blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

HomeBlogEnterprise Blockchain

Blockchain în Europa: învățături de la Observatorul și Forumul UE Blockchain

Timp de doi ani, ConsenSys a condus echipa din spatele principalului grup de reflecție al Comisiei Europene și a organismului consultativ de politici. Iată ce oferim despre starea ecosistemului. de Tom Lyons 25 iunie 2020 Postat pe 25 iunie 2020

Blockchain în Europa

În mai, ConsenSys și-a încheiat cu succes mandatul de 27 de luni de la Comisia Europeană de a conduce Observatorul și forumul UE Blockchain. Scopul Observatorului a fost să faciliteze un dialog între factorii de decizie europeni și liderii de gândire și comunitatea europeană a blockchain-ului. În această postare, rezumăm activitatea și constatările Observatorului. Pentru mai multe detalii, ne puteți consulta Raport final de 94 de pagini, care prezintă Observatorul în detaliu sau site-ul Observatorului (www.eublockchainforum.eu). 

Cum a început Observatorul UE

Rădăcinile Observatorului datează din iulie 2017, când Comisia Europeană a lansat o cerere de ofertă pentru construirea unui „Centrul european de expertiză în domeniul tehnologiilor blockchain și registre distribuite.”La acea vreme, un număr de factori politici din CE, precum și membri ai Parlamentului European – inclusiv Jacob von Weizsäker și Eva Kaili, care au fost timpurii și rămân campioni statornici ai Observatorului – au recunoscut blockchain-ul ca o descoperire importantă. Dar aceasta a fost, de asemenea, apogeul bulei ICO și al dezbaterii publice despre criptomonede și spălare de bani, astfel încât a existat o mulțime de scepticism în cercurile guvernamentale și în publicul larg. Multe părți interesate nu știau despre gama largă de cazuri de utilizare a tehnologiei blockchain în lumea guvernamentală, a întreprinderilor și a start-up-urilor..

Când am depus oferta noastră pentru proiect, am văzut-o ca pe o modalitate de a susține o nouă narațiune pentru blockchain și o oportunitate de a ne concentra pe valoarea încrederii descentralizate. Aceasta a fost opinia partenerilor noștri din Comisia Europeană. Pentru CE, îndeplinirea obiectivului de a se asigura că Europa joacă un rol de lider în blockchain necesită factorilor de decizie politică să aibă o înțelegere profundă a tehnologiei și a nevoilor ecosistemului. 

Am încercat să conducem Observatorul pe această linie – căutând să fim atât un „turn de veghe”, analizând dezvoltarea blockchain-ului în Europa și la nivel global, cât și un „far”, oferind îndrumare factorilor de decizie politică pe baza expertizei colective și a perspectivelor ecosistem.

Cum a funcționat Observatorul

Această misiune s-a reflectat în munca noastră, care s-a concentrat puternic pe analize și pe gândirea conducerii în ceea ce privește cazurile de utilizare blockchain. În concluzie, am ținut 18 ateliere de lucru pe teme legate de blockchain, am comandat și publicat nouă articole academice despre subiecte tehnice blockchain de la partenerii noștri academici și am cercetat și am scris 13 rapoarte tematice – cărți albe originale despre subiecte blockchain menite să educăm și să oferim recomandări politice. De asemenea, am construit Site-ul Observatorului, inclusiv un hartă blockchain crowdsourced care conține acum o listă cu peste 700 de inițiative blockchain în Europa și la nivel global și un Comunitate online.

Harta Global Blockchain InitiativeHarta Global Blockchain Initiative

Pentru a face această activitate, Observatorul s-a bazat pe o gamă largă de părți interesate. Au existat partenerii academici menționați mai sus, care includeau Universitatea din Southampton, Institutul de cunoștințe media de la Open University, University College London și Universitatea Lucerne de Științe Aplicate. De asemenea, am format două grupuri de lucru de 30 de persoane, formate din lideri de gândire europeni în domeniul blockchain-ului, și ne-am bazat foarte mult pe contribuțiile participanților la atelier – experții, antreprenorii și academicienii care au vorbit sau au participat la panouri, precum și numeroșii participanți la audiență care s-au angajat în dezbateri și conversații în timpul sesiunilor noastre de lucru. 

Teme cheie: active digitale, lanț de aprovizionare și identitate digitală

Accentul nostru principal s-a concentrat asupra cazurilor de utilizare, de la teme transversale precum identitatea, cadrele legale și de reglementare sau guvernanța, la altele mai specifice sectorului precum lanțul de aprovizionare, asistența medicală sau serviciile financiare. Deși acest lucru a făcut o selecție destul de largă de subiecte, analizând în urmă astăzi, putem identifica o serie de teme cheie care rămân deosebit de relevante pentru blockchain în Europa. 

