta, veți avea acces la toate instrumentele esențiale care vă vor ajuta să construiți și să rulați stratul dApps. În realitate, în acest strat explicat blockchain, acesta acoperă toate elementele vitale.

Mai mult, veți pune mâna pe guvernanță, calcul off-chain, canale de stat, fluxuri de date și lanțuri laterale.

Fluxurile de date sunt un proces care ajută la obținerea celor mai actualizate informații din toate sursele credibile. Deci, va ajuta nodurile să obțină cele mai recente informații despre rețea.

Pe de altă parte, calculul off-chain este aici pentru a finaliza procesul de calcul în afara blockchain-ului. În plus, promovează confidențialitate suplimentară și elimină sistemul de rețea de bază ars.

În plus, veți obține o structură de guvernanță și aici. În realitate, acestea sunt practic o organizație mai puțin autonomă, care poate promova un mediu echitabil.

Mai mult, canalul de stare real este calea dintre două noduri. Deci, folosind canale de stare, două noduri pot comunica între ele.

În afară de acestea, există și alte elemente în straturile explicate blockchain. În principal, acestea sunt Oracle, semnături multiple, contracte inteligente, active digitale, portofele, stocări de fișiere distribuite, identități digitale etc..

Acestea sunt opționale, deoarece o tehnologie blockchain o poate avea sau nu.

Oracole:

Oracolele sunt necesare pentru contractele inteligente, deoarece acționează ca un agent de colectare a informațiilor din afara rețelei.

Semnături multiple:

Acest element asigură un alt tip de protocol de securitate. În realitate, ar trebui să semnați orice tranzacție fără o semnătură unică pentru efectuarea unei tranzacții. Și aici, puteți alege câte dintre aceste semnături doriți pentru tranzacționare.

Contracte inteligente:

Acestea sunt în principal contracte legale autoexecutabile în cadrul a doi participanți la rețeaua de tehnologie blockchain. În realitate, întregul sistem scapă de problema încrederii și vă permite să schimbați rapid orice fel de activ.

Dar vom ajunge mai târziu în ghidul explicat blockchain.

Active digitale:

Acum, în stiva tehnologică blockchain, activul digital se poate referi la orice. În realitate, poate însemna criptomonede, acțiuni, aur sau chiar alte tipuri de documente. În plus, orice element digital cu valori reale în lumea reală ar fi cunoscut sub numele de active digitale.

Portofele:

Aici, în tehnologia blockchain, portofelele trebuie să stocheze toate activele digitale pe care le veți avea în rețea.

Stocare de fișiere distribuită:

În explicația tehnologiei blockchain, pot spune cu siguranță că stocările de fișiere distribuite sunt de fapt o locație a serverului în care vor fi stocate toate datele. Evident, veți avea nevoie de autentificare pentru a le accesa.

Identitate digitală:

În realitate, acestea sunt identitățile utilizatorilor din rețea. În plus, veți avea nevoie de acesta pentru a avea autentificarea corectă în rețea.

Să trecem la următorul strat din acest ghid explicat blockchain.

 

3. Stratul semantic

În acest strat, există algoritmi de consens, mașini virtuale, orice fel de cerințe de participare și așa mai departe.

Nu există o rețea blockchain fără algoritmi de consens. În realitate, algoritmii de consens sunt absolut necesari pentru menținerea unui acord între toate nodurile. Practic, este un proces în care toate nodurile ajung la același acord cu privire la informațiile de pe registru.

Mai mult, în registru, nimeni nu poate pur și simplu să înceapă o tranzacție și să o adauge. S-ar putea să nu fie și el sincer. Deci, pentru a vă asigura că informațiile de pe bloc sunt valide, toate nodurile ajung la același acord. Dar vom vorbi mai multe despre asta mai târziu în ghidul explicat blockchain.

Urmează cerințele de participare. În realitate, acestea sunt în principal reguli care ajută rețeaua să decidă cine se poate alătura sistemului și cine nu. Mai mult, acest element este practic pentru tehnologiile private blockchain de acolo.

Pe de altă parte, mașinile virtuale oferă securitate și mediu de execuție pentru toate sarcinile din rețea.

