bună tuturor,

Astăzi, voi trece printr-o scurtă analiză a blockchain-urilor întreprinderilor și a modului în care acestea se îmbunătățesc și schimbă comerțul internațional.

Blockchain în finanțarea comerțului

Provocările actuale includ următoarele:

 • O singură expediere necesită o mulțime de documente, inclusiv semnarea de la 30 de organizații
 • Containerele se pot bloca la port din cauza aprobării târzii.
 • Este nevoie de mai mult de o lună pentru ca o expediere să fie aprobată și trimisă.
 • Creșterea PIB-ului la nivel mondial poate crește cu 5% pentru utilizarea blockchain-ului pentru finanțarea comerțului. Volumul comerțului poate crește, de asemenea, cu 15%

Link-uri de descărcat: Blockchain în finanțarea comerțului pdf | Blockchain în Trade Finance Powerpoint Presentation

Aș dori să încep cu câteva diapozitive de bază despre blockchain pentru a mă asigura că suntem cu toții aliniați cu blockchain-ul de afaceri.

Să începem.

2) Cum funcționează un blockchain: o vizualizare pas cu pas

Înainte de a ne adânci, să înțelegem cum funcționează un blockchain.

Un blockchain este o rețea descentralizată peer-to-peer. Permite utilizatorilor să interacționeze între ei și să trimită cereri de tranzacții.

Să clarificăm conceptele de bază ale rețelelor blockchain, dintr-un punct de vedere non-tehnic.

Avem un registru (ca o foaie de calcul Excel), dar acest registru este distribuit înseamnă că este reprodus pe o mulțime de noduri (membrii rețelei).

Să presupunem că un utilizator dorește să adauge o nouă tranzacție la blockchain (registrul), atunci tranzacția va fi trimisă prin rețea. Doar după ce participanții la rețea aprobă tranzacția este validă, tranzacția va fi aprobată și adăugată la rețea.

Din nou, după cum puteți vedea, membrii rețelei trebuie să ajungă la consens și să valideze tranzacția, aceasta înseamnă că nu avem „nicio autoritate unică” pentru a controla rețeaua..

Vizualizarea pas cu pas este următoarea:

 • În primul rând, un utilizator trimite o cerere de tranzacție către rețea.
 • Se creează un bloc. Blockchain-ul reprezintă tranzacția. De asemenea, un bloc poate conține sute de tranzacții simultan.
 • Acum, blocul este trimis către toate nodurile de rețea. Transmisia asigură că toată lumea are șanse egale să valideze blocul.
 • Blocul este apoi validat de noduri, care la rândul său, validează și tranzacția.
 • Blocul este adăugat la lanț odată ce este validat.
 • Aceasta înseamnă, de asemenea, că tranzacția este executată cu succes și verificată de noduri.

Vizualizarea pas cu pas de mai sus arată cum funcționează blockchain-ul. Cu toate acestea, nu toate blockchain-urile funcționează în mod similar. Avem diferite tipuri de blockchain, inclusiv hibrid, privat și așa mai departe, care au o abordare diferită.

3) Rețea publică vs privată blockchain

Există diferite tipuri de blockchain care funcționează diferit. Două tipuri majore de rețea blockchain sunt publice și private. Blockchain-ul public este utilizat de bitcoin și, prin urmare, este popular.

Bitcoin este prima criptomonedă care a folosit un blockchain public. De asemenea, nu are permisiunea, ceea ce înseamnă că este o rețea deschisă în care orice dispozitiv sau coleg poate folosi rețeaua în mod liber, fără nicio limitare sau necesitatea de a lua permisiunea. De aceea, arată și caracteristici precum transparența. Alte exemple cheie de blockchain public includ EOS.

Cu timpul, am văzut, de asemenea, o îmbunătățire a blockchain-ului, pe măsură ce asistăm la a doua generație de blockchain, inclusiv Ethereum. A introdus concepte importante, cum ar fi dApp-urile și contractele inteligente.

Rețeaua blockchain privată ajută întreprinderea sau organizația închisă să profite de blockchain. Acestea creează rețele permise în care fiecare utilizator are nevoie de permisiunea de a se alătura sau de a accesa rețeaua. Se face pentru a asigura confidențialitatea datelor și pentru a îmbunătăți performanța rețelei. Hyperledger este o rețea populară blockchain privată.

