blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogBlockchain explicat

Ce este Ethereum 2.0?

Se așteaptă să fie lansat în 2020, Ethereum 2.0 marchează o actualizare mult-așteptată a rețelei publice Ethereum. Aflați despre ce este vorba și pregătiți-vă pentru următoarea fază de dezvoltare. De Everett Muzzy 12 mai 2020Publicat pe 12 mai 2020

ce este ethereum 2 erou

Ethereum 2.0 (Eth2) este un upgrade major la rețeaua publică actuală Ethereum, conceput pentru a accelera utilizarea și adoptarea Ethereum prin îmbunătățirea performanței sale.

Istoria Ethereum 2.0

Ethereum 2.0 nu este o idee nouă în comunitatea Ethereum. O schimbare în mecanismul de bază al consensului Ethereum pentru a aborda restricțiile unui blockchain Dovadă a muncii a existat de la geneza blockchain-ului. Ethereum 2.0 ajunge pe urmele multor upgrade-uri planificate la rețeaua principală Ethereum după lansarea mainnet Frontier în iulie 2015 și anume:

  • Homestead, martie 2016
  • Metropolis: Bizanț, octombrie 2017
  • Metropolis: Constantinopol, februarie 2019
  • Istanbul, decembrie 2019

Lansarea Ethereum 2.0 este deosebit de semnificativă în comparație cu actualizările anterioare din cauza implementării unui Dovada mizei mecanism de consens, îndepărtând rețeaua de arhitectura sa existentă, Proof of Work.

Pentru mai multe detalii despre istoria actualizărilor Ethereum, citiți O scurtă istorie a Ethereum.

Dovada mizei

Dovada mizei (PoS) este cea mai semnificativă schimbare din Ethereum 2.0, deoarece reformează structura de stimulare cripto-economică pentru validarea blockchain-ului. Arhitectura actuală a Ethereum este menținută printr-un mecanism de consens pentru dovada muncii (PoW). Componentele Proof of Work sunt bine cunoscute comunității blockchain: este arhitectura utilizată pentru cele mai utilizate blockchains până în prezent, inclusiv Bitcoin, Ethereum, Litecoin și multe altele. În Dovada muncii, minerii conduc noduri și cheltuiesc energie de calcul pentru a rezolva probleme matematice complexe într-o competiție pentru a exploata următorul bloc. 

Timpul și banii de care au nevoie minerii pentru a rula hardware și pentru a consuma energie electrică pe lanțurile PoW sunt validate prin recompense de blocuri, care sunt distribuite minerilor care exploatează cu succes un bloc. Lanțurile PoW sunt extrem de sigure; puterea de calcul combinată necesară pentru ca o persoană să compromită un blockchain PoW bine stabilit precum Bitcoin sau Ethereum ar costa o sumă extraordinară de bani și s-ar putea să nu existe nici măcar.

Deși extrem de sigure, blockchain-urile PoW suferă de probleme de scalabilitate și accesibilitate. 

Scalabilitate: Deoarece fiecare bloc este extras secvențial și există o cantitate finită de date care poate fi înregistrată în fiecare bloc (o măsurătoare cunoscută sub numele de dimensiunea blocului), Ethereum poate procesa o cantitate limitată de informații într-un anumit timp. Dacă numărul de tranzacții în așteptare depășește ceea ce se poate potrivi unui bloc, atunci tranzacțiile rămase trebuie să aștepte următorul bloc și așa mai departe. Această problemă de scalabilitate va fi rezolvată prin implementarea sharding-ului [vezi mai jos] în rețeaua PoS.

Accesibilitate: Minerii PoW au fost fundamentali pentru crearea și menținerea creșterii tehnologiilor descentralizate la care am asistat în ultimul deceniu. Deși blockchain-urile PoW sunt funcționale, barierele de intrare pentru a fi miner sunt destul de mari. O persoană trebuie să achiziționeze și să configureze toate componentele hardware necesare. Pentru a câștiga profituri considerabile din recompensele bloc, persoana respectivă trebuie, de asemenea, să locuiască într-o regiune cu costuri mai mici de energie electrică.