Active digitale

Activele digitale au fost o preocupare principală a Observatorului încă de la început, deoarece factorii de decizie politică și comunitatea lucrează pentru a înțelege această nouă clasă de active. S-au făcut multe progrese. În Lucrare de observator asupra activelor digitale, observăm că aproape toate jurisdicțiile au publicat acum o opinie pe această temă. Și, deși nu există încă o clasificare standard, pare să se formeze un consens aproximativ asupra multor aspecte. 

Am văzut un interes și o creștere imense în zona stablecoinelor și – catalizat într-o mare măsură de proiectul propus de Facebook Libra – o cantitate remarcabilă de mișcare rapidă în zona monedelor digitale ale băncii centrale (CBDC). Credem că CBDC-urile pot fi, în special, una dintre cele mai vibrante zone ale blockchain-ului pe termen lung.

pictogramă consensys plexus rotundă Cartea albă: Băncile centrale și viitorul descărcării banilor digitali

Lanțul de aprovizionare și finanțarea comerțului

Tehnologia blockchain este bine adaptată pentru a urmări și urmări cazurile de utilizare, astfel încât nu este de mirare că atât lanțul de aprovizionare, cât și finanțarea comercială s-au dovedit a fi un teren fertil. Acesta a fost un subiect pentru unul dintre ziarele noastre mai populare. Având proiecte majore și consorții în domenii precum alimentele, produsele farmaceutice, energia, bunurile de lux și finanțarea comerțului cu mărfuri, deja oferă servicii și creează valoare – și, în unele cazuri, introducerea unor noi modele de afaceri inovatoare – ne așteptăm la o mare activitate și inovație în această sferă de asemenea. 

Identitate digitală

Dintre toate temele transversale din blockchain, identitatea poate fi cea mai importantă. Identitatea nu numai că joacă un rol esențial în majoritatea cazurilor de utilizare a blockchain-ului, așa cum am subliniat în documentele noastre lucrare publicată în mai 2019, astăzi identitatea digitală este aproape ruptă. Blockchain-ul poate fi un instrument care să ajute la remedierea acestuia. 

Vestea bună este că conștientizarea conceptelor de identitate descentralizate în general și a identității de suveranitate (SSI) este în creștere. Acest lucru este adevărat în comunitate, unde am înregistrat progrese semnificative în ceea ce privește standardele de identitate descentralizate, precum și în cercurile politice. Faptul că CE a făcut din SSI o parte esențială a EBSI, infrastructura europeană a serviciilor blockchain și s-a angajat în alt mod să susțină principiile SSI este, în opinia noastră, o dezvoltare semnificativă. 

Starea Blockchain-ului în Europa de azi

Pe lângă explorarea temelor blockchain și a cazurilor de utilizare, am studiat și starea ecosistemului blockchain european. Acesta a fost un subiect principal în Atelier de concluzii, unde am încercat să oferim o retrospectivă a muncii noastre. Printre cele mai importante momente:

Politica Blockchain în Europa se dezvoltă

Politica blockchain în Europa a avansat semnificativ de la începerea Observatorului. Aceasta include formarea Infrastructură europeană de servicii Blockchain (EBSI), o inițiativă de construire a unei infrastructuri blockchain pentru servicii guvernamentale transfrontaliere și Asociația internațională a aplicațiilor blockchain de încredere (INATBA), un parteneriat public / privat conceput pentru a aduce statele membre ale Europei împreună cu sectorul privat, precum și alte părți interesate, cum ar fi mediul academic, pentru a promova ecosistemul blockchain din Europa. 

De asemenea, Uniunea Europeană a promovat și a permis blockchain-ul ca parte a cadrului legal al pieței unice digitale și se uită la Legea serviciilor digitale pentru a vedea dacă se poate face ceva pentru a sprijini recunoașterea reciprocă a contractelor inteligente. Din punct de vedere politic, Comisia Europeană este pe punctul de a publica prima sa strategie dedicată blockchain-ului, prezentându-și viziunea asupra modului de a duce blockchain-ul mai departe în următorul buget și, de asemenea, abordează tehnologiile de descentralizare ca parte a UE în ansamblu. Strategia de date. 

Ecosistemul s-a maturizat

Când am început la începutul anului 2018, nu existau niciun proiect sau platformă de blockchain de întreprindere mare în producție. Hyperledger s-a lansat recent în cadrul Fundației Linux, iar EEA a adunat peste 150 de organizații membre ale întreprinderii pentru a cartografia și dezvolta ecosistemul Ethereum. Astăzi sunt sute, fie în direct, fie pe cale să intre în producție. Într-o analiză, am constatat o creștere semnificativă a numărului de companii care se alătură consorțiilor blockchain din Europa, pe care le-am interpretat ca un semn al implementărilor mature, axate pe întreprindere.. 

