blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogCodefi Plăți

Ce dezvăluie recentii piloți ai CBDC ConsenSys despre modul în care băncile centrale se apropie de monedele digitale pe Ethereum?

Comerț cu ridicata vs. cu amănuntul? Livrare vs. Plată? Explorăm așteptările de proiectare și abordările tehnice ale celor patru piloți recenți ConsenSys CBDC. De Matthieu Saint Olive, James Beck 1 decembrie 2020 Postat pe 1 decembrie 2020

CBDC pe Ethereum

Când ConsenSys și-a publicat cartea albă, „Băncile centrale și viitorul monedei digitale”, la Forumul Economic Mondial din ianuarie 2020, fundalul a fost o schimbare dramatică în mecanica banilor. De atunci, această schimbare a crescut doar, ambele cu emisiuni private stablecoins aproape dublându-se capitalizarea pieței la 23 miliarde USD, și pandemia COVID-19 accelerează modificările tehnologice ale modului în care se mișcă banii. Dacă 2019 a fost anul în care băncile centrale au început să reacționeze serios la provocarea monedei digitale emise în mod privat datorită introducerii Balanței Facecbook, povestea din 2020 este că băncile centrale studiază și pilotează în mod foarte activ CBDC cu ridicata și cu amănuntul.. 

Sistemul de plăți electronice și plăți electronice (DCEP) al Chinei este una dintre cele mai avansate monede digitale la scară largă din lume, cu teste live în patru orașe majore. Bahamas și Cambodgia au devenit primele națiuni care au folosit monede digitale în infrastructura lor financiară. Săptămâna trecută, președinta Băncii Centrale Europene Christine Lagarde semnalizat că instituția sa ar putea crea o monedă digitală în câțiva ani și că factorii de decizie politică intenționează să decidă în jurul mijlocului anului 2021 dacă se pregătesc pentru o posibilă lansare. Și dacă ați urmărit știrile ConsenSys în ultima lună, am anunțat patru proiecte CBDC separate cu Autoritatea Monetară din Hong Kong, Société Générale – Forge, Banca Thailandei și Banca de rezervă australiană.

Raționamentul economic și politic pentru emiterea monedelor digitale ale băncii centrale poate diferi foarte mult în funcție de jurisdicție. Șeful Chinei, cercetătorul valutar digital al băncii centrale, Mu Changchun, recent spus că DCEP din China, „managementul centralizat va fi bun pentru a lupta împotriva criptomonedelor și a monedelor stabile globale”, iar un fost guvernator al băncii centrale a afirmat că un consumator digital de yuani ar putea „opri dolarizarea SUA.”Banca de decontări internaționale indicat faptul că COVID-19 a dus la „noi scheme de plată de la un stat la altul” care au accelerat în continuare trecerea la plățile digitale. Dintre băncile centrale cu care ConsenSys a fost în consultare, această accelerare înseamnă nu numai că este nevoie de expertiză în industria schimbării rapide a digitalizării banilor, ci și de asigurarea faptului că orice sistem nou adoptat poate funcționa cu părțile interesate financiare existente și poate îmbunătăți șinele de plată. Băncile centrale încearcă acum să înțeleagă modul în care funcționează în practică tehnologiile de registre majore descentralizate, compromisurile respective și dacă își îndeplinesc sau nu nevoile și cerințele. Cu alte cuvinte, sunt gata să-și murdărească mâinile. 

cdbc banking prezentat

În acest articol, explorăm cei patru piloți RecenSys CBDC recenți; așteptările lor de proiectare și abordările tehnice. În timp ce vă îndemnăm să citiți cartea noastră CBDC și să consultați Codefi Payments pentru o analiză mai detaliată a modului în care ar putea fi proiectată și construită o CBDC pe baza tehnologiei Ethereum, această postare de blog își propune să clarifice dacă piloții sunt angro (decontare de securitate între instituțiile financiare), cu amănuntul (utilizate de publicul larg) și problemele specifice pe care încearcă să le rezolve, precum livrare vs. plată, sau transfrontalier schimb valutar. 

Autoritatea monetară din Hong Kong

ConsenSys a anunțat pe 25 septembrie că va lucra la a doua fază de implementare a unui Hong Kong – Thailanda transfrontalier Proiectul CBDC. Pentru prima fază din mai 2019, Autoritatea Monetară din Hong Kong (HKMA) și Banca Thailandei (BOT) au inițiat Proiectul Inthanon-LionRock să studieze aplicarea unei monede digitale a băncii centrale (CBDC) pentru plăți transfrontaliere. A doua fază va studia în continuare utilizarea CBDC pentru a rezolva probleme precum costuri ridicate, ineficiențe și întârzieri în plățile transfrontaliere. 