Un alt nivel mai profund, costurile cu energia electrică sunt adesea reduse pentru companii și corporații, ceea ce înseamnă că un miner care caută rentabilitate maximă ar trebui, de asemenea, să formeze o companie și să achiziționeze suficient hardware pentru a justifica efortul lor. Câteva dintre cele mai mari conglomerate miniere depășesc majoritatea utilizatorilor obișnuiți de blockchain de a participa efectiv la întreținerea rețelei, ceea ce duce la centralizarea minerilor. În Ethereum 2.0, unul dintre obiective este ca PoS să niveleze terenul de joc pentru ca mai mulți validatori individuali să participe, câștigând o rentabilitate comună pentru menținerea adevărului rețelei. 

icoana consensys plexus rotundă Vizitați Ethereum 2.0 FAQ Citiți FAQ

Dovada mizei înlocuiește cele două componente principale ale PoW (mineri & electricitate) cu validatori și miza pe Ethereum 2.0. În linii mari, validatorii înlocuiesc minerii ca indivizi care mențin starea convenită a rețelei și primesc recompense pentru selectarea aleatorie a următorului bloc de date. Spre deosebire de PoW, în care minerii consumă energie fizică (numită putere hash) prin arderea energiei electrice pentru a confirma blocurile, validatorii dintr-un sistem PoS angajează 32 ETH ca „piele în joc”. 

Pe Ethereum 2.0, validatorii vor miza cel puțin 32 ETH prin depunerea fondurilor în contract oficial de depozit care a fost dezvoltat de Fundația Ethereum. Validatorii vor descărca și vor rula software-ul client Ethereum 2.0. În timp ce rulează software-ul clientului, aceștia vor fi selectați aleatoriu pentru a propune și atesta blocuri pe blockchain-ul Ethereum 2.0. Validatorii care propun și atestă corect blocurile vor primi o recompensă de ETH ca procent din miza lor.

Contractul de depozit Eth2 Foundation Ethereum: https://github.com/ethereum/eth2.0-specs/tree/dev/deposit_contract

Pe Ethereum 2.0, dacă un validator nu reușește să rămână online și să-și execute cota de responsabilități de calcul, recompensa blocului lor va scădea moderat pentru a-i stimula pe validatori să rămână online cât mai consecvent posibil. În cazul în care un validator încearcă în mod rău intenționat să compromită rețeaua (de exemplu, să valideze istoricul de date incorect), toate sau unele dintre cele 32 de ETH mizate vor fi reduse..

Stimulentele cripto-economice împotriva actorilor rău intenționați sunt mai puternice pe o rețea PoS. În timp ce în PoW, riscul economic al unui atac eșuat este egal cu costul energiei electrice pentru a atinge puterea de hash necesară, în PoS costul lansării unui atac este egal cu cantitatea de ETH mizat și, prin urmare, la fel este și penalizarea. Șansele sunt mai mari ca o persoană să fie mai îngrijorată de a risca direct bani sub formă de criptă mizată pentru a lansa un atac comparativ cu costul mai abstract al energiei electrice. În timp ce un atac PoW eșuat duce la pierderea costurilor cu energia electrică, reducerea mizei unui validator este echivalentul PoS al unui miner care arde o întreagă fermă server PoW într-un atac eșuat. Pe scurt, stimulentul economic de a acționa în interesul rețelei este mai puternic.

Deși devenirea unui validator are o barieră mai mică la intrare decât a deveni miner doar în virtutea eliminării costurilor hardware, fapt este că nu mulți oameni dețin 32 ETH sau sunt dispuși să riște să mizeze aproape 6.000 $ (~ 190 $ / ETH în acel moment al acestei scrieri). Mai mult decât atât, numărul persoanelor interesate suficient de alfabetizat din punct de vedere tehnic pentru a conduce și gestiona un client fără a risca timpii morți și potențialele reduceri de fonduri nu este cunoscut.

