Accelerarea inovației blockchain în Europa

Provocarea

Uniunea Europeană a recunoscut de mult potențialul blockchain-ului pentru a stimula inovația digitală în beneficiul afacerilor și societății europene atât în ​​sectorul public, cât și în cel privat. Europa a fost, de asemenea, extrem de activă în ceea ce privește explorarea blockchain, din Rezoluția Blockchain a Parlamentului European la Parteneriatul European Blockchain (EBP), către nou-anunțatul Asociația internațională a aplicațiilor blockchain de încredere (INATBA). Ca să nu mai vorbim de finanțarea semnificativă pusă la dispoziție proiectelor blockchain prin intermediul Orizont 2020 program.

Liderii guvernelor europene realizează că o politică robustă trebuie să se bazeze pe informații și informații solide. Având în vedere natura naștentă și rapidă a blockchain-ului, cum ar putea factorii de decizie europeni să obțină o perspectivă asupra stării și dezvoltării soluțiilor bazate pe blockchain în Europa? Cum ar putea să se asigure că aud preocupările și să rămână sincronizate cu comunitatea europeană blockchain?

Răspunsul: Observatorul Uniunii Europene Blockchain & forum, un proiect de doi ani lansat de Comisia Europeană cu sprijin din partea Parlamentul European. Observatorul UE Blockchain & Forumul a fost conceput pentru a oferi analize, discuții, educație și recomandări semnificative pentru a încuraja inovația blockchain în ecosistemul european.

 

Contribuția ConsenSys

Luarea unor decizii politice semnificative privind blockchain-ul în Europa

Comisia Europeană a selectat ConsenSys și partenerii săi academici dintr-un grup de 18 candidați ca partener principal al Observatorului UE Blockchain & Forum. În calitate de contractant principal, ConsenSys a fost rugat să înființeze platforma Observator și să ofere un forum pentru a se asigura că toate părțile interesate din comunitatea europeană blockchain își pot contribui expertiza și cunoștințele la discuții și la recomandările ulterioare. Observatorul & Forumul este agnostic în domeniul tehnologiei și salută opiniile practicanților din tehnologiile de contabilitate distribuite atât publice, cât și private.

Obiectivele Observatorului & Forumul este după cum urmează:

 • Să lucreze continuu pentru a identifica și monitoriza tendințele și inițiativele blockchain din Europa și din restul lumii
 • Să adune informații și expertiză din cele mai bune resurse europene și globale și să efectueze cercetări originale pentru a produce surse cuprinzătoare, accesibile publicului, de cunoștințe blockchain
 • Pentru a crea un forum atractiv și transparent în care toate părțile interesate din blockchain din Europa să poată împărtăși experiență, dezbate probleme și să reflecte asupra viitorului acestei noi tehnologii
 • Să facă recomandări cu privire la rolul statelor membre europene care încearcă să accelereze adoptarea și inovarea blockchain-ului

Pentru a atinge aceste obiective, ConsenSys colaborează îndeaproape cu Direcția Generală a Rețelelor de Comunicații, Conținut și Tehnologie a Comisiei Europene (DG CONNECT), precum și cu instituții academice proeminente precum Universitatea din Southampton, Knowledge Media Institute de la Open University, Universitatea din Lucerna de Științe Aplicate și University College London.

În timp ce ConsenSys și partenerii academici formează un nucleu esențial, Observatorul UE Blockchain & Forumul a fost conceput ca un efort paneuropean, căutând în mod activ contribuții de la o mare varietate de părți interesate care contribuie la forum în diferite moduri:

 • Grupurile de lucru ale Forumului, formate din 60 de lideri europeni de gândire în domeniul blockchain, sunt responsabili de cercetarea inițiativelor existente și de identificarea necesității potențiale de acțiune a UE.
 • Forumul solicită contribuții de la peste 1.000 de factori de decizie politică, antreprenori, cercetători și profesioniști din UE și din afara UE, care contribuie ad-hoc.
 • Forumul salută, de asemenea, opiniile și opiniile publicului prin intermediul #EUBlockchainCommunity platformă online.

