Care sunt avantajele blockchain-ului în domeniul imobiliar?

Imobilul comercial constituie o parte semnificativă a activelor economice mondiale și a activității de tranzacții. Potrivit unui Raport MSCI, dimensiunea pieței globale de investiții imobiliare gestionate profesional a crescut de la 7,4 trilioane de dolari în 2016 la 8,5 trilioane de dolari în 2017. Cu toate acestea, piața imobiliară de astăzi constă din multe rețele silențioase și independente, cu frecare tranzacțională și opacitate între sistemele existente. Blockchain-ul Ethereum prezintă o soluție practică pentru a realiza următoarele beneficii din industrie:

  • Tokenizarea activelor imobiliare
  • Eficiența procesului pentru operațiunile din industrie
  • Costuri reduse din automatizarea proceselor
  • Acces la distribuția globală a activelor
  • Acces la grupuri mai largi de investitori datorită fracționării proprietății
  • Acces la oportunități de piață secundară
  • Accesibilitatea datelor pentru a spori transparența și a informa mai bine deciziile de investiții și gestionarea portofoliului

Unul dintre cele mai interesante moduri în care Ethereum beneficiază industria este prin securitizarea digitală a proprietăților imobiliare, cunoscută și sub denumirea de tokenizare. Activele digitale pot reprezenta active din lumea reală, cum ar fi proprietăți imobiliare, fonduri imobiliare, fluxuri de venituri, drepturi de guvernanță și multe altele. Odată ce aceste active sunt simbolizate, acestea pot fi împărțite în bucăți mai granulare, făcute accesibile unui grup mai mare de investitori și pârghiate pentru a strânge capital. Odată simbolizat, blockchain-ul Ethereum programabil permite digitalizarea sigură și conformă a tranzacțiilor și proceselor din jurul acestor active, inclusiv emiterea, tranzacționarea și gestionarea ciclului de viață..

Pe piața imobiliară, sfaturile, cunoștințele și know-how-ul profesioniștilor imobiliari vor rămâne cruciale pentru cumpărătorii comerciali. Cu toate acestea, prelucrarea valorilor mobiliare, gestionarea răspunderii, prelucrarea documentelor și contabilitatea se vor schimba inevitabil.

Webinar la cerere

Urmăriți seminarul nostru web gratuit despre blockchain și viitorul investițiilor imobiliare

Aflați cum blockchain-ul și activele digitale revoluționează fondurile imobiliare și investițiile imobiliare.

Priveste acumUrmăriți seminarul nostru web gratuit despre blockchain și viitorul investițiilor imobiliare

Care sunt cazurile de utilizare Blockchain în domeniul imobiliar?

Tehnologia blockchain pentru întreprinderi transformă industria imobiliară cu zece cazuri de utilizare:

 
Cum are impact tokenizarea asupra fondurilor imobiliare și asupra gestionării activelor?

În domeniul imobiliar, tokenizarea se referă la digitalizarea valorilor mobiliare, a activelor alternative și a instrumentelor financiare. Cu tehnologia blockchain Ethereum, activele digitale pot fi programate pentru a include drepturi de proprietate, istoricul tranzacțiilor și reguli pentru a se asigura că emiterea activelor, distribuția și transferurile sunt conforme cu reglementările. Exemple simple includ controale pentru a se asigura că jetoanele pot fi transferate doar anumitor contrapartide, sau deloc în timpul unei perioade de blocare. Activele digitale pot fi personalizate pentru a îndeplini toate tipurile de cerințe ale emitentului. 

În plus, tokenizarea reduce costurile și crește viteza de creare, emitere și schimb de active, inovând noi caracteristici, administrând dividende și gestionând alte acțiuni corporative. Personalizarea aprofundată și emiterea rapidă le permite emitenților să adapteze activele digitale direct în funcție de cerințele investitorilor, reducând semnificativ riscul de contrapartidă. 

Costurile reduse permit emitenților să reducă sumele minime de investiții și să extindă accesul la un grup mai mare de investitori. Conectivitatea sporită între activele digitale și rețelele asociate extinde oportunitățile pieței secundare și îmbunătățește lichiditatea. Aceste beneficii atât pentru emitenți, cât și pentru investitori demonstrează că promisiunea reală a blockchain-ului este un viitor cu instrumente și piețe fundamental noi.

 

Managerul de dezvoltare a produselor Mata Capital, Baptiste Saint-Martin, explică modul în care tehnologia blockchain digitalizează și optimizează administrarea activelor imobiliare pentru a reduce sumele minime de subscriere pentru investitori la 1 €.