Deci, cum influențează tipurile de blockchain „blockchain în finanțarea comerțului”. Să o explorăm parcurgând blockchain-urile de întreprindere și platformele din următorul nostru diapozitiv.

4) Blockchains și platforme Enterprise (cu exemple)

Există puține platforme și blockchain de întreprindere populare. Aceste platforme blockchain au evoluat din simpla idee a blockchainului public. Fiecare dintre ele oferă o perspectivă valorică unică și, prin urmare, rezolvă probleme specifice.

Ecosistemul Enterprise Blockchains evoluează rapid. Există puțini furnizori care oferă blockchain ca serviciu, de asemenea, avem diferite platforme blockchain de întreprindere, cum ar fi Corda, Hyperledger & Ethereum.

De asemenea, a dat naștere Blockchain-as-a-Service (BaaS). BaaS este crucial pentru industrie, deoarece permite jucătorilor mici să folosească blockchain fără a cumpăra blockchain de la zero.

Furnizorii populari care furnizează BaaS includ următoarele:

 • IBM
 • Oracol
 • AWS
 • Microsoft
 • Alibaba

Acum trebuie să înțelegeți că acești furnizori SUNT ACTIVI și investesc eforturi atât în ​​dezvoltarea tehnologiei, vânzări și marketing. În 2019-2020, vom vedea milioane de dolari cheltuiți de acești furnizori.

Oracle, care tocmai a anunțat că există peste 100 de proiecte în producție pe blockchain-ul lor ca platformă de servicii.

Platformele de întreprindere care fac funcțional BaaS includ următoarele:

 • Țesătură
 • Corda
 • SEE
 • Cvorum
 • Clipoci

Viitorul pare luminos! Blockchain-ul întreprinderii va continua să crească și din ce în ce mai multe companii îl vor folosi. Mai mult, vor exista mai multe rețele dedicate care vor folosi tehnologia descentralizată.

Pentru a înțelege mai bine aceste platforme și furnizori, să analizăm blockchain-urile federate.

5) Blockchain federat

Practic, există 3 tipuri de rețele: Publică, Privată, Federată.

Într-un blockchain public, oricine are voie să se alăture și să participe la rețea. Toată lumea are voie să vadă registrul și să participe în consens.

Doar o singură organizație are autoritatea în blockchain privat. Asta înseamnă că autoritatea controlează cine se poate alătura și accesa rețeaua.

Ne putem gândi la aceasta ca la o rețea „centralizată-descentralizată”.

Când vine vorba de blockchain federat, veți avea acces la un mediu privat descentralizat.

Blockchain-ul federat se află în centrul blockchain-ului privat. Este utilizat de servicii financiare, daune de asigurare, agresiune multipartidă, gestionarea lanțului de aprovizionare și multe altele!

Ideea din spatele blockchain-ului federat este de a avea o abordare centralizată. Cu toate acestea, pentru a menține un nivel de echilibru, mai multe autorități guvernează platforma.

În ultimii 3 ani, s-au investit eforturi masive în stabilirea rețelelor federate, mai mult de zeci proiectează că majoritatea utilizează R3 Corda sau Hyperledger.

Acest lucru este ideal pentru industriile care trebuie să utilizeze blockchain-ul fără a deveni public. Aceste noduri de autorizare sunt preselectate între toate organizațiile conectate împreună cu ajutorul rețelei. Acest grup selectat de noduri este responsabil pentru validarea unui bloc. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că nodurile selectate au acces la zone și informații restricționate.

6) Ecosistemul finanțării comerțului

Să începem cu elementele de bază. Finanțarea comerțului este procesul prin care instituțiile financiare oferă credite pentru a garanta schimbul de bunuri, este o industrie veche de secole care nu a văzut prea multe schimbări odată cu creșterea fluxurilor comerciale globale. Finanțarea comerțului este produsele și instrumentele financiare utilizate de companii pentru a facilita comerțul și comerțul internațional.

