blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

HomeBlogEnterprise Blockchain

Ce guverne folosesc Blockchain chiar acum?

O listă cuprinzătoare a experimentelor blockchain din sectorul public planificate, în desfășurare sau întrerupte la nivel global. De Lesa Moné 18 noiembrie 2019 Postat pe 18 noiembrie 2019

erou guvernamental blockchain

Mai multe guverne se alătură cursei de a adopta legislația de reglementare și de a începe proiectele pilot centrate în jurul tehnologiei blockchain în fiecare zi. Guvernele pot utiliza tehnologia blockchain pentru a oferi securitate cibernetică, optimizarea proceselor și integrarea serviciilor hiperconectate, consolidând în același timp încrederea și responsabilitatea. Formatul de registru distribuit poate fi valorificat pentru a susține o serie de aplicații guvernamentale și din sectorul public, inclusiv monedă digitală / plăți, înregistrarea terenurilor, gestionarea identității, trasabilitatea lanțului de aprovizionare, asistență medicală, înregistrare corporativă, impozitare, vot (alegeri și împuternicire) și gestionarea persoanelor juridice.

Acest articol compilează o listă a administrațiilor care au lansat sau se pregătesc să lanseze proiecte blockchain în întreaga lume:

America de Nord

Canada
Mexic
Statele Unite 

America de Sud

Argentina

Europa

  • Comisia Europeană a lansat Observatorul UE Blockchain & Forum pentru accelerarea cercetării și inovării blockchain pentru a contribui la poziționarea Europei ca lider global. 
  • Programul european Orizont 2020 investește până la 300 de milioane EUR în proiecte care susțin proiecte blockchain în întreaga Uniune Europeană.
Austria
Danemarca
Estonia
Georgia
Germania
Irlanda
Italia
Letonia
Lituania
Luxemburg
Malta
Olanda
Slovenia
Spania
Suedia
Elveţia
  • În parteneriat cu UPort ConsenSys, municipalitatea Zug a testat o identitate auto-suverană emisă de guvern pe blockchain-ul Ethereum.
Ucraina
Regatul Unit

Africa

Etiopia
Ghana
Kenya
Liberia
Mauritius
Nigeria
Rwanda
Sierra Leone
  • Guvernul din Sierra Leone, în cooperare cu organizația non-profit Kiva, a lansat o platformă blockchain pentru istoricul creditelor. Agențiile guvernamentale furnizează date biometrice pentru identificarea solicitanților, în timp ce platforma oferă un portofel digital și un registru distribuit pentru stocarea tranzacțiilor de împrumut digital.  
  • Guvernul din Sierra Leone intenționează să adopte pe deplin un sistem național de identitate cu blockchain până la sfârșitul anului 2019.
Africa de Sud
Tanzania
Uganda
Zambia

Asia

China

Deoarece China a înregistrat peste 500 de proiecte blockchain înregistrate, multe fiind conduse de guvern, vom selecta câteva pentru această listă.

  • legalXchain a înregistrat trei servicii blockchain bazate pe legalXchain, LegalFabric și Hyperledger. 

Biroul de presă al Guvernului Poporului Municipal din Guiyang a publicat o carte albă intitulată „Dezvoltarea și aplicarea Guiyang Blockchain”. Cartea albă a fost menționată de practicienii din industrie drept „primul plan” al țării pentru tehnologia blockchain.

SAR din Hong Kong
India
Malaezia
Singapore
  • Autoritatea Monetară a Băncii Centrale din Singapore s-a alăturat împreună cu ConsenSys pentru a explora potențialul tehnologiei de distribuire a registrului bancar central. Proiectul Ubin a implementat sisteme de decontare brută în timp real, cu confidențialitate completă a tranzacțiilor, finalitate decontării și fără un singur punct de eșec.
Coreea de Sud
Tailanda
Emiratele Arabe Unite (EAU)
  • Proiectul Smart Dubai valorifică tehnologia blockchain, A.I. și IoT în încercările de a face din Dubai cel mai fericit oraș de pe pământ.

Australia

Începeți călătoria dvs. Blockchain astăzi

Conectați-vă cu experții noștri pentru a găsi soluția blockchain potrivită pentru organizația dvs. Contactați-ne Piețe de capital CBDC Global TradePayments Newsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele. Adresa de e-mail Conținut exclusivGhid complet pentru rețelele de afaceri BlockchainGhid

Ghid complet pentru rețelele de afaceri Blockchain

Introducere în tokenizareWebinar

Introducere în tokenizare

Viitorul activelor digitale și al DeFi-ului financiarWebinar

Viitorul finanțelor: active digitale și DeFi

Ce este Enterprise EthereumWebinar

Ce este Enterprise Ethereum?

Băncile centrale și viitorul banilorHartie alba

Băncile centrale și viitorul banilor

Blockchain Komgo pentru finanțarea comerțului cu mărfuriStudiu de caz

Komgo: Blockchain pentru finanțarea comerțului cu mărfuri

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me