blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogCodefi Activare

Activați standardele de lansare a jetonului

de Collin Myers 11 decembrie 2019 Postat pe 11 decembrie 2019

LaunchStandards blogimage

Promovarea standardelor pentru următoarea generație de lansări de rețea

Principiile noastre

Cu Activati ne străduim să adoptăm o abordare bazată pe standarde pentru a crea ecosisteme de jetoane robuste și incluzive în economia Web 3.0 nativă blockchain. Standardele noastre sunt conduse de principiile de bază care servesc drept stea nordică atunci când lansează, susțin și permit rețelele descentralizate:

  1. Stabiliți practici corecte, responsabile și transparente

  2. Activați rețelele de mâine pentru descentralizare

  3. Promovarea inovației în mecanismele de distribuție a jetonelor

  4. Creșteți participarea pentru a accelera efectele de rețea 

Proiectul Brooklyn

În noiembrie 2017, Proiectul Brooklyn a anunțat o inițiativă open-source care a mobilizat o comunitate de peste 1.000 de membri pentru a dezvolta Cadrul de jetoane pentru consumatori. Cadrul a reprezentat un prim pas către stabilirea standardelor globale pentru jetoanele de utilitate. Tokenele utilitare sunt reprezentări digitale ale drepturilor de acces, participare și schimb într-o economie de token descentralizată. 

Proiectul Brooklyn și-a concentrat atenția asupra metodelor de vânzare și distribuție asociate cu aceste jetoane pentru a aborda potențialele eșecuri ale pieței, precum și ambiguitatea legală și de reglementare pe care o presupun proiectele descentralizate.. 

Bazându-se pe marea muncă realizată de Proiectul Brooklyn, Activate și-a dezvoltat propriul set de standarde de lansare a tokenelor pentru a servi drept cadru adaptabil care reflectă progresele recente din spațiu. 

Cui îi aplică aceste standarde?

Există mai mulți actori implicați într-o lansare de jetoane, toți având un set de standarde individuale care sunt aliniate cu principiile de bază Activare.

  • Activați platforma – Suntem dedicați codurilor de conduită transparente care promovează activ participarea, inovarea și educația pentru comunitatea globală blockchain.

  • Lansați participanții – Utilizatorii care intenționează să cumpere, să revendice și să demonstreze utilizarea activă a jetoanelor lor într-o rețea descentralizată.

  • Lansați parteneri – Rețele descentralizate „vehiculate” pasionate de participare care doresc să își lanseze jetonul nativ într-un mod distribuit, corect și responsabil la lansarea rețelei principale. 

Scopul prevăzut al standardelor noastre de lansare a jetonului este de a ne asigura că rețelele calificate sunt lansate și accesibile într-un mod transparent și echitabil. Aceasta va accelera adoptarea globală a blockchain-ului și va educa participanții la economia descentralizată de mâine.

Cadrul 7.png

Activați standardele platformei

Lansarea partenerilor trebuie să sprijine ecosistemul Ethereum

Platforma Activate va sprijini doar partenerii care construiesc rețele pentru a avansa dezvoltarea ecosistemului Ethereum.

Partenerii de lansare sunt supuși diligenței

Înainte de a sprijini un partener de rețea, Activate desfășoară un proces de diligență care include o evaluare aprofundată a maturității tehnologiei de rețea subiacente, experiența echipei de dezvoltare de bază, proiectarea mecanismului de stimulare, guvernarea rețelei și reputația protocoalelor în industrie..

Înregistrarea este deschisă pentru toată lumea 

Înregistrarea pentru a participa la lansarea în rețea este deschisă oricui își verifică cu succes ID-ul și completează un chestionar specific protocolului.  

Jetoanele trebuie distribuite într-un mod corect și uniform

Toate lansările de rețea vor include o abordare uniformă și echitabilă a distribuției și prețurilor simbolurilor (acolo unde este cazul) între participanți, indiferent de statutul sau nivelul de contribuție. 

Fiecare lansare de rețea trebuie să includă „Dovada utilizării”

Dovada de utilizare este un mecanism distributiv programabil, care impune tuturor utilizatorilor care achiziționează sau solicită jetoane prin Activare să le folosească activ pe rețeaua principală live a rețelei înainte de a le putea folosi în scopuri alternative. Este necesar ca toate jetoanele să fie „Netransferabile” sau „Nerambursabile” până când sunt îndeplinite cerințele privind dovada utilizării.

