Deci, sunteți un factor de decizie la compania dvs. și ați auzit de proiecte blockchain de întreprindere – tot mai multe companii colaborează în rețelele de afaceri pentru a eficientiza procesul de afaceri partajat, cum ar fi gestionarea datelor, urmărirea tranzacțiilor și urmărirea bunurilor din lumea reală.

Dar poate că vă întrebați „De ce să nu folosiți doar o bază de date partajată?”

Motivul pentru care nu este problema „cine” – problema guvernării rețelei. Într-o bază de date distribuită care este partajată între mai multe organizații, guvernanța se rezumă la patru întrebări principale:

 • Cine deține de fapt datele?
 • Cine aplică faptul că datele nu au fost modificate?
 • Cine din rețeaua de afaceri are autoritatea de a modifica sau șterge date?
 • Cine creează și rulează stratul de aplicație care permite tuturor părților să valideze cele mai recente tranzacții?

Un blockchain rezolvă problema „cine” prin stabilirea unei rețele comune în care toți participanții sunt de acord cu privire la proprietate și implicare. Membrii unei rețele blockchain o găzduiesc împreună și în mod egal într-un mod descentralizat. Întrebarea practică este: care sunt beneficiile reale de afaceri și oportunitățile de venit ale soluțiilor blockchain pentru întreprinderi și Ethereum pentru întreprindere în mod specific?

O scurtă explicație: Ce este Enterprise Ethereum?

Majoritatea oamenilor știu că Ethereum este o rețea publică blockchain care tranzacționează valoare de miliarde de dolari. Dar mulți oameni nu știu că baza de cod Ethereum este utilizată și de întreprinderile din întreaga lume pentru a forma rețele blockchain de afaceri. Multe dintre aceste instanțe private, permise de Ethereum, sunt separate de lanțul public, deși au opțiunea de a conecta la date sau la valoarea din rețeaua publică principală Ethereum.

Pentru înregistrare, nu există un singur produs numit „Enterprise Ethereum”. Folosim termenul aici pentru a ne referi în mod holistic la blockchain-uri construite folosind clienți Ethereum modificați, cum ar fi ConsenSys Quorum, care se adresează nevoilor specifice ale întreprinderii, cum ar fi confidențialitate sporită, performanță și scalabilitate, precum și permisiuni și controale de guvernanță..

 Enterprise Ethereum Alliance, cea mai mare inițiativă blockchain din lume, distinge implementările Enterprise Ethereum ca „extensii la Ethereum public care oferă completări axate pe întreprindere, inclusiv capacitatea de a efectua tranzacții private, de a impune calitatea de membru (permisiune) și de a oferi scalare de transfer a tranzacțiilor. Tranzacțiile private sunt tranzacții în care metadatele sau datele privind sarcina utilă sunt citibile numai de către părțile care participă la aceste tranzacții. ”

Un alt fapt important pe care mulți oameni nu îl cunosc: rețelele Enterprise Ethereum nu se confruntă cu aceleași constrângeri de scalare sau confidențialitate ca Ethereum public. Acestea pot tranzacționa mult mai rapid decât cele 15-20 TPS raportate pe Ethereum public, deoarece dimensiunea rețelei este mai mică, iar limitele de gaz și dimensiunile blocurilor pot fi ajustate pentru a permite mai multe tranzacții pe bloc, scalând la cât mai multe tranzacții pe secundă ca alte soluții de întreprindere și DLT-uri.. Adhara a raportat 400 TPS pe o rețea bancară cu opt noduri care include Banca de rezervă din Africa de Sud, despre care vom discuta în detaliu mai târziu în acest articol. În plus, rețelele private Ethereum ale întreprinderii pot păstra confidențialitatea tranzacțiilor participanților, termenilor și datelor la scară largă.

Enterprise Ethereum vs. DLT

Hyperledger Fabric și Corda R3 sunt celelalte două soluții de întreprindere care au câștigat recunoaștere în acest spațiu. Enterprise Ethereum, Fabric și Corda împărtășesc toate multe dintre aceleași obiective, inclusiv o coordonare sporită a datelor între registrele partajate. Admirăm foarte mult atât Hyperledger, cât și R3 și contribuțiile acestora la nevoile întreprinderii și găsim modalități de a colabora la misiunea blockchain-ului de întreprindere.