Ecosistemul actual nu este atât de ideal. De exemplu, în prezent, aplicațiile de la terți sunt utilizate pentru a face tranzacții. De asemenea, poate lua o mulțime de documentație (până la 36 de documente) cu copii multiple și implicarea părților. Per total, timpul necesar pentru a face sarcini simple poate dura săptămâni.

Acum, că avem o idee clară a finanțării comerțului, să aruncăm o privire asupra actorilor din ecosistemul finanțării comerțului. Aflând despre ele, veți înțelege rolul fiecăruia care constituie ecosistemul finanțării comerțului.

 • Importatori
 • Exportatori
 • Bănci
 • Asigurătorii
 • Organizația de finanțare a comerțului
 • Companii de credit la export

7) Probleme actuale privind finanțarea comerțului

Există mai multe probleme în cadrul finanțării comerciale actuale. Aceste probleme trebuie abordate dacă dorim să profităm la maximum de sectorul finanțelor comerciale.

Există multe probleme cu sectorul financiar și putem să-l evaluăm din datele de mai jos.

Potrivit cercetărilor publicate de Maersk, o expediere din Kenya în Olanda a fost trimisă pentru a înțelege procesul fizic și documentele necesare pentru o expediere. Conținea trandafiri și avocado și se face în 2014. Au găsit următoarele probleme:

 • Fiecare bun de-a lungul lanțului de aprovizionare trebuie verificat din când în când pentru calitate.
 • Fiecare bun trebuie să se conecteze cu mai mulți actori și oameni în timpul călătoriei în lanțul de aprovizionare.
 • Poate dura de la 34 de zile pentru ca un bun să ajungă de la fermă la comerciant. De asemenea, poate dura până la 10 zile pentru ca documentele să fie gata.

Vestea bună este că blockchain-ul vă poate ajuta să faceți exact acest lucru. Înainte de a putea folosi blockchain, trebuie să enumerăm problemele actuale.

Experiență redusă a clienților

Una dintre problemele principale este experiență redusă a clienților. Nu există multă experiență atunci când vine vorba de gestionarea naturii complexe a sistemului. Acest lucru duce la improprii urmărirea petrecerilor și, de asemenea, face mai ușor să comită fraude, inclusiv livrări false.

Presiunea costurilor

Procesul general de la bănci la clienți este costisitor, mai ales atunci când vine vorba de crearea acreditivului. De asemenea, disputele nu sunt tratate corect și necesită mult timp pentru a le rezolva.

Povara de reglementare

Când vine vorba de reglementare, acestea sunt supuse unei sarcini semnificative, având în vedere că trebuie să gestioneze totul, inclusiv prevenirea fraudei, Protocoale KYC / AML, riscuri geopolitice, și așa mai departe. În plus, vânzătorului îi este greu să mențină condițiile produsului, aducând riscuri de produs.

Riscuri de produs, fabricație și transport

Ultimele trei probleme legate de finanțarea comerțului includ riscurile valutare, de transport și de fabricație. Riscurile valutare sunt introduse din cauza fluctuațiilor în străinătate schimbul de conversie valutară. Riscul de transport, pe de altă parte, vine din cauza asigurării de marfă, care adaugă costuri întregii tranzacții. În ultimul rând, dar nu în ultimul rând, riscurile de fabricație apar din cauza necesității de a adăuga regulat caracteristici unice pentru a rămâne relevante pe piață.

8) Cum poate funcționa finanțarea comercială utilizând Blockchain

Blockchain-ul poate revoluționa cu adevărat finanțarea comercială. Se poate asigura că nu există înregistrări duplicate. De asemenea, elimină șansele de manipulare sau fraudă. De asemenea, îmbunătățește vizibilitatea și asigură un nivel de încredere menținut tot timpul.

Deci, cum se face că finanțarea comercială utilizează în mod corespunzător blockchain-ul?

O poate face în mai multe moduri. Să le enumerăm mai jos.

