„Marea organizație trebuie să învețe să inoveze, altfel nu va supraviețui”.

– Peter Drucker

De ce au nevoie întreprinderile

Întreprinderile au nevoi foarte diferite de utilizatorii individuali dintr-o rețea peer-to-peer. Întreprinderile trebuie să gestioneze date sensibile în volum ridicat, să urmărească calitatea și să se răspundă de standardele de siguranță și de reglementare din industriile lor, fie eliberarea ID-urilor, executarea tranzacțiilor, urmărirea containerelor de marfă sau etichetarea produselor farmaceutice. Securitatea, certitudinea și responsabilitatea la scară sunt esențiale pentru o întreprindere de înaltă performanță. Nevoile de întreprindere se încadrează în cele din urmă în patru categorii:

 • Permisiunea. Cazurile de utilizare a întreprinderii necesită adesea că numai părțile autorizate se pot alătura rețelei și că participanții au roluri diferite de citire, acces și scriere.
 • Confidențialitate. Datele specifice tranzacțiilor – numele produsului, cantitatea, prețul, adresa, informațiile financiare de identificare personală etc. – ar trebui să fie reținute sau puse la dispoziția participanților la rețea, în funcție de rolurile lor. Un expeditor de mărfuri, de exemplu, s-ar putea să nu aibă nevoie să cunoască conținutul unui anumit container de transport, ci doar că acesta a sosit. Regulamentele bancare restricționează, de asemenea, cine poate avea acces la datele tranzacțiilor.
 • Performanţă. Întreprinderile trebuie să aibă infrastructura pentru a procesa mii de tranzacții pe secundă și să tolereze creșteri periodice ale activității rețelei. O comandă de vânzare cu o mie de linii, de exemplu, declanșează o cascadă de evenimente tranzacționale. În economiile din rețea de astăzi, întreprinderile trebuie să poată colecta, valida și publica un volum din ce în ce mai mare de tranzacții diverse.
 • Finalitate. Instituțiile care transferă sume mari de bani au nevoie de certitudine cu privire la rezultatul tranzacțiilor. Fondurile trebuie să fie bune, iar plățile trebuie să fie definitive.

Ce oferă Ethereum: fapte și beneficii

Ethereum a fost lansat în 2015 ca o versiune mult mai extensibilă și mai performantă a tehnologiei blockchain de bază a sistemului de plăți Bitcoin. Valoarea unui blockchain este certitudinea nativă a rețelei: participanții pot stabili o înregistrare de încredere și imuabilă a tranzacțiilor fără a fi nevoie de intermediari. Arhitectura descentralizată a unui blockchain – mai multe noduri distribuite care rulează simultan software-ul și construiesc înregistrarea – asigură faptul că certitudinea rețelei nu este niciodată compromisă.

Puterea blockchain-ului Ethereum este programabilitatea sa: acordurile sunt încorporate în cod, astfel încât tranzacțiile să se execute automat. Aceste acorduri digitale, sau „contracte inteligente”, pot avea formate, condiții nelimitate și chiar apelează la alte contracte, făcând Ethereum util nu doar pentru decontarea plăților, ci pentru arbitrajul evenimentelor tranzacționale în finanțarea comerțului, lanțuri de aprovizionare, registre guvernamentale, rețele energetice. , imobiliare, juridice și multe alte sectoare.

Stabilitatea și popularitatea blockchain-ului Ethereum

Ethereum s-a dovedit a fi extrem de robust împotriva atacurilor, sprijinind în același timp o gamă variată de aplicații. Este popular atât pentru rețelele publice, cât și pentru cele private. Iată faptele rețelei publice de azi:

 • 14K+ noduri vii
 • 40M+ adrese unice
 • 10B solicitări API zilnice deservite de Infura
 • 1,5 miliarde USD+ volumul zilnic de tranzacționare
 • 1.900+ aplicații descentralizate (dApps)
 • 94% din primele 100 de proiecte blockchain sunt construite pe Ethereum
 • 250K+ dezvoltatori (mai mult decât orice altă comunitate blockchain)
 • 500k+ tranzacții zilnice (mai mult decât toate celelalte blockchains combinate)

 

diagramă tranzacții ethereum

 

11 Avantajele Enterprise Ethereum

Ethereum este conceput pentru a fi ieftin, deschis, flexibil și potrivit pentru cooperarea între mai multe părți. În ceea ce privește coordonarea datelor, Ethereum funcționează la fel ca un registru distribuit, dar arhitectura sa are, de asemenea, straturi unice care consolidează și creează noi posibilități pentru sistemele de afaceri. Pentru cei care doresc să înțeleagă în detaliu diferitele funcționalități, Arhitectul nostru de afaceri de protocol Brent Xu a scris o comparație incredibil de amănunțită, în două părți, a tehnologiilor blockchain vs. Acestea sunt capabilitățile actuale ale Enterprise Ethereum:

 1. Coordonarea datelor. Arhitectura descentralizată a Ethereum alocă mai bine informații și încredere, astfel încât participanții la rețea să nu se bazeze pe o entitate centrală pentru a gestiona sistemul și pentru a media tranzacțiile.
 2. Implementare rapidă. Cu o platformă SaaS all-in-one Hyperledger Besu, întreprinderile pot implementa și gestiona cu ușurință rețele private blockchain în loc să codeze de la zero o implementare blockchain.
 3. Rețele permise. Stratul de protocol open source ConsenSys Quorum permite companiilor să construiască pe rețele publice sau private Ethereum, asigurându-vă că soluția dvs. se potrivește oricăror cerințe potențiale de reglementare și securitate.
 4. Dimensiunea rețelei. Rețeaua principală demonstrează că o rețea Ethereum poate funcționa cu sute de noduri și milioane de utilizatori. Majoritatea concurenților blockchain de întreprindere rulează doar rețele cu mai puțin de 10 noduri și nu au niciun caz de referință pentru o rețea vastă și viabilă. Dimensiunea rețelei este esențială pentru consorțiile de întreprinderi care vor depăși o mână de noduri.
 5. Tranzacții private. Întreprinderile pot obține granularitatea confidențialității în Ethereum formând consorții private cu straturi de tranzacții private. În ConsorSys Quorum, informațiile private nu sunt transmise niciodată participanților la rețea. Datele private sunt criptate și partajate numai direct cu părțile relevante.
 6. Scalabilitate și performanță. Cu consensul Dovada Autorității și timpul personalizat de blocare și limita de gaze, rețelele de consorțiu construite pe Ethereum pot depăși performanța rețelei publice și pot extinde până la sute de tranzacții pe secundă sau mai mult, în funcție de configurația rețelei. Soluțiile la nivel de protocol, cum ar fi sharding și off-chain, soluțiile de scalare a stratului 2, cum ar fi plasma și canalele statice, oferă oportunități Ethereum de a-și crește capacitatea de producție în viitorul apropiat.
 7. Finalitate. Algoritmul de consens al unui blockchain asigură încrederea că înregistrarea tranzacțiilor rămâne rezistentă la manipulare și canonică. Ethereum oferă mecanisme de consens personalizabile, inclusiv RAFT și IBFT pentru diferite instanțe ale rețelei întreprinderii, asigurând finalitatea imediată a tranzacțiilor și reducând infrastructura necesară pe care algoritmul Dovadă a muncii o solicită.
 8. Stratul de stimulare. Straturile cripto-economice ale Ethereum permit rețelelor de afaceri să dezvolte mecanisme care pedepsesc atât activitatea nefavorabilă, cât și să creeze recompense în jurul unor activități precum verificarea și disponibilitatea.
 9. Tokenizarea. Companiile pot simboliza orice activ pe Ethereum care a fost înregistrat într-un format digital. Prin tokenizarea activelor, organizațiile pot fracționa activele monolitice anterioare (imobiliare), își pot extinde linia de produse (arta probabil rară) și debloca noi modele de stimulare (gestionare de date crowdsourced).
 10. Standarde. Ethereum este locul în care se află standardele. Protocoalele în jurul proiectării simbolurilor (ERC20), numele lizibile de către om (ENS), stocarea descentralizată (Swarm) și mesageria descentralizată (Whisper) împiedică ecosistemul să se balcanizeze. Pentru întreprinderi, Enterprise Ethereum Alliance Specificația clientului 1.0 definește componentele arhitecturale pentru implementări blockchain de întreprindere conforme. SEE intenționează să lanseze în curând versiunea 2.0 a specificației.
 11. Interoperabilitate și open source. Consorțiile pe Ethereum nu sunt blocate în mediul IT al unui singur furnizor. Clienții Amazon Web Services, de exemplu, pot opera rețele private cu Kaleido’s Blockchain Business Cloud. La fel ca filozofia specifică a comunității Java, ecosistemul Ethereum salută contribuțiile la baza de coduri prin Propunerile de îmbunătățire Ethereum (EIP).

stochează arhitectura

Viitorul Enterprise Ethereum

Cu mai puțin de un an în urmă, ridicarea unei rețele blockchain permise era încă un efort costisitor și consumator de timp și presupunea reunirea unei echipe de dezvoltatori blockchain și cheltuirea de luni și milioane de dolari scriind cod personalizat. Cu toate acestea, ConsenSys Quorum a simplificat radical crearea și funcționarea rețelelor private blockchain pentru întreprinderi.

Valoarea opțiunii pe termen lung a întreprinderii Ethereum este interoperabilitatea cu rețeaua publică principală, care oferă o acoperire globală, o rezistență extremă și o integritate ridicată. Compatibilitatea Mainnet va reduce semnificativ suma pe care întreprinderile o investesc în prezent în infrastructura și securitatea IT.

În viitorul apropiat, conceptul de rețele blockchain „private” versus „publice” ar putea deveni o notă de subsol istorică, așa cum opinează adesea John Wolpert. Soluțiile pentru întreprinderi vor menține tranzacții private, dar vor lucra împreună pentru a construi o infrastructură IT partajată, sigură și protejată de viitor, mai degrabă decât fiecare întreprindere care duplică și reduplică infrastructura pentru propriile sale cazuri de utilizare. Infrastructura partajată va elibera inovația și va debloca activele care au fost anterior înghețate între organizațiile silite.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me