Care sunt avantajele Blockchain în mass-media și divertisment?

Afacerea muzicală funcționează în continuare pe sisteme și modele de afaceri vechi ridicate atunci când melodiile au fost distribuite într-un format tipărit și nu au fost lansate prin internet. Doar câțiva jucători au ajuns la digitalizare și domină piața de streaming, scoțând profitul pentru artiști.

Natura deschisă și descentralizată a platformei publice Ethereum va permite actorilor din industria de divertisment să obțină următoarele beneficii:

  • Scăderea încălcării IP
  • Conținut dezintermediat de la intermediarii din industrie
  • Generarea de bani directă a tuturor activelor redactate prin contracte inteligente și microplăți p2p

 

Cum va reduce blockchain încălcarea IP în mass-media și divertisment?

Pirateria digitală, copiile frauduloase, proprietatea intelectuală (IP) de studio încălcată și duplicarea articolelor digitale costă industria cinematografică și TV din SUA aproximativ 71 de miliarde de dolari anual. Enterprise Ethereum permite artiștilor și creatorilor să digitalizeze metadatele conținutului lor unic și să gestioneze și să stocheze drepturile de IP pe un registru de timp, imutabil. Structura exclusivă a unui blockchain face ca creatorii să își poată exercita în mod legal drepturile mai ușor, odată cu încălcarea.

Cum va aduce blockchain-ul dezintermedierea în mass-media și divertisment?

Industria de publicitate și mass-media este plină de intermediari. Rapoarte CitiGroup că, deși industria muzicală americană cheltuiește este la un nivel record de 43 miliarde de dolari pe an; artistul ia acasă doar 5 miliarde de dolari, sau aproximativ 12%. Serviciile de streaming la cerere precum YouTube, Spotify, Apple Music și Soundcloud sunt intermediari, precum și jucători din industrie, cum ar fi companiile de muzică înregistrată, editorii de muzică, managerii de muzică și distribuitorii de muzică.

Cum va permite blockchain-ul microplăți în mass-media și divertisment?

Odată ce un creator de conținut și-a înregistrat proprietatea pe o platformă blockchain, blockchain înregistrează fiecare utilizare a acelei bucăți de conținut. Această urmărire permite mecanisme de stabilire a prețurilor în timp real, flexibile și complet transparente, bazate pe consum, de exemplu, facturarea măsurată. Un contract inteligent poate fi utilizat pentru a executa microplăți automate între consumator și creator.

Comerţ & Studiu de caz financiar

MythX: facilitarea plăților de abonament la criptomonede pentru întreprindere

Plăți de abonament cu criptomonedă cu produsul Codefi Payments, Daisy. Această inițiativă a permis MythX să integreze o soluție de plată a criptomonedelor pentru a permite o alternativă de plată ușoară în lanț la opțiunile fiat.

MythX Facilitarea plăților de abonament la criptomonedă pentru întreprindere

Care sunt cazurile de utilizare Blockchain în mass-media & Divertisment?

Există mai multe aplicații blockchain în toată publicitatea & industria media. Iată câteva dintre cele mai bune cazuri de utilizare identificate de ConsenSys:

  • Vânzări peer-to-peer și distribuție de conținut
  • Plăți simplificate ale redevenței
  • Modele de facturare bazate pe utilizare

 

Cum va permite tehnologia blockchain să vândă peer la peer vânzările și distribuția de conținut în mass-media și divertisment?

Folosind Ethereum, artiștii pot automatiza o mare parte din activitatea de administrare a afacerilor în jurul licențierilor, contractelor și plăților. Odată ce munca bazată pe contracte, de obicei plină de intermediari, este automatizată și realizată la o fracțiune din cost, creatorii își pot vinde munca direct de la egal la egal. Piațele de conținut digital bazate pe blockchain permit creatorilor și consumatorilor să interacționeze fără intermediari costisitori.

Cum va eficientiza tehnologia blockchain plățile redevențelor?

Pe o platformă bazată pe blockchain, artiștii pot încărca lucrări originale, auto-publica, controla opțiunile de licențiere și pot gestiona distribuțiile. Plățile redevențelor pot fi programate într-un contract inteligent pentru fiecare conținut și pot fi plătite automat creatorului la utilizare.

Cum va crea tehnologia blockchain noi opțiuni de preț pentru conținutul plătit?

În acest moment, clienții plătesc agregatori de conținut pentru a accesa publicitate și suporturi media precum YouTube, Hulu, Tidal, Amazon Prime și Netflix. Întrucât clienții sunt bombardați cu suprasolicitarea serviciului de streaming, se prezintă o oportunitate pentru modelele bazate pe consum pe plată. Tehnologia Blockchain are capacitatea de a înregistra o înregistrare complicată a datelor de utilizare a mediilor și permite modele de prețuri eficiente pentru microplăți.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me