blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogBlockchain explicat

CBDC: Ce se întâmplă atunci când moneda Fiat aterizează pe Ethereum public?

Publicul Ethereum are deja dolari digitali – în valoare de peste 30 miliarde USD. Cum ar putea arăta pentru o monedă digitală a băncii centrale pe rețeaua principală Ethereum? de Mattison Asher 19 februarie 2021 Postat pe 19 februarie 2021

T4 2020 RAPORT DEFI blog 7 Descărcați raportul

Aceasta face parte dintr-o serie de articole din Raportul ConsenSys Codefi din trimestrul IV Ethereum DeFi. Descărcați raportul complet pentru a afla mai multe despre standardele de jetoane pentru active și plăți, piețele NFT, jetoane sociale și comunitare, împrumuturi flash, Bitcoin și Filecoin, proiecte de împrumut și multe altele.

Publicul Ethereum are deja dolari digitali privați – mai mult de 30 de miliarde de dolari.

Emisie totală de stablecoins pe Ethereum. Sursă: Dune Analytics

Când ConsenSys și-a publicat cartea albă, „Băncile centrale și viitorul monedei digitale”, la Forumul Economic Mondial din ianuarie 2020, fundalul a fost o schimbare dramatică în mecanica banilor. De atunci, ConsenSys a anunțat patru proiecte distincte de monedă digitală a Băncii Centrale (CBDC) cu Autoritatea Monetară din Hong Kong, Banca Thailandei, Banca de rezervă australiană și Societe Generale. Fiecare dintre aceste proiecte folosește ConsenSys Quorum, o variantă a rețelei principale Ethereum, care permite rețele permise, confidențialitate încorporată și o tranzacție mai mare. Cum ar putea arăta ca un CBDC să fie implementat pe rețeaua principală Ethereum? 

Decizia de proiectare în ceea ce privește proiectarea CBDC-urilor se împarte adesea în (1) CBDC-uri angro, care întăresc și optimizează în mare măsură rolul instituțiilor bancare în raport cu autoritatea de gestionare a banilor a băncii centrale pentru decontarea interbancară și plăți transfrontaliere, (2) CBDC-urile cu amănuntul, care ar utilizați furnizorii de servicii de plată, cum ar fi benzile comerciale și Codefi, pentru a fi distribuiți în portofelele digitale ale consumatorilor. Prima opțiune este despre eficiența și mutualizarea costurilor industriei. Al doilea este mai profund transformator și se analogizează mai îndeaproape cu deținerea unui simbol Ethereum și utilizarea acestuia pentru tranzacționare.

Posibile capcane ale CBDC din China

Proiectul propriu CBDC al Chinei (îl numesc un sistem digital de plăți electronice sau DCEP) este un exemplu interesant al modului în care ar putea arăta o monedă digitală administrată de un DLT; pe măsură ce yuanul digital este transferat către diferite portofele telefonice și site-uri comerciale, aprovizionarea totală circulantă ar fi reconciliată cu o bază de date deținută de banca centrală a Chinei. Acest lucru nu este prea diferit de modul în care instituțiile financiare dețin deja conturi la băncile centrale. Există modalități prin care activele programabile în sine, cum ar fi un yuan digital, ar putea fi perturbatoare – puteți încorpora impozitul direct în fluxurile de tranzacții ale consumatorilor, sau puteți implementa venitul de bază universal sau puteți distribui cu ușurință distribuțiile legate de Covid. Dar, în esența sa, datele pe care se bazează sistemul sunt responsabile doar de decontarea yuanului digital. 

Există unele probleme legate de existența unui sistem atât de închis. De exemplu, o astfel de rețea privată nu ar putea în mod natural să poată interacționa cu ecosistemul Ethereum existent fără aprobarea de reglementare, ceea ce înseamnă că cetățenii chinezi nu ar putea accesa cu ușurință diferitele noi servicii financiare permise de DeFi. Împrumutul descentralizat, schimbul și instrumentele derivate ar trebui să se conecteze cu API-urile aprobate de arhitectura DCEP a Chinei pentru a interacționa cu CBDC din China datorită naturii sale private.

