Care sunt avantajele blockchain-ului în moda de vânzare cu amănuntul & Luxos?  

Enterprise Ethereum oferă comercianților cu amănuntul, producătorilor și utilizatorilor finali transparență, trasabilitate și tranzacționare fără precedent în moda retailului și managementul lanțului de aprovizionare de lux. 

Transparenţă

Acest lucru permite companiilor să împărtășească afirmații verificabile cu consumatorii lor pentru a îmbunătăți autenticitatea și a spori încrederea consumatorilor.

Trasabilitate

Acest lucru permite companiilor să urmărească întreaga proveniență a produselor lor și a elementelor lor de bază, de la sursă la vânzare.

Tradabilitate

Acest lucru permite clienților să simbolizeze activele nefungibile care pot fi deținute, cumpărate, schimbate și tranzacționate în orice moment, oriunde.

Aceste capabilități de bază permit beneficii suplimentare părților interesate din industrie:

 

Cum susține blockchain practicile durabile?

Blockchain are capacitatea de a urmări orice produs digital sau fizic pe tot parcursul ciclului său de viață. Transparența în urmărirea lanțului de aprovizionare oferă producătorilor o imagine de ansamblu asupra lanțului lor valoric, permițându-le să garanteze transferul corespunzător al bunurilor terțe și etichetarea produsului final. Blockchain poate urmări progresia activelor, înregistra informațiile și afișa înregistrările anterioare ale activelor. Are potențialul de a extinde producția și consumul durabil și etic al oricărei mărfuri la scară globală. 

Aflați mai multe despre blockchain în gestionarea lanțului de aprovizionare →
Cum redefinesc blockchain-ul experiența clienților?

Sustenabilitatea a trecut de la un „simpatic pentru a avea” la o necesitate aproape absolută. Nielsen raportează că 66% dintre consumatorii mondiali și 73% din milenii sunt dispuși să plătească mai mult pentru bunuri durabile. Simbolizând activele fizice și permițând consumatorilor să vadă de unde provin articolele lor, comercianții cu amănuntul folosesc tehnologia blockchain pentru a redefini luxul și experiența clienților.

De exemplu, LUXARITY găzduiește anual o vânzare Pop-Up Preloved pentru articole de vânzare cu amănuntul de lux folosite ușor. Atunci când clienții scanează codul QR al unui articol, li se prezintă informații de bază despre articol: cine a deținut-o, unde a fost purtat și impactul pozitiv asupra achiziției asupra mediului. Codul dezvăluie, de asemenea, o notă scrisă de mână digitalizată de la proprietarul inițial al anumitor articole. Printre alte beneficii, clienții pot decide ce organizație caritabilă își va primi donația și pot urmări modul în care donația lor a fost cheltuită în mod transparent pe blockchain.

Studiu de caz cu amănuntul și impact social

Luxaritate: abordarea practicilor de consum nesustenabile în comerțul cu amănuntul de lux

Blockchain pentru moda durabilă și retail. O inițiativă a Lane Crawford Joyce Group și a ConsenSys de a recicla bunuri de lux, de a colecta donații și de a educa cumpărătorii despre consum durabil, cu sprijinul tehnologiei blockchain.

Luxaritate Abordarea practicilor de consum nesustenabile în comerțul cu amănuntul de lux

Cum aduce blockchain autenticitatea modului de retail și a luxului??

Tehnologia Blockchain permite mărcilor să simbolizeze activele nefungibile, permițând fiecărui activ să fie păstrat, cumpărat, schimbat și tranzacționat cu ușurință. Clienții se pot conecta la site-ul web al unei mărci pentru a crea și dovedi proprietatea asupra unui bun de lux care poate fi verificat și transferat ulterior către o altă parte.

Articolele de lux de vânzare cu amănuntul pot fi etichetate cu o caracteristică one-to-one contrafăcută și urmărite prin tehnologia digitală dublă, care conectează lumea fizică la lumea digitală. Treum oferă o varietate de soluții, de exemplu, RFID și soluții de învățare automată a recunoașterii imaginilor, pentru a vă ghida în călătoria dvs..

