Care sunt beneficiile blockchain-ului în comerțul global și comerțul?

Comerț internațional

Comerțul internațional este o piață de 16 trilioane de dolari, care reprezintă schimbul de capital, bunuri și servicii peste granițe sau teritorii internaționale. În general, este împărțit în două categorii:

 • 75% diverse mărfuri sunt de obicei expediate prin containere sau transport terestru
 • 25% mărfuri

Din punct de vedere al transportului și transportului, industria comerțului și finanțării suferă în primul rând de o lipsă de încredere și coordonare între exportatori și importatori, în special pe piețele emergente către cele dezvoltate. În plus, industria menține diverse ineficiențe operaționale datorită naturii complexe a proceselor operaționale în comerțul internațional de bunuri și mărfuri. De exemplu, transportul și tranzacționarea se bazează în continuare pe resurse umane și sunt afectate de procese manuale și pe suport de hârtie, care sunt foarte costisitoare, lente și predispuse la erori..

Exportatorii și importatorii se confruntă cu provocări pentru a-și finanța sau garanta tranzacțiile, ceea ce împiedică creșterea și limitează beneficiile globalizării. Din punct de vedere istoric, acest spațiu a fost foarte rezistent la progresele în tehnologie și digitalizare, deși unele tehnologii precum comerțul cu mărfuri & Soluțiile de gestionare a riscurilor (CTRM) s-au dovedit utile. 

În ultimii 10-15 ani, multe întreprinderi noi și companii de tehnologie au încercat să dezvolte produse cu succes mixt – până la apariția tehnologiei blockchain pentru care comerțul internațional este identificat ca un caz de utilizare principal. Impactul potențial al tehnologiei blockchain asupra finanțării comerțului internațional a determinat multe companii și consorții să își actualizeze tehnologia învechită. Dincolo de deschiderea erei digitalizării, blockchain permite tokenizarea documentelor existente, scrisorilor de credit și multe altele. Contractele inteligente vor îmbunătăți coordonarea între exportatori și importatori prin automatizarea acordurilor, a evenimentelor comerciale și a altor procese intensive manual. Adoptarea globală a tehnologiei blockchain va crea beneficii și mai mari pentru coordonarea transfrontalieră, soluționarea comerțului și standardizarea. 

Știri de comerț internațional

Inițiativa Covantis anunță partenerul tehnologic ConsenSys

Membrii fondatori ai inițiativei Covantis, care își propune să modernizeze operațiunile comerciale globale, au anunțat selecția ConsenSys, o companie de tehnologie Ethereum lider în piață, ca partener tehnologic principal pentru dezvoltarea platformei sale transformatoare.

Inițiativa Covantis anunță partenerul tehnologic ConsenSysSpotlight produs

Active Codefi

Codefi Assets permite administratorilor de active să creeze, să emită și să gestioneze ciclul de viață al activelor digitale, piețelor asociate și instrumentelor financiare digitale în rețelele publice sau permise blockchain.

Active Codefi

Comerț cu mărfuri

Comerțul cu mărfuri reprezintă 25% din comerțul internațional și este format din

 • 40% energie 
 • 30% metale de bază și industriale 
 • 30% agricultură și mărfuri moi

Mai mult de jumătate din tranzacționarea mărfurilor este finanțată de bănci și alte instituții financiare sau fonduri. Software-ul și noile tehnologii au apărut pentru a servi această industrie în ultimele două decenii, cu succese variate, în special CTRM. 

Dar, la fel ca comerțul internațional cu mărfuri containerizate, piețele de mărfuri rămân afectate de ineficiențe operaționale și costuri, inclusiv: 

 • Fraudă: Utilizarea pe scară largă a documentelor pe hârtie crește oportunitățile de comportament rău intenționat (finanțare dublă etc.).
 • Întârzieri: Durează 90-120 de zile pentru a rezerva livrarea unei mărfuri, a solicita finanțare comercială, a colecta documente, a furniza documentele cumpărătorilor și a facilita plățile.
 • Pierderea de venituri și oportunități: Aceste procese fracturate și costuri operaționale ridicate împiedică inovația pentru întreaga industrie și cauzează pierderi anuale de venituri și oportunități în valoare de miliarde de dolari. 

Tehnologia Blockchain oferă capacitatea de a reduce frauda printr-un registru distribuit și imuabil în care informațiile nu pot fi manipulate fără a notifica toate părțile implicate. Întreaga istorie a tranzacțiilor este ușor accesibilă utilizând proprietățile inerente ale tehnologiei de registre distribuite. 

