blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

HomeBlogEnterprise Blockchain

30 Factori tehnici ai platformei Blockchain

Aspecte tehnice cheie de luat în considerare atunci când alegeți o platformă blockchain pentru cazul de utilizare al afacerii dvs. de Clemens Wan 5 martie 2020 Publicat pe 5 martie 2020

2

Clemens Wan este un arhitect de soluții la ConsenSys. El scrie liste cu 30 de seelemons.com.

Dacă alegerea dvs. pentru platforma blockchain are mai puțin de-a face cu factorii de afaceri (consultați 30 Factori de afaceri pentru platforma Blockchain), atunci probabil că vă uitați la unele dintre aspectele tehnice ale cazului dvs. de utilizare. Această listă de 30 trece prin întrebări specifice blockchain-ului, care ar trebui să fie prioritare atunci când verificăm o platformă.

DevOps / Rețea / Implementare / Protocol

 1. Flexibilitate de implementare a stratului blockchain – Platforma are o instanță publică? Permis? Privat? Hibrid?
 2. Număr optim de noduri – Câte noduri sunt necesare pentru a sprijini rețeaua? Unul pentru fiecare membru? Pot interacționa cu rețeaua fără a rula un nod?
 3. Containerizare – Poate fi platforma andocată și implementată prin Kubernetes?
 4. Stratul de gestionare a identității rețelei – Cum sunt gestionate permisiunile pentru noduri și persoane fizice? Există limitări pentru super-utilizatori? Există o hartă a rețelei sursă a tuturor părților din rețea (de exemplu, serviciu de tip DNS – ENS în Ethereum)?
 5. Mecanism de consens – Sistemul se bazează pe dovada muncii? Dovadă de miză? Dovadă de autoritate? Dovada timpului scurs? Acest lucru este decis probabil de configurarea guvernanței și de entități pe baza a ceea ce este cel mai eficient pentru cazul dvs. de utilizare.
 6. Mesagerie între organizații – Există straturi separate pentru mesageria privată? Este bazat pe AMQP? RabbitMQ? XMPP? Secure Scuttlebutt?
 7. Metodologia procesării tranzacțiilor – Ce ordine de activități are loc în ceea ce privește procesarea tranzacțiilor? Când ordonează protocolul, validează și execută tranzacțiile? În Ethereum, TX-urile sunt trimise către noduri de validare care comandă / validează înainte de a executa și distribui blocul „corect”. În Corda, TX-urile sunt validate individual de necesitatea cunoașterii nodurilor prin intermediul Flow Framework până când este semnat și redistribuit de către notar.
 8. Criptografie – Ce biblioteci sunt utilizate și acceptate de hashuri și semnături? (de ex. secp256k1 pentru Ethereum)
 9. Conectarea criptografiei – Nodurile specifice pot alege să utilizeze o altă bibliotecă criptografică pe baza regulilor lor regionale de securitate? (de exemplu, conformitatea NIST)
 10. Tehnici de partajare a fișierelor – Fiecare activ digital trebuie să fie cumva ancorat legal prin organizația care o deține sau documentul legal / proza ​​la care se face referire în cod. Cum sunt partajate fișierele între organizații cu platforma? Sunt salvate pe aceeași platformă? Sunt susținute în mod similar?
 11. Ancorarea legală – Există o proză legală sau o implementare a documentului legal (de exemplu, OpenLaw) în cadrul protocolului?
 12. Rezistent la manipulare vs. rezistent la manipulare – Poate cineva să schimbe starea nodului dvs. local și istoricul acestuia? Dacă cumva o tranzacție sau o stare ar fi eliminată, ar face ca totul să nu fie sincronizat? Datele istorice la care se face referire pot fi modificate sau șterse și convenite de toate părțile?
 13. Recuperarea tranzacției – Cum recuperează un nod tranzacțiile? Dacă tranzacțiile dvs. nu sunt distribuite integral tuturor părților, care sunt mecanismele de descărcare a celei mai recente versiuni convenite?
 14. Capabilitate DAO – Există exemple de dap-uri care abstractizează responsabilitatea guvernării? Acest lucru poate fi util pentru reutilizarea rețelei pentru a menține votul și guvernanța.

