Pe această pagină acoperim următoarele:

 

Care sunt beneficiile blockchain-ului în gestionarea lanțului de aprovizionare?

Tehnologia blockchain combinată cu capacitatea de a programa logica de afaceri cu utilizarea contracte inteligente permite următoarele:

  • Transparență în proveniența bunurilor de consum – de la punctul sursă până la consumul final
  • Urmărirea exactă a activelor
  • Licențierea îmbunătățită a serviciilor, produselor și software-ului

Chiar și în lumea tehnologică avansată de astăzi, lanțurile de aprovizionare ar putea îmbunătăți dramatic eficiența, urmărirea sonoră și ar putea limita comportamentele de exploatare. În industria containerelor, documentele pot fi considerate jumătate din costul transportului. Un studiu la nivel național efectuat în SUA în perioada 2010-2012 de către organizația internațională Oceana pentru apărarea oceanelor a arătat că fructele de mare sunt etichetate greșit până la 87% din timp. Mica, care este prezentă în machiaj, electronică și vopsea pentru automobile, este adesea provenit din mine ilegale de către copiii muncitori. 

Mai mult, bunurile de larg consum, în special produse electronice, farmaceutice și mărci de lux, sunt susceptibile de contrafacere și fraudă. De fapt, un raport de la PwC susține că peste 2% din producția economică globală rezultă din falsificarea veniturilor. 

Implementarea blockchain-urilor publice, private și hibride va aduce trasabilitate, transparență și responsabilitate pentru circulația mărfurilor și mărfurilor. Tehnologia poate fi aplicată logisticii pentru a face procesele de afaceri mai eficiente și pentru a reduce costurile din infrastructura lanțului de aprovizionare. 

Cum eficientizează blockchain-ul gestionării lanțului de aprovizionare?

Lanțurile de aprovizionare conțin rețele complexe de furnizori, producători, distribuitori, comercianți cu amănuntul, auditori și consumatori. Infrastructura IT partajată a unui blockchain ar simplifica fluxurile de lucru pentru toate părțile, indiferent de dimensiunea rețelei de afaceri. În plus, o infrastructură comună ar oferi auditorilor o vizibilitate mai mare asupra activităților participanților de-a lungul lanțului valoric.

Cum reduce tehnologia blockchain costurilor din infrastructura lanțului de aprovizionare?

Blockchain are potențialul de a crește eficiența de economisire a costurilor și de a spori experiența consumatorilor prin trasabilitate, transparență și tranzacționare. 

Webinar la cerere

Urmăriți seminarul nostru web gratuit despre blockchain pentru gestionarea lanțului de aprovizionare

Priveste acumUrmăriți seminarul nostru web gratuit despre blockchain pentru gestionarea lanțului de aprovizionareStudiu de caz privind finanțarea comerțului

komgo: Aducerea finanțării comerțului cu mărfuri în secolul XXI

O platformă deschisă bazată pe blockchain care aduce finanțarea comerțului cu mărfuri în secolul 21 prin optimizarea proceselor de finanțare și accelerarea operațiunilor din industrie cu tranzacții digitalizate și o sursă de documente de încredere pentru a reduce frauda.

komgo Aducerea finanțării comerțului cu mărfuri în secolul XXI

Care sunt cazurile de utilizare Blockchain în gestionarea lanțului de aprovizionare?

Tehnologia blockchain pentru întreprinderi poate transforma lanțul de aprovizionare cu aceste trei cazuri de utilizare:

  • Trasabilitate
  • Transparenţă 
  • Comercializare

Trasabilitate îmbunătățește eficiența operațională prin cartografierea și vizualizarea lanțurilor de aprovizionare ale întreprinderii. Un număr tot mai mare de consumatori solicită informații de aprovizionare cu privire la produsele pe care le cumpără. Blockchain ajută organizațiile să-și înțeleagă lanțul de aprovizionare și să atragă consumatorii cu date reale, verificabile și imuabile.

Transparenţă creează încredere prin captarea punctelor cheie de date, cum ar fi certificări și revendicări, și apoi oferă acces deschis la aceste date public. Odată înregistrat pe blockchain-ul Ethereum, autenticitatea acestuia poate fi verificată de atestatori terți. Informațiile pot fi actualizate și validate în timp real.

Comercializare este o ofertă blockchain unică care redefinește conceptul de piață convențională. Folosind blockchain, se poate „tokeniza” un activ împărțind un obiect în acțiuni care reprezintă în mod digital proprietatea. Similar cu modul în care o bursă permite tranzacționarea acțiunilor unei companii, această proprietate fracțională permite jetoanelor să reprezinte valoarea acțiunii unui acționar dintr-un anumit obiect. Aceste jetoane sunt tranzacționabile, iar utilizatorii pot transfera proprietatea fără ca activul fizic să schimbe mâna.

