Documentarea crimelor de război în Siria

 

Provocarea

Războiul civil sirian a luat viața a peste 500.000 de civili nevinovați, inclusiv 20.000 de copii și 13.000 de femei din martie 2011. ONU estimează că alte 3 milioane de vieți vor fi în pericol dacă președintele sirian Bashar al-Assad continuă campania aeriană împotriva lui oameni. Această campanie a avut un efect devastator în toată Siria, în special în provincia Idlib, unde se află aproximativ 1,5 milioane de civili strămutați din alte părți ale Siriei.

Sistemul de avertizare timpurie Sentinela Hala a fost utilizat cu succes ca sistem de alertă împotriva atacurilor aeriene, identificând locația și alertând cetățenii cu privire la un atac iminent. Sistemul a salvat sute de vieți în Siria, reducând în același timp letalitatea acestor atacuri în comunitățile puternic bombardate cu o medie estimată de 20 până la 27%.

Din păcate, deoarece Hala este o întreprindere privată, tehnic „deține” datele generate de Sentry. În consecință, este posibil să se susțină că orice date date organizațiilor de justiție și responsabilitate ar fi putut fi manipulate sau tratate greșit prin procesul de raportare, indiferent de intenție. Acest lucru face dificilă utilizarea datelor într-o instanță de judecată și dovedește credibilitatea față de părțile interesate. 

Poate fi folosită tehnologia blockchain pentru a stoca imuabil informații despre crimele de război și pentru a identifica autorii atacurilor asupra școlilor și spitalelor? 

 

Soluția Ethereum:

Descentralizare și integritate a datelor

Hala Systems a contactat ConsenSys pentru a construi o soluție care a trimis meta tranzacțiile semnate direct către blockchain-ul public Ethereum pentru a dovedi că informațiile colectate nu au fost modificate și / sau modificate în niciun fel între momentul și locul adunării sale și prezent. În plus, utilizarea unei baze de date distribuite de registre crește eficiența sistemului de avertizare timpurie Sentry deja existent și îl dezvoltă într-un instrument pentru raportarea imediată și precisă a crimelor de război. 

Folosind rețeaua Ethereum, Hala este capabilă să se îndepărteze în mod eficient de la baza ecuației de raportare Sentry. Atunci când este trimis un raport, marca temporală și eticheta geografică a momentului și locului în care a fost detectată amenințarea este blocată în blockchain-ul Ethereum în care trăiește pentru totdeauna. În lanț, poate fi menționat, dar nu modificat. Dacă datele sunt modificate, valoarea hash asociată va reflecta acest lucru – asigurând transparență completă. 

Prin trimiterea și stocarea automată a datelor pe blockchain, Sentry este capabil să demonstreze că datele credibile nu au fost modificate, editate sau modificate în niciun fel de la momentul și punctul de colectare până în prezent. 

În plus, prin plasarea metadatelor în lanț, Hala poate evita problemele obișnuite cu colectarea datelor în zonele cu risc ridicat. De exemplu, dacă senzorii la sol IoT funcționează defectuos sau detectează în mod fals un eveniment fără amenințare, nu vor exista date coroborate cu sursă deschisă, cum ar fi postările de pe rețelele sociale sau rapoartele media spre referință. 

Ascunderea tuturor datelor umane și de la mașini permite organizarea și identificarea ușoară a amenințărilor și atacurilor prin crearea unui punct de referință accesibil publicului de timp și locație. Când este analizată, se face o „perspectivă” pe baza anumitor parametri și condiții care indică o amenințare iminentă credibilă sau un atac executat. Aceste avertismente sunt apoi emise comunităților expuse riscului, care pot utiliza informațiile pentru a se îndepărta de calea răului.

În plus, trimiterea punctelor de date către blockchain în locul unui server Sentry oferă date imuabile colectate de la sol în locuri violente. Aceste date colectate creează un instrument important pentru eforturile de responsabilizare și justiție. Astfel de eforturi ajută la prevenirea sau atenuarea conflictelor violente de mâine.

citat1 copie

"Din perspectiva urmăririi penale, este de neprețuit. Acum putem lega bombardamente și victime umane și toate aceste crime de război; le putem conecta la un avion, ceea ce înseamnă că le putem conecta la un pilot, le putem conecta la o bază aeriană, la o aripă de aer, la un comandant."

Tobias Schneider

Cercetător la Institutul Global de Politici Publice

De ce să folosiți Blockchain pentru a documenta crimele de război?

Scopul valorificării tehnologiei blockchain în combinație cu sistemul Sentry Hala este de a se asigura că datele colectate de sistem sunt de încredere. Gândiți-vă la blockchain ca la un mecanism de semnalizare. Prin hashingul datelor brute (ora, locația geografică și conținutul raportului) raportate de observatorii umani și de mașini și senzorii hardware, creăm o referință imuabilă la un eveniment care a avut loc probabil la un anumit moment, la o anumită locație. 