Există două soluții la barierele de intrare care sunt anticipate în prezent pe Eth2. Pentru a depăși cunoștințele tehnice de gestionare a propriului client, companiile încep să ofere servicii de miză prin care vor gestiona operațiunea clientului pentru o persoană care mizează 32 ETH în schimbul unei mici taxe. În cazul în care un deținător de ETH dorește sau poate miza doar 32 ETH, poate să se alăture unui fond de miză, unde fondurile sale sunt reunite cu cele ale altora pentru a atinge 32 ETH necesare. Recompensele ei ar fi, așadar, proporționale cu contribuția ei totală.

Dovada mizei va fi lansată în prima etapă a actualizării Ethereum 2.0, cunoscută sub numele de Faza 0.

icoana consensys plexus rotundă Descărcați Ethereum 2.0 Staking Ecosystem Report Download

Faza 0

Eth2 urmează să fie lansat în etape, începând cu Faza 0 în 2020. Faza 0 va lansa lanțul de balize al rețelei Ethereum 2.0. Lanțul de balize va implementa Proof of Stake și va gestiona registrul validatorilor, care vor începe să ateste blocuri existente pe Ethereum 2.0. 

Pentru ca lanțul de balize să își lanseze blocul de geneză, cel puțin 524.288 ETH trebuie mizați pe rețea, împărțit între un minim de 16.384 validatori (aceste numere au fost luate în considerare pentru a asigura o securitate și o descentralizare suficiente). Recompensele de miză nu vor fi distribuite până la atingerea acestui prag, motiv pentru care parțial este nevoie de un anumit comportament altruist în rândul participanților timpurii din faza 0. [Pentru un raport despre ce se gândesc deținătorii de ETH atunci când decid sau nu să pună în joc ETH, vezi Raportul de miză ConsenSys Codefi Ethereum 2.0].

Pe măsură ce lanțul de semnalizare se activează și Proof of Stake este implementat, blockchain-ul original Ethereum PoW va continua să existe. De fapt, lanțul de balize nu va fi deosebit de util pentru majoritatea utilizatorilor Ethereum în faza 0; nu va putea să proceseze tranzacții, să execute contracte inteligente sau să găzduiască dap-uri. Acest lucru este prin proiectare, asigurându-se că dovada de miză este supusă unor testări considerabile ca rețea activă, funcțională, înainte ca dapps-urile și utilizatorii să înceapă tranzacțiile cu milioane în fiecare zi. Pentru a se asigura că lansarea Ethereum 2.0 nu perturbă ecosistemul Ethereum existent, prin urmare, blockchain-ul Ethereum 1.0 original va continua să ruleze în paralel și să primească upgrade-uri în timpul fazei 0. În Faza 1.5, cele două blockchains vor fuziona pentru a asigura continuitatea și un singur Rețeaua Ethereum.

Faza 1

Nu există încă o dată fermă de lansare pentru faza 1, dar este anticipată în anul următor lansării lanțului de balize în faza 0. Îmbunătățirea primară a fazei 1 este implementarea lanțurilor de cioburi, soluția de scalabilitate menționată anterior în acest articol . Pentru Ethereum 2.0, fragmentarea va avea ca rezultat împărțirea blockchain-ului Ethereum în 64 de lanțuri separate (numite lanțuri de fragmente) care se desfășoară paralel între ele și interoperează perfect. Sharding abordează scalabilitatea, permițând Ethereum să proceseze simultan mai multe tranzacții: teoretic, 64 de blocuri la un moment dat.

În acest moment, Ethereum (și alte lanțuri PoW) sunt capabile să proceseze doar un bloc consecutiv, adică dacă există o copie de rezervă a tranzacțiilor, tranzacțiile respective trebuie să aștepte până când un bloc este procesat înainte de a putea fi confirmate în următoarele . Cu zeci de lanțuri simultane interoperând unul lângă celălalt, sarcina datelor poate fi răspândită pe blocuri care sunt procesate simultan.