Bazându-se pe aspecte dificile și cazuri de afaceri reale, prima fază a dovezii conceptului a conceput o rețea transfrontalieră, în care transferurile de fonduri au loc instantaneu peer-to-peer. Designul permite descoperirea prețului valutar (FX) și permite conversia FX la cerere și decontarea FX într-un atomic plată contra plată (PvP).  Potrivit Băncii de decontări internaționale, PvP este „un mecanism de decontare care asigură că transferul final al unei plăți într-o monedă are loc dacă și numai dacă are loc transferul final al unei plăți într-o altă monedă sau valute.” 

Dovada conceptului se concentrează pe CBDC doar ca instrument de plată pentru potențiale aplicații în tranzacțiile de decontare comercială și pe piața de capital transfrontalieră, acoperind doar angro participanți, precum bănci, instituții financiare nebancare și mari companii. Cele două autorități intenționează, de asemenea, să îmbunătățească prototipul rețelei transfrontaliere pentru a sprijini CBDC-urile altor bănci centrale din regiune. În curând vor aduce băncile și marile corporații în probe folosind tranzacții comerciale efective. 

Banca Thailandei

Pe 28 octombrie, ConsenSys a anunțat că a aderat la Banca Thailandei a explora o cu amănuntul Proiectul Central Bank Digital Currency (CBDC), alături de Siam Cement Group (SCG) și Digital Ventures (DV). Spre deosebire de dovada conceptului HKMA, un CBDC cu amănuntul este o monedă care poate fi utilizată de publicul larg, cum ar fi numerarul și DCEP din China. CBDC-urile cu ridicata, pe de altă parte, sunt utilizate numai de instituțiile permise ca activ de decontare pe piața interbancară. 

Banca din Thailanda CBDC va funcționa pe o rețea privată Hyperledger Besu și va fi proiectată pentru a îndeplini atât cerințele funcționale, cât și nefuncționale ale unui CBDC cu amănuntul. Unul dintre cazurile de afaceri va testa utilizarea unui CBDC pe B2P, soluție Blockchain pentru achiziție la plată, dezvoltată de Digital Ventures, pentru a simula tranzacții comerciale, pentru a susține achizițiile, plasarea facturilor și plățile automatizate. În explorare, CBDC va fi testat și emis cu ajutorul unui Standardul ERC-20, cel mai adoptat standard de jetoane la nivel mondial, permițând emiterea de active digitale și transferuri între participanții la rețea. În parteneriat cu partenerul thailandez Atato, ConsenSys va sprijini o soluție folosind stiva Enterprise Ethereum, inclusiv Codefi și MetaMask ca portofel orientat către utilizator. 

Société Générale – Forge

Tot pe 28 octombrie, Societe Generale – Forge, platforma tehnologică a registrului digital al Grupului Societe Generale, a selectat ConsenSys pentru a furniza tehnologie și servicii ca parte a activităților pilot în curs de desfășurare a monedei digitale a băncii centrale (CBDC). În 2019, Société Générale – Forge emis o obligațiune garantată de 100 de milioane de euro (112 milioane de dolari) pe blockchain-ul public Ethereum, iar în 2020 a emis o obligațiune de 40 de milioane de euro decontată cu un CBDC ca proiect comun cu Banque de France. 

ConsenSys va furniza tehnologie și expertiză Societe Generale – Forge, concentrându-se în special pe emiterea și gestionarea CBDC, livrare vs. plată, și interoperabilitatea contabilității. În acest caz, livrarea vs. plata descrie procesul lung de reconciliere a depozitelor și tranzacțiilor dintre băncile centrale și instituțiile financiare, care durează de obicei două zile. 

Reserve Bank of Australia

Pe 1 noiembrie, Reserve Bank of Australia a anunțat un proiect de colaborare pentru a explora utilizarea potențială și implicațiile unui angro CBDC în colaborare cu Commonwealth Bank of Australia, Banca Națională a Australiei, Firma de servicii financiare din Australia Perpetuu, și ConsenSys. Proiectul va implica dezvoltarea unui POC pentru emiterea unei forme tokenizate de CBDC care poate fi utilizat de participanții de pe piața angro pentru finanțarea, decontarea și rambursarea unui împrumut sindicalizat tokenizat pe Ethereum, utilizând în mod special ConsenSys Quorum, Codefi Assets, și Codefi Orchestrate. 

La fel ca pilotul cu Societe Generale – Forge, proiectul va explora implicațiile „atomic” livrare contra plată decontare pe o platformă DLT, tranzacții private, precum și alte caracteristici de programabilitate și automatizare potențiale ale CBDC tokenizate și active financiare. Michele Bullock, guvernator adjunct (sistemul financiar) al Reserve Bank of Australia, a declarat: „Cu acest proiect, ne propunem să explorăm implicațiile unui CBDC pentru eficiență, gestionarea riscurilor și inovația în tranzacțiile cu ridicata ale pieței financiare.” Se așteaptă ca proiectul să fie finalizat în jurul sfârșitului anului 2020, iar părțile intenționează să publice un raport asupra proiectului și principalele sale constatări în prima jumătate a anului 2021.

