ConsenSysHealth Color

 

Care sunt beneficiile blockchain-ului în domeniul sănătății?

Industria medicală poate beneficia foarte mult de tehnologia blockchain. În ultimii 30 de ani, industria asistenței medicale a fost afectată de apariția sistemelor de date centralizate, de reglementarea datelor de sănătate și de un mandat de a se concentra pe digitalizarea datelor medicale în parteneriat cu diferiți furnizori de servicii de fișă medicală electronică (EMR). Cea mai mare parte a depozitelor care procesează informații deținute de furnizorii de servicii medicale, companiile farmaceutice și alte părți interesate din ecosistemul medical și medical, nu interacționează între ele. Lipsa interoperabilității dintre majoritatea sistemelor care conțin date de sănătate longitudinale atât la nivel individual (pacient), cât și la nivel de populație (sănătate publică) explică barierele sistemice adesea percepute în următoarele situații:

  • Când pacienții doresc să consulte sau să solicite servicii medicale de la alți furnizori de asistență medicală
  • Când administratorii unui studiu clinic doresc să valideze vastele date medicale ale participanților săi
  • Atunci când companiile farmaceutice încearcă să asigure autenticitatea medicamentelor care circulă pe piețele globale

Datorită incapacității de a partaja în siguranță datele și a gestionării silențioase a dosarelor medicale, pacienții petrec timp și resurse prețioase pentru a solicita îngrijiri medicale redundante (de ex., Efectuarea de teste de sânge duplicate sau date fizice). În situații de urgență, medicii și alți profesioniști din domeniul sănătății care oferă îngrijire pot să nu aibă o vizibilitate deplină asupra istoricului medical al unui pacient (de exemplu, documentație explicită care evidențiază alergiile pacientului, condiții medicale anterioare sau rezistențe, administrarea de substanțe controlate etc.) caz în care riscă un tratament necorespunzător.

În trasabilitatea drogurilor, este necesară urmărirea sigură a lanțului de aprovizionare pentru a preveni distribuirea drogurilor contrafăcute sau ilicite. Medicamentele contrafăcute prezintă riscuri atunci când ingredientele active sunt modificate sau în proporții neautorizate. Astfel de riscuri pot compromite siguranța și succesul tratamentului sau pot da dependență și dependență de droguri. Acestea prezintă, de asemenea, riscurile de efecte secundare necunoscute, dintre care unele pot fi fatale.

Pentru a aborda transportul ilegal sau producția neautorizată de substanțe controlate, tehnologia blockchain oferă posibilitatea de a urmări în siguranță, de a indica cronologia și de a evidenția datele de identificare (compoziția și compoziția) substanțelor într-o înregistrare imuabilă. Enterprise Ethereum oferă contracte inteligente și interoperabilitate a sistemelor care vor revoluționa industria.

Enterprise Ethereum permite gestionarea sigură a datelor, gestionarea consimțământului, urmărirea dispozitivelor medicale și a medicamentelor și alte cazuri de utilizare a blockchain-ului. Soluțiile ConsenSys sunt bine poziționate pentru a vă ajuta întreprinderea să navigheze prin produsele și serviciile blockchain-ului care vor schimba în mod semnificativ industria în bine.

Seminar web la cerere

Conceptualizarea adoptării blockchainului la scară în domeniul sănătății

Majoritatea oamenilor știu că cazurile actuale de utilizare a blockchain-ului în domeniul sănătății și științelor vieții includ urmărirea lanțului de aprovizionare farmaceutică, directoare ale furnizorilor, acreditarea medicului și multe altele. Dar potențialul real va veni odată cu progresele în datele mediate de pacienți, o schimbare culturală asupra suveranității și reglementării și funcțiilor de piață maturizate pentru generarea de bani. Urmăriți acest seminar web pentru a afla despre modul în care blockchain-ul va revoluționa asistența medicală și științele vieții pentru pacienți, medici, asigurători, R.&D, companiile farmaceutice și furnizorii de servicii medicale.

Priveste acumConceptualizarea adoptării blockchainului la scară în domeniul sănătății

Care sunt cazurile de utilizare Blockchain în domeniul sănătății?

Tehnologia blockchain poate ajuta experții din domeniul sănătății și industria generală din domeniul sănătății să îmbunătățească performanța, transparența datelor pacientului, urmărirea și responsabilitatea, precum și reducerea costurilor. ConsenSys Solutions funcționează cu o gamă de produse blockchain care pot fi adaptate pentru a aborda diverse aplicații medicale, inclusiv următoarele:

  • Gestionarea sigură a dosarelor medicale electronice (EHR)
  • Managementul consimțământului pacientului
  • Trasabilitatea medicamentelor
  • Securitatea datelor în studiile clinice
  • Incentivarea prin microplăți

 

Cum va bloca managementul securizat al evidențelor electronice de sănătate (EHR)?

Enterprise Ethereum permite partajarea sigură și structurată a datelor între comunitatea medicală prin baze de date descentralizate. Aceste structuri funcționează pentru a proteja datele și confidențialitatea pacienților, permit vizibilității medicilor asupra istoricului medical al pacienților și permit cercetătorilor să utilizeze date comune pentru a propulsa progresul științific.

Cum va afecta blockchain-ul gestionarea consimțământului pacientului?

Soluțiile blockchain permit proprietatea structurată a datelor prin straturi de confidențialitate și permisiuni construite pe Ethereum. În timp ce pacienții nu pot schimba sau șterge anumite informații medicale introduse de medici în profilurile lor, aceștia pot controla accesul acordând vizibilitate totală sau parțială diferitelor părți interesate din ecosistemul medical. De exemplu, pacienții își pot împărtăși evidența completă cu un specialist medical, dar pot alege să împărtășească doar date neidentificabile cu firme de cercetare științifică sau alte organizații medicale mai mari.

Cum va afecta blockchain-ul trasabilitatea medicamentelor?

Managementul lanțului de aprovizionare cu medicamente devine mai sigur și mai responsabil cu transparența, imuabilitatea și interoperabilitatea introduse de Enterprise Ethereum. Interoperabilitatea dintre rețele asigură faptul că diferite aplicații și sisteme blockchain de-a lungul lanțului de aprovizionare pot interacționa coerent. Prin urmare, companiile farmaceutice își pot înregistra produsele pe blockchain și pot urmări mișcarea de la punctul sursă la consumatorul final.

Cum va influența blockchain-ul asupra securității datelor în studiile clinice?

Enterprise Ethereum reduce riscul fraudei de date cu mecanismul său de consens și structura descentralizată care protejează împotriva pirateriei sau manipulării. Documentele pot primi dovada existenței și verificarea autenticității pe blockchain. Majoritatea nodurilor ajung apoi la consens pentru a aproba noi tranzacții și a preveni modificarea datelor. Acest lucru protejează integritatea datelor, promovează rezultate de încredere ale încercărilor și încurajează colaborarea între comunitatea de cercetare.

Cum va influența blockchain-ul prin stimularea prin microplăți?

Contractele inteligente pe Enterprise Ethereum permit introducerea microplăților pentru a stimula comportamentul anumitor pacienți. Aceste contracte pot fi programate pentru a elibera recompense pacienților pentru respectarea unui anumit plan de tratament sau partajarea datelor lor pentru cercetare clinică.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me