În cea mai mare parte, este utilizat în executarea contractului inteligent. Urmează lanțurile laterale în care dezvoltatorii pot merge într-un alt mediu blockchain separat pentru a dezvolta aplicații descentralizate fără a afecta rețeaua de bază.

Oricum, să trecem la următorul strat în explicația ghidului tehnologic blockchain.

 

4. Strat de rețea

Un alt strat după semantică este stratul de rețea. Acesta conține Trusted Execution Environment (TEE), Rolați-vă propriul mecanism, RLPx, Blocați rețeaua de livrare și multe altele.

Mediul de executare de încredere practic ajută arhitectura să mențină problemele de scalabilitate. Nu numai că ajută rețeaua să depășească această problemă, dar o face și mai sigură. În plus, ajută la stocarea datelor departe de rețeaua principală pentru a scoate o parte din încărcături de pe ea.

De obicei, aceste protocoale sunt pentru un protocol standard care nu se adaptează complet la infrastructură. Deci, vă permite să personalizați alte protocoale pentru a vă adapta mai bine la acesta. Cel mai bine este să lucrați cu cele standard. Dar, în unele cazuri, este posibil ca standardul să nu fie suficient.

Pe de altă parte, RLPx este o suită de rețea care ajută la transportul de date între doi colegi. Oricum, creează o interfață pentru a ajuta utilizatorii să comunice în rețeaua blockchain.

În sfârșit, blocarea rețelelor de livrare este un sistem de rețea care vă va livra un conținut web sau o pagină dacă solicitați acest lucru. În realitate, îl puteți vedea în arhitectura tipică a internetului.

Dar dacă lucrați la o aplicație descentralizată, veți avea nevoie de un sistem de livrare pentru a accesa conținutul web, nu-i așa??

Acum să trecem la următorul strat în această explicație a tehnologiei blockchain.

 

5. Stratul de infrastructură

Acesta este ultimul strat din arhitectura tehnologiei blockchain. În acesta, s-ar putea să întâlniți mineritul ca protocol de serviciu. Cu toate acestea, acum, mineritul dispare încet din cauza excesului de putere de care are nevoie.

Pe de altă parte, virtualizarea este mijlocul de a crea orice tip de resurse virtuale, cum ar fi servere, rețea, stocare, sistem de operare etc. În plus, funcționează pe trei niveluri – hardware, sistem și server. Nodurile fac parte, de asemenea, din acest strat. Orice dispozitiv conectat la rețea este considerat un nod.

În realitate, fără noduri practic, nu va exista deloc tehnologie blockchain. Un alt element interesant al acestui strat este stocarea descentralizată a rețelei. Deoarece este descentralizată, este mai sigură ca niciodată.

În realitate, s-ar putea să vedeți și jeton pe acest strat. Jetoanele ajută la menținerea ecosistemului și sunt un atu nativ în rețea.

Deci, acestea sunt cele cinci straturi ale tehnologiei blockchain. Acum să trecem la faza următoare a acestui ghid de tehnologie blockchain.

 

Capitolul 3: Ce sunt contractele inteligente?

Acum, să vorbim despre una dintre componentele semnificative ale tehnologiei blockchain din acest ghid despre tehnologia blockchain. Anterior ai primit o mică introducere în contractele inteligente. Dar acum ne vom adânci într-un pic mai adânc în acest subiect.

Definiția obișnuită ar fi –

Contractele inteligente sunt contracte legale care se execută de la sine în cadrul a doi participanți la rețeaua blockchain.

 

De obicei, cu contractul inteligent, puteți schimba practic orice tip de activ, cum ar fi bani, proprietăți, acțiuni, orice lucru considerat valoros. Mai mult, vă permite să o faceți în siguranță și transparent. În plus, în contractele inteligente, nu este nevoie de niciun intermediar.

Acum există multe aplicații blockchain care vin cu integrarea contractelor inteligente.

Astfel, aceasta este principala diferență între contractele tipice. În cazul oricăror contracte legale, ar trebui să plătiți serviciul și apoi să îl primiți în schimb.

