Catalizarea rețelei globale de finanțare a comerțului și mărfurilor cu Blockchain

Prima platformă mondială bazată pe blockchain pentru ecosistemul comercial de mărfuri.

komgo acționează ca o singură sursă de adevăr, permițând comercianților, transportatorilor, băncilor și altor participanți autorizați să tranzacționeze în siguranță într-un mod digitalizat extrem de eficient, rezultând simplificarea operațiunilor la nivel de industrie și documentația standardizată.

La doar un an de la lansarea sa publică, komgo sprijină aproape 1 miliard USD de finanțare canalizată de membrii rețelei. komgo este susținut de 15 dintre cele mai mari bănci mondiale, companii comerciale și giganți petrolieri din lume și adaugă noi membri cu o rată rapidă.

 

 

Provocarea

Globalizarea rapidă a depășit capacitatea industriei finanțelor comerciale de a standardiza și digitaliza sistemul său de urmărire a înregistrărilor. Schimbul de mărfuri – fiecare cu reglementările sale unice, specificațiile de expediere și cerințele de certificare – este gestionat în prezent de-a lungul diferitelor granițe și jurisdicții utilizând un sistem ineficient, predispus la probleme, vechi, de urmărire a înregistrărilor pe hârtie.

Printre aceste probleme se numără comunicarea greșită și frauda, ​​vulnerabilitățile de securitate, sarcinile manuale, repetitive, timpii lungi de verificare și pierderile datorate taxelor de tranzacție, facturarea facturilor și metodele de plată întârziate. Din punct de vedere istoric, a fost dificil să se aducă îmbunătățiri tehnologice semnificative în operațiunile de finanțare a comerțului din diverse motive, inclusiv numărul de părți interesate situate pe tot globul și complexitatea și volumul tranzacțiilor comerciale. Procesele fracturate și disonanța reglementării contribuie la Decalaj cerere-ofertă de 1,5 trilioane de dolari în finanțarea comerțului global

 

Vedeți șeful global al finanțării comerțului cu mărfuri al Citi, explicând modul în care unele dintre cele mai mari instituții ale lumii se reunesc pentru a construi o soluție blockchain de la un capăt la altul pentru finanțarea comerțului cu mărfuri..

 

Soluția Enterprise Ethereum

komgo este o platformă de finanțare a comerțului bazată pe blockchain și bazată pe rețea pe cvorumul lui JP Morgan. Este conectat la o altă platformă Ethereum live, VAKT, o platformă de procesare post-tranzacționare pentru mărfuri bazată pe blockchain. Platforma komgo are un sistem brevetat de transfer de documente numit Kite care permite transferul securizat fără a dezvălui conținutul către komgo. Acest cadru utilizează tehnologia contabilității distribuite pentru a combate frauda, ​​pentru a spori eficiența și pentru a digitaliza comerțul. 

Platforma komgo facilitează transparența crescută semnificativ, în timp ce arhitectura sa „confidențialitate prin design” permite tranzacții private peer-to-peer. Acest model de proiectare sporește radical încrederea și accelerează accesul la finanțarea comerțului prin reducerea procedurilor operaționale și reducerea riscurilor de eșecuri și fraude din întreaga industrie. Părțile autorizate includ bănci, comercianți de mărfuri, companii de energie, companii de inspecție și ecosistemul mai larg de participanți. 

komgo a colaborat cu ConsenSys și Kaleido pentru a-și dezvolta soluția blockchain și pentru a „produce” pentru un număr mare de participanți într-un ritm accelerat. Blockchain-ul Enterprise permite o înregistrare KYC rezistentă la manipulare care respectă reglementările anti-spălare a banilor (AML); folosește un registru partajat pentru a îmbunătăți accesul la informații exacte în ecosistem și oferă schimb de date private pe baza permisiunilor. 

În câteva luni scurte, komgo a reușit să implementeze o platformă digitală sigură în care părțile autorizate pot stoca date, pot face schimb de tranzacții și pot trimite mesaje pe baza permisiunilor. 

  • Reducerea costurilor: komgo aduce o creștere estimată cu 30-40% a câștigurilor fluxului de numerar pe întregul lanț de producție datorită operațiunilor raționalizate. Se așteaptă ca platforma să faciliteze o reducere de 20-50% a costurilor operaționale până la adoptarea la nivel de industrie. Câștiguri sporite proiectate pe măsură ce proiectul se maturizează. 

  • Simplitate: Rețeaua komgo permite băncilor, comercianților și altor participanți să tranzacționeze pe același software securizat, rezultând simplificarea operațiunilor și comunicării la nivel de industrie la o scară niciodată posibilă.

  • Eficienţă: Rețeaua komgo este o soluție descentralizată la schimbul de informații. Documentația și datele sunt partajate direct între participanții care tranzacționează cu marcaje temporale imuabile și transparente, eliminând astfel timpul decalat implicat cu terți.

  • Securitate: software-ul bazat pe blockchain-ul de la komgo asigură faptul că datele nu pot fi manipulate, manipulate sau deplasate greșit. În plus, accesul la anumite informații este strict controlat, asigurându-se că doar participanții aleși pot vizualiza documentația relevantă.

komgo este susținut de 15 dintre cele mai mari companii de comerț și finanțe din lume: ABN-AMRO, BNP Paribas, Credit Agricole, Citi, Gunvor, ING, Koch Supply & Comercial, Macquarie, Mercuria, Banca MUFG, Natixis, Rabobank, SGS, Coajă, societatea Generală.

cotație comercială komgo

„Lansarea Komgo SA evidențiază o viziune comună pentru inovarea în industrie și subliniază angajamentul continuu dintre membri de a construi o rețea cu adevărat deschisă și mai eficientă în cadrul tranzacționării mărfurilor.”

Souleima Baddi

CEO al komgo

Obiective realizate

 

Studiu de caz bancar, financiar și comerț internațional

Descărcați studiul de caz komgo

Un raport de 20 de pagini care detaliază problemele industriei abordate, soluția Enterprise Ethereum și rezultatele obținute de komgo.

Descărcați studiul de cazDescărcați studiul de caz komgo

Parteneri tehnologici

logo kaleido nou

Aflați mai multe despre komgo

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me