Care sunt beneficiile blockchain-ului în guvern și sectorul public?

Un guvern digital bazat pe blockchain poate proteja datele, eficientiza procesele și reduce frauda, ​​risipa și abuzul, sporind în același timp încrederea și responsabilitatea. Pe un model de guvernare bazat pe blockchain, persoanele fizice, companiile și guvernele împărtășesc resurse pe un registru distribuit securizat utilizând criptografie. Această structură elimină un singur punct de eșec și protejează inerent datele sensibile ale cetățenilor și ale guvernului.

Un guvern bazat pe blockchain are potențialul de a rezolva moștenirile de durere și de a permite următoarele avantaje:

  • Stocare sigură a datelor guvernamentale, cetățenești și comerciale
  • Reducerea proceselor cu muncă intensivă 
  • Reducerea costurilor excesive asociate gestionării responsabilității
  • Potențial redus de corupție și abuz
  • Creșterea încrederii în sistemele civile guvernamentale și online

Formatul de registru distribuit poate fi valorificat pentru a susține o serie de aplicații guvernamentale și din sectorul public, inclusiv monedă digitală / plăți, înregistrarea terenurilor, gestionarea identității, trasabilitatea lanțului de aprovizionare, asistență medicală, înregistrare corporativă, impozitare, vot (alegeri și împuternicire) și gestionarea persoanelor juridice.

Aplicații blockchain din lumea reală

Cum sunt guvernele care folosesc Blockchain chiar acum?

Mai multe guverne se alătură cursei de a adopta legislația de reglementare și de a începe proiectele pilot centrate în jurul tehnologiei blockchain în fiecare zi. Guvernele pot utiliza tehnologia blockchain pentru a oferi securitate cibernetică, optimizarea proceselor și pentru a integra servicii hiperconectate, consolidând în același timp încrederea și responsabilitatea.

Aceasta este o listă a administrațiilor care au lansat sau se pregătesc să lanseze proiecte blockchain în întreaga lume.

Citeste mai multCum sunt guvernele care folosesc Blockchain chiar acumWebinar la cerere

Managementul acreditării pentru guvern și întreprindere

Securitatea și identitatea sunt probleme complexe și în continuă evoluție, atât pentru întreprinderi, cât și pentru sistemele guvernamentale. Soluțiile bazate pe blockchain oferă o utilitate excepțională în rezolvarea problemelor legate de identitate și sisteme digitale. Acest seminar web – intitulat Managementul acredităților pentru guvern și întreprindere – oferă o imagine de ansamblu la nivel înalt despre locul de gestionare a identității astăzi, modul în care am ajuns aici și modul în care putem trece la etapa următoare și dincolo, asigurându-ne în același timp că ne folosim de arhitectura și infrastructura existente..

Priveste acumManagementul acreditării pentru guvern și întreprindere

Soluții Enterprise Blockchain pentru Guvern

O soluție Enterprise Ethereum pentru guvern

Folosind pila noastră completă de instrumente de întreprindere, ConsenSys construiește sistemul de operare blockchain pentru organizațiile din sectorul public. Soluția noastră de întreprindere guvernamentală utilizează OpenLaw contracte inteligente, Treum soluție de gestionare a activelor, uPort soluție de gestionare a identității și automatizarea proceselor de la Panteon și Kaleido

Soluția noastră oferă un lanț privat de întreprinderi dezvoltat special pentru guvern. Dispune de capacitatea de a atribui diferite niveluri de acces utilizatorilor autorizați, asigurând validarea independentă a tranzacțiilor și operațiunilor care stabilesc securitate și responsabilitate deplină, respectând în același timp standardele relevante de confidențialitate.. 

Soluția noastră permite cetățenilor, rezidenților și întreprinderilor să participe și să gestioneze datele lor, creând un sistem sigur care va eficientiza interacțiunea guvern-cetățean, asigurând în același timp informații împotriva hacking-ului și fraudei..

Stiva Guvernului ConsenSys

Pe lângă arhitectura noastră sigură blockchain, ConsenSys construiește un set de elemente funcționale care să permită un set inițial de funcții guvernamentale tipice..

  • Managementul identității: Sotara va permite lucrătorilor guvernamentali și cetățenilor să își înregistreze identitatea pe blockchain, să gestioneze activele și securitatea, să trimită și să solicite acreditări, să autorizeze tranzacțiile și să gestioneze datele în siguranță.
  • Reglementare inteligentă: Sotara va permite agențiilor să proiecteze și să creeze documente și reglementări legale cu contracte inteligente bazate pe blockchain, care nu pot fi manipulate
  • Gestionarea activelor și urmărirea proceselor: Sotara va modela și va facilita procesele guvernamentale și va crește capacitatea de urmărire a activelor digitale și fizice
  • Bugetare și management financiar: Sotara va urmări și reconcilia tranzacțiile guvernamentale imediat și transparent, reducând dramatic costurile și sporind eficiența.

Interoperabilitatea platformei va permite aplicații suplimentare, deoarece mai multe funcții din sectorul public trec la soluții bazate pe blockchain.

Inițiativa Spotlight

Proiectul Brooklyn

O inițiativă la nivel de industrie condusă de Consensys pentru a promova creșterea economică bazată pe simboluri și protecția consumatorilor. Proiectul Brooklyn este dedicat legislației, reglementărilor și politicilor blockchain.

Proiectul BrooklynStudiu de caz guvernamental

Observatorul UE Blockchain & Forum: Accelerarea inovației blockchain în Europa

Blockchain în Uniunea Europeană. O inițiativă condusă de Comisia Europeană care vizează sprijinirea și accelerarea dezvoltării ecosistemului blockchain în UE.