Dar ceea ce diferențiază Enterprise Ethereum de cel mai puternic și mai versatil blockchain pentru afaceri?

Ne concentrăm pe cinci motive – de la specificații tehnice la puncte de dovadă din lumea reală – de ce Enterprise Ethereum se află în mod specific deasupra mulțimii de blockchain de întreprindere.

1. Enterprise Ethereum are acces la Ethereum public, cea mai sigură și dezvoltată platformă blockchain și ecosistem din lume.

Enterprise Ethereum beneficiază de cantitatea de inovație care se întâmplă pe Ethereum public, care este inevitabil mai rapidă datorită participării mai mari – ceva ce nu poate fi spus doar de alte soluții de registre distribuite.

Din 2015, milioane de oameni au achiziționat miliarde de dolari ETH pe Ethereum public. Dar, mai important, sute de mii de dezvoltatori – poate milioane – au construit peste 2.000 de aplicații descentralizate pe Ethereum, precum și cea mai avansată infrastructură și cele mai robuste instrumente de activare pentru dezvoltarea de soluții blockchain, inclusiv teste precum Rinkeby și medii de dezvoltare precum Trufa. Acest lucru a făcut din rețeaua publică Ethereum cea mai reală platformă de dezvoltare blockchain din lume testată, rezistentă și avansată din lume.

Deci, cum beneficiază dezvoltarea pe rețeaua publică principală Enterprise Ethereum?

Pentru început, prin construirea cu Ethereum, soluțiile de întreprindere pot adopta rapid actualizări ale Ethereum și pot beneficia de inovațiile întregului ecosistem. De asemenea, au acces la multe altele ….

Un pod către lanțul principal

Ethereum oferă rețelelor de întreprindere un lucru principal pe care celelalte soluții de întreprindere nu îl au – acces opțional la acest blockchain public vast, activ, de mare valoare și la toate părțile ecosistemului său. De ce este important acest lucru?

În viitor, accesul rețelelor Enterprise Ethereum la lanțul public poate fi văzut ca analog accesului intranetului la internet astăzi, unde utilizatorii din spatele firewall-urilor de securitate încă au acces la toate sau la anumite părți ale internetului. În cazul blockchain-ului, rețelele de întreprindere au acces la „mainnet-ul” Ethereum printr-un bridge, capabil să aleagă cu ce să interacționeze în lanțul principal. Această interoperabilitate cu rețeaua principală Ethereum permite stocarea datelor pe blockchain și cloud privat, cu confidențialitate și scalabilitate personalizabile.

Conectarea la lanțul principal permite, de asemenea, compatibilitatea și accesul la:

 • alte rețele open-source sau blockchain de afaceri
 • piețe și utilizatori mai largi
 • logica de date sau de guvernare
 • mii de dApp-uri

dApps, conform Fundația Ethereum, sunt „aplicații de neoprit” construite pentru a „rula exact așa cum au fost programate fără nicio posibilitate de nefuncționare, cenzură, fraudă sau interferență terță parte”. Impedimentul vine din descentralizarea rețelei publice administrată de mii de noduri care stochează în siguranță rețeaua, fără un singur punct de eșec. Exemple de dApp-uri utile pentru întreprinderi sunt OpenLaw, o modalitate de automatizare a executării contractelor legale și Balanc3, o platformă de contabilitate și gestionare financiară pentru active digitale. Si acum, Hyperledger Besu este primul client de întreprindere care este compatibil cu lanțul public.

Tot acest acces permite adaptări și extinderi de proiecte viitoare – soluții de afaceri bazate pe Ethereum, eficiente pentru viitor. Alte oferte DLT pentru întreprinderi au în prezent doar rețele închise, care limitează modelele de afaceri, instrumentele și creșterea.

Soluționarea litigiilor, arbitrajul și aplicabilitatea

Conectarea la un lanț principal este, de asemenea, o modalitate de a adăuga responsabilitate și de a aplica regulile unei rețele private. Într-o rețea privată închisă, regulile, termenii și acordurile contractuale pot fi stabilite în prealabil într-un mod foarte coordonat. Dar, dacă există un comportament rău sau orice tip de culpă sau dezacord cu privire la starea actuală, cum se sancționează o parte și se aplică regulile? Și cum pot entitățile publice cum ar fi autoritățile de reglementare guvernamentale sau alte părți să verifice automat înregistrările pentru conformitate într-o manieră de încredere?