Ar putea senzorii să fi funcționat defectuos sau să fi detectat în mod fals un eveniment fără amenințare? Absolut, dar într-un astfel de caz nu vor exista rapoarte coroborabile cu sursă deschisă, cum ar fi postările de pe rețelele sociale, imagini și rapoarte media. Când are loc un atac, există în mod constant multiple surse de raportare în afara controlului Hala. Prin hashingul evenimentului generat de senzori și observatori umani, se creează un punct focal foarte puternic în jurul căruia pot fi organizate aceste puncte de date obținute public. Rezultatul este un semnal imuabil scris pe blockchain-ul public Ethereum și o serie de puncte de date în afara lanțului care validează apariția evenimentului (și invers). Acest lucru creează o înregistrare convingătoare și detaliată. 

Prin crearea hasha-urilor SHA256 de informații despre evenimente, sistemul Hala va genera rapoarte împotriva manipulării că a avut loc un eveniment. SHA256 este un algoritm hash criptografic care oferă o ieșire (aproape) unică, pe 256 de biți (32 de octeți) pentru fiecare intrare furnizată. Deoarece algoritmul poate genera atât de multe ieșiri unice (aproximativ 1,16 x 1077 ieșiri), se presupune, în practică, că toate intrările creează o ieșire unică. Când jurnalizați informații digitale, acest lucru înseamnă că putem converti datele normale, cum ar fi datele senzorilor IoT și formularele de raportare trimise de aplicațiile mobile, în hash-uri SHA256 unice și, mai târziu, în viitor, luăm acele seturi de date și le comparăm cu originalul lor, hashuri respective. 

Dacă un raport este modificat în baza de date Hala după ce l-am hash, noul raport manipulat nu va genera același hash pe care l-a creat anterior. Deoarece hashul original al raportului nu se potrivește cu noul hash al raportului, știm imediat că raportul a fost modificat. 

 

Cum functioneaza

Folosind o combinație de observații civile și raportări pe rețelele sociale, senzori IoT și metadate de localizare, timp și mediu colectate de aceste surse, Hala este capabilă să creeze și să trimită un avertisment în avans cu privire la pericol pentru comunitățile civile. Aceste avertismente sunt utile atât civililor înșiși, cât și experților în responsabilitate care încearcă să asigure aplicarea dreptului internațional umanitar.

 1. Se face observație: utilizatorul sau mașina observă un eveniment de interes
 2. Raportul este creat: Utilizatorul sau mașina creează un raport cu etichetă de timp și geoetichetat pentru trimitere
 3. Raportul este blocat în blockchain: marcajul de timp și eticheta geografică sunt trimise către blockchain-ul Ethereum unde există imuabil și accesibil pentru totdeauna
 4. Raportul este transmis: Raportul este trimis de aplicație sau senzor și transmis către serverul Hala
 5. Raportul este procesat: datele colectate sunt procesate în continuare de echipa Hala

citat2

"Familia mea este în viață pentru că m-am autentificat și am primit acest mesaj și m-am mutat de acasă. Casa a fost aruncată în aer. Vecinii mei au fost uciși."

Civil sirian

Cum funcționează pentru utilizatori

Sentinela se bazează pe un fapt simplu: cu cât cineva are mai mult timp pentru a se pregăti pentru un atac aerian, cu atât sunt mai mari șansele de supraviețuire. Și acum o mulțime de oameni se bazează pe Sentry pentru această margine: 70.000 urmează pagina locală de Facebook. Canalele sale Telegram au 16.400 de abonați. Un post de radio local transmite alerte Sentry – iar rețeaua digitală de martori este în continuă creștere. 

 

Obiective realizate 

Vieți salvate

Analiza indică faptul că avertismentele ajung până la 2,1 milioane de oameni, au salvat sute de vieți, au prevenit mii de răni și au redus anxietatea traumatică pentru sute de mii de oameni. Potrivit unei evaluări preliminare efectuate de Hala, sistemul a redus letalitatea atacurilor aeriene cu aproximativ 20-30 la sută în mai multe zone sub bombardament intens în 2018. 

 • Din sondajele locale efectuate, Hala a constatat că oamenii au nevoie de cel puțin 1 minut pentru a căuta un adăpost adecvat. Sentinela are acum un timp de avertizare de opt minute.
 • Echipa Hala a reușit să regleze cu precizie predicțiile lui Sentry pentru a fi corecte în termen de 30 de secunde de la sosirea avionului de război.

