Care sunt beneficiile blockchain-ului în sport și sport?

 • Îmbunătățirea interacțiunii și experiențelor fanilor prin stimularea implicării
 • Furnizarea de noi modele de venituri prin echipe simbolizate și programe de loialitate îmbunătățite  
 • Crearea de noi piețe pentru pariuri sportive și tranzacționare de colecții
 • Permiterea sportivilor să își finanțeze în mod colectiv performanța utilizând acorduri de distribuire a veniturilor sau recompense de loialitate

Facilitând dezvoltarea jocurilor de colecție interoperabile, ConsenSys Sports redefinește modul în care ligile, echipele, sportivii și fanii se interacționează între ei.

 

Care sunt cazurile de utilizare Blockchain în sport și eSports?

Sporturile și e-sporturile bazate pe Enterprise Ethereum permit următoarele cazuri de utilizare:

 • Dezvoltarea identităților bazate pe blockchain care oferă utilizatorilor beneficii în schimbul furnizării de date inteligente și acționabile organizațiilor.  
 • Incentivare și recompense pentru interacțiunile fanilor – creați programe mai bune de loialitate între parteneri care îi motivează pe fani să efectueze anumite acțiuni sau să cumpere anumite bunuri
 • Verificarea autenticității memorabilia pentru a reduce frauda și articolele contrafăcute
 • Proiectarea și producția următoarei generații de colecții folosind infrastructura digitală
 • Crearea de piețe pentru tranzacționarea obiectelor de colecție pentru jocuri (adică skins), precum și îmbunătățirea tradabilității bunurilor digitale, a skinurilor și a articolelor din joc. 
 • Capacitatea sportivilor de a-și finanța propriul antrenament în schimbul unor venituri viitoare, programe de loialitate sau alte recompense
 • Echipe sportive de tip tokenizat sau esports care sporesc lichiditatea echipelor sportive, permițând mai multor investitori să cumpere acțiuni sau părți ale organizațiilor. 

 

Cum va afecta blockchain-ul identitatea fanilor?

Crearea identităților bazate pe blockchain deblochează experiențe noi și semnificative, creând în același timp o valoare netă fără precedent sub forma creșterii veniturilor fanilor, a finanțării participative a activelor, a colecțiilor digitale și a stelei super-verificabile. 

Gândiți-vă la un super-fan verificabil ca la un profil de fan sau la o organizație sportivă care a eliberat o licență. Organizațiile sportive ar putea să adune date mai inteligente și mai eficiente despre fanii lor pentru a stimula implicarea și veniturile. 

Cum va influența blockchain-ul stimulând și recompensând interacțiunea cu fanii?

Programele de recompensare a loialității bazate pe blockchain pot stimula niveluri mai ridicate de implicare și pot oferi recompense în timp real și răscumpărări. Blockchain îmbunătățește recompensele de loialitate prin crearea unei identități de utilizator în toate punctele de contact digitale, permițând în același timp tranzacționarea activelor digitale. De exemplu, programele de recompense activate pentru Ethereum pot crea rețele de parteneri care permit recompensele de loialitate să fie utilizate cu mărcile partenere. 

Cum va influența blockchain autentificarea memorabilia?

Industria memorabilelor sportive de 5 miliarde de dolari se bazează pe un sistem de încredere pentru a verifica autenticitatea fiecărui articol de specialitate. Această dependență se va încheia în viitorul apropiat, întrucât autentificatorii instruiți cu lupe și ochi cu discernământ nu se potrivesc cu matematica imuabilă. Tehnologia Blockchain are capacitatea de a acorda pieselor memorabile individuale propriile identități în scopuri de autenticitate și verificare. 

Cum va influența blockchain-ul colecționarelor digitale?

Organizațiile vor putea genera și vinde obiecte de colecție digitale direct fanilor lor, oferind un nou mod de a-și reprezenta tangibil experiența și participarea la eveniment. 

Ce face colecționarele digitale mai bune decât colecțiile standard: 

 • Raritate: active digitale unice create într-o cantitate limitată
 • Tranzacționare: tranzacționabil pe o piață deschisă pentru a atrage proprietarii și pentru a ajunge la noi utilizatori
 • Verificare: autenticitatea poate fi verificată, inclusiv lanțul de proprietate 
 • Reputație: proprietatea demonstrează afinitate, dăruire și expertiză
Cum va afecta blockchain-ul jocurile și e-sporturile??

Jocurile și e-sporturile au apărut ca o zonă în creștere rapidă a interesului consumatorilor, în special în rândul utilizatorilor millennial și generației z. Jocurile bazate pe blockchain pot fi programate cu active digitale tokenizate. Aceste active digitale pot fi tranzacționate în cadrul unui joc sau extern pe piața publică. 

Tehnologia blockchain poate crea, de asemenea, pariuri sportive în timp real cu rezultate echitabile. În cele din urmă, Ethereum permite utilizarea plăților inteligente bazate pe contracte, care elimină intermediarii tradiționali care suferă reduceri semnificative. 

Cum va influența blockchain-ul pe crowdfunding-ul sportivilor?

Finanțarea colectivă a sportivilor prin contracte personalizate și automatizate prezintă o nouă sursă de finanțare care permite investițiile fanilor și ale comunității. Finanțarea tradițională necesită de obicei o pierdere nefavorabilă de capitaluri proprii, costul capitalului sau venituri pentru terți. Cu toate acestea, o platformă de crowdsourcing construită cu tehnologie blockchain permite unei ligi și jucătorilor săi să monetizeze mai bine și să urmărească implicarea și loialitatea fanilor. 

Cum va avea impact blockchain tokenizarea echipelor?

Ethereum permite publicului să cumpere acțiuni în echipa reprezentată de jetoane, deschizând proprietatea asupra bazei de fani, în timp ce strânge direct fonduri fără sponsori corporativi tradiționali. Echipele pot strânge fonduri pentru a recruta talente, pentru a îmbunătăți stadioanele sau pentru a atinge alte obiective cu capital intensiv. Acest tip de strângere de fonduri ajută la evitarea pierderilor de marjă pentru brokeri și sponsori, oferind în același timp un nou nivel de comunitate, integrare și monetizare a bazei de fani. Acțiunile de echipă tokenizate pot fi cumpărate și vândute gratuit pe o piață deschisă, sporind lichiditatea de proprietate pentru organizațiile sportive. Proprietarii de jetoane pot avea capacitatea de a participa la creșterea financiară a organizațiilor, stadioanelor sau echipelor sportive individuale.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me