ConsenSys este un lider global în implementarea soluțiilor pentru lanțul de aprovizionare. Treum, o companie ConsenSys, construiește soluții agnostice de lanț de aprovizionare pentru active și industrie, inclusiv produse alimentare, produse de consum, petrol & Gaz, asistență medicală, bunuri de lux, energie, terenuri și art.

 

Cum îmbunătățește tehnologia blockchain trasabilitatea produsului?

Lanțurile de aprovizionare la nivel mondial susțin totul, de la bunurile ambalate de consum la retragerea produselor. Uneori, produsele de consum sau ingredientele brute trebuie reamintite pentru a preveni rănirea sau îmbolnăvirea. Între vânzări pierdute, costuri de înlocuire și procese; reamintește că produsele de consum au un impact negativ asupra a milioane de persoane din întreaga lume. Tehnologia blockchain poate spori trasabilitatea produselor prin reducerea contrafacerii și prin simplificarea rechemării produselor.

Cum eficientizează tehnologia blockchain reamintirea produsului?

Reamintirile devin mai puțin costisitoare și mai eficiente atunci când producătorii pot localiza rapid și ușor produsele afectate. Tehnologia blockchain permite un lanț de aprovizionare mai transparent și mai ușor de urmărit, prin urmare, facilitând rechemări mai rapide și mai eficiente. 

Cum reduce tehnologia blockchain contrafacerea??

Raportul global privind falsificarea mărcii, 2018 estimează că pierderile suferite din cauza contrafacerii online la nivel global s-au ridicat la 323 miliarde USD în anul 2017. Bunuri de consum contrafăcute reprezintă aproape 188 de miliarde de dolari a veniturilor pierdute numai pentru medicamentele eliberate pe bază de rețetă. Blockchain permite unei persoane să verifice dacă un produs a fost obținut corect și etic. 

Contrafacerea documentelor și frauda sunt, de asemenea, frecvente în rândul diplomelor, certificărilor și identificării oficiale. Înregistrările blockchain pot verifica în mod transparent certificările, documentele legale oficiale și pot coordona păstrarea înregistrărilor imuabil, ceea ce previne falsificarea sau frauda. 

 

Cum îmbunătățește tehnologia blockchain transparența lanțului de aprovizionare?

Tehnologia blockchain îmbunătățește gestionarea lanțului de aprovizionare prin urmărirea proceselor, conformitatea cu reglementările, raportarea.  

Cum îmbunătățește blockchain-ul transparența lanțului de aprovizionare și urmărirea proceselor??

Trasabilitatea lanțului de aprovizionare este unul dintre cazurile de utilizare de top pentru tehnologia blockchain. Înlocuirea proceselor tradiționale cu tehnologia de registre distribuite ar putea crește volumul comerțului cu 15% și PIB-ul SUA cu până la 5%. Blockchain oferă posibilitatea de a urmări orice produs digital sau fizic pe tot parcursul ciclului său de viață. Tehnologia contabilă distribuită are potențialul de a extinde producția și consumul durabil și etic al oricărei mărfuri la scară globală.

Aproape fiecare industrie folosește producători terți sau diverse produse de la mai mulți furnizori înainte de a crea și eticheta produsele finite finale. În unele cazuri, produsele cu etichetă albă sunt vândute înainte de a fi reambalate și reetichetate sub altă marcă. Transparența în urmărirea proceselor oferă producătorilor o vedere de pasăre în lanțul lor valoric, permițându-le să garanteze livrarea corectă a bunurilor de la terți și etichetarea produsului final. 

Blockchain poate urmări progresia activelor, înregistra informațiile și afișa înregistrările anterioare ale activelor. Contracte inteligente sunt utilizate pentru a impune procesele de urmărire a activelor pe blockchain-ul Ethereum. Oricine poate vedea proveniența și parcursul unui activ în timp real, indiferent dacă activul este fizic sau digital. 

Cum îmbunătățește tehnologia blockchain conformitatea cu reglementările și raportarea?

Raportarea de reglementare și de conformitate este o preocupare severă pentru companiile farmaceutice, având în vedere faptul că mulți pacienți se bazează pe medicamente eliberate pe bază de rețetă. Lanțul de aprovizionare trebuie să rămână eficient, evitând în același timp medicamentele sub sau suprastocate.  