 • Inițiativa a procesat peste 50.000 de bucăți de dovezi digitale

 • Potrivit Hala, la distanță optimă, Sentry poate identifica acum avioanele amenințătoare aproximativ 95% din timp.
Dovezi imuabile în lanț ca referință, seturi de date critice și înregistrarea provenienței criminalităților de război
 • Folosind tehnologia construită de ConsenSys, Hala Systems poate acum să colecteze date și să demonstreze în fața Curții Penale Internaționale că integritatea datelor este solidă și neatinsă de la momentul în care au fost colectate până la momentul în care sunt folosite pentru urmărirea penală a criminalilor de război. 
 • În plus față de valoarea primară derivată din sistem, un beneficiu secundar este acela că oferă rapoarte considerate valoroase de către organizațiile axate pe responsabilitate, cum ar fi Oficiul Națiunilor Unite al Înaltului Comisar și Curtea Penală Internațională. 

Raportarea lui Hala a fost utilizată pentru a spori investigațiile privind abuzurile drepturilor omului, crimele de război și încălcările acordurilor de încetare a focului. 

 

Pasii urmatori

Pe termen mai lung, platforma dezvoltată ca parte a acestui PoC ar putea fi scalată ca sistem de producție și să funcționeze ca un protocol pentru raportarea automată blockchain (a evenimentelor specificate). Un protocol care permite dispozitivelor IoT să vorbească și să înregistreze dovezi imuabile ale evenimentelor & acțiunile asupra blockchainului public Ethereum atenuează o mare parte din problemele de verificare care restricționează în prezent scalabilitatea soluțiilor blockchain în sectorul impactului social. Ar putea fi pârghiat în aproape toate verticalele blockchain-ului.

Hala Systems continuă să-și îmbunătățească ofertele de produse și de salvare pentru cetățenii sirieni. În eforturile de a ajunge la cetățeni fără telefoane mobile sau energie electrică, Hala a modificat o sirenă adăugând o componentă de acces la distanță. Echipa a livrat 150 de prototipuri în întreaga țară și conduce în prezent o modalitate de a trimite alerte utilizatorilor care nu sunt mobili. 

Hala Systems își continuă cercetările pentru a determina ce mediu blockchain este cel mai viabil în scopul jurnalizării dovezilor imuabile, deoarece abordează cerințele caracteristice de „imuabilitate” și „veridicitate”. În plus, echipa Hala dezvoltă metode pentru a crește scara lor. soluție, precum și încorporează utilizarea IPFS.

 

Despre Hala Systems

John Jaeger, expert în tehnologie pentru guvernul SUA, și Dave Levin, fondatorul Refugee Open Ware au făcut echipă cu dezvoltatorul sirian, numit în cod „Murad”, pentru a forma un grup de detectare și raportare a amenințărilor timpurii Hala Systems. 

Sentry a început ca o mână de declarații if / then, un arbore logic și o aplicație pentru Android. Echipa a adunat date conexe, de exemplu, date despre monitorizarea aeronavelor, tipul de avion, traiectoria, modelele de zbor anterioare, locația de decolare, viteza de croazieră și le-a conectat cu rapoarte despre locul în care acele avioane și-au aruncat bombele. Hala Systems a conectat datele la o formulă care a prezis cu precizie unde avioanele de război se îndreptau cel mai probabil și la ce oră.

În căutarea unor puncte de intrare mai aprofundate și mai fiabile, echipa a obținut informații critice de la piloții de vânătoare care au renunțat la forțele aeriene siriene. Pentru a-și regla mai bine predicțiile, Hala Systems a angajat o echipă de sirieni pentru a examina dovezile video și de pe rețelele de socializare și a le încrucișa cu previziunile Sentry. Pentru a crește precizia diagnosticului, echipa a creat un software care, cu ajutorul unei rețele neuronale, putea căuta în mass-media în limba arabă cuvinte cheie care au ajutat la confirmarea locației și a momentului unui atac aerian. Mai multe date despre mai multe atacuri aeriene au însemnat informații mai bune și predicții mai bune. 

După multe iterații, echipa Hala a reușit să regleze cu precizie predicțiile lui Sentry pentru a indica cu exactitate sosirea unui avion de război în 30 de secunde.

Descărcați Studiul de caz Hala Systems

Un raport de 28 de pagini care explorează misiunea și provocările Hala Systems, modul în care blockchain-ul este valorificat în acest caz de utilizare și potențialul viitor al acestei tehnologii.

Descărcați studiul de cazDescărcați Studiul de caz Hala SystemsSoluții ConsenSys

Înscrieți-vă pentru o consultație blockchain

ConsenSys Solutions aduce blockchain în afaceri. Colaborăm cu întreprinderi, guverne, organizații non-profit și startup-uri din întreaga lume pentru a construi, testa și implementa soluții blockchain publice și private.

Conectați-vă cu un expert în blockchainÎnscrieți-vă pentru o consultație blockchain

Aflați mai multe despre Hala Systems

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me