Când vine vorba de porniri, claritatea în propunerile de valoare și experiența utilizatorilor furnizorilor de portofele, operatorii financiari descentralizați și alte instrumente construite pe baza protocoalelor populare s-au îmbunătățit cu un ordin de mărime. De asemenea, credem că este corect să spunem că narațiunea politică și de reglementare cu privire la rolul tehnologiei blockchain în societatea noastră s-a schimbat dramatic, de la unul de scepticism la unul de acceptare, entuziasm și angajament din partea suveranităților cu privire la potențialul inovației blockchain.

Ne lipsește în continuare cadrul complet coerent

În ciuda tuturor acestor progrese, există încă o cale de parcurs înainte de a realiza un cadru general coerent pentru modul în care tehnologia blockchain va fi utilizată în Europa. Unii sperau ca în doi ani comunitatea și guvernul să se reunească și să găsească o soluție generală la cele mai dificile probleme intelectuale ridicate de tehnologia blockchain – inclusiv poziția juridică a structurilor de guvernare descentralizate, validitatea juridică a contractelor inteligente sau dezvoltarea standardelor interoperabile.. 

Deși au existat cadre, interpretări și propuneri interesante, multe despre care am discutat în timpul activității Observatorului, există încă o mare muncă de făcut pentru a conecta în cele din urmă infrastructura veche cu noile sisteme descentralizate. Acest lucru este egal pentru curs când vine vorba de inovație.

Trebuie să vă concentrați asupra imaginii generale

Lăsând deoparte specificul tehnologiei blockchain, factorii cheie de succes pentru apariția campionilor mondiali ai inovației sunt binecunoscuți. Acestea includ accesul la o piață unică mare, omogenă; scheme de co-investiții între agențiile guvernamentale și investitorii privați pentru a atenua riscurile investiționale și a permite extinderea produselor comerciale; stimulente pentru angajare și eliminarea ineficiențelor disproporționate ale pieței, cum ar fi reglementările care creează oligopole naturale sau lipsa accesului la sistemul financiar. Așteptăm cu nerăbdare dezvoltarea cercurilor virtuoase între guverne și companii de tehnologie.

Privind înainte: Ecosistemul va continua să se maturizeze

Unde se îndreaptă acest ecosistem? Pe termen scurt, ecosistemul ar trebui să continue să se consolideze și să se maturizeze. Ne așteptăm ca, printre altele, să se formeze și să intre în direct, mai multe consorții mai mari. Suntem deosebit de entuziasmați de adoptarea de către guvernul european a blockchain-ului, de exemplu prin intermediul EBSI, deoarece credem că ambele vor ajuta factorii de decizie să înțeleagă mai bine tehnologia, dar vor cataliza și adoptarea mai largă, deoarece cetățenii utilizează aceste servicii guvernamentale sprijinite de blockchain. În mod similar, ne așteptăm și la o mai mare claritate și armonizare în ceea ce privește cadrul legal și de reglementare. Și acest lucru va fi de mare ajutor pentru comunitatea blockchain și industria din Europa.

Pentru cei care doresc să țină pasul cu blockchain-ul din Europa, există o veste bună: Observatorul va continua cel puțin încă 30 de luni sub egida unui nou consorțiu. Pentru noi, reînnoirea Observatorului de către CE a fost o mare validare a activității sale. Mai mult decât atât, reflectă importanța continuă a acestei tehnologii în contextul european și rolul important pe care UE și statele membre îl joacă pentru a-și atinge potențialul.

Începeți călătoria dvs. Blockchain astăzi

Consultați experții noștri pentru a afla cum blockchain-ul vă poate transforma organizația. Contactați-ne Managementul activelor Piețe de capital CBDC Plăți Buletin informativ Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele. Adresa de e-mail Conținut exclusivGhid complet pentru rețelele de afaceri BlockchainGhid

Ghid complet pentru rețelele de afaceri Blockchain

Introducere în tokenizareWebinar

Introducere în tokenizare

Viitorul activelor digitale și al DeFi-ului financiarWebinar

Viitorul finanțelor: active digitale și DeFi

Ce este Enterprise EthereumWebinar

Ce este Enterprise Ethereum?

Băncile centrale și viitorul banilorHartie alba

Băncile centrale și viitorul banilor

Blockchain Komgo pentru finanțarea comerțului cu mărfuriStudiu de caz

Komgo: Blockchain pentru finanțarea comerțului cu mărfuri

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me