Blockchain este una dintre cele mai promițătoare inovații tehnologice din memoria recentă și a captat atenția startup-urilor inovatoare și a instituțiilor vechi. Lista întreprinderilor lider în industrie care se bazează pe blockchain se întinde pe lideri tehnologici (Microsoft), instituții financiare (JP Morgan, Santander) și chiar guverne naționale (Singapore, Dubai, Brazilia). Dar, ca și în cazul oricărei tehnologii emergente, există câteva ciudățenii și obstacole speciale și unice pe care toți adoptatorii timpurii se vor confrunta pe parcurs pentru care ar trebui pregătiți chiar și cei mai înțelepți lideri de afaceri care iau în considerare soluțiile blockchain.

1. Cum planificați proiecte blockchain care oferă cea mai mare utilitate?

Trebuie să găsiți problema corectă înainte de a putea construi soluția potrivită. Există cazuri de utilizare care pot crea o valoare incredibilă, dar este important să vă asigurați că le-ați selectat pe cele potrivite pentru a demonstra capacitățile reale ale tehnologiei.

Înainte de a construi ceva la ConsenSys, evaluăm cazul de utilizare blockchain pentru a ne asigura că există o rentabilitate a investiției. Facem acest lucru prin cartografierea procesului de afaceri și utilizarea cazurilor la capabilități specifice blockchain: semnături digitale, registre imutabile distribuite, contracte inteligente, tokenizare și identitate descentralizată. Urmărim aplicații doar în cazul în care putem demonstra modul în care aceste blocuri de bază blockchain oferă beneficii semnificative unei aplicații și rezolvă o problemă reală.

Un element cheie pentru succes este ideea viitorului stat. Cum poate arăta procesul de afaceri ca o rețea descentralizată? De multe ori, aceste rețele arată radical diferite – și radical mai bune – decât procesele comerciale actuale, cu mai puțini pași, intermediari și costuri, eliberând capital și îmbunătățind experiența utilizatorului / clientului.

2. Ce tehnologie ar trebui să utilizați? Care sunt standardele?

La ConsenSys, construim aplicații pe blockchain-ul Ethereum; atât rețeaua publică mai mare, cât și blockchain-urile private Ethereum. Folosim blockchain-ul Ethereum din trei motive principale:

  • Ethereum este singura platformă de contract inteligent descentralizată concepută pentru a fi de uz general și globală de la offset
  • Cu Ethereum, puteți implementa lanțuri private, aplicații descentralizate de lanț public (DApps) și lanțuri de consorțiu, atât la nivel local, cât și în cloud
  • Ethereum are cel mai mare fond de dezvoltatori la nivel global, care avansează rapid platforma și oferă, de asemenea, întreprinderilor opțiuni în ceea ce privește partenerii de implementare

3. Cum puneți împreună o echipă de dezvoltare blockchain?

Vestea proastă este că pur și simplu nu există suficienți dezvoltatori de blockchain pentru a satisface cererea tot mai mare. Vestea bună este că majoritatea dezvoltării aplicațiilor blockchain corespunde dezvoltării web tipice (aspectele blockchain sunt doar o parte a aplicației generale). Cu toate acestea, va trebui să aveți în continuare un arhitect cu experiență blockchain în echipa dvs. pentru a ghida un proiect spre realizare.

La ConsenSys, am dezvoltat un program – ConsenSys Academy – pentru a instrui dezvoltatorii din întreaga lume să devină dezvoltatori blockchain. Anul acesta vom pune acest program la dispoziția întreprinderilor din T4. Mai târziu în această serie, vă vom vorbi despre cum să vă construiți echipa, ce este nevoie pentru a deveni un dezvoltator de blockchain și serviciile noastre iminente de formare pentru întreprinderi.

4. Ce suport și servicii sunt disponibile pentru întreprinderi?

Pentru întreprinderi, simpla construire a aplicației nu este suficientă. Aplicațiile trebuie să fie implementate în producție și acceptate. ConsenSys se concentrează pe furnizarea unui ecosistem de servicii și produse de asistență, de la asistență pentru dezvoltatori la verificări și monitorizare a stării sistemului.

Suportul pentru dezvoltatori include; i) baze de cunoștințe curate pentru tehnologia blockchain, componente de bază și instrumente pentru dezvoltatori ii) asistență comunitară prin forumuri iii) asistență live de la ingineri de asistență tehnică, inclusiv reparații.

Suportul sistemelor este oferit clienților companiei ConsenSys pe sisteme de producție și este dezvoltat pentru aplicațiile ConsenSys.

5. Ce infrastructură este disponibilă pentru a se construi deasupra?

Până de curând, dezvoltarea unei soluții blockchain pentru întreprindere îți impunea să construiești de la capăt, dar asta începe să se schimbe. Enterprise Ethereum Alliance (EEA), un consorțiu mondial de organizații de top din numeroase domenii care investesc în tehnologia blockchain, a fost format pentru a aborda aceste probleme.

SEE construiește soluții blockchain standard, open source, gratuite, care vor sta la baza afacerilor în viitor. Grupurile de lucru analizează aspectele legale ale blockchain-urilor și ale contractelor inteligente, domenii din industrie precum băncile și lanțul de aprovizionare și, bineînțeles, probleme tehnologice de bază, cum ar fi confidențialitatea, permisiunea și standardele de rețea.

6. Ce stivă tehnică și instrumente ar trebui să utilizeze dezvoltatorii dvs.?

Rulăm multe hackathoni și programe de instruire pe tot globul. Unul dintre obstacolele majore pe care le vedem în curba de învățare este „stiva de dezvoltatori”. Dezvoltatorii se pot lupta alegându-și instrumentele și configurându-și mediul în mod optim. Acesta este un domeniu pe care ConsenSys, în special, și altele din întregul ecosistem s-au concentrat. Din infrastructură la portofele la auditurile de contracte inteligente, am dezvoltat instrumente complete, astfel încât constructorii să poată continua să construiască. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me