Cu toate acestea, aici nu va trebui să așteptați ca serviciul să se termine după ce ați plătit pentru el. Deci, nu există nicio problemă cu încrederea. Deci, este un fel de automat, unde puteți obține bomboane sau gustări imediat după plată.

Pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine care este situația, vă voi explica cum funcționează de fapt în acest ghid de tehnologie blockchain.

 

Cum functioneazã?

În primul rând, o parte creează un contract după acordul complet de la două sau mai multe părți. Când se creează contractul, toate părțile pot alege să rămână anonime. În spațiul tipic al rețelei private, în principal ar trebui să aveți un proces de autentificare adecvat pentru a intra în sistem.

Deci, atunci când cineva începe un contract inteligent cu tine, cel mai probabil va cunoaște și identitatea ta. Ei bine, cel puțin ar trebui să le anunțați despre adresa publică.

După aceea, părțile ar stabili orice fel de reguli care trebuie îndeplinite pentru ca contractul să fie valabil. Ar putea fi orice sau orice eveniment declanșator. Deci, atunci când această condiție va fi făcută, va declanșa automat următorul eveniment.

Odată ce totul este configurat, acesta va fi verificat și stocat în registru. După aceea, toți cei conectați la acel contract ar putea vedea progresul chiar din rețea. Mai mult, în caz de urmărire, totul va fi în timp real.

După îndeplinirea tuturor condițiilor pentru îndeplinirea contractului, acesta va executa și distribui banii.

Practic, este o modalitate excelentă de a automatiza procesul contractului. Deoarece totul este automatizat și urmărit chiar din interfața de utilizare, economisește foarte mulți bani și timp.

 

De ce este atât de benefic un contract inteligent?

Un alt fapt important pe care ar trebui să-l explic în acest ghid de tehnologie blockchain explică este că contractele inteligente sunt foarte benefice. Dar de ce? Ei bine, hai să aflăm.

 • Fără întreruperi: Datorită scăpării de intermediar, nu există un timp de întrerupere enervant în acest proces.
 • Securitate inalta: Puteți vedea totul chiar din interfața de utilizare a aplicațiilor blockchain, deci nu există nicio modalitate de a vă înșela oricine, așa cum puteți, doar procesul. De asemenea, nimeni nu poate hack datele din contractul inteligent pentru a modifica rezultatul.
 • Destul de rapid: De obicei, procesarea manuală a tuturor necesită mult timp. Dar când se află în rețeaua de aplicații blockchain, va curge destul de repede.
 • Nicio eroare umană: Practic, în multe contracte, eroarea provocată de om a costat foarte mulți bani și timp. Dar, cu acest contract digital de aplicații blockchain, șansa pentru acest lucru este complet scăzută.
 • Mai multe profituri: În realitate, a scăpa de intermediar scapă și de opțiunea de plată suplimentară. Deci, asta înseamnă mai mult profit pentru tine.

Deci, acestea sunt avantajele contractelor inteligente. Să trecem la faza următoare a acestor elemente de bază ale ghidului tehnologic blockchain.

 

Capitolul 4: Diferite algoritmi de consens

 • Dovada muncii

Dovada muncii este primul algoritm consensual din rețeaua blockchain. După cum știți, Bitcoin a avut prima rețea blockchain de lucru și a folosit dovezi de lucru. După aceea, multe alte rețele blockchain folosesc această metodă până acum.

Cu toate acestea, dovada muncii consumă multă energie și este relativ lentă. În aceasta, minerul tinde să rezolve probleme matematice complexe folosind puterea de calcul a dispozitivelor lor. Practic, este pentru verificarea fiecărui bloc de pe lanț.

Să trecem la următorii algoritmi din noțiunile de bază ale ghidului tehnologic blockchain.

 

 • Dovada întârziată a muncii

Aceasta este o altă versiune a algoritmului de dovadă a muncii. L-ai putea gândi la un model hibrid. În realitate, acesta permite rețelei să profite de puterea de hashing dintr-o altă rețea blockchain.

