Abordarea practicilor de consum nesustenabile în comerțul cu amănuntul de lux

 

Provocarea

Organizațiile nonprofit se confruntă cu provocări serioase în ceea ce privește încrederea: aproximativ o treime dintre americani nu au încredere în grupurile caritabile pentru a-și cheltui fondurile bine și peste 60% dintre oamenii din întreaga lume nu cred că grupurile își pot îndeplini misiunile.

În prezent, organizațiile nonprofit și organizațiile caritabile suferă de o lipsă de transparență cu privire la modul în care sunt alocate donațiile. Site-urile terțe care urmăresc organizațiile caritabile și calitatea transparenței donațiilor au apărut în încercarea de a oferi oamenilor liniște sufletească atunci când contribuie la o cauză sau organizație. Organizațiile nonprofit cu un record de transparență dovedit au crescut cu 53% mai mult în anul următor, comparativ cu organizațiile care nu aveau același palmares.

Cum poate tehnologia blockchain să îmbunătățească transparența organizațională a sectorului social? Poate fi folosită tehnologia blockchain pentru a urmări valoarea primită prin donații în numerar și articole, sporind în același timp încrederea în publicul donatorilor?  

 

Soluția Ethereum 

Recunoscând dorința donatorilor de a verifica cu exactitate unde se îndreaptă banii lor, LUXARITY a colaborat cu ConsenSys Social Impact pentru a înregistra și urmări donațiile din vânzarea pop-up de lux anuală preferată pe blockchain. 

Împreună, cele două organizații au stabilit o platformă bazată pe blockchain care aduce transparență și responsabilitate fără precedent în urmărirea donațiilor caritabile. Pe platformă, clienții au posibilitatea de a decide care ar fi finanțarea donațiilor lor – inclusiv educație privind consumul etic, cauzele de mediu și eforturile de reciclare.

LUXARITY este brațul de risc social al Lane Crawford Joyce Group (LCJG), principalul grup din Asia de retail și de management al mărcii. 

luxaritate1

Întrucât Luxarity devine o întreprindere socială de încredere, cu trasabilitate integrată în experiența de cumpărare, ei încurajează un standard industrial pentru oferirea transparentă. Prin integrarea tehnologiei blockchain, Luxarity face primul pas către construirea unui ecosistem care creează o economie circulară.

Cristina Ventura

Director executiv LUXARITY

Cum functioneaza

Procesul de urmărire a donațiilor

icoane luxaritate

 1. Consumatorul participă la fereastra pop-up LUXARITY pentru a cumpăra bunuri de lux second-hand.
 2. Consumatorul selectează articolele de care este interesat, iar însoțitorul de casier procesează cumpărarea consumatorului folosind Shopify. Achiziția este salvată pe blockchain, identitatea utilizatorului rămânând privată.
 3. Aplicația web monitorizează toate vânzările Shopify ale LUXARITY și ține evidența cât a fost cheltuit în fiecare tranzacție. 
 4. Consumatorul primește un e-mail de la LUXARITY cu chitanța și un cod PIN unic care poate fi utilizat pe site-ul pop-up pentru a aloca încasările din vânzări unei cauze la alegerea lor.
 5. Consumatorul introduce codul PIN # pe site-ul pop-up.
 6. Consumatorul alege care este motivul pentru care doresc să își aloce fondurile. Selecția este salvată pe blockchain.
 7. LUXARITATEA trimite capitalul subvenției cauzelor și primește dovada cadoului lor. Dovada donației este înregistrată pe blockchain.
 8. LUXARITATEA trimite fiecărui consumator un raport specializat cu privire la cât a dat consumatorul, la ce procent din subvenție a contribuit consumatorul și la suma totală strânsă pentru subvenție.