 • Cumpărătorii și vânzătorii pot găsi parteneri comerciali de încredere folosind blockchain.
 • Apoi, ambele părți sunt de acord între ele asupra condițiilor și inițiază contracte inteligente. Odată creat contractul inteligent, comanda este apoi inițiată
 • În următorul site, banca cumpărător intră în locul în care va deconta automat suma la îndeplinirea condițiilor menționate în contractul inteligent.
 • Pentru a asigura un proces de decontare mai rapid, vânzătorul poate solicita finanțarea de la banca sa.
 • Acum, vânzătorul livrează marfa. Ambele părți urmăresc, de asemenea, pachetul.
 • Cumpărătorul confirmă tranzacția, ceea ce înseamnă că condiția este îndeplinită pe contractul inteligent.
 • În cele din urmă, vânzătorul primește plata.

Procesul este simplu și, după cum puteți vedea, majoritatea lucrurilor sunt automatizate pentru a menține transparența și încrederea.

9) Blockchain Avantajele pentru finanțarea comerțului

Sectorul financiar beneficiază de avantajele blockchain-ului.

Un exemplu include Barclays și Fintech Startup Wave au lucrat împreună la primul lor acord de finanțare comercială cu blockchain-deal. Registrul permis a asigurat exportul corespunzător de aproape 100.000 de dolari de unt și brânză.

Desigur, există alte avantaje ale blockchain-ului de finanțare comercială. Beneficiile includ următoarele:

Revizuire și previzualizare în timp real

Documentele de pe platforma de finanțare a comerțului cu blockchain pot fi revizuite oricând pentru autenticitate! Economisește timp pentru toate părțile implicate. Toate acestea înseamnă, de asemenea, că nu se întâmplă activități frauduloase.

Transparenţă

Blockchain pentru finanțarea comerțului oferă, de asemenea, transparență. Este un factor important care este util pentru toți actorii. Acest lucru devine, de asemenea, esențial, având în vedere că facturile trebuie generate și trimise imediat. De asemenea, faptul că facturile pot fi vândute unei terțe părți. În general, transparența poate duce la o mai bună plată și se poate asigura că totul se poate face într-o perioadă mică de timp.

Fără intermediari

Nu există intermediari care îmbunătățesc sistemul general scăzând fraudulos. Acest lucru îmbunătățește băncile pot face finanțare comercială fără riscuri sau probleme.

Fără cheltuieli duble

Cheltuielile duble pot fi prevenite cu blockchain-ul în finanțarea comerțului.

Executarea contractului inteligent

Contractele inteligente pot ajuta la automatizarea și asigurarea faptului că nu există timp pierdut în documentație. Contractele inteligente trebuie finalizate înainte de a putea fi executate în rețea. Pentru a face acest lucru, ambii parteneri trebuie să se întâlnească și să finalizeze detaliile înainte de elaborarea acordului de contract inteligent.

De asemenea, contractul inteligent este executat numai atunci când sunt îndeplinite o anumită condiție sau reguli predefinite.

Dovada proprietății

Blockchain le permite cumpărătorilor și vânzătorilor să aibă dovezi de proprietate, care asigură transparență în localizarea locației expedierii.

Reguli

Regulamentele pot fi gestionate dintr-un singur loc. Include soluții KYC / AML. De asemenea, îmbunătățește comerțul internațional, deoarece diferența de reglementări între țări poate fi gestionată.

10) Blockchain în cazuri de utilizare a finanțelor comerciale: comerț internațional – Scrisoare de credit (LC)

Există o mulțime de cazuri de utilizare a finanțării comerțului blockchain. Un caz de utilizare popular este Comerțul internațional – Scrisoarea de credit (LC).

Este o scrisoare care servește drept garanție de plată de la o bancă la alta. Acoperă toate meseriile internaționale afectate de diferite legi, distanță și încredere personală.

O implementare reală a LC este Voltron. Este alimentat de r3. Puține bănci folosesc Voltron, care include NatWest, BBVA, HSBC, Scotiabank, CTBC Bank și multe altele! În total, 12 bănci lucrează sub Voltron pentru a face LC mai funcțional și mai accesibil.

11) Blockchain în cazul de utilizare a finanțelor comerciale – Comerț maritim – Declarație de laid (BoL)

Bill of Laiding (BoL) este încă un alt caz de utilizare interesant pentru finanțarea comerțului cu blockchain. Permite tuturor membrilor din lanțul de aprovizionare să facă schimb de documente fără nici o formă de riscuri și dispute.