Pentru ca furnizorii de servicii de plată și băncile să construiască aplicații și servicii financiare pe o rețea privată, ar avea nevoie de o modalitate de a interacționa cu rețeaua CBDC din China. Un proiect început de Centrul de Informații de Stat din China este Rețeaua de servicii bazată pe Blockchain (sau BSN). China va avea două BSN-uri: unul pentru tranzacțiile internaționale și unul pentru tranzacțiile interne. În timp ce BSN internațional va putea interacționa cu rețele publice, cum ar fi Ethereum, BSN intern nu.

BSN internațional este o infrastructură de servicii care permite dezvoltatorilor să construiască aplicații descentralizate atât pe blockchain-urile publice, cât și pe cele permise pe care le acceptă, cum ar fi Ethereum și Polkadot. În mod separat, ConsenSys a anunțat recent că ConsenSys Quorum va deveni disponibil în aproximativ 80 de orașe diferite prin nodurile interne ale orașelor publice BSN din China continentală..

Un alt mod în care China și alte guverne ar putea crea rețele mai interoperabile este prin utilizarea Codefi Asset Sandbox. Codefi permite guvernelor să experimenteze emiterea de CBDC. În plus, sandbox-ul permite guvernelor să introducă diverse instrumente financiare în ecosistem, cum ar fi instrumentele pieței de capital de datorie. Mai mult, sandbox-ul oferă guvernelor capacitatea de a urmări în mod eficient toți participanții la rețea, asigurându-se că respectarea reglementărilor este întotdeauna menținută în fiecare tranzacție. În cele din urmă, sandbox-ul asigură că guvernele din întreaga lume pot testa modul în care CBDC-urile lor vor interacționa cu Ethereum într-un mediu de testare.

Guvernele din întreaga lume testează CBDC folosind ConsenSys Quorum și Codefi

Guvernele din întreaga lume au lucrat cu ConsenSys pentru a testa rețelele lor emergente CBDC. De exemplu, ConsenSys lucrează cu Hong Kong și Thailanda la un proiect transfrontalier CBDC cu ridicata. În acest experiment, Hong Kong și Thailanda au reușit să rezolve probleme cu plățile transfrontaliere, cum ar fi costurile ridicate, ineficiențele și întârzierile.

ConsenSys lucrează, de asemenea, cu Banca Thailandei la testarea unui CBDC cu amănuntul. Acest test a implicat CBDC din Thailanda care rulează pe o rețea privată Hyperledger Besu și a fost conceput pentru a îndeplini atât cerințele funcționale, cât și nefuncționale ale unui CBDC cu amănuntul. Acest experiment a simulat tranzacții comerciale, sprijin pentru achiziții, plasarea facturilor și plăți automate.

Cu standardele de jetoane programabile pe Ethereum, noi tipuri de logică de afaceri pot fi încorporate direct în Ethereum, mai degrabă decât să stea ca aplicații în afara rețelei. Proiectele CBDC pun astăzi întrebarea cum să mutați banii. Bitcoin a răspuns la această întrebare și poate o arhitectură aplicată, cum ar fi Ethereum permis, va rezolva acest lucru pentru monedele naționale. Întrebarea mai profundă este: cum arată o economie conectată la CBDC? Care este forma comercianților și a aplicațiilor care acceptă moneda digitală? Unde își îndeplinesc funcțiile economice? Dacă credem că locul pentru calcul va fi din ce în ce mai mare pe blockchain-uri, asta sugerează că șinele CBDC ar trebui să vină nu doar cu bani naționali pre-instalați, ci și cu aplicații preinstalate pentru utilizarea acestor bani. O cale ferată de plată va fi adoptată numai dacă este utilă și dacă este aplicabilă unei părți semnificative a activității economice umane. Ați prefera să stocați valoarea sau să o creați?

CBDCQ4 Raport DeFi 2020 Newsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele. Adresa de e-mail Conținut exclusivEthereum Q3 2020 DeFi ReportRaport

Ethereum Q3 2020 DeFi Report

Ethereum Q2 2020 DeFi ReportRaport

Ethereum Q2 2020 DeFi Report

Ghid complet pentru rețelele de afaceri BlockchainGhid

Ghid complet pentru rețelele de afaceri Blockchain

Cum să construiți un produs Blockchain de succesWebinar

Cum să construiți un produs Blockchain de succes

Introducere în tokenizareWebinar

Introducere în tokenizare

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me