Companiile pot rula un sistem privat, dar se pot conecta la o rețea publică, care oferă toate avantajele unei rețele controlate privat, dar cu aplicare publică.

Participanții la rețeaua de întreprinderi nu trebuie să-și despăgubească lanțurile private împotriva rescrierii istoricului sau a modificării regulilor rețelei, deoarece pot, în schimb, să se ancoreze pe Ethereum pentru a se angaja public la regulile lanțului lor privat..

Securitatea stratului rădăcină

Mainchain-ul poate fi folosit și pentru securizarea activelor într-o rețea privată, lăsând rețeaua mai mică să acționeze ca un lanț lateral și mainchain-ul ca un seif. Activele pot fi transmise între lanțul principal și o rețea conectată utilizând lanțurile laterale Plasma sau Plasma Cash, astfel încât lanțul lateral nu trebuie să se bazeze pe sine pentru încredere și securitate deplină, mai ales dacă consumatorii sau clienții trebuie să interacționeze cu active de mare valoare în un mod permis, cum ar fi împrumuturile cu garanție. Acest lucru conferă unui lanț lateral sau unei rețele private securitatea completă a multimii de noduri, testat în lumea reală, strat de bază descentralizat al Ethereumului public și permite, de asemenea, potențialul rețelei întreprinderii pentru o interacțiune mai mare cu mai multe părți și piețe.

Arhitectura tehnică: o vedere unitară a registrului

La fel ca Ethereum public, implementările Enterprise Ethereum afișează o vizualizare unică și unică a registrului stocat al rețelei lor. Acest registru unic poate suporta un număr infinit de cazuri de utilizare, permițând dezvoltarea unor soluții suplimentare de confidențialitate și scalabilitate pe partea de sus a protocolului, fără restricții de proprietate. Alte soluții de întreprindere încorporează aceste aspecte în protocolul în sine. Corda nu este un singur DLT – de fapt, Corda nici măcar nu se numește blockchain – și majoritatea implementărilor Fabric sunt multicanal, ceea ce este echivalent cu registre mari. Acest lucru poate duce la probleme de personalizare și scalare, deoarece devine complicat menținerea unui număr mare de canale criptate în același timp.

Nicio altă rețea de întreprindere nu are istoria publică a Ethereum, care pune accentul pe mediile open source și pe piețele multilaterale care permit interacțiuni personalizate și permise între mai mulți jucători: participanți la rețea, utilizatori, validatori și dezvoltatori.

2. Enterprise Ethereum are modelul de afaceri cu cel mai mic cost și este rapid implementabil.

Platforma de bază open-source Ethereum și platforma flexibilă permit Enterprise Ethereum să aibă un model de afaceri cu costuri reduse prin eradicarea blocării furnizorilor și dependenței de un singur furnizor mare de soluții, al cărui model de afaceri este să revândă și să se hrănească cu dependențe profunde, cum ar fi cloud și servicii de consultanță.

Rețelele private, permise Ethereum pot fi înființate în câteva săptămâni – o fracțiune din timp față de alte soluții greu de întreținut. Mai mult, Ethereum s-a dovedit în mii de noduri de pe rețeaua publică de mai bine de trei ani. Și noi soluții de afaceri se lansează în mod constant, cum ar fi soluțiile blockchain all-in-one pentru platforme de afaceri precum Kaleido’s Blockchain Business Cloud, o platformă SaaS pentru construirea și rularea soluțiilor blockchain de întreprindere. Clienții Ethereum modificați, cum ar fi ConsenSys Quorum, permit companiilor să creeze, să testeze și să implementeze soluții de rețea de întreprindere în câteva minute.

Un exemplu minunat vine de la Kaleido. Cel mic & Medium Business Exchange (SMBX), care oferă un schimb bazat pe blockchain pentru emiterea, cumpărarea și vânzarea de obligațiuni de afaceri mici către investitorii comunitari, folosește Kaleido pentru a-și sprijini propria soluție blockchain. „Din moment ce conducem această piață în numele comunității SMBX, Kaleido ne-a ajutat să ajungem pe piață cu soluția noastră într-o fracțiune de timp și la o fracțiune din cost”, spune Benjamin Lozano, CEO SMBX.