Studiu de caz de lux

AURA: Dovedind autenticitate pentru produsele de lux

AURA este un blockchain de consorțiu pionierat de Grupul LVMH pentru a urmări și urmări bunurile de lux – de la materii prime la punctul de vânzare, până la piețe second hand – pentru a asigura consumatorilor istoria produselor și dovada autenticității.

AURA Dovedind autenticitatea produselor de lux

Cum îmbunătățește blockchain încrederea consumatorilor?

scor mediu de transparență în topul celor mai importante 200 de mărci de modă și comercianți cu amănuntul este doar 21%. Folosind blockchain-ul, mărcile pot digitaliza, urmări și urmări întregul ciclu de viață al unui articol de lux. Cu blockchain-ul, mărcile pot crea o înregistrare imuabilă a tuturor etapelor din lanțul de aprovizionare, pot captura puncte de date specifice, cum ar fi certificările și revendicările de sustenabilitate, și pot oferi acces deschis la aceste date în mod public..

Încrederea mărcii este în fruntea listei factorilor de durabilitate care influențează achiziția pentru aproape doi din trei (62%) consumatori la nivel global. Transparența în lanțul de aprovizionare crește scorurile de încredere ale clienților, ceea ce îmbunătățește experiența clientului și susține conectivitatea mărcii. Scorurile sporite ale încrederii clienților se traduc prin fidelizarea crescută a clienților și valoarea pe toată durata vieții. 

Studiu de caz privind lanțul de aprovizionare

Organice verificate: alimente de încredere

Organic Organic este o aplicație blockchain bazată pe Ethereum concepută pentru a aduce transparență și responsabilitate procesului de producție a alimentelor ecologice de la fermă la masă. Dezvoltat în parteneriat cu Treen al ConsenSys.

Alimente ecologice verificate în care puteți avea încredere

Cum îmbunătățește blockchain gestionarea datelor?

Gestionarea datelor în silozuri conduce la procese suboptimale și probleme critice de reconciliere. Informațiile critice pot fi ușor adăugate pe un blockchain și partajate în siguranță între liniile de afaceri, operațiuni și parteneri. Blockchain este tehnologia de bază pentru partajarea informațiilor atunci când este în joc încrederea. 

Cum blockchain-ul reduce costurile?

Tehnologia blockchain poate reduce în mod semnificativ costurile de operare în moda și luxul cu amănuntul, oferind instrumente mai bune de gestionare a datelor, îmbunătățind gestionarea lanțului de aprovizionare și reducând riscul piețelor contrafăcute și gri. În timp ce avansurile lanțului de aprovizionare și autenticitatea produsului sunt acoperite mai sus – îmbunătățirile în gestionarea datelor determină economii de costuri din noile tipuri de gestionare a inventarului Just-In-Time și o încredere îmbunătățită în externalizare. Blockchain oferă un strat ușor și ușor de integrat pentru reconcilierea datelor între liniile de serviciu și operațiunile. 

1v235472

Care sunt cazurile de utilizare Blockchain în moda și luxul cu amănuntul?

  • Gemeni digitali: conectarea fizicului la digital
  • Trasabilitatea materiei prime și a produselor pe tot parcursul ciclului de viață
  • Programe de loialitate
Cum are impact digitalizarea activelor asupra modei și luxului cu amănuntul??

Falsificările în valoare de 590 miliarde de dolari pe an au reprezentat 3,3% din comerțul global în 2016. Etichetarea obiectelor fizice cu IoT, etichete RFID, fotografie sau coduri QR permite crearea de „gemeni digitali” pe blockchain. Acestea permit mărcilor să atenueze riscurile contrafăcute, urmărind digital produsele de-a lungul lanțului de aprovizionare și după punctul de vânzare. Această reprezentare digitală a produsului pe blockchain – cunoscută și sub denumirea de tokenizare, permite părților interesate să acceseze datele de urmărire și să tranzacționeze în timp real fără a compromite informații sensibile.

