Viitorul este aici

Instituțiile financiare din Singapore sunt recunoscute pentru eficiența lor. Politica lor publică este exportată ca model pentru alte sisteme centrale din întreaga lume. Recent, Autoritatea Monetară din Singapore (MAS) a început să exploreze potențialele tehnologiei de registre distribuite în ceea ce privește aplicațiile financiare și bancare.

MAS a colaborat cu o serie de instituții financiare și companii de tehnologie blockchain pentru întreprinderi, inclusiv ConsenSys Solutions și JP Morgan’s Quorum pentru a crea Project Ubin. A implementat cu succes sisteme de decontare brută în timp real (RTGS), cu confidențialitate completă a tranzacțiilor și finalitate decontării, prevenind în același timp punctele de eșec. Proiectul Ubin a reinventat în mod eficient infrastructura instituțională din Singapore prin implementarea platformelor blockchain.

Experimentând cu tehnologii care au ca scop creșterea transparenței și sporirea eficienței, MAS semnalează că este gata să demonstreze procesele sale stabilite în viitor. Prin lansarea Proiectului Ubin, MAS își consolidează locul de drept în fruntea inovației bancare și a conducerii industriei.

 

Provocarea

Care este rolul instituțiilor centrale într-o lume în care criptomonedele și tokenizarea devin mainstream? MAS a căutat să răspundă la această întrebare prin lansarea unui proiect de descoperire pentru a explora cazurile de utilizare a blockchain-ului bancar central.

 

Soluția Enterprise Ethereum

MAS a lansat un exercițiu în trei faze, în parteneriat cu un consorțiu de bănci internaționale, tehnologii de registre distribuite și furnizori de blockchain.

Faza 1 a constat într-un studiu de cercetare și fezabilitate în jurul aplicațiilor potențiale ale tehnologiei blockchain.

Studiul a explorat:

  • Avantajele și capcanele simbolizării monedei băncii centrale
  • Optimizarea decontărilor de plăți între băncile locale participante
  • Pași pentru a permite tranzacțiile transfrontaliere
  • Metode eficiente de digitalizare a plăților

Faza 2 s-a axat pe modul de utilizare a platformelor blockchain și tokenizarea în decontarea zilnică și procesul de compensare pentru a permite RTGS.

Faza 3 a explorat potențialul unei monede naționale tokenizate și realizarea plăților transfrontaliere prin tehnologia blockchain.

 

Obiective realizate

În faza 2, MAS a colaborat cu ConsenSys Solutions și platforma blockchain de întreprindere Quorum a JP Morgan. Împreună, au demonstrat cu succes cum un dolar din Singapore tokenizat ar putea funcționa ca un mijloc de decontare zilnică interbancară.

Succesul proiectului va transforma peisajul financiar internațional. Rezultatele proiectului Ubin demonstrează că tranzacțiile interbancare, remitențele transfrontaliere și valorile mobiliare tokenizate pot fi decontate cu tehnologie de registru distribuit cu finalitate completă a decontării și confidențialitate a tranzacțiilor. Lucrările ulterioare la această inițiativă își propun să ia timpul de decontare de la T + 3 sau T + 2 până la T + 0. Reducerea timpului de decontare îndeplinește promisiunea inițială a internetului descentralizat al valorii, permițând ca comanda pentru o tranzacție și executarea acelei tranzacții să aibă loc simultan și să permită RTGS efectiv.

La sfârșitul fazei 2, MAS a oferit acces open-source la cod și informații de sprijin din exercițiu. Banca de rezervă din Africa de Sud (SARB) a folosit aceste cunoștințe și a împărtășit baza de cod pentru a construi Proiectul Khokha. Proiectul Khoka este un alt reper al inițiativei blockchain ConsenSys Solutions care crește volumul tranzacțiilor și rezistența rețelei, menținând în același timp cerințele de confidențialitate pentru decontarea brută în timp real.

Proiectul Khokha a fost ulterior recunoscut de publicația băncii centrale ca fiind „Cea mai bună inițiativă de registru distribuit” din 2018. Împărtășind constatările sale, MAS a încurajat în mod activ adoptarea globală a soluțiilor blockchain de către instituțiile financiare.

„DLT a demonstrat potențialul de a face tranzacțiile și procesele financiare mai transparente, rezistente și la costuri mai mici. Proiectul își propune să ajute MAS și industria să înțeleagă mai bine tehnologia și beneficiile potențiale pe care le poate aduce prin experimentare practică. Acest lucru se întâmplă cu scopul final de a dezvolta alternative mai simple și mai eficiente la sistemele actuale bazate pe jetoane emise de băncile centrale digitale. ” 

-Autoritatea monetară din Singapore

Parteneri tehnologici

cvorumul 3

Aflați mai multe despre Project Ubin

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me