Dar cum? Ei bine, unele noduri notariale adaugă date de la primul blockchain la cel de-al doilea, asigurând astfel puterea. Orice rețea blockchain care funcționează pe dPoW poate utiliza PoS sau PoW pentru a funcționa corect. Oricum, acesta este mult mai rapid decât dovada originală a muncii.

 

 • Dovada mizei

Dovada mizei a venit de fapt din cauza limitărilor dovezii muncii. Aici, fiecare bloc va fi validat înainte ca orice alt bloc să apară. Mai mult, minerii de aici își pot miza monedele și pot lua parte la proces.

Dar aici participarea la preluare ar depinde în principal de deținerea de monede. Deci, dacă aveți o cantitate minimă de monede, puteți participa sau altfel nu puteți. În realitate, dovada mizei este mult mai rapidă și consumă mai puțin energie decât PoW.

 

 • Dovada delegată a mizei

Aceasta este o altă variantă a algoritmului de probă a mizei. În realitate, acesta este mult mai robust și mai flexibil decât alți algoritmi de până acum. În plus, toate nodurile de aici sunt delegați. Există, de asemenea, un concept de martori care sunt selectați prin vot. După validarea fiecărui nod, sunt plătiți corespunzător. De asemenea, delegații sunt aleși și prin vot. Și în principal aceste noduri sunt responsabile pentru modificarea parametrilor sistemului.

Cu toate acestea, aceștia nu sunt plătiți la fel ca martorii. Oricum, să trecem la următorul în elementele de bază ale ghidului tehnologic blockchain.

 

 • Dovada închiriată a mizei

Dovada arendată a mizei este încă o intrare în elementele de bază ale tehnologiei blockchain. În realitate, platforma Waves folosește acest algoritm de consens. Mai mult, procesul limitează utilizarea puterii în orice mod posibil.

Aici, micii fermieri își pot închiria moneda în rețea și pot lua parte la procesul de consens. Deci, nu există nicio problemă a regulilor neloiale în aceasta. Deoarece deținătorii de monede mici nu au avut niciodată o șansă în algoritmii PoS anteriori, aici prevalează transparența deplină.

 

 • Dovada vitezei mizei

Dovada vitezei mizei este o adăugare relativ nouă la elementele de bază ale tehnologiei blockchain. În prezent, Redcoin folosește această metodă pentru a valida un bloc. Aici, procesul vă încurajează să aveți atât proprietate, cât și activitate în rețea. Acestea sunt în principal două funcții ale acestei noi monede.

În realitate, moneda facilitează în principal interacțiunile sociale în lumea digitală. Cu toate acestea, este mai eficientă din punct de vedere energetic și mai grasă decât PoW și PoS tipice.

 

 • Dovada timpului scurs

Este un algoritm de consens excelent pentru aplicațiile blockchain. Cu toate acestea, acesta este potrivit în principal pentru o rețea blockchain de tip permis. Deci, practic nu este potrivit pentru cele publice. În realitate, toți indivizii trebuie să aștepte un anumit timp pentru a se alătura unui consens. Limita de timp este aleasă la întâmplare.

După ce termină timpul de așteptare, pot crea un bloc. Cu toate acestea, pentru a vă asigura că câștigătorul alege numărul aleatoriu, totul este monitorizat în acest fel.

Mai mult, urmărește și faptul că, dacă utilizatorul a așteptat timpul, ar trebui să o facă.

 

 • Toleranță practică a defecțiunilor bizantine

Un alt mare algoritm de consens pentru aplicațiile blockchain. În realitate, depinde în mare parte de mașina de stat. Chiar dacă urmează aceeași metodă ca bizantinul, dar reușește totuși să scape de problema generală.

Înainte de a se întâmpla ceva, sistemul își asumă posibilitatea de a eșua și folosește alte noduri pentru a gestiona acest lucru. De obicei, toate nodurile din sistem sunt organizate special. Și toate nodurile din rețea funcționează într-o armonie și transmit informații rapid.

Deci, chiar dacă un nod este compromis, toate celelalte noduri vor afla despre el destul de curând.