În plus, abilitatea nativă blockchains de a crea și transfera active digitale îmbunătățește diferite procese de tranzacționare a mărfurilor existente, descrise mai sus. Datele și tranzacțiile în timp real permise prin contracte inteligente au potențialul de a reduce întârzierile și de a automatiza procesele manuale. Ineficiențele din industria comerțului cu mărfuri duc la pierderea veniturilor și a oportunităților pentru întreprinderi. Pe măsură ce tehnologia blockchain crește în adoptare, aceasta va ajuta firmele, investitorii și celelalte părți implicate în tranzacționarea mărfurilor să obțină câștiguri mai mari și o rentabilitate crescută.   

 

Finanțe comerciale

Pe baza estimărilor de pe piețele de mărfuri de 4,4 trilioane de dolari, aproximativ 30% din beneficiul finanțării comerciale este revendicat de bănci, instituții financiare, investitori instituționali sau fonduri. Banca Asiatică de Dezvoltare a evidențiat potențialul de creștere a pieței globale de finanțare a comerțului prin identificarea unui decalaj de 1,6 trilioane de dolari între cererea și oferta pentru finanțarea comerțului, în special pentru fluxurile comerciale către și de la piețele emergente. Acest decalaj provine din problemele de cunoaștere a clientului (KYC) și probleme de conformitate, precum și de o rentabilitate redusă datorită costurilor care necesită multă muncă (operațional, KYC, due diligence).

Tehnologia blockchain, cum ar fi Ethereum, poate fi implementată pentru a depăși diferitele probleme care apar de-a lungul KYC și a procesului de conformitate cu reglementările. Înregistrarea istorică și registrul transparent furnizat de rețelele blockchain oferă o monitorizare aproape în timp real a tranzacțiilor pentru mai multe părți implicate. Agențiile de reglementare pot obține acces la consorții blockchain autorizate, îmbunătățind AML sau auditul. În cele din urmă, blockchain-ul are potențialul de a facilita un acces mai mare la finanțarea comerțului atât din partea ofertei (investitori alternativi), cât și din partea cererii (IMM-urile de pe piețele emergente) 

 

Vedeți șeful global al finanțării comerțului cu mărfuri al Citi, explicând modul în care unele dintre cele mai mari instituții ale lumii se reunesc pentru a construi o soluție blockchain de la un capăt la altul pentru finanțarea comerțului cu mărfuri..

Studiu de caz privind comerțul internațional

komgo: Aducerea finanțării comerțului cu mărfuri în secolul XXI

O platformă deschisă bazată pe blockchain care aduce finanțarea comerțului cu mărfuri în secolul 21 prin optimizarea proceselor de finanțare și accelerarea operațiunilor din industrie cu tranzacții digitalizate și o sursă de documente de încredere pentru a reduce frauda.

komgo Aducerea finanțării comerțului cu mărfuri în secolul XXI

Care sunt cazurile de utilizare Blockchain în comerțul global și comerțul?

 

Cum va influența blockchain-ul asupra proceselor de afaceri și asupra gestionării lanțului de aprovizionare?

Blockchain poate digitaliza, securiza, eficientiza și, în cele din urmă, accelera procesele operaționale și lanțurile de aprovizionare pe piețele globale. Tranzacțiile în comerțul internațional pot dura până la 120 de zile pentru a fi finalizate. Depărtarea de procesele bazate pe hârtie către documentații verificabile digital și aplicabile legal înseamnă operațiuni industriale mai rapide și reducerea fraudei. 

Pentru gaz & putere, în care problemele se concentrează pe partajarea fiabilă a datelor – blockchain-ul va permite alinierea informațiilor, rezolvarea mai rapidă a dezechilibrelor și procesele de soluționare, precum și practici de livrare mai eficiente. 

Pentru energia regenerabilă, unde problemele se concentrează pe raportarea fiabilă a emisiilor de carbon industriale sau a energiei produse prin active regenerabile – blockchain oferă încredere sporită prin transparența rețelei și sisteme de guvernanță care conectează toate părțile interesate.

Cum va influența blockchain-ul logistica mărfurilor în vrac?

Mișcarea volumelor uriașe de materiale de bază necesare pentru alimentarea și hrănirea lumii este complexă. Este nevoie de mai multe contrapărți care nu au o coordonare eficientă, deoarece mulți producători se găsesc în locații îndepărtate și economii emergente. Pe măsură ce piețele devin mai eficiente, tranzacționarea mărfurilor evoluează către o afacere de servicii cu marjă mică. Din ce în ce mai mult, comercianții își câștigă existența oferind un serviciu logistic solid și fiabil între producători și consumatori. Aceste fațete cresc inerent riscul tranzacțiilor, contribuind la accesul limitat pentru companiile noi sau în creștere. Capacitățile de reducere a costurilor Blockchain vor crește marjele, în timp ce structura sa de încredere deterministă va conduce accesibilitatea pe piață.