Contribuția acestor părți interesate este pusă la dispoziție prin intermediul Observatorului & Diversele activități ale Forumului orientate către public. Acestea includ:

 • Cartografiere: Observatorul & Forum a inițiat o cartografiere cuprinzătoare și dinamică a sutelor de inițiative blockchain, evenimente și resurse în Europa și în întreaga lume.
 • Analiză și raportare: Observatorul & Forumul se angajează în analize și raportări cu privire la o gamă largă de teme blockchain importante, conduse de prioritățile Comisiei Europene și pe baza contribuțiilor grupurilor sale de lucru și ale altor părți interesate.
 • Educație și schimb de cunoștințe: Observatorul & Forum oferă mai multe resurse educaționale, inclusiv cursuri publice prin seminarii web și canale similare. Aceste resurse sunt disponibile pe site-ul său web. Raportează continuu despre progresele sale și împărtășește știri și puncte de vedere prin buletinul său informativ, rețelele sociale și alte canale de comunicare.
 • Evenimente și discuții interactive: Observatorul & Forumul organizează o serie de ateliere tematice, precum și alte evenimente menite să faciliteze o dezbatere sănătoasă și schimbul de idei.

„Văd blockchain-ul ca un schimbător de jocuri și vreau ca Europa să fie în fruntea dezvoltării sale. Trebuie să stabilim un mediu propice adecvat … Observatorul și forumul UE Blockchain reprezintă un pas important în această direcție. ”

– Mariya Gabriel, comisar pentru economia și societatea digitală

Rezultate obținute din mai 2019

Ateliere

 • Împreună cu Comisia Europeană, partenerii săi academici și grupurile sale de lucru, Forumul a organizat până în prezent și a organizat nouă ateliere pe următoarele teme cheie blockchain:
 • Forumul și partenerii săi vor desfășura 18 ateliere în total pe parcursul vieții Observatorului.
 • Analiză și raportare

  • Împreună cu grupurile de lucru ale Forumului, precum și cu alți experți selectați, Forumul a cercetat, scris și publicat până în prezent cinci rapoarte tematice:
 • Forumul lucrează activ la rapoarte tematice suplimentare pe teme de recunoaștere juridică, lanțul de aprovizionare și convergență și va publica 13 rapoarte de-a lungul vieții Observatorului.
 • Forumul a publicat, de asemenea, o serie de lucrări de cercetare special comandate împreună cu partenerii săi academici, precum și alte resurse, inclusiv videoclipuri educaționale, despre acest Cunoştinţe pagină.
 • Activele comunității

  Observatorul UE Blockchain & Forumul va continua să examineze problemele relevante cu care se confruntă blockchain-ul în Europa. Foaia de parcurs a Observatorului în viitor include scufundări profunde în blockchain și:

  • Active digitale
  • Sănătate
  • Servicii financiare
  • Cyber ​​Security – Confidențialitate
  • Educaţie
  • Impact social
  • Energie & Mediu inconjurator

  Pentru mai multe informații și știri actualizate despre Observatorul UE Blockchain & Forum, verificați https://www.eublockchainforum.eu/

  Soluții ConsenSys

  Înscrieți-vă pentru o consultare blockchain de întreprindere

  ConsenSys Solutions aduce blockchain în afaceri. Ajutăm întreprinderile, guvernele, organizațiile non-profit și startup-urile din întreaga lume să construiască, să testeze și să implementeze soluții blockchain publice și private.

  Conectați-vă cu un expert în blockchainÎnscrieți-vă pentru o consultare blockchain de întreprindere

  Parteneri de cercetare

  logo-ul institutului media de cunoaștereUniversitatea din LucernaLogo-ul University College LondonLogo Uni southamptom albastru

  Aflați mai multe despre Observatorul UE Blockchain & forum

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me