 

 • Toleranță bizantină simplificată la defecțiuni

În algoritmul de toleranță a erorilor bizantine simplificat, un grup de tranzacții este validat în același timp. De obicei, generatorul de blocuri, în acest caz, colectează toate tranzacțiile la un moment dat și apoi le lotează corespunzător. După grupare, intră într-un alt bloc și apoi acel bloc este verificat.

Înainte de a valida orice bloc mare, generatorul va declara toate regulile pe care trebuie să le respecte nodurile. După aceea, un semnatar de bloc își folosește propria semnătură pentru a le valida. Deci, dacă vreunul dintre blocuri nu vine cu cheia, ar fi respins.

 

 • Toleranță delegată a defecțiunilor bizantine

În aceasta, puterea generalului este limitată drastic. În timp ce alege un lider pentru armata de noduri, liderul va fi numit delegat. În orice caz, dacă generalul încearcă să fie corupt, un alt delegat îl înlocuiește pe acela.

Mai mult, chiar și armata de noduri nu poate fi de acord cu liderul și poate alege un altul. Așadar, întrucât generalul nu ar avea putere exclusivă, alte părți nu pot corupe acel nod. Mai mult, toate nodurile pot alege un difuzor pentru a transmite mesajele către delegat.

În realitate, pentru a adopta o nouă moțiune, cel puțin 66% din toți delegații selectați ar trebui să fie de acord cu moțiunea.

 

 • Acordul bizantin federat

Este o completare destul de recentă a familiei de algoritmi bizantini. În principal, îl veți vedea într-o rețea în care costurile tranzacționale sunt destul de mici, cu scalabilitate și randament ridicat. Mai mult decât atât, aici toți generalii își vor obține propriul blockchain.

În prezent, numai Ripple și Steller folosesc această metodă pentru a valida blocurile. Cu toate acestea, înainte ca orice nod să poată solicita performanță, nodurile trebuie verificate în prealabil. Deci, nodurile le vor alege doar în care au încredere cu adevărat în acest caz.

 

 • Grafice aciclice dirijate

În prezent, IOTA și NXT utilizează grafice aciclice direcționate în rețeaua lor blockchain. Chiar dacă mulți oameni îl consideră un algoritm de consens, în realitate, nu este în totalitate așa. Este de fapt o formă de structură a datelor.

În plus, datele sunt în ordine topologică, altele decât să fie într-un format de tip lanț. Deci, în loc să obțină un singur lanț, DAG are de fapt mai multe lanțuri laterale. Astfel, poate valida mai multe tranzacții simultan în paralel. De aceea, este nevoie de mai puțin timp decât algoritmii obișnuiți de consens.

 

 • Dovada activității

Dovada activității folosește atât dovada muncii, cât și dovada mizei pentru a face un alt model de algoritmi hibrizi. Deci, sistemul devine mai robust împotriva oricărui tip de atac și folosește, de asemenea, mai puțină energie. În realitate, blocurile minelor miniere care sunt mai degrabă șabloane decât blocuri complete.

Mai mult decât atât, blocul indică apoi părților interesate care ulterior validează restul blocului pre-minat. De asemenea, cu cât un validator va avea mai multă miză, cu atât va fi mai validă verificarea sa.

În cele din urmă, toți minerii și validatorii primesc o parte echitabilă a plății din rețea.

 

 • Dovada autorității

Ei bine, acesta este unul dintre algoritmii de consens eficienți energetic de pe listă chiar acum. Cu toate acestea, se potrivește mai bine unei rețele private decât cu cele publice. În realitate, doar unele dintre conturile aprobate se pot alătura procesului de validare.

Mai mult, aceste noduri sunt aprobate anterior pentru a fi validatori. Oricum un nod trebuie să câștige dreptul de a valida alte blocuri și, de asemenea, trebuie să-și lase computerul neatins. Pentru aceasta, primesc recompense pe rețea pentru a-și menține autoritatea.

 

 • Dovada reputației

Un alt protocol de consens care este mai potrivit pentru rețelele permise decât pentru cele publice. De obicei, în acest caz, nodurile trebuie să aibă o bună reputație pentru a participa la proces. În plus, nodurile se vor confrunta cu consecințe grave dacă încearcă să trișeze în procesul de validare.