Extensii digitale de portofel cum ar fi MetaMask au fost utilizate în toate aplicațiile blockchain, asigurând o interacțiune simplă cu platforma de donații. ConsenSys a construit aplicația și site-ul descentralizat LUXARITY:

 

Pagina principală LUXARITATE

casa de lux

luxaritatea susține o cauză

 

Pagina de selecție a cauzei de lux

selectarea cauzei luxaritatii

 

Pagina LUXARITATE Cauză Progres

luxaritatea cauzează progres

 
Reinventarea ecosistemelor de vânzare cu amănuntul și caritate cu tehnologie blockchain

Prin parteneriatul său cu ConsenSys Social Impact, LUXARITY transformă ecosistemele de retail și de impact social în patru moduri principale:

 1. În 2018, LUXARITY și-a consolidat activitățile caritabile cu tehnologia blockchain. La vânzarea lor anuală „LUXARITY Preloved Pop-Up” din Hong Kong, fiecare donație a fost simbolizată și urmărită în platforma lor bazată pe blockchain. În plus, la scanarea unui cod QR, clienților li s-au prezentat informații de bază: cine deținea fiecare articol, unde a fost purtat și impactul pozitiv asupra achiziției asupra mediului. De asemenea, codul a dezvăluit o notă scrisă de mână digitalizată de la proprietarul inițial al anumitor articole. 
 2. Lumea binelui social, a investițiilor de impact și a oferirii caritabile a fost mult timp o formă atractivă de filantropie și forță motrice a schimbărilor sociale. Ineficiența coordonării, obscuritatea donațiilor și corupția directă sunt calități nefericite ale multor eforturi și organizații. Imuabilitatea, transparența, imediatitatea și accesul public al tehnologiei blockchain sunt pregătite în mod unic pentru a aborda toate aceste chestiuni. Adoptarea inovatoare a tehnologiei blockchain de către LUXARITY reprezintă începutul unei schimbări de paradigmă în modul în care companiile și persoanele donează.

 3. Dincolo de industria de retail, LUXARITY stabilește un standard pentru urmărirea bunurilor fizice pe o platformă bazată pe blockchain. Cu urmărirea cu succes a produselor de lux second-hand pentru o cauză socială pe o platformă bazată pe blockchain, LUXARITY servește ca model pentru orice platformă care caută să tokenizeze și să urmărească activele fizice.

 4. Prin integrarea tehnologiei blockchain, LUXARITY face primul pas către construirea unui ecosistem care creează o economie circulară, oferind contribuția la atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă 3 (sănătate și bunăstare), 4 (educație de calitate) și 12 (producție și consum responsabil), cu misiunea de a construi o comunitate care împărtășește valorile RAW.

 

Rolul lui Ethereum

Folosind tehnologia blockchain (în acest caz, Rinkeby Testnet a Ethereum), Luxarity își propune să creeze un sistem care să ofere noi oportunități de a implica susținătorii în consumul conștient, donația transparentă și dezvoltarea ecosistemului durabil..  

 • Creșterea transparenței

  Donațiile de LUXARITATE (donațiile de îmbrăcăminte care vor fi vândute la evenimente pop-up cu toate încasările destinate granturilor educaționale) înregistrate pe sistemele blockchain vor fi 100% transparente & trasabil. Donatorii vor putea specifica ce oportunități de finanțare vor finanța veniturile generate de donația lor. Consumatorii vor putea urmări și urmări banii lor din portofel până la beneficiarul / beneficiarii subvenției. 

 • Acceptarea diferitelor tipuri de active

  Imobilizările digitale, fizice și necorporale pot fi înregistrate pe blockchain. Valoarea adăugată din întregul lanț de aprovizionare, precum și părțile interesate externe, pot fi capturate pe blockchain & beneficiile pot fi distribuite în mod egal.

 • Descentralizare

  Sistemele blockchain permit LUXARITATEA să mute activele peste granițe într-un mod mai ușor și mai ieftin. Bunurile (bunuri de lux pre-iubite sau produse capsule) nu sunt legate de nicio locație geografică anume. Acest lucru permite luxului să se extindă în afara Hong Kongului.