Studiu de caz privind administrarea activelor imobiliare

Mata Capital: Catalizarea investițiilor imobiliare cu tehnologie blockchain

Blockchain pentru gestionarea activelor imobiliare. Fondul francez de investiții, Mata Capital, colaborează cu Codefi Assets pentru a tokeniza trei fonduri în valoare totală de 350 milioane EUR, promovând încrederea, transparența și eficiența investitorilor imobiliari.

Citiți Studiul de cazMata Capital Catalizând investițiile imobiliare cu tehnologie blockchain

Cum are impact blockchain-ul finanțării alternative pentru imobiliare?

Obținerea de fonduri pentru noi proiecte imobiliare este dificilă. Firmele de dezvoltare imobiliară se confruntă cu rate ale dobânzii de până la 29% atunci când lucrează cu instituții bancare ca furnizori de împrumut cu sursă unică. De asemenea, aceștia se confruntă cu provocări cu mai multe surse de împrumut, deoarece finanțarea colectivă poate fi dificil de administrat. 

Blockchain simplifică accesul la modele de finanțare alternative prin facilitarea gestionării investitorilor pentru dezvoltatori și asigurarea transparenței investițiilor și urmărirea continuă a investiției. Produsele financiare bazate pe blockchain pot fi, de asemenea, programate pentru distribuție globală. Aceste soluții simplifică experiența investitorilor, sporesc încrederea investitorilor și deblochează accesul la un fond mai mare de investitori. 

Cum influențează blockchain-ul securitizarea creditului și a ipotecii?

Începerea și subscrierea împrumuturilor rămân ne standardizate și se bazează pe documentația pe hârtie. Structurarea securității este lăsată deschisă interpretării și este necesar un efort mare pentru a proteja împotriva gajului dublu al activelor. Deciziile de tranzacționare și de deservire a activelor se iau adesea pe baza datelor învechite. Și, în sfârșit, reconcilierile de numerar între evenimentele din ciclul de viață implică adesea întârzieri de decontare care afectează fluxul de numerar al investitorilor. 

Blockchain oferă instituțiilor bancare o versiune unică a informațiilor verificate, partajarea sigură a datelor, monitorizarea imuabilă a tranzacțiilor și decontarea plăților în timp real. Digitalizând un împrumut sau o ipotecă, acesta poate fi programat să includă date relevante, cum ar fi drepturile de proprietate și istoricul plăților împrumutului, pentru a sprijini viitoarele decizii de service. Contractele inteligente pot fi utilizate pentru a colecta și distribui plăți către deținătorii beneficiari și pentru a furniza rapoarte în timp real autorităților de reglementare. Aceasta oferă o gestionare eficientă a ciclului de viață și generează încredere pe piețele secundare, oferind investitorilor dovada performanței activelor.

Cum are impact blockchain-ul asupra gestionării proprietății?

Firmele de administrare a proprietăților la scară largă suportă o supraveghere ineficientă a portofoliilor lor globale. Blockchain facilitează partajarea sigură a datelor, eficientizează colecțiile de închiriere și plățile către proprietarii de proprietăți și oferă, de asemenea, due diligence premium în întregul portofoliu. Aceasta crește eficiența operațională și permite economii de timp și costuri. De asemenea, generează date mult mai bogate pentru a facilita luarea unei decizii mai bune. 

Cum afectează blockchain registrele funciare și de proprietate?

Titlurile de terenuri se bazează în continuare pe documentația pe hârtie, vulnerabile la pierderi, fraude și gestionare necorespunzătoare. În plus, transferurile și autorizațiile de proprietate necesită o multitudine de proceduri legale lungi și costisitoare, uneori blocând terenurile în scopuri neproductive. 

Blockchain înlocuiește actele de hârtie învechite cu active digitale adevărate și urmărește modificările pe un registru imuabil care acționează ca o sursă sigură de adevăr comun pentru documente între mai multe părți și organizații. Ethereum permite înregistrărilor tranzacțiilor și proprietății să fie mai accesibile – facilitând tranzacțiile de pe piață, sporind încrederea investitorilor, deblocând accesul la finanțare și promovând dezvoltarea comunității economice și sociale. Autoritatea de carte funciară din Suedia, Lantmäteriet, împreună cu băncile și jucătorii din industrie, au o platformă de registre funciare digitale bazată pe blockchain. 