Costul hârtiei comerciale ajunge la 420 miliarde de dolari. Uneori, poate costa și 5-10% din întreaga tranzacție. BoL îmbunătățește, de asemenea, fluxul de documente comerciale.

Importatorii, exportatorii, companiile de transport maritim, porturile, agenții vamali și băncile pot profita de BoL.

Unul dintre exemple include Tradelense de Maersk și IBM. Insurwave, un startup israelian, de asemenea, lucrează pentru a utiliza BoL în platforma lor.

12) Consorții de top în domeniul finanțării comerțului

Există puține consorții de conducere pentru finanțarea comerțului. Aceste consorții lucrează la un anumit scop. Să parcurgem câteva dintre ele mai jos.

Noi.Trade

We.Trade este alimentat de IBM. Membrii cheie includ HSBC, UniCredit, Natixis și alții. Un total de 8 bănci lucrează împreună. IBM oferă în prezent asistență blockchain pentru finanțare comercială. De asemenea, beneficiază de ajutor de la Hyperledger Fabric.

Komgo

Komgo alimentat de Ethereum și Kaledio. Membrii cheie includ SGS, Citi, MUFG și alții. Obiectivul lor cheie este de a oferi securitate și eficiență. Ei rezolvă probleme de schimb de date prin intermediul platformei lor blockchain descentralizate.

Voltron

Voltron alimentat de r3 Corda. Membrii cheie includ HSBC, CTBC Bank, NatWest și alții

Marco Polo

Marco Polo propulsat de r3 Corda și Tradeix. Membrii cheie includ OP Lab, SMFG, Standard Chartered. Scopul lor principal este de a oferi servicii bancare mai bune. De asemenea, intenționează să ofere soluții comerciale mai bune și clienților.

Batavia

Batavia alimentat de IBM. Membrii cheie includ CaixaBank, UBS și alții.

HKTP

Membrii cheie HKTP includ DBS, HSBC, ANZ și alții. Este o platformă blockchain de finanțare a comerțului din Hong Kong. Autoritatea monetară din Hong Kong a colaborat cu băncile pentru platformă. Scopul lor este să se asigure că totul este digitalizat.

Există, de asemenea, blockchain-uri de întreprindere populare care vizează finanțarea comerțului.

 • R3 Corda
 • Clipoci
 • Ethereum
 • Cvorum
 • Hyperledger

13) R3 Corda

R3 Corda este unul dintre blockchain-urile de întreprindere pentru finanțarea comerțului. Este de tip enterprise și optimizat pentru mediul IT.

R3 Corda funcționează bine cu Oracle DB și SQL. Paravanul de protecție al aplicației poate fi configurat și în R3 Corda, oferindu-i securitatea necesară. De asemenea, este compatibil cu aplicația de finanțare a comerțului.

Viziunea pe termen lung a lui Corda este să devină liderul logic global partajat. Aceasta înseamnă că toată lumea poate participa, inclusiv companii, persoane fizice și mașini pot interacționa și tranzacționa fără probleme. De asemenea, vor să reducă costurile și să controleze calitatea. Pentru a face acest lucru, vor lansa o nouă versiune a Corda. De asemenea, se vor asigura că calitatea este menținută prin dezvoltare.

Pentru a ține pasul cu celelalte servicii, vor face, de asemenea, inovație și se vor concentra pe noi servicii care vor ajuta întreprinderile. În cele din urmă, obiectivul lor pe termen lung este, de asemenea, de a scăpa de frecare și de a face mai confortabilă integrarea aplicațiilor și proceselor.

R3 Corda cazuri de utilizare din lumea reală: TMX, Payments Canada, Maersk, NatWest, CrowellMoring și Swift.

Printre furnizorii Corda BaaS se numără Amazon Web Services, Microsoft Azure și Hewlett Packard Enterprise.

14) Cvorum Blockchain

Quorum Blockchain este open-source, pregătit pentru întreprindere și personalizabil. Cvorumul este unul dintre cadrele blockchain mature care oferă performanțe și transferuri ridicate.