Deci, nu toate nodurile pot participa cu adevărat la el. Odată ce nodul își câștigă o reputație, atunci procesul este destul de similar cu dovada autorității.

 

 • Dovada istoriei

Cred că știți deja cum procesul de validare depinde în mare măsură de timestamp-ul eth. Dar aici puteți demonstra o tranzacție pe baza a ceea ce s-a întâmplat înainte sau după aceea. Deci, pentru a face acest lucru, puteți crea un eveniment semnificativ în timp, care va avea loc înainte sau după orice oră specifică din rețea.

Și pe baza acestora, alții vă pot valida blocul de tranzacții. Astfel, procedând astfel, nici nu aveți nevoie de informațiile marcajelor de timp din bloc.

 

 • Dovada importanței

Următorul este dovada importanței algoritmului de consens. În realitate, depinde de un nou factor numit vesting sau recoltare.

Datorită recoltării, poate determina dacă un nod este eligibil să participe sau nu. Deci, cu cât recoltați mai mult, cu atât sunt mai mari șansele ca nodul să devină validator. De asemenea, pentru recoltare, validatorul primește o recompensă ca taxă tranzacțională. Cu toate acestea, cei bogați din rețea ar avea mai multe șanse de a obține un loc decât alții.

 

 • Dovada capacității

Aici, ei folosesc graficul și exploatarea pentru a finaliza validarea blocurilor. Mulți oameni îl folosesc, de asemenea, în loc de dovada muncii, deoarece în aceasta este nevoie de mai puțin timp decât atât. Dar în PoW ar trebui să vă folosiți puterea de calcul chiar înainte de a începe mineritul.

Chiar dacă este destul de rapid, totuși, durează patru minute pentru a obține un bloc. Dar cred că vei obține un impuls de șase minute. Oricum, cu cât ai mai multe parcele pe computer, cu atât mai multe șanse să fii câștigătorul mineritului.

 

 • Dovada arderii

Ca dovadă a arderii, ar trebui să ardeți unele monede pentru a proteja cripto-ul în rețea. Evident, arderea monedelor ar însemna o pierdere. Dar, pe termen lung, va menține rețeaua stabilă. Pentru a arde monede, utilizatorii vor trimite unele dintre monedele lor la o adresă a consumatorului.

Pentru a vă asigura că totul este verificat, registrul ține evidența tuturor monedelor și se asigură că nu sunt utilizabile.

 

 • Dovada greutății

Dovada greutății este de fapt un upgrade masiv din algoritmul de dovadă a mizei. De obicei, ca dovadă a mizei, vedeți că cu cât aveți mai multe jetoane, cu atât sunt mai mari șansele de a obține mai mult. În realitate, acest lucru este un pic părtinitor.

În loc să ia în considerare doar jetoanele, rețeaua folosește alți factori pentru a cântări. Mai mult, acești factori sunt de fapt factorii ponderati care ajută la determinarea nodurilor care participă la sistem. Pe scurt, veți obține mai multă scalabilitate și o ieșire mai rapidă aici.

 

Capitolul 5: Web3: Noul Internet

Înțelegerea tehnologiei blockchain este mai ușoară decât crezi. Anterior am vorbit despre straturile tehnologiei blockchain. Cu toate acestea, această arhitectură va alimenta de fapt următoarea generație de internet.

De obicei, vine cu unele dintre elementele critice pe care le vom vedea.

Acum vom vorbi mai multe despre asta pentru a înțelege puțin mai bine tehnologia blockchain.

Să începem!

 

 • Inteligență artificială

Ei bine, în primul rând, cu siguranță nu este vorba despre super roboți. În realitate, AI va asigura un rezultat mai bun atunci când vine vorba de rezultate și analiza datelor de pe registru. Chiar dacă s-ar putea să nu sune ca o afacere mare, dar experiența se va schimba drastic.