Studiu de caz privind imobilizarea activelor imobiliare

HMLR: Explorarea tokenizării activelor imobiliare în Marea Britanie

Folosind Active Codefi, ConsenSys a personalizat o platformă de gestionare a activelor digitale pentru registrul funciar al Majestății Sale în mai puțin de 3 săptămâni. Platforma demonstrează tokenizarea reală a activelor ca parte a explorării de către HMLR a tehnologiei blockchain în industria imobiliară din Marea Britanie.

Citiți Studiul de cazHMLR Explorarea tokenizării activelor imobiliare în Marea Britanie

Cum are impact blockchain-ul planificării urbane?

Dezvoltarea proprietății are loc aproape întotdeauna fără contribuții valoroase din partea comunității. Publicul se simte deseori exclus de la procesele de planificare, incapabil să exprime preferințele pentru comunitatea locală. Platformele de planificare bazate pe blockchain pot include resurse educaționale, stimulente de participare bazate pe simboluri și o buclă de feedback între părțile interesate. Acest lucru ar încuraja implicarea comunității și ar integra mai bine comunitățile locale în lanțul valoric al dezvoltării proprietății, îmbunătățind încrederea publicului și îmbunătățind serviciile dezvoltatorilor pentru un succes durabil.

Cum afectează blockchain-ul dezvoltarea și construcția proprietății?

Proiectele mai mari de construcții au devenit din ce în ce mai dificil de gestionat prin practicile de subcontractare și aprovizionare fracturate și lipsa transparenței lanțului de aprovizionare. O platformă blockchain poate simplifica achizițiile prin gestionarea reputației pentru furnizori și subcontractanți, stimulând performanțe ridicate. Contractele inteligente pot automatiza acordurile contractuale și condițiile de plată pentru a îmbunătăți gestionarea financiară. Blockchain poate dovedi autenticitatea bunurilor premium la punctul lor de origine prin asocierea produselor cu jetoane nefungibile și folosirea acestora ca certificate de blockchain digitale. În cele din urmă, blockchain-ul poate eficientiza gestionarea proiectelor prin digitalizarea proceselor end-to-end. Acest lucru va permite managerilor de construcții să urmărească și să partajeze în siguranță starea proiectului cu părțile interesate cheie și să minimizeze blocajele, permițând o gestionare mai eficientă a proiectului.

Cum afectează blockchain-ul identitatea investitorului și a chiriașului?

Identitățile digitale bazate pe blockchain vor fi puternice în mai multe industrii, aplicații pentru consumatori și în sectorul public. Identitățile chiriașilor și investitorilor din procedurile KYC / AML bazate pe blockchain mutualizate pot simplifica verificările de fond, reduce costurile și crește securitatea. Identitățile descentralizate permit oricui să dovedească proprietatea asupra proprietăților în timp ce face documente esențiale (dovada asigurării, identitate, istoric de credit) ușor de partajat cu părțile necesare. 

Cum afectează blockchain-ul plățile și leasingul?

Tehnologia de registru distribuită permite contractelor de leasing să fie semnate și plătite în lanț. Aceasta elimină necesitatea reconcilierilor manuale și automatizează plățile de închiriere și dividende către proprietarii de proprietăți. Contractele inteligente pot automatiza și alte tipuri de plăți și taxe pentru a stimula un comportament bun de la chiriași, proprietari și furnizori de servicii. 

Cum are impact blockchain-ul contabilității în timp real?

Cu proprietatea imobiliară și fluxurile de numerar înregistrate în lanț, investitorii și proprietarii de active beneficiază de o contabilitate automată și aproape imediată. În viitor, pregătirea situațiilor financiare anuale, cum ar fi bilanțul, situația fluxurilor de numerar sau declarația de profit și pierdere, va fi efectuată cu potențialul de audit în timp real. Acest lucru permite multiple descoperiri în ceea ce privește conformitatea, supravegherea reglementării și relațiile cu investitorii. 

Produse ConsenSys pentru imobiliare

Incepe astazi

ConsenSys oferă cele mai sigure, scalabile și ușor de utilizat platforme pentru lansarea soluțiilor blockchain de întreprindere. Infrastructura și produsele noastre de nivel de aplicație vă ajută să integrați cu ușurință blockchain-ul în stiva dvs. de software și să gestionați activele digitale, astfel încât să puteți implementa o soluție imobiliară de succes. Conectați-vă cu experții noștriIncepe astazi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me