Un alt exemplu Kaleido este Komgo, o rețea de ultimă generație pentru comerț și finanțe de mărfuri, formată din instituții globale precum Citi, ING, Koch Supply & Trading, MUFG Bank, Societe Generale, Credit Agricole Group, BNP Paribas, Shell și altele. „Prin construirea unui sistem blockchain deschis, Komgo poate selecta dintre cele mai bune protocoale în dezvoltare în ecosistem și poate utiliza blocurile de construcții existente pentru o soluție optimizată”, a spus Souleïma Baddi, director executiv al Komgo. „Acum, cu dovada conceptelor și a piloților în spatele nostru, Kaleido ne va ajuta să livrăm produse gata de producție pentru un număr mare de participanți într-un ritm foarte rapid.”

În același timp, unele întreprinderi își doresc adesea un partener de implementare cu servicii complete și există acum și soluții Enterprise Ethereum și furnizori de asistență pe fiecare piață din întreaga lume, inclusiv cele patru mari firme de consultanță, precum și ConsenSys Solutions. Aceste companii oferă servicii, de la dovezi de concepte la rețele blockchain pregătite pentru producție, până la integrarea în sisteme vechi, până la asistență continuă.

3. Enterprise Ethereum aliniază participanții și deblochează capitalul prin digitalizarea activelor.

Enterprise Ethereum are cea mai avansată platformă de digitalizare sau „tokenizare” a activelor de pe piață, provenind din jetoanele ERC-20 utilizate pe Ethereum public. Tokenizarea este semnificativ benefică din trei motive.

În primul rând, convertirea fiat sau a unui activ într-un activ digital oferă companiilor capacitatea de transfer securizat, scalabil și rapid al activelor. Activele care au fost înregistrate într-un format digital pot fi transferate și urmărite mult mai rapid, obținând în același timp niveluri ridicate de securitate, economisind timp și bani și deschizând noi căi de venituri.

Uită-te la exemplul Proiectul Khokha, construit de Adhara ca implementare personalizată a Quorum. Khokha este o rețea blockchain pentru decontarea tranzacțiilor interbancare care simbolizează în siguranță fiat și o transferă către o altă parte într-o rețea în mod privat și rapid, respectând în același timp reglementările bancare naționale. Platforma poate măsura performanța până la milisecunde.

finanțare bancară globală

Există opt entități bancare în rețeaua blockchain Khokha care tranzacționează acum cu o viteză mai mare cu securitatea necesară ca niciodată, economisind ore de timp și milioane de dolari atât pentru ei, cât și pentru clienții lor. Toate băncile sunt stimulate să mențină funcționarea rețelei blockchain la performanțe maxime și acum pot căuta alte modalități de mutualizare a operațiunilor în moduri nebănuite anterior. Adhara a conceput, de asemenea, confidențialitatea tranzacțiilor la un nivel care nu este posibil pe Ethereum public.

Mai multe companii se reunesc pe un blockchain pentru a optimiza un proces comun. Acest lucru poate reduce dramatic costurile legate de încredere, îmbunătățind în același timp securitatea și controlul în jurul operațiunilor de încredere între entități, cum ar fi partajarea datelor, tranzacțiile digitale și acordurile legale.

Al doilea motiv pentru care digitalizarea activelor este o oportunitate profundă pentru întreprindere este că deschide noi modele de investiții și capitaluri proprii. Proprietatea asupra activelor din lumea reală poate fi „fracționată”. Tokenizarea pune la dispoziție participarea tuturor participanților pe o platformă, inclusiv companii, investitori, dezvoltatori și utilizatori, sporind oportunitatea în întregul ecosistem.

În cele din urmă, o microeconomie simbolizată poate alinia participanții la rețea, adăugând stimulente, precum și sisteme de guvernanță responsabile și transparente. De exemplu, într-un proces multi-companie, jetoanele pot fi folosite ca stimulent cripto-economic pentru a pedepsi activitatea nefavorabilă sau participanții care nu sunt performanți, creând în același timp recompense pentru contribuție, dezvoltare și participare (adică pentru verificare și disponibilitate).