 

Obiective realizate

Aplicația dovadă a conceptului a găzduit următoarele rezultate după evenimentul pop-up LUXARITY 2018: 

masa 2

Per total, pop-up-ul a acumulat 586 de comenzi și a servit 452 de clienți unici pentru a strânge un total de 586.532 USD. 25% din comenzi au fost alocate utilizând platforma LUXARITY, rezultând 33% (196.017 USD HKD) din vânzările totale fiind alocate direct de către clienți către HKRITA Research, SCAD HK Education Grant și Parsons Educational Grant. Clienții care aveau mai mult de trei comenzi aveau o probabilitate mult mai mare de a merge pe site-ul pop-up LUXARITY și de a alege unde să aloce veniturile comenzii lor, spre deosebire de consumatorii care făcuseră doar una sau două comenzi. Tabelul de mai jos oferă un rezumat statistic la nivel înalt al performanțelor ferestrei pop-up.   

tabelul 3

 

Pasii urmatori

LUXARITY Preloved Pop-Up 2018 a reușit să demonstreze că tehnologia blockchain poate fi utilizată perfect într-un mediu de vânzare cu amănuntul. Aplicația prototip a funcționat bine în demonstrații live și prin întregul eveniment pop-up. Rata totală de eroare a aplicației a fost mai mică de 1%. Deși doar 33% din totalul fondurilor strânse au fost alocate cauzelor folosind aplicația web, au fost determinate noi oportunități de iterație a experienței utilizatorilor care urmăresc creșterea procentului de alocare cu peste 200%. 

Dovada de concept LUXARITY s-a bucurat de succesul fanfara media și a servit ca prima utilizare de succes a tehnologiei blockchain într-un set de branduri de lux și retail, la nivel global.   

Mergând mai departe, LUXARITY vede o oportunitate de a utiliza în continuare tehnologia blockchain pentru transparența donatorilor, sperând să itereze și să continue pilotarea în magazinele de vânzare cu amănuntul ale Lane Crawford Joyce. La scară largă, o astfel de platformă ar putea transforma Lane Crawford Joyce Group în cel mai durabil și inovator grup de lux de pe planetă și să transpună transparență, tehnologie și viață conștientă în industria mai largă a stilului de viață. ConsenSys vede potențialul viitor al unor astfel de aplicații care afectează industria modei în următoarele moduri:

 • Economie circulară de la egal la egal: Cu LUXARITY, LCJ poate stimula schimbul de produse între consumatori cu puncte de loialitate, contribuind la conservarea mediului în timp ce construiește o comunitate bazată pe valori comune.
 • Transparența donației: LUXARITATEA va împuternici LCJ să aducă transparență deplină eforturilor sale filantropice și să transforme cele 450 de puncte de vânzare în potențiale căi de donare a produselor.
 • Digitalizarea mărcii: LUXARITATEA poate stimula marketingul hiperspecific pentru a construi conexiuni între mărci și clienți. Fiecare articol este o oportunitate de a crea o experiență unică.

 

 

Despre LUXARITATE

LUXARITY este brațul de risc social al Lane Crawford Joyce Group (LCJG), principalul grup din Asia de retail de modă și brand management. Cu sediul în Hong Kong, LUXARITY a fost fondată pentru a crea un impact social ca răspuns la tendințele recente ale modei globale, care au văzut o creștere a practicilor de consum nesustenabile și non-de mediu.

În 2018, LUXARITY s-a angajat într-o misiune de reciclare a bunurilor de lux, colectarea donațiilor și educarea cumpărătorilor cu privire la consumul durabil – totul cu sprijinul tehnologiei blockchain. În parteneriat cu ConsenSys Social Impact, LUXARITY și-a propus să redefinească modul în care noi, consumatori, interacționăm cu produse de lux, articole de modă și donații cu impact social. Parteneriatul a stabilit un blockchain public pe care pot fi urmărite donații de articole de lux, numerar și criptomonede. 

Soluții ConsenSys

Înscrieți-vă pentru o consultație blockchain

ConsenSys Solutions aduce blockchain în afaceri. Colaborăm cu întreprinderi, guverne, organizații non-profit și startup-uri din întreaga lume pentru a construi, testa și implementa soluții blockchain publice și private.

Conectați-vă cu un expert în blockchainÎnscrieți-vă pentru o consultație blockchain

Aflați mai multe despre Luxarity

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me