De obicei, vă va asigura că veți ajunge la conținutul pe care îl căutați pe internet. Deci, asta înseamnă rezultate mai precise, o mai bună previziune a acțiunilor tale. În realitate, este doar un mecanism simplu care vă ajută să aflați despre gusturile dvs. și să vă oferiți cea mai bună bază de ieșire.

 

 • Omniprezenta

Pentru a înțelege mai bine tehnologia blockchain, ar trebui să știți despre ce este cu adevărat ubicuitatea. Uită-te în jur și vezi ce folosesc toți oamenii orice fel de dispozitiv pentru a folosi internetul.

Mai mult, toate televizoarele inteligente, frigiderul, accesoriile inteligente pentru casă, asistenții, filele sau smartphone-urile fac același lucru. Deci, toți se conectează la internet. Procedând astfel, ei formează o rețea. De obicei, această rețea se numește de fapt Internetul obiectelor. Cu toate acestea, în unele cazuri, oamenii o numesc omniprezentă.

Oricum, viitorul internetului depinde foarte mult de acest proces.

 

 • Conectivitate îmbunătățită

Noul internet web 3.0 se bazează pe faptul că ar fi centrat pe utilizator. Deci, înseamnă că veți vedea mai multă conectivitate decât vedeți în web 2.0 internet. În plus, nimeni nu vă va controla datele și nu le va utiliza în beneficiul lor personal.

Aici, metadatele semantice sunt de mare ajutor. În realitate, îi ajută pe utilizatori să rămână conectați mai ușor și mai rapid. Astfel, îmbunătățește conectivitatea.

 

 • Web semantic

Pentru a înțelege tehnologia blockchain, trebuie să știți și despre web-ul semantic. Este o parte masivă a internetului web 3.0. În plus, web-ul semantic înseamnă de fapt procesul de înțelegere a oricărui conținut web similar omului.

Astfel, va depinde de învățarea automată și nu se va concentra doar pe cuvinte cheie. Deci, dacă aveți un conținut bun și nu depindeți de cuvintele cheie, veți avea o cantitate bună de mulțime.

 

 • Grafică 3D

Ei bine, evident, grafica 3D este o parte imensă a înțelegerii tehnologiei blockchain web 3.0. După cum puteți vedea acum, oamenilor le place să vadă imagini, videoclipuri în loc să citească orice text. Deci, cel mai bun mod de a crește concentrarea ar fi să ai grafică 3D integrată.

Toate aplicațiile din viitor vor folosi o formă de realitate virtuală sau realitate augmentată.

 

 • Rețea de la egal la egal

Noul internet va fi total descentralizat. Deci, nu există nicio opțiune pentru orice fel de autoritate centralizată care să reglementeze ceea ce faci și ce nu faci. Dar asta nu înseamnă în mod clar că puteți încălca toate legile aici.

Acesta este doar un element care vă va asigura că toate datele dvs. online vor rămâne în siguranță indiferent de ce.

 

Capitolul 6: Exemple de blockchain-uri Enterprise

Acum, că știți totul despre tehnologia blockchain, este timpul să aruncați o privire asupra platformelor populare blockchain de pe piață. Să vedem ce sunt, nu-i așa??

 

Hyperledger

Hyperledger este una dintre platformele blockchain pe care le puteți utiliza în aproape orice tip de sector. Într-adevăr, orice fel! Chiar dacă sunteți în căutarea unei tehnologii blockchain în domeniul bancar, vă puteți baza pe aceasta. Ca să nu mai vorbim de popularitatea extremă a tehnologiei Hyperledger. Și de ce nu ar fi popular?

Oferă unele dintre cele mai profitabile caracteristici de pe piață –

 • Arhitectură modulară care vă permite să vă conectați la orice tip de aplicație și să o utilizați.
 • Rețea permisă pe care o puteți utiliza pentru a adăuga confidențialitate în rețeaua dvs..
 • Scalabilitatea ridicată vă asigură că vă veți bucura de cele mai bune performanțe din toate timpurile.
 • Protocoale de siguranță care vă vor proteja informațiile.
 • Disponibilitatea datelor pe baza necesității de a cunoaște conceptul.