Este creat de JP Morgan și utilizează blockchain-ul Ethereum. Obiectivul principal al Quorum este de a oferi sectorului financiar o platformă pentru a personaliza blockchain-ul în funcție de nevoile lor. Cvorumul folosește un consens bazat pe RAFT, care oferă stocare bloc îmbunătățită și tranzacții mai rapide. De asemenea, utilizează Istanbul BFT, o metodă de consens eficientă care tolerează defecțiunile, care asigură protecția rețelei împotriva actorilor răi.

Arhitectura Quorum este formată din nodul Quorum, managerul de tranzacții Constellation și Enclave.

Cvorumul este open source, ceea ce înseamnă că are 318 de contribuții active, peste 10.000 de comisioane și licență 3.0 LGPL.

Cvorumul este un cadru blockchain care oferă puține capabilități de întreprindere.

 • Performanta ridicata
 • Gestionarea peer și a rețelei
 • Mecanism de consens pe bază de vot
 • Condus de comunitate
 • Sursa deschisa
 • Matur
 • De încredere și pregătit pentru întreprindere
 • Confidențialitate și tranzacții îmbunătățite ale contractului

Doriți să citiți mai multe despre Cvorum? Consultați Ghidul Quorum Blockchain Ultimate.

15) Companiile din lumea reală care utilizează Blockchain pentru finanțarea comerțului

Multe companii folosesc blockchain pentru finanțarea comerțului. Acestea includ următoarele.

 • RAPID: Au lansat Proof-of-Concept (PoC), cunoscut sub numele de link GPI.
 • Mizuho: Au efectuat deja prima lor tranzacție de finanțare a comerțului între Australia și Japonia. De asemenea, lucrează cu Marubeni Corp. și Sompo Japan Nipponkoa Insurance.
 • Barclays: Lucrează împreună cu Wave pentru a-și oferi abordarea privind finanțarea comerțului. Scopul lor este de a rezolva problemele comerciale globale.
 • Banca Populară Chineză: Ei lucrează la o platformă care să îmbunătățească blockchain-ul de finanțare comercială. Inițiativa lor este cunoscută sub numele de Guangdong, Hong Kong și Macao Dawan District Trade Blockchain Platform Blockchain. Acesta va ajuta la reducerea costurilor cu până la 7-8%.
 • KBank: Kasikornbank Public Company Limited încearcă blockchain-ul de finanțare comercială Letter of Guarantee cu ajutorul soluției Hyperledger de la IBM.
 • Dubai Trade și Dubai vamal: Dubai explorează modul în care pot utiliza blockchain pentru a îmbunătăți finanțarea comerțului.
 • Banca Scotia: Lucrează cu platforma blockchain a AlphaPoint.
 • SEB: SEB este capabil să gestioneze reglementările și tranzacțiile de finanțare comercială. Folosesc soluția blockchain CGI pentru finanțare comercială.

16) Noțiuni introductive: Cum să implementați blockchain?

Minunat! Acum înțelegem platformele de lider pentru blockchain în finanțarea comerțului, cazuri de utilizare și companii care utilizează blockchain pentru finanțarea comerțului, acum este timpul să învățăm cum să implementăm blockchain.

Pașii pentru a face acest lucru includ următoarele:

 • Identificați un caz de utilizare
 • Elaborați o dovadă a conceptului (PoC)
 • Testați și construiți o soluție blockchain
 • Parteneri la bord pentru a contribui la dezvoltarea și integrarea
 • Gestionați și gestionați rețeaua dvs. blockchain

Nu uitați de alte cazuri de utilizare, inclusiv de cazuri de vânzare cu amănuntul, asistență medicală și asigurări.

De asemenea, ar trebui să căutați factori care vă vor ajuta să implementați blockchain – tipul de permisiune, cazul de utilizare ideal și parteneriatele. De asemenea, trebuie să aflați despre obstacolele obișnuite, cum ar fi sistemul ineficient, interfața cu utilizatorul dificilă, scumpă și care nu crește.

Link-uri de descărcat: Blockchain în finanțarea comerțului pdf | Blockchain în Trade Finance Powerpoint Presentation

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me