Abordarea CBDC a ConsenSys

Fiecare dintre aceste dovezi de concept arată că, în 2020, băncile centrale sunt interesate să primească expertiză și sprijin din partea sectorului privat. De asemenea, aceștia sunt interesați să piloteze cazuri de utilizare concrete care vor beneficia în mod semnificativ de eficiența și resursele necesare pentru transferul activelor și reconcilierea conturilor, cum ar fi Banca de rezervă a Australiei și Société Générale – Forge concentrându-se pe utilizarea CBDC pentru decontarea valorilor mobiliare digitale. 

Oferta CBDC ConsenSys se bazează pe ConsenSys Quorum, care a fost achiziționat recent de la JP Morgan. Quorum este un client Ethereum open source, optimizat pentru întreprinderi și instituții care au nevoie de capacități de autorizare, finalitate instantanee, confidențialitate și capacități de monitorizare și asistență pentru întreprinderi. ConsenSys Quorum este ecologic, întrucât nu folosește algoritmul de consens Proof-of-Work (PoW), ci un Proof of Authority (IBFT). ConsenSys Quorum este folosit de un al treilea de proiecte blockchain la nivel global, inclusiv 25 dintre cele mai mari bănci din lume și 400 de instituții la nivel global. În ciuda faptului că blockchain-ul este o tehnologie incipientă, Enterprise Ethereum se dovedește a fi cea mai adoptată și testată platformă de luptă și, mai important, a atras organic cea mai mare comunitate de dezvoltatori. În ultimul an, progresele în Ethereum public, și anume stablecoinele private și finanțele descentralizate (DeFi) arată că tehnologia este suficient de matură pentru a răspunde nevoilor și cerințelor băncilor centrale, când vine vorba de securitate, fiabilitate, confidențialitate și scalabilitate. Se așteaptă ca activele publice în valoare de 1 T $ să fie decontate pe Ethereum public până la sfârșitul anului 2020.

Avantajele pentru angro CBDC bazat pe Ethereum include decontarea instantanee, controale monetare îmbunătățite, distribuție simplificată și eficiență operațională. Decontarea plăților interbancare elimină pericolele procesării peste noapte și reduce riscurile de contrapartidă implicate în transferurile transfrontaliere. Cu activele digitale programabile, băncile centrale pot avea un control mai mare asupra ofertei de bani și a impozitelor pe tranzacții. De asemenea, băncile centrale pot livra fonduri guvernamentale direct entităților autorizate și eficientizează infrastructura bancară și pot oferi tarife competitive utilizatorilor finali. Cu amănuntul CBDC-urile construite pe Ethereum deschid calea către un sistem de plăți peer-to-peer rapid, ieftin, universal accesibil. Ele pot spori accesibilitatea financiară utilizând monede digitale care pot fi distribuite prin dispozitive mobile și pot ajunge la persoanele din zone îndepărtate cu acces limitat la bănci și numerar fizic. La nivel de rețea, putem folosi ConsenSys Quorum sau Hyperledger Besu, iar în partea front-end a aplicației Codefi Payments oferă o platformă simplă de utilizat pentru emisiuni, plăți și transferuri interbancare, gestionarea lichidității, integrarea identității și analize.  

Codefi Payments CBDC

În timp ce abordările CBDC sunt încă noi, fiecare dintre aceste proiecte pune întrebarea: cum arată o economie care utilizează un CBDC pe o versiune permisă a Ethereum? Cum poate funcționa această nouă arhitectură cu băncile comerciale și furnizorii de servicii de plată? Care este impactul asupra economiei? Nu este vorba doar de a demonstra că o bancă poate emite o obligațiune tokenizată pe un blockchain; este vorba de a permite tranzacții private la scară largă, de a intra în instituții financiare stabilite și de a putea să se conecteze între linii de plată bazate pe blockchain și tradiționale. 

Și totuși, fiecare dintre acești piloți învață împreună călătorii pentru băncile centrale și sectorul privat. Nu ne așteptăm ca niciunul dintre acești piloți să conducă la un plan de anunț pripit pentru ca aceștia să intre în direct pe termen scurt. În acest moment, majoritatea băncilor centrale vor doar să fie gata să emită un CBDC dacă este necesar. Cei mai mulți dintre ei intenționează să împărtășească concluziile lor cu alte bănci centrale, furnizori de servicii de plată și companii de tehnologie. Acest lucru va ajuta întreaga comunitate de cercetare CBDC și specialiștii în tehnologie să îmbunătățească ceea ce au făcut alții. La ConsenSys, credem că blockchain-urile prezintă o arhitectură convingătoare nu doar pentru modul în care se mișcă banii, ci și ce tipuri de aplicații benefice pot fi construite pe aceleași șine. 

CBDCentral Bank monedă digitală DLL Blockchain de întreprinderi Newsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me