Cum afectează blockchain-ul trasabilitatea produsului?

Piața mondială a luxului va ajunge la 1,3 trilioane de euro (~ 1,5 trilioane de dolari) până în 2025, cu milenii reprezentând 50% din piața totală. Ca consumatori ai generației Z și milenari conduce 85% din creșterea globală a vânzărilor de lux, așteptarea ca mărcile de lux să se alinieze la valorile lor devine din ce în ce mai importantă. Tehnologia contabilă distribuită permite mărcilor să gestioneze mai bine procesele lanțului de aprovizionare de la materia primă la consumatorul final și să gestioneze seturi de date mari într-un mod mai eficient și mai transparent. Mărcile care doresc să folosească tehnologia blockchain pentru a prezenta consumatorilor acest nivel de informații vor reprezenta un avantaj competitiv imens.

Cum are impact blockchain-urile asupra programelor de loialitate?

80% din vânzările de lux astăzi sunt „influențate digital” din întreaga lume, totuși valoarea programelor de loialitate este în general blocată în jurisdicții limitate. Pe măsură ce clienții îmbrățișează un stil de viață global, așteptările lor pentru tranzacții globale fără probleme cresc. Tokenizarea deblochează o nouă paradigmă a programului de loialitate, permițând cumpărătorilor de lux să tranzacționeze cu diverși parteneri din afara mărcii.

 

Modă și stil de viață la ConsenSys

ConsenSys Solutions include o practică globală care acoperă dimensiuni multiple ale stilului de viață al consumatorului. Echipa noastră își propune să stimuleze dezvoltarea rapidă a digitalizării activelor și să depășească limitele noii experiențe ale clienților. Ajutăm clienții noștri să structureze soluții blockchain pentru a rezolva problemele cheie și pentru a crea noi oportunități de afaceri în industria stilului de viață și a modei. Experiența noastră acoperă, dar nu se limitează la proiecte din următoarele segmente de industrie:

  • Îmbrăcăminte
  • Modă
  • Cosmetice și parfumuri
  • Cazare și călătorii
  • Vin și băuturi spirtoase
  • Proprietate imobiliara
  • Artă
Aflați mai multe despre soluțiile ConsenSys →

Stilul ConsenSys Fashion și Lifestyle

Programe de loialitate

Soluțiile ConsenSys pot îmbunătăți experiența punctelor de loialitate prin crearea interoperabilității între mai multe mărci, programe și zone geografice. Folosim blockchain-ul pentru a eficientiza experiența clienților și a solicita proprietatea unică și imediată a recompenselor.

Urmărirea materiilor prime și a produselor

Vă ajutăm să urmăriți proveniența pentru articole de modă și de lux și, de asemenea, să demonstrați autenticitatea produselor. Împuternicim mărcile să își urmărească produsele de la materia primă la punctul de vânzare și nu numai până la piețele de produse second hand. Acest lucru reduce riscul de contrafacere și îmbunătățește transparența și valoarea pentru piețele second-hand.

Transparența și durabilitatea lanțului de aprovizionare

Ajutăm mărcile să identifice și să rezolve verigile slabe din operațiunile din lanțul de aprovizionare. De asemenea, contribuim la îmbunătățirea practicilor durabile.

Experiența clienților și îmbunătățirea conectivității mărcii

Ajutăm brandurile să urmărească & urmăriți produsele pe parcursul întregului ciclu de viață. Aceasta permite servicii post-vânzare îmbunătățite semnificativ, inclusiv garanție expresă, întreținere, reparații, returnare, schimb, schimb, reciclare, remanufacturare și multe altele – dând naștere unei noi game de pachete de produse exclusive și premium.

Spotlight produs

ConsenSys Codefi

Codefi este sistemul de operare blockchain pentru comerț și finanțe globale, construit pentru a optimiza procesele de afaceri, pentru a activa instrumentele financiare digitale și pentru a implementa soluții blockchain gata de producție.

ConsenSys Codefi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me