4. Enterprise Ethereum are cel mai mare ecosistem de întreprindere.

Am menționat deja că Ethereum are cea mai mare și mai activă comunitate tehnică blockchain din lume, cu peste 300.000 de dezvoltatori și experți în infrastructură la nivel global și peste 2.000 aplicații descentralizate (dApps). Enterprise Ethereum Alliance este, de asemenea, cel mai mare consorțiu de business blockchain din lume, cu peste 450 de membri, inclusiv Microsoft, JP Morgan, Accenture, ING, Intel, Cisco și multe altele. Împreună, arena consumatorilor și a întreprinderilor din Ethereum dezvoltă standarde pentru a promova interoperabilitatea și a ghida reglementarea pentru a asigura succesul viitor al blockchain-ului.

5. Întreprinderi Ethereum pentru viitor.

dovada viitoare

Protecția împotriva viitorului este despre protejarea companiei dvs. împotriva perimării. La începutul acestei toamne, am explorat trei studii de caz ale unor companii care nu au reușit să inoveze și să îndeplinească piața și, prin urmare, s-au pierdut în coșul de gunoi al istoriei. În ceea ce privește soluțiile blockchain pentru întreprinderi, rezistența la viitor se aplică la trei lucruri:

 • Ethereum în sine
 • Datele companiei dvs.
 • Compania dvs. în sine

Din ce în ce mai multe companii își dau seama de puterea întregului ecosistem Ethereum, după cum reiese din tendințele macro din creșterea explozivă a locuri de muncă cu inginerie blockchain bine plătite la investiții de capital de risc. Fondul de dezvoltatori Ethereum este mai mare decât orice altă comunitate blockchain, bazându-se singur pe cele peste 1 milion de descărcări de Cadrele de dezvoltare Ethereum ale Truffle. Dacă doriți să angajați un inginer blockchain, căutați Ethereum. Și în cuvintele lui TechRepublic, Ethereum este „în primul rând un mod sigur de a alimenta un ecosistem de aplicații”. Datorită dimensiunii și diversității sale, Ethereum are un efect de rețea încorporat. Mai mult, a devenit cel mai sofisticat tehnologic, blockchain pregătit pentru producție, cu cel mai mare ecosistem pentru dezvoltatori, cea mai activă comunitate, cele mai multe resurse și a treia cea mai mare capacitate de piață. Ethereum este mai rezistent la viitor decât orice alt protocol.

În al doilea rând, verificarea viitoare se poate referi la funcția reală a unui blockchain. Un blockchain stochează date imuabil și este o înregistrare mai sigură decât o bază de date centralizată, deținută de terți. Un blockchain păstrează datele în siguranță, protejate în viitor de corupție. În Ethereum, datele unei companii sunt valabile pentru viitor.

În cele din urmă și cel mai important, evaluarea viitorului este ceea ce factorii de decizie la nivel C ar numi reducerea riscului și asigurarea succesului prelungit pentru compania lor. Prin alegerea Ethereum în comparație cu alte soluții, întreprinderile aleg blockchain-ul cu cea mai mare probabilitate de a fi cea mai sigură, mai bine dezvoltată, cea mai durabilă platformă blockchain din lume. Ethereum nu este legat de soarta sau rezultatul unei singure companii sau furnizori. Cu Enterprise Ethereum, CEO-urile și CTO-urile nu numai că își protejează rețelele de afaceri, ci chiar afacerile lor.

Concluzie: Cele mai bune părți ale Ethereum

În ultimii 3+ ani, Ethereum public și comunitatea sa de dezvoltatori au creat cea mai flexibilă, testată și mai avansată platformă blockchain pentru a permite cel mai bine lumii să construiască și să personalizeze „aplicații de neoprit”. Acest lucru a pregătit calea pentru ca lumea întreprinderii să preia cele mai bune părți ale rețelei publice și să o personalizeze pentru nevoile lor de rețea, inclusiv confidențialitate și permisiuni sporite, precum și viteze de tranzacție mai mari. Însă produsul real al ecosistemului Ethereum este o afacere mai bine pregătită pentru viitor pentru a reuși.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me