EU Blockchain Observatory amp Forum Accelerarea inovației blockchain în Europa

Care sunt cazurile de utilizare Blockchain în guvern și sectorul public?

 

Cum va avea impact blockchain-urile inteligente?

Un oraș inteligent folosește tehnologia informației și datele pentru a integra și gestiona infrastructurile fizice, sociale și de afaceri pentru a eficientiza serviciile către locuitorii săi, asigurând în același timp o utilizare eficientă și optimă a resurselor disponibile. În combinație cu tehnologii, IoT, cloud computing și tehnologie blockchain, guvernele pot furniza servicii și soluții inovatoare cetățenilor și municipalităților locale. 

Blockchain poate oferi mecanismul de creare a unei infrastructuri sigure pentru gestionarea acestor funcții. Mai exact, poate oferi o infrastructură interoperabilă sigură care permite tuturor serviciilor și funcțiilor orașelor inteligente să funcționeze dincolo de nivelurile prevăzute în prezent. ConsenSys a lucrat pentru realizarea inițiativelor orașelor inteligente în Dubai și Zug.

Studiu de caz guvernamental

Smart Dubai: utilizarea blockchain-ului pentru a crea o experiență de oraș fără probleme în EAU

Blockchain pentru orașele inteligente. Smart Dubai este o inițiativă condusă de Alteța Sa Șeicul Mohammad bin Rashid Al Maktoum, care încearcă să facă din Dubai cel mai fericit oraș de pe pământ, prin utilizarea tehnologiilor blockchain, AI și IoT.

Smart Dubai Utilizarea blockchain-ului pentru a crea o experiență de oraș fără probleme în EAUGuvern & Studiu de caz de identitate

Zug Digital ID: introducerea identității civile în blockchain

Blockchain pentru Guvern. ID-ul Zug este o inițiativă inițiată de guvernul Zug, care acordă fiecărui cetățean o identitate digitală, descentralizată, suverană, pentru a le permite să participe la activități legate de guvern, cum ar fi verificarea de către oficialii orașului, votarea și accesarea serviciilor guvernamentale. 

Zug Digital ID Introducerea identității civile în blockchain

Cum va influența blockchain-ul bancar central?

Decontarea brută în timp real este procesul continuu de decontare a plăților interbancare în evidența băncii centrale, spre deosebire de decontarea la sfârșitul fiecărei zile. Blockchain permite o creștere semnificativă a volumului tranzacțiilor și a rezilienței rețelei, care permite băncilor centrale să proceseze RTGS într-un ritm mai rapid, cu o securitate sporită. 

Bancar & Studiu de caz financiar

Proiect Ubin: explorarea potențialului tehnologiei Ledger distribuite în băncile centrale

Blockchain pentru servicii bancare. Proiectul Ubin este un efort de consorțiu blockchain condus de Autoritatea Monetară din Singapore, reinventând infrastructura instituțională prin implementarea sistemelor de decontare brută în timp real, cu confidențialitate completă a tranzacțiilor, finalitate a decontării și fără un singur punct de eșec.

Proiect Ubin Explorarea potențialului tehnologiei Ledger distribuite în băncile centraleBancar & Studiu de caz financiar

Proiect Khokha: Împingerea limitelor RTGS cu blockchain

Blockchain pentru Banca Centrală. Proiectul Khokha este o soluție Enterprise Ethereum inițiată de Banca de rezervă din Africa de Sud, crescând volumul tranzacțiilor și rezistența rețelei, păstrând în același timp cerințele de confidențialitate pentru decontarea brută în timp real.

Proiect Khokha Împingerea limitelor RTGS cu blockchain

Cum va simplifica blockchain validarea calificărilor educaționale și profesionale?

Păstrarea datelor de realizare academică și profesională pe un portofel de identitate criptat permite persoanelor să controleze accesul la datele lor. De asemenea, permite școlilor, universităților și angajatorilor să valideze „atestările” pentru cursurile și munca realizată. 

Cum va afecta tehnologia blockchain urmărirea vaccinării?

Înregistrarea datelor de vaccinare pe blockchain permite școlilor, asigurărilor și furnizorilor de servicii medicale să valideze vaccinările rapid. Acest proces declanșează automat microplăți corespunzătoare și delegă accesul la prestații pe baza statutului medical.

Cum va gestiona tehnologia blockchain urmărirea împrumuturilor și subvențiilor studențești?

Contractele inteligente pot fi programate pentru a gestiona cererile de împrumut și grant, pentru a acorda împrumuturi și pentru a urmări respectarea termenilor și condițiilor. Această urmărire automată a performanței permite date în timp real și transparență sporită, conformitate și securitate.

Cum va avea impact tehnologia blockchain asupra colectării impozitului pe salarii?

Contractele inteligente pot eficientiza procesul de colectare a impozitelor prin corelarea datelor fiscale cu tranzacțiile de venit și calcularea deducerilor fiscale și de asigurări sociale. Un sistem bazat pe blockchain transferă automat salariile nete și plățile fiscale destinatarilor respectivi. Automatizarea coordonată aduce eficiență, rapiditate și securitate la colectarea impozitelor.

ConsenSys Real World Blockchain Case Studies erou

"Noi, ca companie și industrie, avem o oportunitate unică de a restabili încrederea dintre oameni și instituții. Acționând cu responsabilitate astăzi, ne putem ajuta să ne asigurăm că suntem capabili să colectăm mâine beneficiile acestei tehnologii puternice ”.

Joe Lubin

Cofondator al Ethereum și fondator al ConsenSys

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me