Cum va influența blockchain-ul asupra finanțelor comerciale?

Ca o extindere a comerțului internațional, finanțarea comercială suferă aceleași procese operaționale greoaie. Cele mai multe respingeri ale cererilor de finanțare comercială depuse de IMM-uri pe piețele emergente către instituțiile financiare provin din probleme de conformitate, lipsă de încredere și profitabilitate redusă. Blockchain rezolvă multe dintre aceste probleme prin autentificarea documentației, eficientizarea proceselor operaționale și facilitarea coordonării între mai multe părți interesate. În plus, blockchain simplifică accesul la investitori alternativi prin intermediul piețelor, crescând astfel sursele de fonduri pentru jucătorii mai mici.  

divizor comercial global

„Când decideți să construiți pe Ethereum, trebuie să fiți alături de„ cei mai buni din clasă ”. 

ConsenSys deține această funcție. Pe parcursul construirii platformei, 

am văzut capacități inginerești imense din partea echipei. ” 

Souleima Baddi

Director executiv, komgo

Cum va influența blockchain-ul după tranzacționare?

Practicile actuale în ceea ce privește tranzacționarea sunt de obicei considerate ineficiente pentru implicarea a prea mulți intermediari (brokeri comerciali de securitate, custodi și agenți de plăți), pentru a fi predispuse la riscuri de decontare și pentru a avea cicluri de decontare care sunt imprevizibile și consumatoare de timp. Tehnologia blockchain are potențialul de a simplifica dramatic lanțul operațiunilor post-tranzacționare, garantând și facilitând consolidarea registrelor de valori mobiliare, toate acestea permițând în același timp o viteză mai mare de execuție, reducând costurile tranzacțiilor și permițând decontarea în timp real la T + 0.

Cum va influența blockchain-ul pe piețele și tokenizarea activelor?

În cadrul celor trei categorii de mai sus – gestionarea lanțului de aprovizionare, logistica mărfurilor și decontarea post-tranzacționare – există un potențial semnificativ pe termen lung de a dezvolta piețe axate pe comerț și finanțare, pentru a simplifica accesul atât pentru părțile cu cerere, cât și pentru cerere, pentru a crește lichiditatea, pentru a stimula concurență și crește eficiența. 

Cum va avea impact blockchain & urmă?

Tehnologia Blockchain oferă o mai mare transparență și o singură sursă de adevăr pentru participanții care utilizează rețele de lanț de aprovizionare. Urmărirea inteligentă a comenzilor, mărfurilor și întârzierilor prin blockchain ar putea accelera trimiterea și primirea mărfurilor. 

În special, blockchain oferă următoarele avantaje:

 • Digitalizare. Majoritatea lanțurilor de aprovizionare neintegrate se bazează în continuare pe procese fizice nesigure și ineficiente. Prin utilizarea blockchain-ului, părțile interesate digitalizează procesele fizice cu contracte inteligente pentru a aborda aceste probleme și a spori productivitatea.
 • Autenticitate. Producătorii, producătorii, comercianții cu amănuntul și clienții se confruntă cu dificultăți în verificarea autenticității produsului. Acest lucru stimulează falsificarea. Cu blockchain-ul, produsele pot fi legate cu jetoane nefungibile în momentul creării. Aceste jetoane pot fi apoi utilizate ca certificate digitale. 
 • Controlul distribuției. Majoritatea mărcilor și comercianților cu amănuntul nu pot controla distribuția în afara propriilor canale. Cu blockchain, aceștia pot utiliza contracte inteligente pentru a defini reguli specifice pentru a gestiona distribuția pe mai multe canale.
 • Servicii post-vânzare. Mulți comercianți cu amănuntul nu sunt în măsură să ofere servicii complete post-vânzare – inclusiv retragere, garanții și întreținere – deoarece nu au informații despre proveniența unui produs. Cu blockchain, aceștia pot utiliza informații despre ciclul de viață al produselor securizate în contracte inteligente pentru a dezvolta servicii suplimentare post-vânzare.
 • Transparenţă. Clienții se așteaptă să aibă informații transparente despre materiile prime și procesele de fabricație ale produselor. Cu blockchain, fiecare părți interesate din lanțul de aprovizionare pot furniza informații verificate.
 • Proprietate verificată. Clienții se confruntă cu dificultăți în dovedirea proprietății produsului. Acest lucru stimulează furtul și falsificarea. Cu blockchain-ul, clienții pot colecta și gestiona jetoane nefongibile, asociate cu produse fizice și pot folosi aceste jetoane pentru a dovedi autenticitatea și proprietatea produsului, permițând piețe secundare sigure.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me