 

Ethereum Enterprise

Ethereum este o altă platformă populară blockchain de pe piață, potrivită doar pentru întreprinderi. În realitate, Ethereum este excelent și pentru toate tipurile de industrie. Cu toate acestea, ca public, ar putea să nu fie potrivit pentru tehnologia blockchain în domeniul bancar.

Dar versiunea sa comercială Ethereum Enterprises oferă un canal privat în arhitectură. Deci, acea versiune este cea mai potrivită pentru tehnologia blockchain în domeniul bancar. Oricum, oferă –

 • Sprijin guvernamental pe măsură ce implementați noi proiecte bazate pe Ethereum.
 • O platformă deschisă pe care o puteți utiliza fără probleme.
 • Actualizări rapide pentru a introduce adăugiri mai noi și a remedia erorile mai bine decât altele.
 • Oferiți standarde pentru a ajuta alte companii să își construiască propria rețea.

 

Consultați Ghidul nostru despre Hyperledger vs. Ethereum Acum!

 

R3 Corda

Corda vine cu două versiuni diferite – Corda enterprise și Corda. În realitate, întreprinderea Corda este cea mai potrivită pentru orice tip de caz de utilizare a întreprinderii. Cu toate acestea, mulți oameni consideră că această tehnologie este o tehnologie blockchain în domeniul bancar. Dar pe măsură ce timpul trece, Corda devine popular și în alte industrii.

Oferă unele dintre caracteristicile profitabile, cum ar fi –

 • Firewall-ul aplicației blockchain care protejează întreaga rețea formează orice tip de atac cibernetic.
 • Disponibilitate ridicată care asigură funcționarea rețelei 24/7.
 • Sistem de guvernanță, care va permite întreprinderilor să aibă reguli în sistem.
 • Sistemul de monitorizare care permite oricărui utilizator să localizeze orice dezastre și să le recupereze.

 

Clipoci

Bine, Clipoci este o altă tehnologie blockchain în domeniul bancar care este mai potrivită în prezent pentru sectoarele financiare. Cea mai bună parte despre Ripple este că oferă o platformă de tranzacții aproape gratuită. Mai mult, în cazul sectorului financiar, acesta oferă o producție relativ mai rapidă.

Platforma este atât de rapidă încât poți deconta plata în doar 4 secunde! Ofera –

 • Piețe noi care ajută la obținerea rapidă a veniturilor.
 • Se adresează mai multor consumatori într-un timp scurt, promovând o rată de creștere excelentă.
 • Scalabilitate care asigură faptul că sistemul dvs. oferă aceeași performanță sub presiune.
 • Platforme permise care oferă mai multă confidențialitate.
 • Nivel ridicat de securitate, care combate atacurile cibernetice.

 

Cvorum

Cvorum a venit atunci când întreprinderile căutau o soluție bună care să le asigure confidențialitatea deplină. În realitate, J.P. Morgan l-a introdus în lume în 2017. Dar de ce este atât de popular? Ei bine, vine cu un mod unic de a verifica toate blocurile. În loc să depindă de cele tipice consumatoare de energie, acesta oferă un algoritm mai rapid și mai bun.

Oricum, oferă –

 • Tranzacții private care vă vor permite să tranzacționați cu o altă parte într-un canal securizat.
 • Rețea permisă, care vă asigură că tranzacțiile dvs. personale sunt departe de registru.
 • Gestionarea nodurilor care vă va permite să alegeți ce noduri pot intra în rețea.
 • Scalabilitate ridicată pentru o experiență mai bună.
 • Așezarea mai rapidă care economisește timp.

 

Capitolul 7: Gânduri de încheiere

Tehnologia blockchain este relativ una dintre cele mai tari inovații din toate timpurile. Cu doar 10 ani înainte, nici măcar nu știam că aplicațiile descentralizate ar putea fi vreodată posibile. Dar uită-te acum la industria tehnologică. Toată lumea caută o modalitate de a integra acest nou sistem în cel existent.

În realitate, ar fi nevoie de mai mult timp pentru a înlocui complet vechea structură centralizată și a se obișnui cu cea nouă. Dar pot spune cu siguranță că nu va fi deloc o experiență proastă.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me