Faza 1.5

Un moment important în cadrul fazei 1 este îmbinarea blockchain-ului original PoW Ethereum cu noul lanț PoS. Acest moment este denumit Faza 1.5 în comunitatea Ethereum. Mai exact, blockchain-ul PoW Ethereum va fi introdus în Ethereum 2.0 și va exista ca unul dintre cele 64 de lanțuri de cioburi de-a lungul lanțului de balize, ceea ce înseamnă că nu va exista nicio pauză în continuitate sau în istoricul datelor..

Aceasta înseamnă, de asemenea, că deținătorii de ETH nu vor trebui să fie supuși nici unui fel de transfer de jeton sau swap între Ethereum 1.0 și 2.0; mai degrabă, vor putea să-și folosească ETH-ul pe Ethereum 2.0 fără probleme, fără să se prevadă o lucrare suplimentară anticipată sau riscul ca ETH-ul lor să devină învechit. Deși istoria lanțului original PoW va exista în continuare, nu va mai avea nevoie de menținerea mecanismului de consens PoW; va funcționa ca orice alt fragment PoS pe Ethereum 2.0.

Faza 2

Faza 2 este în prezent mai puțin definită decât Faza 0 sau Faza 1. Știm totuși că, atât cu dovada mizei, cât și cu partajarea implementată cu succes, faza 2 va permite – printre altele – conturi eterice, tranzacții, transferuri și retrageri , și executarea contractului inteligent.

Dincolo de faza 2

Blockchain-ul Ethereum nu va fi realizat odată cu evoluția sa după faza 2. În anii care urmează fazei 2, vor exista mai multe oportunități de a crește acoperirea și funcționalitatea rețelei Ethereum. Pentru o idee despre cum va arăta viitorul pe termen lung al Ethereum, revedeți Postarea lui Vitalik Buterin despre foaia de parcurs a Ethereum.

Ethereum 1.x

Deși s-a menționat mai sus, merită să subliniem din nou că Ethereum 2.0 nu este de așteptat să fie pe deplin funcțional până la Faza 2. În acest timp, ecosistemul blockchain va continua să crească, iar Ethereum va trebui în continuare să răspundă nevoilor dezvoltatorilor, dapp clădiri, întreprinderi, guverne și multe altele. Prin urmare, lanțul Ethereum PoW va continua să existe până cel puțin la Faza 1 într-o formă denumită în mod colocvial Ethereum 1.x. Dezvoltatorii vor continua să se angajeze să îmbunătățească Ethereum 1.x chiar dacă viitorul Ethereum 2.0 este construit.

Concluzie

Ethereum 2.0 a fost mult așteptat și mult discutat în ecosistemul blockchain. Dovada mizei și a partajării va aduce îmbunătățiri considerabile scalabilității, securității și accesibilității. Pentru titularii ETH, Ethereum 2.0 oferă o nouă oportunitate de a participa și de a primi recompense pentru întreținerea rețelei. Pentru cei care doresc să ruleze propriile validatoare cu 32 ETH, utilizați un furnizor terț pentru a-și miza 32 ETH sau pentru a pune în comun fondurile cu alții, ecosistemul Ethereum va găzdui o serie de produse și soluții, inclusiv ConsenSys PegaSys și echipe Codefi.

Explorează baza noastră de cunoștințe Ethereum 2.0 pentru o bibliotecă completă de întrebări frecvente, resurse, produse și rapoarte Eth2.

Abonați-vă la buletinul informativ ConsenSys

Țineți-vă la curent cu următoarea fază a blockchain-ului Ethereum. Abonati-va

Cu mulțumiri lui Mally Anderson, Ben Edgington și James Beck.

 

CodefiEthereum 2.0 Quorum Newsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele. Adresa de e-mail Conținut exclusivEthereum Q3 2020 DeFi ReportRaport

Ethereum Q3 2020 DeFi Report

Ethereum Q2 2020 DeFi ReportRaport

Ethereum Q2 2020 DeFi Report

Ghid complet pentru rețelele de afaceri BlockchainGhid

Ghid complet pentru rețelele de afaceri Blockchain

Cum să construiți un produs Blockchain de succesWebinar

Cum să construiți un produs Blockchain de succes

Introducere în tokenizareWebinar

Introducere în tokenizare

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me