Blockchain care alimentează orașul viitorului

Smart Dubai caută să facă din Dubai cel mai fericit oraș de pe pământ. Participarea tuturor părților interesate din oraș – rezidenți, vizitatori, proprietari de afaceri, părinți și familii – este piatra de temelie a strategiei. Acest obiectiv va fi realizat utilizând o gamă largă de tehnologii, inclusiv blockchain, AI, IoT și concentrându-se pe trei piloni strategici: eficiența guvernului, crearea industriei și conducerea internațională.

În colaborare cu sectorul privat și parteneri guvernamentali, Smart Dubai a fost înființat pentru a împuternici, livra și promova o experiență de oraș eficientă, fără probleme, sigură și de impact pentru rezidenți și vizitatori..

Pentru a-și atinge pilonii strategici, Smart Dubai își propune să introducă inițiative și să dezvolte parteneriate pentru a contribui la dimensiunile sale Economie inteligentă, Viață inteligentă, Guvernare inteligentă, Mediu inteligent, Persoane inteligente și Mobilitate inteligentă.

„Adoptarea tehnologiei Blockchain Dubai va debloca anual economii de 5,5 miliarde de dirhami doar în procesarea documentelor – egal cu valoarea Burj Khalifa în fiecare an.”

– Smart Dubai

Scopul

Dubai își propune să fie „primul oraș complet alimentat de blockchain până în 2021”. Mandatul Dubai Blockchain 2020, condus de Smart Dubai Office, stabilește o foaie de parcurs pentru introducerea tehnologiei blockchain în Dubai. Obiectivele sale includ: obținerea eficienței prin utilizarea blockchain-ului în 100% din serviciile guvernamentale aplicabile, crearea și activarea ecosistemului blockchain pentru start-up-uri și companii și pentru a deveni un lider global de gândire prin pilotarea cazurilor de blockchain transfrontaliere.

 

Soluția Enterprise Ethereum

Oficiul Smart Dubai a emis o cerere de ofertă și, din multitudinea de candidați viabili, ConsenSys a fost ales ca partener. În doar două luni de idei, echipa a efectuat o analiză tehnică la nivel înalt cu agenții guvernamentale, echipe IT, proprietari de procese de afaceri pentru a defini cerințele de bază și a decis primele cazuri de utilizare: energie, imobiliare, medicale etc. ConsenSys a efectuat apoi o analiză a necesităților de infrastructură de bază necesare pentru a sprijini mandatul blockchain. Această analiză a avut ca rezultat crearea unei platforme Blockchain ca model de serviciu, în timp ce în același timp a argumentat o identitate digitală activată blockchain. De acolo, UAEPass pass a fost creat pentru a se integra cu rețelele blockchain. În cele din urmă, ConsenSys a construit un mediu cu nisip pe Ethereum și a organizat o serie de 40-60 de ateliere pentru ca agențiile să înceapă prototiparea și testarea.

 

Rezultate obținute

Platformă Blockchain ca serviciu

Pentru accelerarea și facilitarea prototipării soluției blockchain, Platformă Blockchain ca serviciu a fost creat în parteneriat cu telco Du pentru a oferi tuturor entităților guvernamentale libertatea de a construi pe un cadru comun bazat pe nevoile lor de afaceri. BPaaS este o platformă securizată, complet gestionată, scalabilă, cu acces la un cost redus, prin intermediul unui model pay as you go. BPaaS a fost recunoscut oficial de Smart Dubai Office ca devenind unul dintre principalele instrumente oficiale pentru susținerea activităților de prototipare a entităților guvernamentale.

Universitatea Smart City

Dezvoltat în cooperare cu Fundația Dubai Future, Universitatea Smart City este o platformă de învățare descentralizată bazată pe blockchain care sprijină dezvoltarea abilităților digitale. Universitatea Smart City își propune să crească procentul de talente digitale calificate în Emiratele Arabe Unite la 10% până în 2020, evitând traseul instituțiilor tradiționale rigide și tăcute.

Persoanele pot crea căi educaționale personalizate, inclusiv proiecte de lucru practice, materiale de lectură relevante, conferințe, ateliere în persoană și online care lucrează la certificări digitale.

Strategie fără hârtie

Smart Dubai merge fără hârtie. Dubai este în curs de digitalizare a 1 miliard de coli de hârtie care sunt produse în fiecare an prin digitalizarea tuturor serviciilor, inclusiv a cererilor de viză, a plăților de facturi și a reînnoirii licențelor. Aceste înregistrări anterioare vor fi acum tranzacționate în siguranță folosind tehnologia blockchain.

Soluții ConsenSys

Înscrieți-vă pentru o consultare blockchain de întreprindere

ConsenSys Solutions aduce blockchain în afaceri. Ajutăm întreprinderile, guvernele, organizațiile non-profit și startup-urile din întreaga lume să construiască, să testeze și să implementeze soluții blockchain publice și private.

Conectați-vă cu un expert BlockchainÎnscrieți-vă pentru o consultare blockchain de întreprindere

Aflați mai multe despre Smart Dubai

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me