Jetoanele trebuie „blocate până la Mainnet”

După finalizarea cu succes a unei lansări în rețea, jetoanele rămân blocate până când au funcționalități utilitare pe Mainnet.

Lansați standardele participanților

Lansați Participanții trebuie să finalizeze verificarea ID-ului

Toți participanții la lansare vor trebui să finalizeze un proces de verificare a ID-ului înainte de a se înregistra pentru o lansare în rețea. Procesul de verificare a identității implică încărcarea unui act de identitate cu fotografie sau a unui pașaport, precum și încărcarea sau realizarea unei fotografii personale (alias „selfie”).

Lansarea participanților trebuie să completeze un tutorial specific protocolului

Participanții cel mai bine poziționați pentru a aduce contribuții de impact la rețelele descentralizate sunt cei care înțeleg scopul protocolului, modul în care este utilizat simbolul său de bază și intenționează să-l folosească în acest scop. Participanții se pot aștepta ca acest tutorial să includă o evaluare a scopului și utilității rețelelor jetonului său nativ. 

Lansarea participanților trebuie să completeze cu succes „Dovada utilizării”

Toți participanții la lansare sunt obligați să dovedească utilizarea devenind un participant activ în rețea înainte ca jetoanele să devină transferabile de la adresa inițială de participare. Cerințele privind dovada utilizării variază în funcție de proiectarea rețelei partenerilor de lansare, dar sunt concepute pentru a alinia stimulentele între partenerii de lansare și participanți.

Lansați standardele pentru parteneri

Rețeaua trebuie să fie descentralizată prin design

Partenerii de lansare trebuie să construiască rețele concepute pentru a fi deschise, autosustenabile și concepute pentru a deveni „suficient de descentralizate”. Aceasta include construirea unei baze de cod open source bazată pe o varietate de părți pentru a utiliza, dezvolta, întreține și / sau administra în mod activ rețeaua.

Stimulentele de rețea trebuie să permită o economie solidă de jetoane

Partenerii de lansare trebuie să aibă un design solid de stimulente economice care să promoveze participarea, securitatea rețelei și autosustenabilitatea pe termen lung.

Partenerii de lansare trebuie să afișeze o rețea viabilă minimă

Parteneri potențiali de lansare trebuie să demonstreze o rețea de testare funcțională a protocolului cu un anumit grad de participare externă (nu doar o carte albă).

Partenerii de lansare trebuie să coincidă lansarea jetonului cu lansarea Mainnet

Partenerii de lansare trebuie să lanseze mainnet într-un interval de timp rezonabil după evenimentul de lansare a simbolului (de exemplu, 28 de zile).

Partenerii de lansare trebuie să finalizeze verificările de fundal

Activarea necesită verificări de fond și rapoarte negative ale actorilor pentru toți partenerii de lansare pentru a asigura o diligență suplimentară dincolo de evaluarea tehnică.

Partenerii de lansare trebuie să demonstreze o utilizare adecvată a încasărilor 

Activare necesită, dacă este cazul, o utilizare rezonabilă a încasărilor, care ar trebui să excludă finanțarea dezvoltării pentru a obține o versiune de rețea principală funcțională.

Concluzie

Credem că economia nativă blockchain va beneficia de standarde solide de lansare a rețelei concepute pentru a crea un viitor distribuit transparent, echitabil și participativ.

Standardele de activare a lansării sunt în mod firesc supuse modificărilor pe măsură ce lucrăm cu autoritățile de reglementare, antreprenorii și consilierii pentru a avansa în continuare cele mai bune practici. Pe măsură ce intrăm în următorul capitol al lansărilor de rețea, industria ar trebui să fie influențată de standarde adaptabile concepute pentru a facilita lansările de rețele descentralizate mai conforme și mai creative, care reduc barierele pentru participare.. 

Sperăm că participanții existenți și viitori la ecosistem vor începe să adopte și să evolueze aceste standarde atunci când vor lansa o rețea descentralizată. 

Scris de Collin Myers, Mara Schmiedt și Ejaaz Ahamadeen

Notă: Participarea la o lansare de jetoane este supusă legii jurisdicționale și exclude jurisdicțiile, unde licitația și / sau tranzacționarea jetoanelor respective este interzisă, restricționată sau neautorizată sub orice formă.

Înscrieți-vă și aflați mai multe despre lansarea viitoarei noastre rețele la www.activate.codefi.network sau contactați-ne direct la [e-mail protejat]

Rețele descentralizate DeFiIndustry InsightNewsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me