Experiența dezvoltatorului / Aplicațiile Top of Stack

 1. Responsabilitatea aplicării – Când vă construiți aplicația de top a stivei (dapp), de ce trebuie să vă faceți griji? Trebuie să vă găzduiți propriul nod? Sunteți, de asemenea, responsabil pentru implementarea serverelor web și a interfețelor corespunzătoare ale Dapp? Cum vor plăti utilizatorii dvs. pentru aplicația dvs.?
 2. Implementarea stratului Dapp – Pe baza permisiunilor, cum sunt desfășurate contractele inteligente în rețea? De către o persoană (de exemplu, adresă listă albă)? Printr-un nod (de exemplu, identitatea LEI)? De către o entitate înregistrată (de exemplu, rețeaua de afaceri adăugată la rețea)? De către furnizorul de infrastructură (de exemplu, Kaleido Marketplace)? Aveți nevoie de permisiuni la nivel de nod pentru implementare?
 3. Limbi de contract inteligente – În ce limbă este scris contractul inteligent? A fost testat? Are o comunitate bună?
 4. Biblioteci și standarde contractuale inteligente – Există biblioteci / funcții sigure de acord (de exemplu, OpenZeppelin) care sunt întreținute și auditate? Există implementări convenite pe scară largă a funcțiilor adunate la standarde (de exemplu, ERC-20, ERC-721 etc.)?
 5. Actualizare inteligentă a contractului – Cum se actualizează aplicațiile? Există modele de actualizare bine definite pentru codul de contract inteligent?
 6. Acces la date de referință și de piață – În cadrul rețelei, ce oracole disponibile pot fi apelate pentru a primi informațiile necesare pentru a executa o acțiune declanșată?
 7. Managementul identității recomandat al persoanelor – Perechile și adresele de chei publice / private insistă în mod firesc ca indivizii să își păstreze propriile chei? Sau presupune acest lucru în mod realist că intermediarii îi vor găzdui în numele dvs. și vor avea în continuare gestionarea contului distribuită în funcție de preferințele clientului?
 8. Interop în aplicații sau rețele – Poate un dapp să apeleze un alt dapp? Poate o rețea / lanț lateral să facă referință la informații din rețeaua legată?

Control utilizator / performanță / confidențialitate

 1. Performanța procesării tranzacțiilor – Cât de repede puteți face cozi tranzacțiile, le puteți procesa (în loturi / blocuri) și asigurați-vă că coada este ștearsă cu notificarea „salvat”?
 2. Scalabilitatea procesării tranzacțiilor – Sistemul este proiectat cu modularitate scalabilă (orizontal sau vertical) pentru a suporta rate de procesare mai mari?
 3. Modificări concurente – Există obstacole pentru actualizarea aceluiași contract sau echilibru de mai multe ori înainte ca activul să fie complet modificat?
 4. Performanța distribuției tranzacțiilor – Când tranzacția dvs. este actualizată tuturor părților? Este atunci când blocul este procesat? După 6 adâncimi de bloc? După ce fluxul a fost finalizat și semnat de toate părțile?
 5. Multi-threading – Procesarea și consensul tranzacțiilor dvs. pot fi multi-threaded sau împărțite în mai mulți participanți la rețea și pot fi de acord cu aceeași sursă de aur? Împărțiți diferite tipuri de execuții?
 6. Mecanisme de confidențialitate pentru ofuscarea câmpului – Puteți partaja câmpuri specifice ale mecanismului de stocare a datelor numai cu anumiți utilizatori? Puteți rula logica de afaceri care compară valorile câmpului fără a dezvălui informațiile (de exemplu, aztece și ZKsnarks)?
 7. Mecanisme de confidențialitate pentru destinatari (confidențialitate) – Puteți roti automat cheile publice astfel încât utilizatorul final către care trimiteți informațiile să nu poată fi rezolvat către o identitate cunoscută?
 8. Mecanisme de confidențialitate pentru expeditori (tipare de trafic de tranzacții) – Nu puteți împărtăși tranzacția tuturor părților în cazurile în care doriți ca numai părțile dvs. identificate să vadă tranzacția?
Consultați experții noștri blockchain

Echipa noastră globală de soluții oferă instruire blockchain, consultanță strategică, servicii de implementare și oportunități de parteneriat. Contactați-ne Newsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele. Adresa de e-mail Conținut exclusivGhid complet pentru rețelele de afaceri BlockchainGhid

Ghid complet pentru rețelele de afaceri Blockchain

Introducere în tokenizareWebinar

Introducere în tokenizare

Viitorul activelor digitale și al DeFi-ului financiarWebinar

Viitorul finanțelor: active digitale și DeFi

Ce este Enterprise EthereumWebinar

Ce este Enterprise Ethereum?

Băncile centrale și viitorul banilorHartie alba

Băncile centrale și viitorul banilor

Blockchain Komgo pentru finanțarea comerțului cu mărfuriStudiu de caz

Komgo: Blockchain pentru finanțarea comerțului cu mărfuri

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me