Conformitatea și raportarea automată vor reduce frecarea, costurile de raportare și vor elimina erorile asociate activităților manuale. Conformitatea blockchain va spori și mai mult guvernanța corporativă, oferind informații în timp real și distribuind fără probleme datele către părțile interesate corespunzătoare. În cele din urmă, blockchain-ul ar putea îmbunătăți conformitatea și raportarea pentru dispozitive medicale, rețete, producători și alte bunuri de larg consum. 

 

Cum aduce tehnologia blockchain tradeabilitatea în lanțul de aprovizionare?

Tehnologia Blockchain permite proprietatea și licențierea eficientă. Verificarea proprietății anterioare prin proceduri de licențiere standardizate este vitală pentru numeroase industrii. În plus, blockchain-ul poate fi utilizat pentru a licența cu exactitate serviciile, produsele și software-ul prin utilizarea plăților automate prin contract inteligent. 

Blockchain oferă consens, ceea ce înseamnă că nu există nicio dispută în lanț cu privire la tranzacțiile prin design. Toate entitățile din lanț au aceeași versiune a registrului, oferindu-i potențialul unic de a urmări înregistrările de proprietate pentru imobiliare, automobile și active digitale..

Raportul Forumului EU Blockchain

Raport despre Blockchain în finanțarea comerțului și lanțul de aprovizionare

Lanțul de aprovizionare și industriile de finanțare a comerțului se confruntă cu provocări serioase. Globalizarea a făcut lanțurile de aprovizionare mult mai complexe, implicând mai mulți jucători din întreaga lume și o mare coordonare între părțile interesate care nu au neapărat încredere reciprocă. În timp ce acest lucru a determinat creșterea costurilor de funcționare, reglementarea sporită crește costul conformității cu reglementările. Multe procese sunt învechite, adesea pe hârtie, iar lanțurile de aprovizionare suferă de o lipsă de transparență din cauza faptului că datele nu sunt ușor disponibile. În această lucrare examinăm modul în care tehnologia blockchain ar putea oferi un mijloc de a aborda multe dintre aceste probleme.

Citiți raportulRaport despre Blockchain în finanțarea comerțului și lanțul de aprovizionare

Aplicații pentru lanțul de aprovizionare din lumea reală

Congresul Statelor Unite a adoptat Legea privind calitatea și securitatea medicamentelor (DQSA) pe 27 noiembrie 2013. Titlul II din DQSA, Legea privind securitatea lanțului de aprovizionare cu droguri din SUA (DSCSA), impune urmărirea la nivel de unitate și trasabilitatea produselor farmaceutice până în 2023. Zeci de alte industrii își propun să îndeplinească obiective similare pentru a îmbunătăți acuratețea și eficacitatea generală a lanțurilor lor de aprovizionare.

Treum

Treum este o platformă de încredere bazată pe blockchain axată pe trasabilitate, transparență și tranzacționabilitate, construind lanțurile de aprovizionare ale viitorului. Funcția sa de trasabilitate înregistrează fără probleme informațiile sursă end-to-end ale unui material. Capacitatea sa de transparență permite producătorilor să verifice dacă lanțul lor de aprovizionare îndeplinește obiectivele produsului. Împreună, Treum poate oferi atât companiilor, cât și consumatorilor povestea completă a produsului.

GSK și produse farmaceutice

Legea SUA privind securitatea lanțului de aprovizionare cu droguri a mandatat urmărirea la nivel de unitate și trasabilitatea produselor farmaceutice până în 2023. ConsenSys a colaborat cu compania farmaceutică, Glaxo Smith Kline (GSK) și alte câteva firme pentru a atinge standardele de reglementare prin implementarea sistemelor de lanț de aprovizionare bazate pe blockchain..

Fondul de viata salbatica al lumii

ConsenSys a făcut echipă cu WWF pentru a aduce trasabilitatea și transparența industriei de pescuit din Fiji. Rezultatul a fost o dovadă imuabilă și verificabilă a faptului că tonul cu aripioare galbene a fost prins în ape durabile, transportat în depozite frigorifice și a ajuns într-o fereastră sigură pentru a consuma mâncarea.

Luxaritate

ConsenSys Social Impact a colaborat recent cu Luxarity pentru a urmări veniturile caritabile. Luxaritatea acționează ca brațul de investiții de impact al brandului de retail de modă din Hong Kong, Lane Crawford. Luxarity a înregistrat bunuri de lux revândute pe blockchain, astfel încât donatorii au putut urmări donațiile caritabile.

GenuineWay

GenuineWay este un consorțiu format din peste 500 de furnizori și distribuitori autorizați. Consorțiul aplică coduri QR produselor alimentare și lichiorului. În cele din urmă, sunt implementate contracte inteligente pentru certificarea producătorului de produse alimentare artizanale pentru consumatorii finali.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me